miért nem csodálkozok ??
Azon meg pláne, nem régóta hirdetik, 24b/384k-ban lehet már Tidalozni. Vajon mit mókólnak egy redbook CD-n, hogy 24b/384k-nak hallattszódjón, már aki képes ezt azonosítani, és kérnek magasabb előfizetést?
miért nem csodálkozok ??
Ez a fasza jó MQA is kellett, mint az autó ötödik kereke....
Köszönöm!Aszpirin írta: ↑2021.04.15., csüt. 15:56Parancsod számomra óhaj:suminator968 írta: ↑2021.04.15., csüt. 15:31Lehet, hogy ez csak nekem új, de szivesen olvasnék róla bővebben, konkrétumokkal.![]()
![]()
részletes leírás itt: viewtopic.php?p=2410032#p2410032
képernyőképek itt: viewtopic.php?p=2410190#p2410190
további tapasztalatok itt: viewtopic.php?p=2411113#p2411113
... és itt: viewtopic.php?p=2411717#p2411717
... meg itt: viewtopic.php?p=2411773#p2411773
...és itt kettő is, ami árnyalja a képet: viewtopic.php?p=2414451#p2414451
(a lényeg: nagy sávszélességű, stabil, jó internet-kapcsolat kell hozzá, valamint a saját lejátszójától egyáltalán nem voltam elájulva. Audirvanában viszont hibátlan a hang!).
Szerk: két fontos dolog, ami változott a fentiek óta:
- a HRA Streaming kínálata igen nagy ütemben bővül, azóta rengeteg új album került fel
- a mi kis falunkba is mergérkezett azóta a jövő: tavaly nyáron lett gigabites (sőt 2 gibgabites) internetem.
Parancsod számomra óhaj:suminator968 írta: ↑2021.04.15., csüt. 15:31Lehet, hogy ez csak nekem új, de szivesen olvasnék róla bővebben, konkrétumokkal.![]()
Lehet, hogy ez csak nekem új, de szivesen olvasnék róla bővebben, konkrétumokkal.
Elolvastam a beszámolódat, azért is próbálkoztam.
Szerintem nem is olyan nagy baj ez. Bár, ha lenne ebből is családi csomag, a magyarok biztos jobban ráugranának.pali923 írta: ↑2021.04.14., szer. 22:46Köszi!Hát ez annyira nem jó hír, de most egyelőre nagyon élvezem a Tidal választékát is.
Eddig ha valahol láttam valami ajánlást, meghallgattam a tecsőn, most meg itt is megtalálom.
Azt viszont nem értem, hogy a qobuznak miért nem kell a pénzem, de hát ők tudják...Kenjék a hajukra a zenéiket!
![]()
Nekem tavalyelőtt még vpn-nel és paypallal (ami mögött magyar igazolt cím és magyar igazolt kártya van) sikerült még regisztrálni. Csak a regisztráció necces, ha azt már elfogadta, akkor utána már nem nézi, honnan hallgatod, vagyis a sem az előfizetéshez, sem a hallgatáshoz nem kell már konkrétan vpn. Így én bármikor újra tudom indítani az előfizetésemet, tavaly egyszer meg is tettem. Csak épp értelmét nem látom. A Qobuz egyszerűen szerintem annyira drága a Tidalhoz képest (25 euró vs 2990 ft havonta - érdemes kiszámolni), hogy nem éri meg az árát a többlet, amit nyújt, és nekem speciel komoly minőségi gondjaim is voltak vele Magyarországról hallgatva. Részletesebb beszámolókat is írtam ezekről az egy-két hónapos tesztekről a pc-s zenehallgatás topikban, ha visszakeresel, rátalálsz. Amit szerintem érdemes kipróbálni, az az, hogy a Tidal mellé veszel egy HRA streaming előfizetést, és nem saját lejétszóval, hanem egy jobb lejtszóval hallgatod, ami tartalmaz HRA-integrációs lehetőséget. Én végül ennél a megoldásnál kötöttem ki.pali923 írta: ↑2021.04.13., kedd 07:30Vagy 2 napja elkezdtem használni a Tidalt a lenti médiajátszós rendszeren, és egyelőre nagyon tetszik.Fel is merült bennem, hogy kipróbálnám a Qobuzt is. Viszont sehogy sem tudok regisztrálni itthonról. Magyarországot eleve elutasítja, vpn-nel meg nem hajlandó semmit csinálni. Ide is írja nekem, hogy vpn és proxy nem lehetséges. Mi lenne a furmányos megoldás?
Pár hónapja regisztráltam egy Transferwise (azóta Wise) fiókot, és egy belga IBAN számot adott meg a szolgáltató. Ez, + egy belga VPN sem működhet?
Köszi!
Kíváncsian várom a videót, gondolom jó kis leleplező anyag. A linkelt thread nagyon hoszzú, a lényeget nem ártana összefoglalni magyarul. Én odáig jutottam el, hogy a mérési eredményeit elküldte az MQA szervezetnek, hivatalos választ várva, mire azok letilttatták a Tildalról, és levetették az anyagait. Ha mindez igaz, akkor már ebből bárki levonhatja a következtetést.robi20064 írta: ↑2021.04.14., szer. 19:30Ugy tunik hogy valakinek sikerult par teszt hangmintat/filet elkodoltatni MQA-ba es ez altal utolagosan osszehasonlitani azokat az eredetivel. A Tidal-rol azota mar toroltek a tartalmat (talan ez annyira nem meglepo), de meg elotte elmentette ami szukseges, illetve a heten egy videot is meg akar jelentetni az elemzesrol.
Akit jobban erdekel:
https://www.head-fi.org/threads/tidal-m ... t-16283115
Szerencsére, ez az én időmben már nem fog bekövetkezni
Szerintem sem volt ez titok, hónapok óta rendszeresen bemondják az általam hallgatott rádiókban, hogy a műsort otthoni körülmények között gyártották, de néhány TV műsor is így készül. Nyilván nem telepítettek haza stúdió technikát, nem is lehetséges a rendszereket ilyen módon megbontani, no meg nyilván bíznak a helyzet normalizálásában és nem szeretnének az átmeneti problémák miatt komoly pénzeket elkölteni az amúgy is haldokló rádiók. Léteznek broadcast minőséget adó mobil szettek, de ezek vásárlása milliós kiadás lenne. Élő műsornál jelenleg sok helyen Skype beszélgetés zajlik (ez adja a legjobb minőséget az egyszerűbb megoldások között és viszonylag könnyen integrálható a stúdió rendszerekbe), vagy kompletten előre felveszik otthon, esetleg meg is vágják és a stúdióban teszik adásba. Néha találkozom telefonos próbálkozással is, de az nyilván nagyon bizonytalan és gagyi eredményt ad.bitrograde írta: ↑2021.04.12., hétf. 18:37Azért azt se felejtsük el, hogy nem biztos, hogy a rádiós technikát (mikrofonokat, AD-konvertereket, stb.) sikerült hazatelepíteni. Így mielőtt a digitális technikát tesszük felelőssé mindenért, talán nem ártana a kérdést a maga teljességében megfontolni. Egyébként titkolózásról szó sem volt: a minap Bolla Milán maga mondta el élő adásban, hogy otthonról beszél.
Azért azt se felejtsük el, hogy nem biztos, hogy a rádiós technikát (mikrofonokat, AD-konvertereket, stb.) sikerült hazatelepíteni. Így mielőtt a digitális technikát tesszük felelőssé mindenért, talán nem ártana a kérdést a maga teljességében megfontolni. Egyébként titkolózásról szó sem volt: a minap Bolla Milán maga mondta el élő adásban, hogy otthonról beszél.tunerman írta: ↑2021.04.12., hétf. 18:07Ide írom, nem a Tunerek topikba, mert ez az internetes adatvitellel összefüggő probléma.
Felfigyelten arra, hogy a Bartók Rádió müsorvezetői amikor beszélnek, akkor ki ki maradozik a hangjuk - mint a CD-k hibás olvasása esetében.Egyik jóbaràtom ott ügyeskedik a rádióadók környékén, megkértem derítse már ki, hogy miért van ez így.
Visszahívott és azt mondta, hogy a müsorvezetők home office-ban dolgoznak, és az interneten keresztül vannak összekapcsolva a stúdióval. Így aztán a mindenkori netes rendszer számtalan digi kütyüje dönti el, hogy mit hallunk a müsorvezető otthoni szavaiból.
Azt a minőséget pedig ami a hagyományos rádióstúdiókban, mikrofonok és keverőpultok segítségével adásba ment, azt igencsak felejtsük el...![]()
TJ.
És tényleg...Szalon írta: ↑2021.04.12., hétf. 14:05Pont idevág az MBL lassan 10 éves reklámja...![]()
youtu.be/EN0fkNp4WLs
Az szép
Kb. az összes többi is ilyesmi színvonalú