Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 5101
Re: Kerékpározás
De a tolástól kijött? 

- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7687
Beesett a lánc a váz és a hajtómű közé, ki se lehetett szedni, úgyhogy nem nagy örömömben toltam.

Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Ezért nem toljuk a bringát

eggen, a könnyű outigumin az oldalfal nemigazán védett, max a futófelület.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- asebestyen
- V.I.P.
2 tüske oldalról, ahogy toltam az út mellett kb 100m-t.
apropó, gumit hogy durrantottad el? szúrt, vagy felütött?asebestyen írta: ↑2023.04.08., szomb. 14:02Dehát pont a lusták waxolnak, Revi, tehát ez Neked való!revox írta: ↑2023.04.08., szomb. 13:38még kicsit várok vele. nem a hitem, a lustaságomasebestyen írta: ↑2023.04.08., szomb. 12:41Ide a rozsdás bökőt, hogy hamarosan Revi is waxolni fog. Imádja ezeket a grafikonokat meg a kísérletezést.![]()
![]()
![]()
Csak nehogy begumizzon a KMC DLC tőle.![]()
![]()
![]()
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
csak az első időasebestyen írta: ↑2023.04.08., szomb. 14:02Dehát pont a lusták waxolnak, Revi, tehát ez Neked való!revox írta: ↑2023.04.08., szomb. 13:38még kicsit várok vele. nem a hitem, a lustaságomasebestyen írta: ↑2023.04.08., szomb. 12:41Ide a rozsdás bökőt, hogy hamarosan Revi is waxolni fog. Imádja ezeket a grafikonokat meg a kísérletezést.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

halfnote.hu
halfnote.hu
- asebestyen
- V.I.P.
Dehát pont a lusták waxolnak, Revi, tehát ez Neked való!revox írta: ↑2023.04.08., szomb. 13:38még kicsit várok vele. nem a hitem, a lustaságomasebestyen írta: ↑2023.04.08., szomb. 12:41Ide a rozsdás bökőt, hogy hamarosan Revi is waxolni fog. Imádja ezeket a grafikonokat meg a kísérletezést.![]()
![]()
![]()
![]()

még kicsit várok vele. nem a hitem, a lustaságomasebestyen írta: ↑2023.04.08., szomb. 12:41Ide a rozsdás bökőt, hogy hamarosan Revi is waxolni fog. Imádja ezeket a grafikonokat meg a kísérletezést.![]()
![]()
![]()

halfnote.hu
halfnote.hu
5w motorolajpärt írta: ↑2023.04.08., szomb. 11:59Kenés, vaxolás ügyben elég nagy az irodalom. Mikor pár éve utánaolvastam, hetven oldalas értekezést is találtam, de az mostanában a sonkával együtt már túl nehéz lenne. Itt egy gyorsan emészthető táblázat. A kedvencem rajta a már említett sima paraffin (ugyanaz, amivel például bizonyos sajtokat vonnak be) és az extra szűz olivaolaj.Screenshot_2023-04-08-11-49-02-16_e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f.jpg

egyébként ez statikus igénybevétellel vizsgált eredmény. a dinamikus viselkedést nem tudom, hogy lehetne számszerűsíteni,de az is egy értékes mutató lenne.
halfnote.hu
halfnote.hu
- asebestyen
- V.I.P.
Ide a rozsdás bökőt, hogy hamarosan Revi is waxolni fog. Imádja ezeket a grafikonokat meg a kísérletezést.
Csak nehogy begumizzon a KMC DLC tőle.

Csak nehogy begumizzon a KMC DLC tőle.

- pärt
- Hazajáró lélek
Kenés, vaxolás ügyben elég nagy az irodalom. Mikor pár éve utánaolvastam, hetven oldalas értekezést is találtam, de az mostanában a sonkával együtt már túl nehéz lenne. Itt egy gyorsan emészthető táblázat. A kedvencem rajta a már említett sima paraffin (ugyanaz, amivel például bizonyos sajtokat vonnak be) és az extra szűz olivaolaj.

A keràmia csapágyzsírok is tudnak... ami alspjaiban oximoron, mivel a kerámiát elvileg 2 csepp műszerolajjal kell kenni, ami csak filmet képez.pärt írta: ↑2023.04.07., pén. 23:07Az igazi üzlet, amikor lemezjátszó csapágyolajnak emelik be.revox írta: ↑2023.04.07., pén. 22:55Ezvixobt érdekes olaj lehet,csak, ha nem bicajhoz veszed, 1 Liter, 1600 Ft
https://hexol.com/products/catalog-hu/i ... l/?lang=hu
Nagy a lehúzás, ha valamit beemelnek bringás csodaszernek![]()
![]()
Nade, én vettem a bátorságot és észrevettem, hogy a kb 30 éves, Áfor LZs sötétvörös gépzsíf nagyon sikamlós, ha önnagàn kell elcsúsznia. Na, ezzel megkentem full keràmia, cirkócsapágyat. Semmivel nem volt rosszabb, mint a 3ml/5000Ft fsa zsír...
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Hazajáró lélek
Az igazi üzlet, amikor lemezjátszó csapágyolajnak emelik be.revox írta: ↑2023.04.07., pén. 22:55Ezvixobt érdekes olaj lehet,csak, ha nem bicajhoz veszed, 1 Liter, 1600 Ft
Nagy a lehúzás, ha valamit beemelnek bringás csodaszernek![]()

Ezvixobt érdekes olaj lehet,csak, ha nem bicajhoz veszed, 1 Liter, 1600 Ft 
Nagy a lehúzás, ha valamit beemelnek bringás csodaszernek
Egyébkénf ma néztem 2016ban egy merida scultura csúcs váz 600, a reacto csúcsa 700ezer/vázszett... most meg, felsősoros vázszett 2,5mill, de már lehet több. De senki ne jöjjön forradalmi újítással mert az annyi volt azóta, hégy még egyszerűbb a váz legyártása, mert a belső bowdenvezetéssel se kell xarakodni belső "csőrenddzetekkel" :)

Nagy a lehúzás, ha valamit beemelnek bringás csodaszernek

Egyébkénf ma néztem 2016ban egy merida scultura csúcs váz 600, a reacto csúcsa 700ezer/vázszett... most meg, felsősoros vázszett 2,5mill, de már lehet több. De senki ne jöjjön forradalmi újítással mert az annyi volt azóta, hégy még egyszerűbb a váz legyártása, mert a belső bowdenvezetéssel se kell xarakodni belső "csőrenddzetekkel" :)
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Hazajáró lélek
Túlbonyolítod.

Akkor majd görgőn megyünk, Pärtnek meg szólunk,hogy jöjjön elénkrevox írta: ↑2023.04.07., pén. 21:50TőlemAAttila írta: ↑2023.04.07., pén. 21:45Akkor vasárnap elgurítjuk Pärtig, megnézed a láncot,meghallgatod a kollégát,utána visszagurulunkrevox írta: ↑2023.04.07., pén. 21:17Elkezdtem guglizni... émmég mindig azt monfom, aki fogaskeréknek hívja a lánckereket, alapvetö géptani fogalmakkal sincs tisztában, hogy értené a sokkal bonyolultabb kenőanyagok világát, azon kívül, hogy a prospektusdumát felolvassa( https://bringaland.hu/hajtas-apolas-es- ... orkepe-101 )
De ha legközelebb Bükki tekerés lesz, megtapizom Pärt láncát. Elég sok helyen dícsérik a vax tulajdonságait, csak még értelmesen nem írta le senki mi is ez valójában, mitől okosabb,vagy miért nem tapasztja a port. Félre ne menjen, nem fikázom Pärt alapos filllú, jó dolgokat vet be, csak érdekelne egy értelmes szösszenez, mi is ez...![]()
bár itt mév nyomokban van hó, búkkbenhekyenkèn 15cm, szèp, szűz
![]()

TőlemAAttila írta: ↑2023.04.07., pén. 21:45Akkor vasárnap elgurítjuk Pärtig, megnézed a láncot,meghallgatod a kollégát,utána visszagurulunkrevox írta: ↑2023.04.07., pén. 21:17Elkezdtem guglizni... émmég mindig azt monfom, aki fogaskeréknek hívja a lánckereket, alapvetö géptani fogalmakkal sincs tisztában, hogy értené a sokkal bonyolultabb kenőanyagok világát, azon kívül, hogy a prospektusdumát felolvassa( https://bringaland.hu/hajtas-apolas-es- ... orkepe-101 )
De ha legközelebb Bükki tekerés lesz, megtapizom Pärt láncát. Elég sok helyen dícsérik a vax tulajdonságait, csak még értelmesen nem írta le senki mi is ez valójában, mitől okosabb,vagy miért nem tapasztja a port. Félre ne menjen, nem fikázom Pärt alapos filllú, jó dolgokat vet be, csak érdekelne egy értelmes szösszenez, mi is ez...![]()

halfnote.hu
halfnote.hu
Akkor vasárnap elgurítjuk Pärtig, megnézed a láncot,meghallgatod a kollégát,utána visszagurulunkrevox írta: ↑2023.04.07., pén. 21:17Elkezdtem guglizni... émmég mindig azt monfom, aki fogaskeréknek hívja a lánckereket, alapvetö géptani fogalmakkal sincs tisztában, hogy értené a sokkal bonyolultabb kenőanyagok világát, azon kívül, hogy a prospektusdumát felolvassa( https://bringaland.hu/hajtas-apolas-es- ... orkepe-101 )
De ha legközelebb Bükki tekerés lesz, megtapizom Pärt láncát. Elég sok helyen dícsérik a vax tulajdonságait, csak még értelmesen nem írta le senki mi is ez valójában, mitől okosabb,vagy miért nem tapasztja a port. Félre ne menjen, nem fikázom Pärt alapos filllú, jó dolgokat vet be, csak érdekelne egy értelmes szösszenez, mi is ez...

Elkezdtem guglizni... émmég mindig azt monfom, aki fogaskeréknek hívja a lánckereket, alapvetö géptani fogalmakkal sincs tisztában, hogy értené a sokkal bonyolultabb kenőanyagok világát, azon kívül, hogy a prospektusdumát felolvassa
( https://bringaland.hu/hajtas-apolas-es- ... orkepe-101 )
De ha legközelebb Bükki tekerés lesz, megtapizom Pärt láncát. Elég sok helyen dícsérik a vax tulajdonságait, csak még értelmesen nem írta le senki mi is ez valójában, mitől okosabb,vagy miért nem tapasztja a port. Félre ne menjen, nem fikázom Pärt alapos filllú, jó dolgokat vet be, csak érdekelne egy értelmes szösszenez, mi is ez...

halfnote.hu
halfnote.hu
Ez lényegében paraffinolaj, valami vázba beèpúlve (randa hasonlattal, mjnt a zsírok, hogy mészvázon olaj? Vagy csak simán olaj?pärt írta: ↑2023.04.07., pén. 20:42Molten Speed Wax. De kb. egyformák. Tiszta, étkezési minőségű parafin, némi adalékanyaggal. Egy átfogó kenőanyagtesztben láttam (szerintem pár éve linkeltem is), hogy a sima paraffinhoz képest pár tized watt előnye volt az adalékos hájtek waxnak. A sima paraffin is minden mást alázott, kivéve ezeket az adalékos verziókat, de minimális volt az előny.asebestyen írta: ↑2023.04.07., pén. 20:10Nah, azt várhatod!![]()
![]()
![]()
![]()
Amúgy nem tudom, milyen különbségek lehetnek a waxok közt, de ez valami brutál módon tapad mindenhez. Te milyet használsz?
halfnote.hu
halfnote.hu
Jaaa, azt nem mondtad :)
halfnote.hu
halfnote.hu
- mechazseni
- Fórumlakó
- Értékelés: 365
Jaah….látszik is, teljesen kocka lettél.asebestyen írta: ↑2023.04.07., pén. 20:37Miután megdermedt, nem tapad. :)
Még nem próbáltam.Nyamvadt hobbista divat bringás vagyok vitrin bicajokkal, sajnos.
![]()

Brutál jól néz ki az a tehén!

már..."mind1"
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7
- pärt
- Hazajáró lélek
Molten Speed Wax. De kb. egyformák. Tiszta, étkezési minőségű parafin, némi adalékanyaggal. Egy átfogó kenőanyagtesztben láttam (szerintem pár éve linkeltem is), hogy a sima paraffinhoz képest pár tized watt előnye volt az adalékos hájtek waxnak. A sima paraffin is minden mást alázott, kivéve ezeket az adalékos verziókat, de minimális volt az előny.asebestyen írta: ↑2023.04.07., pén. 20:10Nah, azt várhatod!![]()
![]()
![]()
![]()
Amúgy nem tudom, milyen különbségek lehetnek a waxok közt, de ez valami brutál módon tapad mindenhez. Te milyet használsz?
Még nem próbáltam.
Nyamvadt hobbista divat bringás vagyok vitrin bicajokkal, sajnos.
- asebestyen
- V.I.P.
Miután megdermedt, nem tapad. :)
Még nem próbáltam.