A gyári elektronika sokszorosa annak, amit MZ készít, + szállítás, VÁM, ÁFA, + munkadíj,+ vegyél még a passzív váltónak dobozt, amiben visszaküldik, mert akkora, hogy a gyári csomagolásban nem fér el + feszkó, hogy épségben hazaér-e a doboz.... Hogy minőségben hogy aránylanak egymáshoz, nem tudom. 2 dolgot tudok: 1.: ez számomra csak akkor derülne ki, ha össze tudnám őket hallgatni a szobámban uazon körítés mellett, mármint egy gyári aktív Tower-t, meg az enyémet, 2.: a Vinkler dobozát sokan dicsérik, hogy mennyire jól szól. Gondolom ennyi ember nem téved.BLX írta: ↑2022.11.28., hétf. 22:50Köszi a képeket meg a beszámolót. Szerintem ez a projekt sokakat érdekelhet itt a fórumon.gianni321 írta: ↑2022.11.28., hétf. 22:40Hi,
Múlt pénteken volt már egy kör, most elvitte Zoli az elektronikákat, hogy hozzáalakítsa az én hangfalamhoz, ti. az az elektronika, amit elkészített, az a Vinkler hangsugárzójához készült alapján készült. Most, hogy megmérte az én hangsugárzómat, kiderült, hogy az "S"-es verziójú középhangszóró jóval érzékenyebb, mint a sima - ami a Vinklerében is van - míg az ATC saját tweeter-je meg érzéketlenebb, mint a Vinklerében teljesítő, úh van mit csinálni.
Ma este azt mondta, hogy jövő héten hozza.
Egyébként marha jól ki van találva ez az aktív/passzív verzió dolog, mert kb. 3 perc alatt lekapható a hangsugárzó hátsó lapja. Csavarok ki, mind a hangsugárzó csatlakozó termináltól induló vezetékek, mind a váltóról érkező vezetékek egy-egy csatlakozóban végződnek. Csatlakozók széthúz, váltó panelt rögzítő 4 csavar kicsavar és már mehet is be az aktív elektronika, ami így néz ki, alatta meg a passzív váltója a 100-asnak:
Lehet láma kérdés, de miért döntöttél az MZ/X féle elektronika mellet vs. gyári ATC aktív elektronika? Árban, minőségben, hogyan viszonyulnak egymáshoz? Vinkler véleménye is tökre érdekelne ebben a kérdésben. Thx.
Amikor megérkezett hozzám a Tower és még egyben volt a rendszerem, illetve volt benne 1-2 kölcsön drót, pl. Stealth Indra xlr, meg Ww Platinum lan, úgy, de úgy szólt, hogy azt mondtam, ezt kb. a percen kapcsolom ki, és szedem szét, mert olyan szinten fogja lemérgezni a fülemet, hogy hetekig nem találom majd a helyem utána. És hogy miért van ez így? Mert amikor felbukkant ez a passzív Tower, akkor az volt az egyezség a feleségemmel, hogy oké, vegyem, de a hifiben parkoló (számomra nem kevés...) pénz uannyi marad, tehát át kell szervezzem a rendszert és adott költségvetésből kell mindent megoldani. Úgy voltam vele, hogy megéri, mert legalább végre újra ATC muzsikálhat. Most is azt mondom, hogy az átszervezés okozta áldozatokkal, nehézségekkel és kompromisszumokkal együtt is megérte.
A pénteki hang roppant gyors, feszes, nagyon mélyre menő, direkt, közvetlen, dinamikus és azonnali volt, míg a passzív (lehetőségeimhez képest) csúcsra járatott változat viszont valami elképesztően gazdagon rétegzett, nagyon levegős, mégis tökös, tonálisan ezerféle finomságot megmutató, gazdagon árnyalt és roppant koherens hang volt. Nem akartam hinni a fülemnek, amikor egy jazz felvételen a zongora lecsengéseinek és levegőjének, visszhangjainak a megjelenítésében 1 perc alatt kb. 3 féle levegőt érzékeltem. Bocsi, nem tudom ezt jobban leírni... sajnos, pedig olyan élmény volt, amit jódarabig nem fogok elfelejteni.
Viszont még mielőtt az aktív fanok nekem esnének, szeretném leszögezni, hogy mindkét verzióról viszonylag rövid benyomásaim vannak csak, melyeket meglehetősen felfokozott állapotban szereztem és annak ellenére, hogy ezeket most itt leírtam, csak pillanatokat tükröznek, semmi esetre sem egy végleges kinyilatkoztatásnak szánom. Már csak azért sem, mert az MZ elektronikái messze nem voltak még hozzá hangolva az én hangsugárzómhoz, plusz az az 50-100 bejáratódás is kell még majd nekik. Úh. ennek megfelelően folyt. köv.