Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4481
Kapcsolat:

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: revox »

Láncokon a gyári racsos trutyi micdoda? Az is valami vax,vagy miapék? ami a kmc-ken van, le szoktam mosni, de minimum átolajozom, az is sokat segít rajta.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7665

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

revox írta:
2023.04.07., pén. 19:28
asebestyen írta:
2023.04.07., pén. 13:52

waxolt tehén.jpg
Ez milyen nyereg?
Sajátom, a Pro Stealth Team carbon. Ennek a sport változata volt rajta, majdnem ugyanaz, pont annyi különbség van, hogy sokkal kényelmetlenebb nekem. sad.gif
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:

waxolt tehén.jpg
Ez milyen nyereg?
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

pärt írta:
2023.04.07., pén. 19:18
6 liter? Az 15-20e körül kezdődik. Ha 6-7e körül fizettél érte (az enyém egy kicsi és kb. annyi volt), csak balfaxok voltak és nagyobbat küldtek, akkor jól jártál. ;) Indíts egy bérvaxolós vállalkozást. A közületi üstöd már megvan hozzá. :D
Rengeteg drága wax kéne bele, hogy ellepje a láncokat. :D Többe van a wax, mint ez a főző. :D

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5077

Hozzászólás Szerző: pärt »

6 liter? Az 15-20e körül kezdődik. Ha 6-7e körül fizettél érte (az enyém egy kicsi és kb. annyi volt), csak balfaxok voltak és nagyobbat küldtek, akkor jól jártál. ;) Indíts egy bérvaxolós vállalkozást. A közületi üstöd már megvan hozzá. :D

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

pärt írta:
2023.04.07., pén. 16:53
Érdemes lehet egy olcsó rizsfőzőt beszerezni hozzá, így további idő takarítható meg. A legolcsóbb típust vettem, ami éppen szembejött. Bekapcsolod, otthagyod, közben teszed a dolgodat, pár óra után ránézel, hogy jó-e már, ha igen, jöhet a tunk. Ezzel garantáltan nem fogod túlmelegíteni a viaszt, és ami még fontosabb, nem kell mellette állni, míg felmelegszik. Küllőből készítettem egy olyan készséget, amire szépen fel lehet fűzni a láncot, és a löttyből kiemelés után könnyű kiütögetni a felesleges vaxot. Ha kész a móka (nálam három lánc esetében kb. 15 perc), akkor hagyom kihűlni, aztán megy vissza garázs polcára.
IMG20230407162533.jpg
Ne is mondd, rendeltem egy slow cookert... 2L-est, küldtek 6L-est. :rolleyes: Megy a többi sosem használt kacat közé. :smile33:
Ha beválik, akkor finomítani kell/lehet még rajta. :smile32:

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3573

Hozzászólás Szerző: AAttila »

asebestyen írta:
2023.04.07., pén. 16:00
31_1_21.gif
.
IMG-f06a53e77275f0b81a31fe39a6a765a8-V.jpg
Ahogy kell: hajtás oldal, nagy tányér-kónusz ;peace;

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Érdemes lehet egy olcsó rizsfőzőt beszerezni hozzá, így további idő takarítható meg. A legolcsóbb típust vettem, ami éppen szembejött. Bekapcsolod, otthagyod, közben teszed a dolgodat, pár óra után ránézel, hogy jó-e már, ha igen, jöhet a tunk. Ezzel garantáltan nem fogod túlmelegíteni a viaszt, és ami még fontosabb, nem kell mellette állni, míg felmelegszik. Küllőből készítettem egy olyan készséget, amire szépen fel lehet fűzni a láncot, és a löttyből kiemelés után könnyű kiütögetni a felesleges vaxot. Ha kész a móka (nálam három lánc esetében kb. 15 perc), akkor hagyom kihűlni, aztán megy vissza garázs polcára.
IMG20230407162533.jpg
IMG20230407162533.jpg (2.94 MiB) Megtekintve 724 alkalommal

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

31_1_21.gif
.
IMG-f06a53e77275f0b81a31fe39a6a765a8-V.jpg
IMG-f06a53e77275f0b81a31fe39a6a765a8-V.jpg (229.97 KiB) Megtekintve 716 alkalommal

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1185

Hozzászólás Szerző: violin »

asebestyen írta:
2023.04.07., pén. 14:01
violin írta:
2023.04.07., pén. 13:55
asebestyen írta:
Aztán egy sima edényben tűzhelyen 1-es fokozaton elkezdtem melegíteni a.....
Mi húsvétkor tojást szoktunk... :rolleyes:
Persze, vezérműláncra ez úgyse jó. :ohnoohnoohno: ;peace; :D :smile53:

Ott a pont... 31_1_21.gif
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

violin írta:
2023.04.07., pén. 13:55
asebestyen írta:
Persze, vezérműláncra ez úgyse jó. :ohnoohnoohno: ;peace; :D :smile53:

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1185

Hozzászólás Szerző: violin »

asebestyen írta:
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Szóval a még nem használt KMC láncot beáztattam Muc off drivetrain cleaner-be. Biológiailag lebomló anyag és nagyon hatásos, persze árban sem egy sima benzin. Nyilván az áztatás elején meg a végén ráztam a szószos üvegben. Utána vízzel csap alatt kimostam a láncból a maradékát, hagytam megszáradni felakasztva, majd denaturált szeszbe áztattam és persze ráztam az üvegben, gyönyörű tiszta maradt a denszesz. Aztán egy sima edényben tűzhelyen 1-es fokozaton elkezdtem melegíteni a waxot és a láncot együtt, a hőtől tágul kicsit a lánc még, beáztattam a waxba hogy ellepje, közben időnként a dróttal mozgattam a láncot a waxban, majd kiakasztottam csepegni. Ez nem lesz kihűlés után annyira rettenet merev, mint egy sima paraffinwax után, könnyebb betörni a láncot. Utána szemenként átmozgattam és felraktam. Hogy milyen lesz, meg mennyire lesz tartós, nem tudom. Ha beválik, jön a többi lánc is. A wax Absolute Black Graphene típus. Kegyetlenül tapad egyébként.
.
lánc1.jpg
lánc1.jpg (3.31 MiB) Megtekintve 683 alkalommal
.
lánc2.jpg
lánc2.jpg (3.18 MiB) Megtekintve 683 alkalommal
.
lánc3.jpg
lánc3.jpg (3.66 MiB) Megtekintve 683 alkalommal
.
waxolt tehén.jpg
waxolt tehén.jpg (3.18 MiB) Megtekintve 683 alkalommal

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1301

Hozzászólás Szerző: Rotox »

pärt írta:
2023.04.06., csüt. 21:48
...Megenne az ideg, hogy más matat a technikán, amin az életem múlik. Nem biztos, hogy a szerelő tudatában van, mekkora értéket képviselek. :D
Haverról van szó; sok év óta együtt tekerünk. Jobban megbízok a szakértelmében, mint a - nem létező :D - sajátoméban.

Ennek apropóján egy 10 éve, a Zselic lábánál készült fotó a csapatról (illetve annak egy részéről, ha jól látom, itt még mindenki 26-ossal, az e-bike-os "bomlasztók" :D sem jelentek még meg és jómagam is még a Meridával :smile32:).
Csatolmányok
Zselic.jpg
Zselic.jpg (118.17 KiB) Megtekintve 719 alkalommal

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1301

Hozzászólás Szerző: Rotox »

pärt írta:
2023.04.07., pén. 08:27
lacee írta:
2023.04.07., pén. 06:14
...fontos, hogy a vágás felülete viszonylag ép, egyenletes legyen, másképp használat közben enyhén csökkeni fog a hossz, ahogy nyomás alatt az egyenetlenre vágott bowdenház végére szép lassan csúszik rá a kupak. Ez viszont egy elég jó fogót feltètelez, ami nélkül tényleg csak gyilkolászni lehet a bowdenházat. Ennek hiányában alternatív megoldás: köszörűkorong sarkához 45°-ban tartva, érzéssel körbeforgatva nagyon szépen le lehet vágni, de ehhez biztos kéz, meg némi érzék szükséges.
Számból vetted ki a szót... Emellett "sima" csípőfogóval, vasfűrészlappal, stb. vágva a bowdenházat kissé össze is nyomhatod, ráadásul befelé sorjás is lehet; egyik sem egy új bowden barátja.

Nem tudom, ez milyen (lehet venni sokkal drágábban is... ;)): https://www.decathlon.hu/p/bowden-es-bo ... R-p-120528

Ja, még valami: ha vázon belül vezetett bowdenjeid vannak, először az új bowdenházba már behúzott új bowdent dugd át a régi bowdenházon és csak ezután húzd ki a vázból, az új bowdenházat ezzel együtt betolva. Ellenkező esetben jól el lehet szöszmötölni a "kijárat" keresésével (bár az is lehet, hogy a modernebb bringákon ezt már megoldották máshogyan gondolkodik.gif).

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

lacee írta:
2023.04.07., pén. 06:14

Köszi!
Jaajjjj,kedvem támadt szervizbe menni :D
A bovden háznak simán lehetnek a végek ha méretre vágom? Most kúpos a vége,vagy van a szetthez vég is,fel van rojtosodva a bovden lehet marad abba is,de majd tesztelem.
Nem olyan vészes ez, leírni tovább tart, mint megcsinálni.
Ezt a kúpos véget nem teljesen értem. Ha azt kérded, hogy lehet-e a bowdenházat a zárókupak nélkül használni: nem, mindenképp kell kupak, és fontos, hogy a vágás felülete viszonylag ép, egyenletes legyen, másképp használat közben enyhén csökkeni fog a hossz, ahogy nyomás alatt az egyenetlenre vágott bowdenház végére szép lassan csúszik rá a kupak. Ez viszont egy elég jó fogót feltètelez, ami nélkül tényleg csak gyilkolászni lehet a bowdenházat. Ennek hiányában alternatív megoldás: köszörűkorong sarkához 45°-ban tartva, érzéssel körbeforgatva nagyon szépen le lehet vágni, de ehhez biztos kéz, meg némi érzék szükséges.

lacee
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1159

Hozzászólás Szerző: lacee »

pärt írta:
2023.04.06., csüt. 21:36
lacee írta:
2023.04.06., csüt. 20:11
Ma szerelnem kellett,a kedves párom bringáját,hátsó váltó és a lánc is elhajlott….kuka :smile30:
Shimano Tourney volt,de Sunrace-t kaptam csak.Felszereltem még sosem csináltam ilyen cserét,aztán egyszer váltott rendesen egyszer meg semmit,rájöttem,hogy xar a bovden fel vannak szaladva a szálak.
Kérdés:
Gondolom lehet csomagban kapni első-hátsó bovdent,elől és hátul van bovden ház,gondolom azokba vissza lehet fűzni nem kell kicserélnem.A váltóba ha befűzöm elől és hatul akkor milyen pozícióba legyen a váltó, lent-fent,váltókar is merre legyen?
Valami Youtube video esetleg?
1. Bowdenházat ellenőrizd, hogy simán csúszkál-e benne a szál. Ha akad, csere az is.
2. Először a váltó végállásait ellenőrizd, ezt legkönnyebb még lánc nélkül. A görgőnek egy vonalban kell lennie a legkisebb és legnagyobb lánckerekekkel. A végállás állító csavarjaival finoman beszabályozható. Külső pozícióba a váltó rugója húzza ki, a legnagyobb kerékhez pedig kézzel betolod és ellenőrzöd illetve állítod, hogy egy síkban legyenek.
3. A váltókart a legnehezebb fokozatba állítod, a váltótesten pedig ellenőrzöd, hogy a bowden feszítőcsavarja teljesen legyen betekerve. A befűzött bowdent elég kézzel megfeszítve tartanod, míg a rögzítőcsavarját meghúzod.
4. Utána a bowden feszítőcsavarját kezded kitekerni addig, hogy a bowden már érezhetően feszülni kezdjen így "üresben", azaz váltás nélküli állapotban is. Ekkor a hajtókart folyamatosan tekerve egyet felváltasz. Ha azonnal felrakja az eggyel nagyobb kerékre, akkor leváltva ellenőrzöd, hogy a leváltás is simán akadozás nélkül megy-e. A ha ez késlekedéssel vagy egyáltalán nem következik be, akkor túl lett tekerve a bowdenfeszítő, kicsit lazítani kell (befele tekerni). Hasonlóan a felváltásnál, ha az is ugrálva, akadozva történik, akkor szintén állítani kell, csak itt pont fordítva: kicsit feszíteni kell (kifele tekerni). A feszesség állítását kis lépésekben végezd, egyszerre csak egy-egy kattanásnyit tekerj.

Nem néztem végig, de komoly cég, biztos megbízható video:
https://youtu.be/UkZxPIZ1ngY
Köszi!
Jaajjjj,kedvem támadt szervizbe menni :D
A bovden háznak simán lehetnek a végek ha méretre vágom? Most kúpos a vége,vagy van a szetthez vég is,fel van rojtosodva a bovden lehet marad abba is,de majd tesztelem.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2023.04.06., csüt. 22:32
Ákos,nyugodtan írhatsz ilyenekről. Tudjuk,hogy amit a verseny miatt csinálunk, az teljességgel egészségtelen. Viszont már Revi sem versenyez és teljesen másképp teker,táplálkozik, a többiek szintén. Elsősorban egészség megőrzés a cél. Fizikai és mentális teljesítőképességünk növelése a cél, hogy 60-70+ is fittnek érezzük magunkat.
ez így már-már szentimentális, de, ja :napsut:
én tudom mit csináltám, hogy lehetőleg mindig elől legyek, és tudom, mi a böjtje. Sebinek jó meglátásai vannak és ezt mindenki megfelelően be tudja ileszteni a saját kis számegyenesére. Egy biztos, a versenysport és az egészséges táplálkozás a két ellenpóluson van. ha létezik még egyáltalán egészséges táplálkozás.
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3573

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Ákos,nyugodtan írhatsz ilyenekről. Tudjuk,hogy amit a verseny miatt csinálunk, az teljességgel egészségtelen. Viszont már Revi sem versenyez és teljesen másképp teker,táplálkozik, a többiek szintén. Elsősorban egészség megőrzés a cél. Fizikai és mentális teljesítőképességünk növelése a cél, hogy 60-70+ is fittnek érezzük magunkat.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2023.04.06., csüt. 22:09
AAttila írta:
2023.04.06., csüt. 22:05
Elég elrettentő az a címke a beta fuel hátulján ;peace;
De nem is fogyasztok ilyeneket az edzéseken,hétköznapokon.
Ne is! Ha rajtam múlna, betiltanám az ilyen marhaságokat. :D :D :D
egyébként edzésen főleg nem érdemes. egyrészt azért, mert, másrészt a szervezet megszokja és versenyen már nem hozza az elvárt hatást, cserébe majd minden nap mérgezed magad.
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pärt írta:
2023.04.06., csüt. 22:15
Én mozarellás, paradicsomos, salátás ciabattát szoktam vinni nagyobb útra. :rolleyes:
azér azt megnéztem volna, ha megjelensz egy ilyen pakkal edzésen :D
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2023.04.06., csüt. 21:59
Hááát srácok... táplálkozási, ásványi anyag pótlási, frissítési tanácsokért lehet máshová megyek... :rolleyes: :D Erről értekeztem picit, de kitöröltem, nem kívánok evangelizálni senkit, pláne kéretlenül. ( fejlődök :D )
Viszont holnap Pärt láncwaxoló útjára lépek. :smile53:
Új latex belső az első keréken, láncbeesés-gátló installálva, teljes hajtásrendszer elpucolva, várják a waxolt láncot. A KMC-t teszem meg kísérleti báránynak. ;peace;
szerintem nyugodtan beteheted :D akár tanulni is lehet belőle, vagy elgondolkodni. az biztos,ha menés van, valamivel kell pótolni és enni nem tudsz. vagy megfulladsz,vagy lemaradsz (ja, ha megfulladsz,is lemaradsz :D ). csak a rosszak közül választhatsz :D
halfnote.hu

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Én mozarellás, paradicsomos, salátás ciabattát szoktam vinni nagyobb útra. :rolleyes:

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

AAttila írta:
2023.04.06., csüt. 22:05
Elég elrettentő az a címke a beta fuel hátulján ;peace;
De nem is fogyasztok ilyeneket az edzéseken,hétköznapokon.
Ne is! Ha rajtam múlna, betiltanám az ilyen marhaságokat. :D :D :D

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pärt írta:
2023.04.06., csüt. 21:36
lacee írta:
2023.04.06., csüt. 20:11
Ma szerelnem kellett,a kedves párom bringáját,hátsó váltó és a lánc is elhajlott….kuka :smile30:
Shimano Tourney volt,de Sunrace-t kaptam csak.Felszereltem még sosem csináltam ilyen cserét,aztán egyszer váltott rendesen egyszer meg semmit,rájöttem,hogy xar a bovden fel vannak szaladva a szálak.
Kérdés:
Gondolom lehet csomagban kapni első-hátsó bovdent,elől és hátul van bovden ház,gondolom azokba vissza lehet fűzni nem kell kicserélnem.A váltóba ha befűzöm elől és hatul akkor milyen pozícióba legyen a váltó, lent-fent,váltókar is merre legyen?
Valami Youtube video esetleg?
1. Bowdenházat ellenőrizd, hogy simán csúszkál-e benne a szál. Ha akad, csere az is.
2. Először a váltó végállásait ellenőrizd, ezt legkönnyebb még lánc nélkül. A görgőnek egy vonalban kell lennie a legkisebb és legnagyobb lánckerekekkel. A végállás állító csavarjaival finoman beszabályozható. Külső pozícióba a váltó rugója húzza ki, a legnagyobb kerékhez pedig kézzel betolod és ellenőrzöd illetve állítod, hogy egy síkban legyenek.
3. A váltókart a legnehezebb fokozatba állítod, a váltótesten pedig ellenőrzöd, hogy a bowden feszítőcsavarja teljesen legyen betekerve. A befűzött bowdent elég kézzel megfeszítve tartanod, míg a rögzítőcsavarját meghúzod.
4. Utána a bowden feszítőcsavarját kezded kitekerni addig, hogy a bowden már érezhetően feszülni kezdjen így "üresben", azaz váltás nélküli állapotban is. Ekkor a hajtókart folyamatosan tekerve egyet felváltasz. Ha azonnal felrakja az eggyel nagyobb kerékre, akkor leváltva ellenőrzöd, hogy a leváltás is simán akadozás nélkül megy-e. A ha ez késlekedéssel vagy egyáltalán nem következik be, akkor túl lett tekerve a bowdenfeszítő, kicsit lazítani kell (befele tekerni). Hasonlóan a felváltásnál, ha az is ugrálva, akadozva történik, akkor szintén állítani kell, csak itt pont fordítva: kicsit feszíteni kell (kifele tekerni). A feszesség állítását kis lépésekben végezd, egyszerre csak egy-egy kattanásnyit tekerj.

Nem néztem végig, de komoly cég, biztos megbízható video:
https://youtu.be/UkZxPIZ1ngY
belenéztem, elég jól szemlélteti a dolgokat. ami kimaradt az 5ös feleltből, hogy a határolócsavarokat beállítás után finomítani kell. Az se baj, ha alsó fokozatban a határoló tartja a váltót és nem a bowden, de azt majd ha eddig megvan, pontosítjátok :tutiok:
minnyuk én használok a kormánynál is finomállítót. egyrészt a hátsó kis csavargatós "digitális", míg elől analóg, meg terhelésen jobb beállítani, de ezek már csak a túlfeszített gondolatok :D bár emlékim szerint a montiváltókon elól is van bowdenfeszítő, azzal jól kehet finomhangolni, azt vixont középen kell hagyni. hátul nagyol, itt meg terhelésen finomít.
halfnote.hu

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”