Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- gomolalaci
- Fórumlakó

- Értékelés: 371
Re: Lemezjátszó
"A kézi váltós gk-k váltójába élettatram olaj van. Kicsit nagyobb terhelést, hőt elviselnek akár 10+ évig is.,,
OFF.
Ez azért egy nagy marketing szöveg. Az olaj még a szintetikus is öregszik, felveszi a levegő páratartalmát, és egyéb dolgot, ami károsíthatja.
ON.
OFF.
Ez azért egy nagy marketing szöveg. Az olaj még a szintetikus is öregszik, felveszi a levegő páratartalmát, és egyéb dolgot, ami károsíthatja.
ON.
A gondolkodás nem megerőltető...
köszönöm mindenkinek a megnyugtató észrevételeket
nemrég a lemezjátszó 3 hetet pihent, amíg megjött a cseretű, szóval erre a 20 óra pörgésre mondhatjuk, rákészült. nem volt kedvem másik hangszedőt feltenni. végülis 3 hét alatt ideért egy mp110 cseretű, de hogy ezt miért kell Japánból megvennem, az sajnálatos rejtély
nemrég a lemezjátszó 3 hetet pihent, amíg megjött a cseretű, szóval erre a 20 óra pörgésre mondhatjuk, rákészült. nem volt kedvem másik hangszedőt feltenni. végülis 3 hét alatt ideért egy mp110 cseretű, de hogy ezt miért kell Japánból megvennem, az sajnálatos rejtély
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2858
Re: motortengely vastagítás
Ha ilyen maximalista/igényes vagy akkor a fémszórást javaslom.b4xter írta: ↑2021.05.08., szomb. 21:23Az nekem a bajom, hogy a kedvenc vintage lemezjátszóm 33-as fordulaton picit lassú. Egyetlen százaléknyi (de stabil) eltérésről beszélünk, de nálam az ilyesmi kiveri a biztosítékot, derékszög/párhuzam kell legyen... A motor fordulatszáma nem szabályozható, a hálózati 50 Hz az alapja. A 33/45 váltás mechanikusan történik, a szíj a motor tengelyén egyszerűen egy másik pozízicóba kerül, ahol a tengely átmérője más. 45-ös fordulat egyébként perfekt. Amatőr módon megnöveltem egy kicsit a tengely átmérőjét a kérdéses részen némi hártyavékonyságú teflonszalag feltekerésével, így sikerült tökéletes 33 1/3 forulatot elérnem. Na most az a kérdés, hogy milyen módon tudnám a tengely vastagságát időtálló módon megnövelni - a teflonszalag egy kísérletre jó volt, de nem akarom így hagyni. A tengely valamiféle rézötvözet a színe alapján, esetleg valami kopásálló festék jó lehet, amivel meghizlalható a tengely kérdéses része?
Untitled.jpg
Én őket tudom ajánlani -sok mindent megoldottak már,- de a mintadarabot (anyagminőség miatt) szerintem látniuk kell.
https://hungaromarket.hu/
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Az semmi
És a pickup sem.kopott
Az kb. 30 nagylemez meghallgatásaantizigün írta: ↑2021.06.21., hétf. 21:04üdv,
amatőr hiba történt. lemez és hangkar levétele után valamit ellenőriztem a lemeztányér forgásán, majd - ki tudja miért történt - ráhajtottam a plexit amire rátettem a porvédő textilt. bekapcsolva maradt, szerencsétlen 20 órát forgott. árthatott ez a motornak vagy semleges egy ilyen hanyag manőver?
Az semmi
És a pickup sem.kopott
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2167
Nem vicceltem, de már előttem ezt mások is leírták. Ugorjuk is át ezt a kérdést, mert időpocséklás erről vitázni.SoundMania írta: ↑2021.06.22., kedd 07:28Az olajnak ?!?!?!?! Ne viccelj már!!!!!Voyager írta: ↑2021.06.21., hétf. 22:23Figyu! Azok a csapágyak nagyon strapabíróak, több évig lehet nyúzni, sőt... A szíj és az olaj miatt se aggódj, ennyi idő meg sem kottyan neki.antizigün írta: ↑2021.06.21., hétf. 21:04üdv,
amatőr hiba történt. lemez és hangkar levétele után valamit ellenőriztem a lemeztányér forgásán, majd - ki tudja miért történt - ráhajtottam a plexit amire rátettem a porvédő textilt. bekapcsolva maradt, szerencsétlen 20 órát forgott. árthatott ez a motornak vagy semleges egy ilyen hanyag manőver?
- Kellnerművek
- Fórumlakó

- Értékelés: 557
A lemezjátszó nem stihl fűrész. 33/perc fordulatszámú.
Mi a fene baja lehetne ?
Semmi.
A motor sem sült be, nem égett le, ott sem lehet gond.
A szíjnak élettartama van, ettől nem szabadott kinyúlnia.
Igy legalább meg volt a stressz teszt.
Mi a fene baja lehetne ?
Semmi.
A motor sem sült be, nem égett le, ott sem lehet gond.
A szíjnak élettartama van, ettől nem szabadott kinyúlnia.
Igy legalább meg volt a stressz teszt.
Van ahol hetekig pörög...antizigün írta: ↑2021.06.21., hétf. 21:04üdv,
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1306
A 20 óra persze nem árt meg. A pár év , főleg karbantartás nélkül , igen . Sok ilyet láttam. Lemezjátszót és mást is. Az sem mindegy, hogy egy váltóban locsog az olaj, vagy egy olajfilm van egy szűk csapágyházban szinte molekula vastagságban csak.LIMAR írta: ↑2021.06.22., kedd 07:3920 óra alatt mi baja lenne az olajnak?
A kézi váltós gk-k váltójába élettatram olaj van. Kicsit nagyobb terhelést, hőt elviselnek akár 10+ évig is.
Akkor mi baja lehet egy lemezjátszó csapágy olajnak 20 óra forgás után?
-
LIMAR
- Törzsvendég

- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
20 óra alatt mi baja lenne az olajnak?
A kézi váltós gk-k váltójába élettatram olaj van. Kicsit nagyobb terhelést, hőt elviselnek akár 10+ évig is.
Akkor mi baja lehet egy lemezjátszó csapágy olajnak 20 óra forgás után?
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1306
Az olajnak ?!?!?!?! Ne viccelj már!!!!!Voyager írta: ↑2021.06.21., hétf. 22:23Figyu! Azok a csapágyak nagyon strapabíróak, több évig lehet nyúzni, sőt... A szíj és az olaj miatt se aggódj, ennyi idő meg sem kottyan neki.antizigün írta: ↑2021.06.21., hétf. 21:04üdv,
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2167
Figyu! Azok a csapágyak nagyon strapabíróak, több évig lehet nyúzni, sőt... A szíj és az olaj miatt se aggódj, ennyi idő meg sem kottyan neki.antizigün írta: ↑2021.06.21., hétf. 21:04üdv,
- frenki485
- Beköltözött

- Értékelés: 660
Na most kapott egy tartós tesztet a motor és szíj...
Ha amúgy meg nem veszel észre semmi rosszat, akkor nincs baj.
A tányér csapágynál, ha van rá lehetőség leellenőrizném és le is cserélném a kenőanyagot, olajat.
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
Milyen lemezjátszó egyébként?
edwards audio tt1 mk2
edwards audio tt1 mk2
- frenki485
- Beköltözött

- Értékelés: 660
Nem hinném, hogy komoly gondja keletkezett, vagy épp semmilyen.antizigün írta: ↑2021.06.21., hétf. 21:04üdv,
Lemez nem volt fent, kar sem, hangszedő sem a lemezen, csak forgott a tányér.
Azért ennyit bírni kell. Nyilván nincs időnk maratoni Lp hallgatásra (sajna...), de azért ez mondjuk nem egy hétvégi kimozdulás, mikor vasárnap este veszed észre, hogy péntek óta bekapcsolva maradt a cucc (hopp egy kicsit be lett járatva is :) ).
Milyen lemezjátszó egyébként?
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)
üdv,
Re: Townshend Elite Rock pörgető Excalibur karral, Merlin táppal
Én sem halgatnék linn lp 12 őt.a pink is jó pörgető.nekem is volt sok nagy nevű pörgetőm,de nálam a xerxes a nyerő,utána a kuzma,bár a kuzma nem valós,de különlegesen szerethető játszó.
Ne haragudj, de ez azért így nem állja meg a helyét. Ez inkább csak hivatkozás valamire.Valacky írta: ↑2021.05.27., csüt. 21:34Az etalon a linn lp 12 volt.az első játszót amit jobbnak találtak az a roksan xerxes volt ha jól tudom 1985 ben.addig az lp 12 uralta az első helyet,de lehet hogy nagyon jó volt a marketingje a linn-nek bár elég egyértelmű volt az angol piacon a besorolása,de jött a roksan utána a többí
Én személy szerint szívesebben hallgatok egy Voyd reference-t vagy egy nagy Pink-et mint egy Linn lp12-t. Aki írta amire hivatkozol ,ő meg a linn-t szereti. Teljesen más hangkarakterek.
Igaz, én nem vagyok újságíró nekem ez csak hobbi. De volt Townshend-em és eladtam, meg még nagyon sok más nagy név is, és most egy nagy Pink-et hallgattok.
Persze jó volt a Townshend meg jó egy Systemdek meg egy Xerxes is. De mindenkinek más az ízlése és mást keress a zenébe..
Ennyi.
Az etalon a linn lp 12 volt.az első játszót amit jobbnak találtak az a roksan xerxes volt ha jól tudom 1985 ben.addig az lp 12 uralta az első helyet,de lehet hogy nagyon jó volt a marketingje a linn-nek bár elég egyértelmű volt az angol piacon a besorolása,de jött a roksan utána a többí
- ottoisis
- Fórumlakó

- Értékelés: 98
Picit pontosítani szeretném a dolgok időrendjét (csak úgy emlékezetből, az értők - ha gondolják - korrigálhatják...) : Szóval az ausztrál Max Townshend mester Elite Rock-ja - mint Cranfield Elite Rock már az 1978 körül a piacon volt (a később mk 1), 1980-as évek elejétől pedig saját neve alatt, már "igazi" angol cégként hozták ki az Mk II Rockot (ez a gép szerepel a hirdetésben). Moghadamék Roksanja csak 1985-ben robbant be, de így ha belevesszük a "buliba", az említett Franz Kuzma úr Stabi mk 1 gépe is megelőzi (1980-as évek legeleje - talán 1982?) azt. - Persze az, hogy mindezt a "szakírók" (=piacmanipulátorok?) mikor "ismerik fel", az már más kérdés... Hja, még a Michellről se feledkezzünk meg.... de őket sajna nem tudom időben hová tenni -
Még egy apró megjegyzés (nem off-nak szánom....) azányos fórumtárs hozzászólásához: Bár én csak a "félreference"-t, (=Voyd 0.5 Reference) ismerhettem, de ennek alapján biztos vagyok benne, hogy az általa említett Voyd Reference minimum egy fényévvel van a többi említett gép felett.... (persze erről is szabad vitatkozni)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ottoisis 2021.05.27., csüt. 21:40-kor.
LPj: Townshend Elite Mk II Rock + Moth-RB-250/AN-Ai karkábel + Roksan Corus Black
CD: Cyrus dAD-7, Erősítő: Palotás phono, TMP ANT, Dobozok: Audio Note AX-Two
Kábelek, kiegészítők: Fapaci, Belden 8402, Kondo KSL, YBA Glass, 47 Lab OTA Stratos
Kábelek, kiegészítők: Fapaci, Belden 8402, Kondo KSL, YBA Glass, 47 Lab OTA Stratos
- ottoisis
- Fórumlakó

[*]
LPj: Townshend Elite Mk II Rock + Moth-RB-250/AN-Ai karkábel + Roksan Corus Black
Ez így nemigaz.a studióban az anyagot felveszik.a zenészek és a hangmérnők közösen eldöntik,hogy mehet a piacra vagy nem.a jó játszó az amelyik nem szinezi el a zenét.persze ez sok mástól is függ,de pl a linn köztudottan nem a reális hangot adja,az elite rock ill a roksan zenei,de a valós megközelítésben.nekem volt kuzma 1 es és 2 es is.azok a kuzmák sem a valós hangot adják.szerethető,de nem a valós.
Az Elit rock, a Pink triangle, a Linn lp12, és a Voyd reference mind másképp jó, felesleges összehasonlitgatni, mivel mindegyiknek más a hangkaraktere, egyéni döntés, kinek melyik tetszik.
Townshend elit rock 2 excalibur merlin psu, Zaika mc 5 , Croft super micro 111 by Takács Jenő , Audion black shadow mki 1, Manger zerobox 109 IIe , Twins és Horváth Vilmos összekötők, 40 éves hangfalkábelek , Sound arts és Solidsteel állványok ,Ikea bambusz polcok. Jó zenék lp-n
Pink és társai mind jó játszók voltak,de a szakírók szerint az lp 12 alatti kategória volt.a xerxes volt az első amelyiket jobbnak találták,utá a az elit rock később persze jöttek más gyártók is.az lp 12 megmaradt legendának semmi több.
- ottoisis
- Fórumlakó

Ne feledkezzünk meg a Pink PT-1, az Alphason Sonata, illetve kicsit később a Voyd játszóiról se! Mivel a legnagyobb európai gyártó, a Thorens leginkább a középkategóriában nyomult, a tengerentúli (amerikai, japán) cégek "nagy" gépei mellett a fentiekkel együtt ezzek jelentették a csúcskategóriát úgy a '80-as évek derekán, második felében.