A Tidal-en a Hifi előfizetés része az mqa(master), nem emeltek árat, nem kérnek külön pénzt az előfizetőktől az mqa-ért.
Most akkor a szegény gyártókat sajnáljuk, őértük megy szabadságharc?

Hmm, azt látom hogy ti már tényként beszéltek róla hogy az mqa átverés/lehúzás stb.robi20064 írta: ↑2021.04.21., szer. 12:05A mostani Tidal/MQA/GoldenOne vitanak volt egy reszben erdekes mellektermeke is, az ASR-en Amir csinalt egy nagyjabol hatraarcot az eddigi hozzaallasahoz kepest.
""Quality" is a subjective thing. And application is clearly music, not test signals."
Mivel o eddig gyakorlatilag szinte csak teszt jelekkel merte / tesztelte az eszkozoket, ez finoman szolva is visszas kijelentes, plane az MQA vita kapcsan/vedelmeben bedobva. Az eddig is egyertelmunek tunt hogy o nem fuggetlen, hanem nagyon is erdekelt anyagilag az audio vilagban es a sokszor ketes tevekenysegevel a sajat cege ala dolgozik, igy viszont talan meg kevesebben lesznek elfogultak vele kapcsolatban.

A Spotify NEM használ mp3-at!gomolalaci írta: ↑2021.04.20., kedd 20:28Azt hiszem félre értettél. Az elnevezésekről volt véleményem. Ha a ,,prémium" előfizetés MP3-at ad, akkor a ,,Hifi" miért flac-et?pali923 írta: ↑2021.04.19., hétf. 23:28Bakker nemáá! Az mp3-t hifinek hívni, nekem rosszabb, mint a vinylt bakelitnek.gomolalaci írta: ↑2021.04.19., hétf. 19:59Az elnevezéseket sem értem. Szerintem az MP3 lehetne HiFi, a prémium pedig a veszteségmentes...Ne degradáljunk már le minden kifejezést...

Azt hiszem félre értettél. Az elnevezésekről volt véleményem. Ha a ,,prémium" előfizetés MP3-at ad, akkor a ,,Hifi" miért flac-et?pali923 írta: ↑2021.04.19., hétf. 23:28Bakker nemáá! Az mp3-t hifinek hívni, nekem rosszabb, mint a vinylt bakelitnek.gomolalaci írta: ↑2021.04.19., hétf. 19:59Az elnevezéseket sem értem. Szerintem az MP3 lehetne HiFi, a prémium pedig a veszteségmentes...Ne degradáljunk már le minden kifejezést...
Na, beírtam magamnak nyelvtanból egy egyest.
Bakker nemáá! Az mp3-t hifinek hívni, nekem rosszabb, mint a vinylt bakelitnek.gomolalaci írta: ↑2021.04.19., hétf. 19:59Az elnevezéseket sem értem. Szerintem az MP3 lehetne HiFi, a prémium pedig a veszteségmentes...
Spotify esetében még nincs veszteségmentes csomag. Elvileg ebben az évben érkezik - bizonyos országokban.gomolalaci írta: ↑2021.04.19., hétf. 19:59Sziasztok!
Spotify-ról szeretnék kérdezni a nálam tájékozottabbaktól:
A HiFi előfizetés mennyibe kerül, lehet-e úgy egy két személyes családi előfizetés, hogy egyik ,,premium" a másik ,,HiFi" ?
Ingyenes Spotify-om van jelenleg, meg egy Tidal HiFi-m. Az elnevezéseket sem értem. Szerintem az MP3 lehetne HiFi, a prémium pedig a veszteségmentes...

Spotify alkalmazással ilyen bajom nem volt, de több mással volt hasonló (pl. Yahoo, FB, Instagram), hogy "megbolondult".
Spotify alkalmazással ilyen bajom nem volt, de több mással volt hasonló (pl. Yahoo, FB, Instagram), hogy "megbolondult".fererencz írta: ↑2021.04.18., vas. 10:03Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Spotify előfizetésem van, ieast M20 eszközön keresztül hallgatom, az androidos telefonommal vezérlem spotify alkalmazással. Ez nagyon jól működött, pc-t is jól tudtam így vezérelni a telefonos alkalmazással.
Néhány hete viszont az app használhatatlan. Leragad egy számnál, teljesen mást mutat, mint amit hallgatok, nem mutatja hol tartok időben a zeneszámban, vagy nem tudok léptetni. Néha elindul a lejátszás, de az alkalmazásban olyan, mintha nem is nenne lejátszás, stb hibák....
Más is tapasztalt ilyet? Mi lehet a gond? Google nem segített...
(az ieast alkalmazás jól működik, de nem szeretem...)
Köszi!

Tegnap éjszaka végighallgattam. Nem közönséges átverésről van szó, hanem a hifi dotkom-buktájáról.
miért nem csodálkozok ??

Ez a fasza jó MQA is kellett, mint az autó ötödik kereke....

Köszönöm!Aszpirin írta: ↑2021.04.15., csüt. 15:56Parancsod számomra óhaj:suminator968 írta: ↑2021.04.15., csüt. 15:31Lehet, hogy ez csak nekem új, de szivesen olvasnék róla bővebben, konkrétumokkal.![]()
![]()
részletes leírás itt: viewtopic.php?p=2410032#p2410032
képernyőképek itt: viewtopic.php?p=2410190#p2410190
további tapasztalatok itt: viewtopic.php?p=2411113#p2411113
... és itt: viewtopic.php?p=2411717#p2411717
... meg itt: viewtopic.php?p=2411773#p2411773
...és itt kettő is, ami árnyalja a képet: viewtopic.php?p=2414451#p2414451
(a lényeg: nagy sávszélességű, stabil, jó internet-kapcsolat kell hozzá, valamint a saját lejátszójától egyáltalán nem voltam elájulva. Audirvanában viszont hibátlan a hang!).
Szerk: két fontos dolog, ami változott a fentiek óta:
- a HRA Streaming kínálata igen nagy ütemben bővül, azóta rengeteg új album került fel
- a mi kis falunkba is mergérkezett azóta a jövő: tavaly nyáron lett gigabites (sőt 2 gibgabites) internetem.

Parancsod számomra óhaj:suminator968 írta: ↑2021.04.15., csüt. 15:31Lehet, hogy ez csak nekem új, de szivesen olvasnék róla bővebben, konkrétumokkal.![]()

Lehet, hogy ez csak nekem új, de szivesen olvasnék róla bővebben, konkrétumokkal.
Elolvastam a beszámolódat, azért is próbálkoztam.

Szerintem nem is olyan nagy baj ez. Bár, ha lenne ebből is családi csomag, a magyarok biztos jobban ráugranának.pali923 írta: ↑2021.04.14., szer. 22:46Köszi!Hát ez annyira nem jó hír, de most egyelőre nagyon élvezem a Tidal választékát is.
Eddig ha valahol láttam valami ajánlást, meghallgattam a tecsőn, most meg itt is megtalálom.
Azt viszont nem értem, hogy a qobuznak miért nem kell a pénzem, de hát ők tudják...Kenjék a hajukra a zenéiket!
![]()

Nekem tavalyelőtt még vpn-nel és paypallal (ami mögött magyar igazolt cím és magyar igazolt kártya van) sikerült még regisztrálni. Csak a regisztráció necces, ha azt már elfogadta, akkor utána már nem nézi, honnan hallgatod, vagyis a sem az előfizetéshez, sem a hallgatáshoz nem kell már konkrétan vpn. Így én bármikor újra tudom indítani az előfizetésemet, tavaly egyszer meg is tettem. Csak épp értelmét nem látom. A Qobuz egyszerűen szerintem annyira drága a Tidalhoz képest (25 euró vs 2990 ft havonta - érdemes kiszámolni), hogy nem éri meg az árát a többlet, amit nyújt, és nekem speciel komoly minőségi gondjaim is voltak vele Magyarországról hallgatva. Részletesebb beszámolókat is írtam ezekről az egy-két hónapos tesztekről a pc-s zenehallgatás topikban, ha visszakeresel, rátalálsz. Amit szerintem érdemes kipróbálni, az az, hogy a Tidal mellé veszel egy HRA streaming előfizetést, és nem saját lejétszóval, hanem egy jobb lejtszóval hallgatod, ami tartalmaz HRA-integrációs lehetőséget. Én végül ennél a megoldásnál kötöttem ki.pali923 írta: ↑2021.04.13., kedd 07:30Vagy 2 napja elkezdtem használni a Tidalt a lenti médiajátszós rendszeren, és egyelőre nagyon tetszik.Fel is merült bennem, hogy kipróbálnám a Qobuzt is. Viszont sehogy sem tudok regisztrálni itthonról. Magyarországot eleve elutasítja, vpn-nel meg nem hajlandó semmit csinálni. Ide is írja nekem, hogy vpn és proxy nem lehetséges. Mi lenne a furmányos megoldás?
Pár hónapja regisztráltam egy Transferwise (azóta Wise) fiókot, és egy belga IBAN számot adott meg a szolgáltató. Ez, + egy belga VPN sem működhet?
Köszi!

Kíváncsian várom a videót, gondolom jó kis leleplező anyag. A linkelt thread nagyon hoszzú, a lényeget nem ártana összefoglalni magyarul. Én odáig jutottam el, hogy a mérési eredményeit elküldte az MQA szervezetnek, hivatalos választ várva, mire azok letilttatták a Tildalról, és levetették az anyagait. Ha mindez igaz, akkor már ebből bárki levonhatja a következtetést.robi20064 írta: ↑2021.04.14., szer. 19:30Ugy tunik hogy valakinek sikerult par teszt hangmintat/filet elkodoltatni MQA-ba es ez altal utolagosan osszehasonlitani azokat az eredetivel. A Tidal-rol azota mar toroltek a tartalmat (talan ez annyira nem meglepo), de meg elotte elmentette ami szukseges, illetve a heten egy videot is meg akar jelentetni az elemzesrol.
Akit jobban erdekel:
https://www.head-fi.org/threads/tidal-m ... t-16283115