De, hidd el, átjött. Csak játsszunk el a gondolattal, hogy a kereskedő az általa forglmazott termék(ek) valós kvalitásait akarja bemutatni. Szerinted ebben korrekt stratégia lenne, ha a demórendszerébe betenne egy általa nem forgalmazott 30ezer dolláros DAC-ot? Remélem Te is érted.juliush írta: ↑2020.02.18., kedd 12:33Hmmm...talán nem ment át az üzenet, melyet ezzel illusztrálni akartam! A lényeg szerintem (és itt most eltekinthetünk a konkrét típusoktól, vagy épp a KEF vélt vagy valós kvalitásaitól, vagy hogy NJ-ben van), hogy ez a kereskedő soktízezer dolláros "state-of-the-art" hangzást prezentálandó demórendszerébe megfelelőnek talált egy szinte elhanyagolható árú DAC-ot, holott nyilvánvalóan megengedhetett volna jóval magasabb ligában mozgó játékosokat is.Aszpirin írta: ↑2020.02.18., kedd 12:14Azért a 850 dollárosnál van olcsóbb DAC, miért nem olyant kerestél, hisz' egy 300 dolláros is ugyanúgy szól, nem?![]()
Na meg a recklockingra (400 dollár) miért van szükség he? Talán nem elég jó a 850 dolláros DAC USB-portja?![]()
Ami jó benne: bárki kipróbálhat ebben a rendszerben egyebet is, ezhhez csak New Jersey-ig kell elröppennie. Na, ki jön még?![]()
Mindenesetre, kifejezetten kiemeli, hogy hozott komponensekkel is hallgatható. Talán nem véletlenül.
(Én konkrét hazai termékkészítőtől hallottam személyesen, hogy a termékét mindig átlagos rendszerben teszteli, mert csak úgy tudja megmondani, hogy valóban az ő terméke jó-e - név privátban, ha érdekel. Valószínűleg nem mindenki így csinálja, de ő igen - és megértem a hozzáállását. Ja, egyébként a termékét itt a fórumon sokan istenítik.
De egy másik fontos analógia - ilyeneket együtt már stúdióban is hallottunk pár napja - ahol fontos szempont, hogy egy bizonyos keverés teljesen átlagos, sőt átlag alatti hangfalakon is a lehetőségekhez mérten "jól szóljon" - gondolom emlékszel, hogy miért használják a nagy és jól láthatóan méregdrága Dynók mellett a Yamaha NS10-est, és az alatt azt a bizonyos, egyhangszórós kis "kockát" is, aminek a nevére már nem emlékszem).
Szóval, szerintem a linkelt felállás nem erős érv amellett, hogy minden DAC ugyanúgy szól. (érdekes, még Diagnet is nagyon óvatosan fogalmazott, "ugyanolyan topológiájú és alkatrészellátottságú" - bocs ha nem pontosan idézek tőle fejben, de ez a lényeg, és ja, úgy már persze teljesen más a szitu.)