Nálam is be volt fordulva leengedés után a széle, de több óra lógás után teljesen kisimult. Ha nincs útban hagyd lent akár napokig.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig
Re: Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Pedig a fotel előtt pont jó lett volna. Vághatnál rá egy kémlelő nyílást, és akkor bármilyen ruhában leülhetnél filmet nézni, nem kéne felvenned a fekete búvárszerkótphyton71 írta: ↑2020.02.16., vas. 18:41Dehogyis , viccótem.Cutler írta: ↑2020.02.16., vas. 18:13Feketét? Ez most komoly?phyton71 írta: ↑2020.02.16., vas. 10:20Voltam kárpitosnál valamelyik nap, nézegettem nála vásznakat, gyöngyvászon stb, valaki próbált már közülletek hasonló megoldást? Nálam szürke lenne a nyerő, már megszoktam.
Lehet néhány anyagból berendelek, és meglátjuk hoz-e valamit érdemben, feketét is bepróbálok.![]()
![]()
![]()

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Dehogyis , viccótem.Cutler írta: ↑2020.02.16., vas. 18:13Feketét? Ez most komoly?phyton71 írta: ↑2020.02.16., vas. 10:20Voltam kárpitosnál valamelyik nap, nézegettem nála vásznakat, gyöngyvászon stb, valaki próbált már közülletek hasonló megoldást? Nálam szürke lenne a nyerő, már megszoktam.
Lehet néhány anyagból berendelek, és meglátjuk hoz-e valamit érdemben, feketét is bepróbálok.![]()
![]()

"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
Kb. egy éve volt téma a nagy tv-k térhódítása, amelyek így konkurenciái lehetnek majd a projektoroknak (tudom egy tv sosem ad olyan mozifeelinget, mint egy projektor, de nincs is vele annyi macera).
Többen szkeptikusak voltak a nagy tv-k térhódításával kapcsolatban az ár és a méret miatt, de a technikai fejlődést nem lehet megállítani
, íme egy példa:
https://www.emag.hu/tcl-smart-led-telev ... 7677_76656
Többen szkeptikusak voltak a nagy tv-k térhódításával kapcsolatban az ár és a méret miatt, de a technikai fejlődést nem lehet megállítani

https://www.emag.hu/tcl-smart-led-telev ... 7677_76656
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Feketét? Ez most komoly?phyton71 írta: ↑2020.02.16., vas. 10:20Voltam kárpitosnál valamelyik nap, nézegettem nála vásznakat, gyöngyvászon stb, valaki próbált már közülletek hasonló megoldást? Nálam szürke lenne a nyerő, már megszoktam.

Voltam kárpitosnál valamelyik nap, nézegettem nála vásznakat, gyöngyvászon stb, valaki próbált már közülletek hasonló megoldást? Nálam szürke lenne a nyerő, már megszoktam.
Lehet néhány anyagból berendelek, és meglátjuk hoz-e valamit érdemben, feketét is bepróbálok.
Lehet néhány anyagból berendelek, és meglátjuk hoz-e valamit érdemben, feketét is bepróbálok.

"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Ezek annyira olcsók, hogy íves megoldással tudod javítani: nagy ívben a kukába.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Morph
- Törzsvendég
- Értékelés: 618
Erre szokás mondani, hogy megette a fene. Ha pöndörödik, az úgy is marad. Nincs rá módszer.

Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
Van ötlete valakinek, hogy egy rolós (kézi) vászon befordult oldalaival mit lehet kezdeni, hogy felvegye eredeti állapotát (kisimuljon)? A vetített képet még éppen nem zavarja a hiba.
Így akkor egyszerű a történet!
Kérsz egy időpontot a Dreamcinema-ba, és megnézed saját szemeddel!
Láthatsz sima fix keretes vásznat is meg egy szőtt 4 oldalrol motorosan maszkolható hangáteresztő vásznat. Tied legfeljebb kisebb lesz de abban a minőségben!
A nappaliban van egy 3. féle megoldás is, ha ez a kettő nem felelne meg.
Ezután jobban képben leszel hogy merre tovább!

Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond
Első körben az elérhető legjobb minőség lenne a cél adott vetítőhöz 150"-os méretben.
Storm Audio ISP3D 20CH-Cavern, Christie HD6K-M, Severtson Cinema White Microperf 150" 16:9, 5xIMG STA 2000D, 2xTulun Play TIP10000q, HTPC - MadVR, DIY 9.8.6, Adamantium Audio Dark 2.0
Nagyon egyszerű a téma. Front vetítésre vagy fehér, ilyen nagy felületnél nem árt egy kis erősítés, tehát az 1.2gain a jó. Vagy ha a szoba falai világosak, ami rontaná a kontrasztot, akkot Radiance ALR anyag, hátránya, hogy 0.8 gain, de viszont nem csillog, nincs hotspot.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Anyaga: Fabric, diamond, microperforated, radiance, grey high contrast, grey high contrast microperforated, dual face, ambra.
Csoda, hogy felütötte fejét a tanácstalanság?

Storm Audio ISP3D 20CH-Cavern, Christie HD6K-M, Severtson Cinema White Microperf 150" 16:9, 5xIMG STA 2000D, 2xTulun Play TIP10000q, HTPC - MadVR, DIY 9.8.6, Adamantium Audio Dark 2.0
Márkában és anyagban sem illetve "jó szokásom", hogy alaposan körüljárom mindig az adott témát döntés előtt.
Márkában vagy anyagban nem tudsz választani?
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Nem jól tudod, mert külső értékesítőként dolgoztam neki és dolgoznék most is, ha a hozzáállása a vevőkhöz és hozzám is olyan lett volna, amilyen kellene, hogy legyen. Nem indított el senki, saját magamat indítottam el és tanulkoztam ki ezen a téren.
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Köszönöm, hogy megosztottad velünk gondolataid.Hiccusz írta: ↑2020.02.09., vas. 17:11A projektor és a vetítővászon, bár nagyon fontos, de koránt sem az egyedüli feltételei a jó képnek. Törekedj arra, hogy a vetítési helyszín és környezet legyen minél sötétebb (fekete) és mattabb. Ebben az esetben tudod csak maximalizálni a látott kép minőségét. Persze egy jó minőségű vászon is elkelne, ha már egy több millió forintos, minőségi optikai motorral és objektívvel ellátott vetítőre tettél szert (függetlenül attól, mennyiért jutottál hozzá!). Itt is járható út az, amit a projinál léptél meg, miszerint vegyél másodkézből egy nagyon jó vásznat! Ne akard 2 HUF-ból megúszni, különben feleslegesen vettél pazar projektort!tatárlaki írta: ↑2020.02.09., vas. 13:40Köszi, ez a kör már megvolt.Firekiller írta: ↑2020.02.09., vas. 13:16Keresd szepi0808 at, sokkal megbízhatóbb és fórumosoknak külön kedvezményt ad.
Fashion 334 x 188, Diamond 1.2gain
Azért amennyiben van valakinek egyéb javaslata, azt is szívesen vesszük.
Keresem is a használt vásznat, a kívánt méretben ( min. 300 cm szélesség) eddig kevés sikerrel ha meg lesz eladó, nem biztos, hogy fel fogom ismerni, milyen minőséget képvisel. Itt a fórumon volt Elite Screens 150"-os de az alján lévő hullámosodás miatt visszaléptem a vételtől.
Sajnos ekkora méretben lehet, hogy marad az új ami nem baj, csak sajnos nem tudom, melyiket válasszam a sok közül...
A projektor és a vetítővászon, bár nagyon fontos, de koránt sem az egyedüli feltételei a jó képnek. Törekedj arra, hogy a vetítési helyszín és környezet legyen minél sötétebb (fekete) és mattabb. Ebben az esetben tudod csak maximalizálni a látott kép minőségét. Persze egy jó minőségű vászon is elkelne, ha már egy több millió forintos, minőségi optikai motorral és objektívvel ellátott vetítőre tettél szert (függetlenül attól, mennyiért jutottál hozzá!). Itt is járható út az, amit a projinál léptél meg, miszerint vegyél másodkézből egy nagyon jó vásznat! Ne akard 2 HUF-ból megúszni, különben feleslegesen vettél pazar projektort!tatárlaki írta: ↑2020.02.09., vas. 13:40Köszi, ez a kör már megvolt.Firekiller írta: ↑2020.02.09., vas. 13:16Keresd szepi0808 at, sokkal megbízhatóbb és fórumosoknak külön kedvezményt ad.
Köszi, ez a kör már megvolt.Firekiller írta: ↑2020.02.09., vas. 13:16Keresd szepi0808 at, sokkal megbízhatóbb és fórumosoknak külön kedvezményt ad.
A linkelt cég már akkor is rég működött, megbizhatóan, amikor szepi0808 még a festéssel foglalkozott.
Sőt, ha jól tudom ez a cég indítotte el szepi0808-at a vásznakkal való dílerkedés útján.
Kedvezményeket meg ad mindenki, nem kell ehhez fórumosnak sem lenni
- Firekiller
- V.I.P.
- Értékelés: 353
Keresd szepi0808 at, sokkal megbízhatóbb és fórumosoknak külön kedvezményt ad.
Cutler írta: ↑2020.01.29., szer. 13:12Aki vásznat venne, itt most akció van:
https://vetitovaszon-projektor.hu/hu/te ... itovaszon/
Ezekről a vásznakról volna valakinek felhasználói ismerete? Baba-Barco-hoz keresek kb. 300CM szélességű vásznat. Korábban nem projektoroztunk, ez az ismerkedési fázis. A projektor is az első ilyen jellegű képmegjelenítő és ehhez keresek vásznat, ami a lehető legtöbbet "hozza ki" a jelzett vetítőből. A helyiség kb. 5x8 méteres, minden nyílászárón redőny és függöny. Volna valakinek javaslata akár ezekkel a vásznakkal, akár más gyártótól származó vásznakkal kapcsolatban?
Jó mondás, köszönöm!
A lámpa színhőmérséklete egy 1 chip-es (nyilván DLP) projektor esetén nem is igazán egyértelmű fogalom. Nem csak az számít ugyanis, hogy mi "jön ki" a lámpából, hanem az is, hogy melyik alapszín mennyi ideig jut át a színkeréken (az adott színű szegmens milyen hosszú) és még az sem mindegy, hogy az adott szegmens ideje alatt mekkora áram folyik át a lámpán (a VIDI lámpavezérlés szegmensenként változtatja a lámpa áramát).
A modern (VIDI-s) DLP színkerekén átjutott fény gyakorlatilag "szép" fehér (időátlagban). E gépek színkerekén még a szegmensek is kb. egyforma hosszúak lehetnek. Ez pedig jó hír, mert a lézer-foszfor fényforrás fényét mi is úgy fogjuk beállítani, hogy "helyből" 6500K közelében legyen a színhőmérséklete. Itt tehát nincs probléma.
A lézeres fényforrással visoznt a vörös alapszín telítettebbé válik ... ami jól jön az UHD filmek széles színterének a megjelenítésekor (persze az új alappontokra kell beállítani a gép CMS-ét).
Sajnos ha viszont nincs VIDI lámpavezérlés a gépben, akkor a színkerék "simogatja" az UHP lámpa zöldes fényét fehérre ... magyarul a zöld szegmens rövidebb lesz a többinél. Mivel a színkeréken a lézeres fényforrás fénye is átmegy, ez feleslegesen lecsökkenti a fény zöld komponensét. Ilyen esetben vagy dupla lézeres fényforrást kell használni, az egyikben zöld foszfort használva ... vagy egyszerűen el kell fogadni, hogy a fényerő valamennyit csökken a lézeres megoldással.
Természetesen mindez NEM igaz akkor, ha 3 chip-es gépről beszélünk (legyen az LDC vagy DLP). Ezekben nincs színkerék, így a 3 chip-es gépeket "natív lámpa" színhőmérsékletre kell majd kapcsolni a lézeres fényforrással (enélkül alig lenne zöld a képben). Ez azonban nem probléma, mivel az ilyen komoly gépekben egyrészt szokott lenni CMS, másrészt mindig van "lámpa natív" színhőmérséklet (a maximális fényerő érdekében).
Mégegyzer köszönöm, okos kérdés volt!