Engem is megtalált a h****aprón, miután ott feltettem a Marantz SR7013 keresést. Az általa elküldött képek viszont ismerősek voltak, hiszent a készülék itt a fórumon is volt meghirdetve (persz nem tőle!). Már az első üzenetváltásnál tudtam, hogy csaló, hiszen nem most találkoztam először a nevével és persze az internet sem felejt. A módszere pedig ugyanaz: csak email útján elérhető, az áru pedig csak előreutalással meg futárral megvehető, telefon elérhetőség és személyes átvétel sehogy sem hozható össze különböző okok miatt... Ja, ő mindig előre megkérdezi "merre vagy?" és innentől fogva az ország másik végét adja tartózkodási helyének.
Miután megírtam neki, hogy volna egy ismerősöm, aki pont ott lakik és szívesen elhozná nekem a készüléket, azóta is válaszol nekem a Ricsi. Tényleg szánalmas az ilyen alak.
baaach írta: ↑2020.03.01., vas. 10:52Sziasztok!
Nem avx-es eladó, de bízok benne, hogy hasznos lehet a történet, hát leírom.
Keresek egy SONY TA-N77ES erősítőt. Mindenhová ki is írtam ezt, ide is, és ahová még tudtam.
A J betűs oldalon megkeresett egy B.Richárd felhasználónevű emberke a minap, hogy lenne ilyenje, de inkább e-mailezzünk.
Hát e-mailre váltottunk. Elküldte a fényképeket a hőn áhított készülékről.
Nem volt elég alapos az úr, meg is írtam neki, hogy ugyanezekkel a képekkel hirdet egy portugál ebay felhasználó, csak neki 600 pozitív értékelése (100%) van, ő viszont egy hete regisztrált a J betűs oldalra.
Ekkor még bedobta az utolsó blöfföt (hátha nem vagyok regisztrálva az ebay-re), miszerint ő a portugál, ha regisztrálva vagyok, írjak rá nyugodtan, azonnal visszaír.
Szóval csak óvatosan, a magyar hi-fi piacon is "űzik az ipart". Előreutalást csak megfelelő garanciákkal.