tottyi írta: ↑2022.11.13., vas. 13:22
supravox írta: ↑2022.11.13., vas. 13:03
Nézd Tottyi...
Screenshot_20221113_130149.jpg
De szerintem Neked is van ilyened.
Persze el lehet ettől térni de az már a Te játékod.
Par hete vagy napja irtam, hogy ha megyek a masik szobaba akkor egy helyen szep subbasszust lehet hallani es azt gondoltam, hogy a basszreflexet kicsit magasabbra hozni es talan akkor az ulopozicioban is lehetne azt hallani. Ha belefulelek a basreflexbe akkor onnet jol lehet ezt hallani. De elengedtem.
Probaltam a hatuljan a potmetert ami 40Hz-et megemeli +6db-el de ugy csunya lett a basszustartomany nalam.
Én meg akkor hallok szub hangokat, ha bemegyek a budiba.... ami a csatolt képen a lépcső korlát mellett található kiugró ajtó mögött van. Akkor fedeztem fel ezt a jelenséget, - pisi volt és nem bableves utáni állapot....

- amikor egy kölcsön Dyno Conf. C1 zenélt nálam pár hétig és olyan mélyek jöttek amik az adott dobozból nagyjából fizikai képtelenségnek tűntek. Leginkább azoknál a basszreflex hangolású hangsugárzóknál van ez a jelenség, amelyek igencsak rászorulnak a reflexnyílás adta támogatásra. A 100-assal is hallani vélem a jelenséget, ám különösebb jelentőséget nem tulajdonítok neki, mert tudom, hogy ez csak és kizárólag az akusztika hozadéka és inkább értékelem azt a sokfajta jóságot, amiket egyszerre csak egy ATC tud megadni.
Tottyi, megkérdezhetem, hogy milyen utat jártál be, mielőtt megrendelted a 150Pro-t? Elég lesz, ha csak erősítő hangfal párosokat írsz, mert lenne erre külön topik.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA