Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11017
Kapcsolat:

Re: Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

denesdr írta:
2021.04.21., szer. 16:06
Itt nem a zeneszerző által alkalmazott szoftverekről, eszközökről van szó, hanem a közvetítő közeg szerepéről. Az MQA nagy mellénnyel hirdeti magáról, hogy ez aztán valami átütő, új, sosem tapasztalt minőségi élmény a zenehallgatásban, csupán ez van kérdőre vonva és könnyen lehet, hogy jogosan.
Ettől persze még szólhat jól, csak épp lehet, hogy olyan dolgokat raknak vele a hanganyagba, amit a szerző nem is tervezett oda. Oké, ez bármilyen hifi láncon való visszajátszáskor megtörténhet, de pont a hanganyagnál lehetne ezt elkerülni, magyarán az még tényleg az tud maradni, amire a költő gondolt, viszont az MQA meg már ebbe is jó eséllyel belebabrál.
Csupán egy hasonlattal éltem, mikor az alkotók eszközeit említettem. Felfogtam, hogy miről van szó napok, hetek, hónapok óta szinte az összes HiFi felületen. Aki eltöltött néhány évtizeded a HiFi közelében, látott már néhány nagy mellénnyel hangoztatott varázsigét, még a tisztelt és megbecsült gyártók részéről is.

Emlékezzünk vissza az MQA 2-3 évvel ezelőtti megjelenésének idejére. Mi volt akkor a közvélemény? A felhasználók egy része azonnal rávetette magát, sokan magabiztosan állították, hogy nekik jobban tetszik az MQA verzió. És voltak sokan - köztük én is - akik elkerülték a dolgot. Én azóta sem próbáltam ki, nem is fogom, de még így hallatlanul is biztos vagyok benne, hogy ez a beavatkozás minimális különbséget okoz, ha egyáltalán hallható. Innen kezdve miért nyűglődjek a témával?

Aggódunk az eredeti anyag sértetlenségéért, miközben a hifisták otthon szanaszéjjel tekergetik a hangzást a kábeleikkel, készülékeikkel, hangsugárzóikkal, akusztikájukkal, újabban a DSP-ikkel. Érzek itt némi ellentmondást, ezért kotyogok bele a témába. Természetesen elfogadom, ha valaki el akar mélyülni a témában, a tudásvágy tisztelendő, de talán nem árt elgondolkodni azon, mit támadunk és ha azt megfúrjuk, mi lesz helyette. Tidal előfizetőként elvárom a szolgáltatótól, hogy a megszokott színvonalat tartsa hangminőségben és zenei kínálatban. Hogy ezen túl mit kavarnak a háttérben, nem érdekel. Még azt is nagyon ritkán nézem meg, a keresett album milyen formátumban van fent náluk, egyszerűen elfelejtem ellenőrizni.

Kétlem, hogy csak nekem lenne olyan lejátszó rendszerem, ami a gyengébb anyagokat is képes élvezetesen lejátszani. Nem találkoztam még olyan műsorral a Tidal kínálatában, ami az ő hibájukból vállalhatatlan volt. Ha van ilyen, jelenteni kell és tutira cserélik. Nyilván nem őket védem, tőlem tönkre is mehetnek, ha lesz helyettük más hasonló, vagy jobb. De hogy lassan már mindent támadunk, csak mert mi jobban tudjuk, az szerintem nem jó irány. Hangmérnökként ezerszer átéltem, milyen, mikor egy laikus kezdi osztani az észt a munkámmal kapcsolatban és bizonyára sokatok átélt már ilyent a saját szakmájában. Nehéz eldönteni, milyen képet vágjunk hozzá és most valami hasonlót érezhetnek a szolgáltatók is. Tudjuk, hogy vannak olyan hobbitársaink, akiknek a fekália sem elég bűzös, de szerintem a legtöbben nem szeretnénk ilyenek defektesek lenni.

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 351

Hozzászólás Szerző: marconi »

LIMAR írta:
2021.04.21., szer. 16:13
robi20064 írta:
2021.04.21., szer. 16:02
....... viszont had legyen mar annyi elvarasa az egyszeri streamelonek, hogy konvertaljak el azt a barmilyen hudenagyonjol szolo albumot sima FLAC-ba vesztesegmentesen az utokornak es ne bohockodjunk massal.
Elvárása? 8 gombóc fagyi áráért havonta?
Meg kell venni a HD Tracksről, egyéb hivatalos és legális forrásokból, ahonnan egy album ára a duplája a havi előfizetésnek!
Kell egy NAS, digitális transport, DAC (vagy egy normális hálózati audio lejátszó). Ilyen egyszerű.
Ja, hogy sokba kerül? Igen. De akkor lehetnek elvárások. Addig annak kell örülni, ami van. Ha nem tetszik, meg kell szüntetni az előfizetést.

Egyébként félelmetes olvasni ezt a vég nélküli nyűglődést a Tidal meg az MQA témában.
Senkinek nem nyomnak pisztolyt a homlokához, hogy azt hallgassa (svájci hitelt se volt kötelező felvenni...).
Mindenki mindig jól akar járni. Aztán meg megy a siránkozás.

(csak úgy halkan jegyzem meg, hogy a FLAC mindig veszteség mentes)
És vajon a hdtracks meg nem még nagyobb átverés, sima anyagok felkonvertálása hd ra?
Hallottam pár onnan származó hanganyagot, a legrosszabbak voltak más kiadásokhoz képest. Ebből nem lehet általánosítani, de garantálja valami hogy a többi anyag ott nem ilyen?
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Hozzászólás Szerző: s4tch »

LIMAR írta:
A flac (legalább) két dolgot takarhat: kodeket (tömörítési eljárást) és fájlformátumot (konténert). A flac mint kodek lossless, a flac mint konténer meg olyan, amilyet belecsomagolnak.

Az MQA (lossy) fájlokat is flac formátumban lehet terjeszteni, lásd pl. itt: http://www.2l.no/hires/

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1113

Hozzászólás Szerző: denesdr »

LIMAR írta:
Egyébként félelmetes olvasni ezt a vég nélküli nyűglődést a Tidal meg az MQA témában.

Ez nem nyűglődés szerintem, hanem informálódás. Az MQA-ban rengeteg pénz van, amit jó eséllyel fölöslegesen fizet meg az enduser, valaki meg degeszre tömi vele a tárcáját (nem a zeneszerző), miközben nagy eséllyel nem igaz az amit állít a termékéről.

A FLAC veszteségmentes igen, de sajnos úgy néz ki, hogy az MQA nem az, pedig ezt állítja róla a terjesztője/kitalálója.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára denesdr 2021.04.21., szer. 16:29-kor.

Picabia
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 109

Hozzászólás Szerző: Picabia »

fapaci írta:
2021.04.21., szer. 15:25
Úgy emlékszem, a streaming előtti időkben a vásárlókat valahogy nem érdekelte, a felvételek milyen szoftverekkel, eszközökkel készülnek és ha egy előadó azt mondta, az ő új lemeze aztán húdenagyonjól szól, senki nem kezdte műszerrel vizsgálni az állítás hitelességét. Mikor lettünk ennyire öntudatosak, hogy minden mögé be akarunk látni? Mi lesz a következő lépés? Elkezdjük a zenészek hangszereit ellenőrizni? Vagy elkérjük a diplomájukat? gondolkodik.gif
Én egy általános eszközökkel használható lossless szolgáltatásra fizettem elő, a Tidal meg szó nélkül elkezdte lecserélni az albumokat veszteségesen csomagoltra, aminek az előnyeit - ha vannak egyáltalán - csak eszközcsere után élvezhetném. Sajnos sértődős ügyfél vagyok, ha úgy érzem becsaptak továbbállok.

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

robi20064 írta:
2021.04.21., szer. 16:02
....... viszont had legyen mar annyi elvarasa az egyszeri streamelonek, hogy konvertaljak el azt a barmilyen hudenagyonjol szolo albumot sima FLAC-ba vesztesegmentesen az utokornak es ne bohockodjunk massal.
Elvárása? 8 gombóc fagyi áráért havonta?
Meg kell venni a HD Tracksről, egyéb hivatalos és legális forrásokból, ahonnan egy album ára a duplája a havi előfizetésnek!
Kell egy NAS, digitális transport, DAC (vagy egy normális hálózati audio lejátszó). Ilyen egyszerű.
Ja, hogy sokba kerül? Igen. De akkor lehetnek elvárások. Addig annak kell örülni, ami van. Ha nem tetszik, meg kell szüntetni az előfizetést.

Senkinek nem nyomnak pisztolyt a homlokához, hogy azt hallgassa (svájci hitelt se volt kötelező felvenni...).
Mindenki mindig jól akar járni. Aztán meg megy a siránkozás.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1113

Hozzászólás Szerző: denesdr »

fapaci írta:
2021.04.21., szer. 15:25
Úgy emlékszem, a streaming előtti időkben a vásárlókat valahogy nem érdekelte, a felvételek milyen szoftverekkel, eszközökkel készülnek és ha egy előadó azt mondta, az ő új lemeze aztán húdenagyonjól szól, senki nem kezdte műszerrel vizsgálni az állítás hitelességét. Mikor lettünk ennyire öntudatosak, hogy minden mögé be akarunk látni? Mi lesz a következő lépés?
Itt nem a zeneszerző által alkalmazott szoftverekről, eszközökről van szó, hanem a közvetítő közeg szerepéről. Az MQA nagy mellénnyel hirdeti magáról, hogy ez aztán valami átütő, új, sosem tapasztalt minőségi élmény a zenehallgatásban, csupán ez van kérdőre vonva és könnyen lehet, hogy jogosan.
Ettől persze még szólhat jól, csak épp lehet, hogy olyan dolgokat raknak vele a hanganyagba, amit a szerző nem is tervezett oda. Oké, ez bármilyen hifi láncon való visszajátszáskor megtörténhet, de pont a hanganyagnál lehetne ezt elkerülni, magyarán az még tényleg az tud maradni, amire a költő gondolt, viszont az MQA meg már ebbe is jó eséllyel belebabrál.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára denesdr 2021.04.21., szer. 16:14-kor.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11017
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Úgy emlékszem, a streaming előtti időkben a vásárlókat valahogy nem érdekelte, a felvételek milyen szoftverekkel, eszközökkel készülnek és ha egy előadó azt mondta, az ő új lemeze aztán húdenagyonjól szól, senki nem kezdte műszerrel vizsgálni az állítás hitelességét. Mikor lettünk ennyire öntudatosak, hogy minden mögé be akarunk látni? Mi lesz a következő lépés? Elkezdjük a zenészek hangszereit ellenőrizni? Vagy elkérjük a diplomájukat? gondolkodik.gif

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 323
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: vlaca »

Ja amúgy svindlik valóban vannak a Tidal-nél. Illetve a kiadóknál, mert ugye ők a kapott anyagot streamel-ik.
Konkrétan nekem van fent pár track-em Tidal-en(is). A "webes kiadónak" én 320-as mp3-ban küldtem mert csak így lehetett az ingyenes terjesztői csomagban, de a Tidal-re lossless flac-ban érkeztek meg, így is van fent :D
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Kapcsolat:

robi20064 írta:
2021.04.21., szer. 12:53
vlaca írta:
2021.04.21., szer. 12:36
robi20064 írta:
2021.04.21., szer. 12:05
A mostani Tidal/MQA/GoldenOne vitanak volt egy reszben erdekes mellektermeke is, az ASR-en Amir csinalt egy nagyjabol hatraarcot az eddigi hozzaallasahoz kepest.

""Quality" is a subjective thing. And application is clearly music, not test signals."

Mivel o eddig gyakorlatilag szinte csak teszt jelekkel merte / tesztelte az eszkozoket, ez finoman szolva is visszas kijelentes, plane az MQA vita kapcsan/vedelmeben bedobva. Az eddig is egyertelmunek tunt hogy o nem fuggetlen, hanem nagyon is erdekelt anyagilag az audio vilagban es a sokszor ketes tevekenysegevel a sajat cege ala dolgozik, igy viszont talan meg kevesebben lesznek elfogultak vele kapcsolatban.
Hmm, azt látom hogy ti már tényként beszéltek róla hogy az mqa átverés/lehúzás stb. :napsut:
A rágalmazó(leleplező) oldalon még mindíg csak magányos szabadságharcosok(klikkvadászok?) próbálkozásait látom.
Nade mizujs a másik oldallal, akik ténylegesen tudják hogyan működik, mert liszenszelik a technológiát.
Pl a dCS ? Szerinted nekik szükségük van arra hogy a nevüket adját(a presztizsüket kockáztassák) egy humbughoz?
Az ő vevőkörüknél ekkora huzúerőnek számít az mqa? Nem hiszem hogy aki pl a dCS Bartók-ot megveszi az az mqa miatt tenné, illetve mqa nélkül kevesebbet adnának el belőle.
De lehetne sorolni a "nagy neveket" (emm, metrum, msb,mytek stb), nekik ennyire szükségük lenne az mqa-ra ha az ekkora átverés lenne? Az oké hogy a "fos kínai" DAC izéknél, mobil lejátszóknál, "áruházi hifinél" számít egy plusz embléma.

Ja tudom van a Linn-nek egy ellen nyilatkozata a "profi" oldalról, de ha jól látom most már csak webarchive-ről linkelik. Illetve a Linn volt már többször is valami ellenes(pl CD ellenes is a hőskorban), de ez rendre elmúlt náluk. Őket így, ezzel együtt szeretjük :D Mondjuk nagyon azon se lepődnék meg ha jönne valamikor egy mqa-s Linn készülék :smile29:
Szerintem nezd vegig a videot eloszor es/vagy olvasd el a kifejtos reszt.

A termek oldal igen egyszeru, ha a felhasznalok kerik akkor a cegek bele fogjak tenni a keszulekeikbe mert nem akarnak lemaradni a konkurenciahoz kepest. Ezt pl a Lumin firmware fejlesztesert felelos embere konkretan le is irta, nem ok akarjak ezt annyira hanem a felhasznaloik, akik meg azt akarjak ami az aktualis trend (lasd par eve DSD most MQA, ket ev mulva ki tudja mi). Vannak gyartok akik valamilyen formaban kiallnak az MQA ellen lasd Benchmark, Schiit, PS Audio (pedig ok is tamogatjak).

A firmware lehet hogy ingyen van, de a cegeknek az MQA license nincs ingyen, az bele lesz tervezve a termekek araba es vegso soron a vasarlo fogja megfizetni ha akarja ha nem. Itt is van par chi-fi DAC kivetel ahol most meg valaszthatsz nem MQA kepes valtozatot alacsonyabb arert, de latva hogy az ESS is merre halad (pl ES9068) ez kozel sem biztos hogy par ev mulva is igy lesz.

u.i. Metrum mar nem letezik egyebkent, vagy talan mar "ujra" a csod utan ha visszavasarolta Cees.

https://benchmarkmedia.com/blogs/applic ... is-mqa-doa
https://www.schiit.com/news/news/why-we ... orting-mqa
https://www.realhd-audio.com/?p=7258
Hi! Jaja nézegetem Goldenone cikkét az auidophilestyle-on. Én ilyen mélységig nem értek a mérésekhez, ezt nyilván valaki szakmabeli tudná értelmezni, esetleg megtalálni benne a hibákat, ha vannak. De gondolom itt akik ördögöt kiáltanak szintén nem méréstechnikusok és nem voltak jelen a mérésnél :napsut: :smile53: A kövezkeztetéseket olvastam, lehet hogy így van, de lehet hogy tévedés.

"bele lesz terveztve a készülék árába" --- ingyen odadadták visszamenőleg a már megvásárol nem mqa képes készülékekhez. Jaja tudom ez meg beetetés :smile29:
Nade mindegy is. Én csak Tidal-t hallgatok, de LMS/squeezelite alól(teljesen kicsomagolatlanul), szóval nem tudom hogy éppem melyik album mqa melyik nem, de nincsenek nagy ellapozások hogy húde fosul szól, ez biztos mqa, halgassunk valami más albumot :D
(Most éppen pár napja CD-d egy készülék tesztelés miatt, konkrétan a régi amsterelt cd-k fosabbul szólnak mint az újak mqa vagy nem mqa mindegy.)
Ja lehet hogy nálam az van hogy az újabb masterelések annyival jobban szólnak hogy azokon ha picit ront az mqa, még akkor is jobbak ;peace;
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Hozzászólás Szerző: s4tch »

Végfelhasználói szempontból az MQA egyetlen előnye a sávszélesség-takarékos működés lenne, nem? Ráadásul ez sem feltétlenül teljesül, mert a 16/44.1 MQA nagyobb, mint egy (papíron) hasonló minőségű flac; csak a 24/96 esetében van kb. 20-30% fájlméret-megtakarítás, ami a mai sávszélességekkel, főleg kliens oldalon nem szabad, hogy gondot okozzon. (Egy Netflix full hd stream is több forgalmat generál.)

Szóval miért van egyáltalán szükség MQA-ra, azon kívül, hogy az MQA Ltd. tulajdonosainak jó legyen?

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Kapcsolat:

Ja még a nagy "lenyúlás" nyavalygásról jut eszembe. Nekem eddíg 2 mqa képes készülékem volt. Az egyik egy audioquest dragonfly, ehhez ingyen odaadták az mqa képes firmware-t. A másik egy ifi dac volt ehhez is ingyen letölthető (visszamenőleg majdnem az összes készülékhez) az mqa firmware. Ha meg nem tetszik visszarakhatod a régebbit.
A Tidal-en a Hifi előfizetés része az mqa(master), nem emeltek árat, nem kérnek külön pénzt az előfizetőktől az mqa-ért.
Most akkor a szegény gyártókat sajnáljuk, őértük megy szabadságharc? :rolleyes:
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Kapcsolat:

robi20064 írta:
2021.04.21., szer. 12:05
A mostani Tidal/MQA/GoldenOne vitanak volt egy reszben erdekes mellektermeke is, az ASR-en Amir csinalt egy nagyjabol hatraarcot az eddigi hozzaallasahoz kepest.

""Quality" is a subjective thing. And application is clearly music, not test signals."

Mivel o eddig gyakorlatilag szinte csak teszt jelekkel merte / tesztelte az eszkozoket, ez finoman szolva is visszas kijelentes, plane az MQA vita kapcsan/vedelmeben bedobva. Az eddig is egyertelmunek tunt hogy o nem fuggetlen, hanem nagyon is erdekelt anyagilag az audio vilagban es a sokszor ketes tevekenysegevel a sajat cege ala dolgozik, igy viszont talan meg kevesebben lesznek elfogultak vele kapcsolatban.
Hmm, azt látom hogy ti már tényként beszéltek róla hogy az mqa átverés/lehúzás stb. :napsut:
A rágalmazó(leleplező) oldalon még mindíg csak magányos szabadságharcosok(klikkvadászok?) próbálkozásait látom.
Nade mizujs a másik oldallal, akik ténylegesen tudják hogyan működik, mert liszenszelik a technológiát.
Pl a dCS ? Szerinted nekik szükségük van arra hogy a nevüket adját(a presztizsüket kockáztassák) egy humbughoz?
Az ő vevőkörüknél ekkora huzúerőnek számít az mqa? Nem hiszem hogy aki pl a dCS Bartók-ot megveszi az az mqa miatt tenné, illetve mqa nélkül kevesebbet adnának el belőle.
De lehetne sorolni a "nagy neveket" (emm, metrum, msb,mytek stb), nekik ennyire szükségük lenne az mqa-ra ha az ekkora átverés lenne? Az oké hogy a "fos kínai" DAC izéknél, mobil lejátszóknál, "áruházi hifinél" számít egy plusz embléma.

Ja tudom van a Linn-nek egy ellen nyilatkozata a "profi" oldalról, de ha jól látom most már csak webarchive-ről linkelik. Illetve a Linn volt már többször is valami ellenes(pl CD ellenes is a hőskorban), de ez rendre elmúlt náluk. Őket így, ezzel együtt szeretjük :D Mondjuk nagyon azon se lepődnék meg ha jönne valamikor egy mqa-s Linn készülék :smile29:
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9044

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

gomolalaci írta:
2021.04.20., kedd 20:28
pali923 írta:
2021.04.19., hétf. 23:28
gomolalaci írta:
2021.04.19., hétf. 19:59
Az elnevezéseket sem értem. Szerintem az MP3 lehetne HiFi, a prémium pedig a veszteségmentes...
Bakker nemáá! Az mp3-t hifinek hívni, nekem rosszabb, mint a vinylt bakelitnek. gondolkodik.gif Ne degradáljunk már le minden kifejezést...
Azt hiszem félre értettél. Az elnevezésekről volt véleményem. Ha a ,,prémium" előfizetés MP3-at ad, akkor a ,,Hifi" miért flac-et?
A Spotify NEM használ mp3-at!
Ogg Vorbis kódolást használ...
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 364

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

pali923 írta:
gomolalaci írta:
Az elnevezéseket sem értem. Szerintem az MP3 lehetne HiFi, a prémium pedig a veszteségmentes...
Bakker nemáá! Az mp3-t hifinek hívni, nekem rosszabb, mint a vinylt bakelitnek. gondolkodik.gif Ne degradáljunk már le minden kifejezést...
Azt hiszem félre értettél. Az elnevezésekről volt véleményem. Ha a ,,prémium" előfizetés MP3-at ad, akkor a ,,Hifi" miért flac-et?
A gondolkodás nem megerőltető...

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1215

Hozzászólás Szerző: pali923 »

pali923 írta:
Ne degradáljunk már le minden kifejezést...
Na, beírtam magamnak nyelvtanból egy egyest. :D Azért javítom:
Ne degradáljunk már minden kifejezést! gondolkodik.gif
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1215

Hozzászólás Szerző: pali923 »

gomolalaci írta:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Picabia
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 109

Hozzászólás Szerző: Picabia »

gomolalaci írta:
Sziasztok!
Spotify-ról szeretnék kérdezni a nálam tájékozottabbaktól:
A HiFi előfizetés mennyibe kerül, lehet-e úgy egy két személyes családi előfizetés, hogy egyik ,,premium" a másik ,,HiFi" ?
Ingyenes Spotify-om van jelenleg, meg egy Tidal HiFi-m. Az elnevezéseket sem értem. Szerintem az MP3 lehetne HiFi, a prémium pedig a veszteségmentes...
Spotify esetében még nincs veszteségmentes csomag. Elvileg ebben az évben érkezik - bizonyos országokban.

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 364

Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Sziasztok!
Spotify-ról szeretnék kérdezni a nálam tájékozottabbaktól:
A HiFi előfizetés mennyibe kerül, lehet-e úgy egy két személyes családi előfizetés, hogy egyik ,,premium" a másik ,,HiFi" ?
Ingyenes Spotify-om van jelenleg, meg egy Tidal HiFi-m. Az elnevezéseket sem értem. Szerintem az MP3 lehetne HiFi, a prémium pedig a veszteségmentes...
A gondolkodás nem megerőltető...

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 885

Hozzászólás Szerző: fererencz »

scaurus írta:
2021.04.18., vas. 10:49
Spotify alkalmazással ilyen bajom nem volt, de több mással volt hasonló (pl. Yahoo, FB, Instagram), hogy "megbolondult".
Sajnos, ezeknél nekem csak az alkalmazás adatok törlése, majd az alkalmazás eltávolítása és újratelepítése segített.
[/quote]

Köszönöm a gyors választ! Azt elfelejtettem leírni az előbb, hogy az alkalmazás újratelepítése nem segített. sad.gif
Nem szotkam hibázni.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 258

Hozzászólás Szerző: scaurus »

fererencz írta:
2021.04.18., vas. 10:03
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Spotify előfizetésem van, ieast M20 eszközön keresztül hallgatom, az androidos telefonommal vezérlem spotify alkalmazással. Ez nagyon jól működött, pc-t is jól tudtam így vezérelni a telefonos alkalmazással.
Néhány hete viszont az app használhatatlan. Leragad egy számnál, teljesen mást mutat, mint amit hallgatok, nem mutatja hol tartok időben a zeneszámban, vagy nem tudok léptetni. Néha elindul a lejátszás, de az alkalmazásban olyan, mintha nem is nenne lejátszás, stb hibák....

Más is tapasztalt ilyet? Mi lehet a gond? Google nem segített...
(az ieast alkalmazás jól működik, de nem szeretem...)

Köszi!
Spotify alkalmazással ilyen bajom nem volt, de több mással volt hasonló (pl. Yahoo, FB, Instagram), hogy "megbolondult".
Sajnos, ezeknél nekem csak az alkalmazás adatok törlése, majd az alkalmazás eltávolítása és újratelepítése segített.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 885

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Spotify előfizetésem van, ieast M20 eszközön keresztül hallgatom, az androidos telefonommal vezérlem spotify alkalmazással. Ez nagyon jól működött, pc-t is jól tudtam így vezérelni a telefonos alkalmazással.
Néhány hete viszont az app használhatatlan. Leragad egy számnál, teljesen mást mutat, mint amit hallgatok, nem mutatja hol tartok időben a zeneszámban, vagy nem tudok léptetni. Néha elindul a lejátszás, de az alkalmazásban olyan, mintha nem is nenne lejátszás, stb hibák....

Más is tapasztalt ilyet? Mi lehet a gond? Google nem segített...
(az ieast alkalmazás jól működik, de nem szeretem...)

Köszi!
Nem szotkam hibázni.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

robi20064 írta:
2021.04.15., csüt. 17:54
Video mar van, a cikk kesobb jon.

youtu.be/pRjsu9-Vznc
Tegnap éjszaka végighallgattam. Nem közönséges átverésről van szó, hanem a hifi dotkom-buktájáról.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3496

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

kakaox írta:
2021.04.16., pén. 19:55
robi20064 írta:
Ez a fasza jó MQA is kellett, mint az autó ötödik kereke.... 31_1_21.gif
miért nem csodálkozok ??
Azon meg pláne, nem régóta hirdetik, 24b/384k-ban lehet már Tidalozni. Vajon mit mókólnak egy redbook CD-n, hogy 24b/384k-nak hallattszódjón, már aki képes ezt azonosítani, és kérnek magasabb előfizetést?

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 385

Hozzászólás Szerző: kakaox »

robi20064 írta:

youtu.be/pRjsu9-Vznc
Ez a fasza jó MQA is kellett, mint az autó ötödik kereke.... 31_1_21.gif
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”