Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Autós topik autósoknak

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9778

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Aszpirin írta:
2020.02.04., kedd 21:36
Vinkler írta:
2020.02.04., kedd 21:35
Ezek a németek tudnak valamit! :rolleyes:
A3FEF38A-F898-4DAC-9259-ED1D9A1084C9.jpeg
Na EZ szép, látod :D :smile53:
Hozzám jöhetne mindkettő, mondjuk az Avantgarde nem kéne fehérben! :D :rolleyes:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6370

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Vinkler írta:
2020.02.04., kedd 21:35
Na EZ szép, látod :D :smile53:
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

A3FEF38A-F898-4DAC-9259-ED1D9A1084C9.jpeg (132.12 KiB) Megtekintve 2355 alkalommal

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Hozzászólás Szerző: Acme »

Szalon írta:
2020.01.29., szer. 10:08
Singer 911 36_3_1.gif
Azért amikor az elején elhangzik hogy ez a kocsi "low profile" - jó hogy nem sleeper :) - akkor elgondolkoztam rajta, mi más állhat még a fickó garázsában. Egy Singer Porsche kb. egy atomvillanással felérne idehaza! :smile53:
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Nem a legszebb 911-es, de azért találnék neki helyet a kert végében 31_1_21.gif

https://www.youtube.com/watch?v=sbvahgxNGX8
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

RS6 Avant mit V8-Biturbo und 48 V
48-V-Mildhybridsystem
Riemenstartergenerator, der bei Verzögerungen mit bis zu 12 kW Leistung rekuperiert
Der RS 6 kann bis zu 40 s mit ausgeschaltetem Motor segeln
Zylinderabschaltung. Das System legt in den oberen Gängen die Zylinder 2, 3, 5 und 8 still, indem
es Einspritzung und Zündung abschaltet und die Ein- und Auslassventile schließt. In Deutschland startet der neue Audi RS 6 Avant Ende 2019

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1603

Hozzászólás Szerző: Szalon »

Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:
2020.01.26., vas. 14:22
Az új fiú! :D
Mindeközben:

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2020/ ... a_porsche/

Csak reménykedem, hogy valódi sportautók is készülnek majd a busás profitból. :smile53:

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 976

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Acme írta:
2020.01.22., szer. 10:25
Szalon írta:
2020.01.22., szer. 09:46
Egész gyorsan elkezdték tolni az árakat...

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2020/ ... nytoltoin/

Feltételezve egy normál 20kW/100km-es "fogyasztást" az innentől ezeken a gyors töltőkön 5600ft-ot jelent, ami egyenlő 14l-es benzinfogyasztással... :napsut: De még a kedvezményes márkák töltése is ~ 4,7l-es fogyasztással egyenlő a pénztárcánknak...
Kíváncsi vagyok, milyen ütemben zárkóznak a többiek! Szerintem gazdaságilag egyáltalán nem érte meg eddig sem a 2x-es árú villanyautó, de hamarosan még inkább luxus lesz, ha egyre szűkülnek a kedvezmények, a terjedéssel arányosan, pedig a teljes autóállomány elhanyagolható részét teszik még csupán ki. Mi lesz, ha majd 10-20%-os arányban lesznek? gondolkodik.gif
Ha sok lesz belőle, támogatás helyett majd jön az adó, mint minden másra. Ezen is el lehet gondolkozni, hogy miért támogatja az állam - nem csak nálunk, máshol is - a 10+ milliós autók vásárlóit, és rajtuk keresztül a hatalmas profittal működő autógyárakat. Cserébe kisebb lesz a forgalom a városokban? Kevesebb füst lesz a 2 tonnás PHEV után, mint a csóró 1000-es Swiftes mögött? Az ingyen parkolás átülteti majd az embereket a tömegközlekedésre? gondolkodik.gif
Persze a kisemmberrel fizetik meg mindenhol a + milliókat de ráadásul egy elektromos is nagyon szennyezi a környezetet sokkal jobban mint gondolnánk kb 15 év mulva éri utól az állítólag káros dieselt károsanyag kobocsátásban. Ráadásul az elektromos auto parkolót vesz el nem is keveset ( a töltésnél 2 hely, sok töltő db van) és + még nem is fizet érte! A kisember már megint hátrányba kerül és gátlástalanul emelik az parkoló árakat!
Azért sztem nem annyira zöld ez a autó.... gondolkodik.gif
"Az igazi barát szemből támad."

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Szalon írta:
2020.01.22., szer. 09:46

Feltételezve egy normál 20kW/100km-es "fogyasztást" az innentől ezeken a gyors töltőkön 5600ft-ot jelent, ami egyenlő 14l-es benzinfogyasztással... :napsut: De még a kedvezményes márkák töltése is ~ 4,7l-es fogyasztással egyenlő a pénztárcánknak...
Kíváncsi vagyok, milyen ütemben zárkóznak a többiek! Szerintem gazdaságilag egyáltalán nem érte meg eddig sem a 2x-es árú villanyautó, de hamarosan még inkább luxus lesz, ha egyre szűkülnek a kedvezmények, a terjedéssel arányosan, pedig a teljes autóállomány elhanyagolható részét teszik még csupán ki. Mi lesz, ha majd 10-20%-os arányban lesznek? gondolkodik.gif
Ha sok lesz belőle, támogatás helyett majd jön az adó, mint minden másra. Ezen is el lehet gondolkozni, hogy miért támogatja az állam - nem csak nálunk, máshol is - a 10+ milliós autók vásárlóit, és rajtuk keresztül a hatalmas profittal működő autógyárakat. Cserébe kisebb lesz a forgalom a városokban? Kevesebb füst lesz a 2 tonnás PHEV után, mint a csóró 1000-es Swiftes mögött? Az ingyen parkolás átülteti majd az embereket a tömegközlekedésre? gondolkodik.gif

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1603

Hozzászólás Szerző: Szalon »

Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:
2020.01.19., vas. 09:10
Most úgy alakult az életem, hogy a lakhelyemtől járok 11 km-re dolgozni. Este el kell még ugranom erre-arra, de az is szinte végig dugóba. Nem nagyon megyek többet napi 25-80 km-nél és 90%-ban egyedül, 10%-ban 1-2-3 gyerekkel. Simán lehet, hogy egy e-Up jó választás lenne. :rolleyes:
Én is majdnem vettem egy Leaf-et két hónapja, mert pont ilyen felhasználásra jó a villanyos. Még azt is elhiszem, hogy "zöldebb" mint a benzines. A napi 80km már elég para vele, főleg télen, de nekem kevesebb a "rutin".
De a 2 tonnás, 4 mp-es 0-100 at tudó SUV, böszme akksival, minden, csak nem zöld. Csúnya, drága, és minden porcikájában értelmetlen. (Minek viszi magával Ovianyu a 700 kg-os akksit mindenhova? Minek neki a 800 LE? Hol fogja végezni ez a rémség, ha 10 év múlva egy vagyon lesz bele az új akksi?)

De nem az értelmes dolgokat buli eladni, hanem a drágát. Akkor cseng a kassza. És az "okos" politikus büszke pofával bőkezűen támogatja az ilyen "környezetvédőket" a könnyen jött adóforintokból.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Acme írta:
2020.01.18., szomb. 18:06
Vinkler írta:
2020.01.18., szomb. 08:41
Teljesen egyszerű a Mustang képlet. Megpróbálnak egy komplett brandet felépiteni a Mustang márkanév mögé, mint a Mininél kb. Elővettek egy mindenki által ismert és jól csengő nevet és tettek mögé egy manapság divatos elektromos budit. A vignale nagy bukás volt, kitalált mást a fiatal marketingszakos ecsetfejű répafarmeros májek korsz taskás kis homokozó. Szerintük jó ötlet, szerintem most követték el a tökönszúrást, de a számok simán lehet, hogy mást mutatnak majd, mert a frissen végzett ecsetfejű, répafarmeros májkel korsz táskás managerek megveszik. Kezdem azt hinni, hogy kiöregedtem és nem tudok azonosulni a trendekkel. sad.gif
Amióta bejött ez a "zéró emissön, mert vellany hajcsa" agybaj és a legfontosabb vásárlási szempont az iPhone csatlakozó, nem tudok én sem azonosulni... :smile33:
Lassan eljutok odáig, hogy ezekbe a fosokba tényleg legyen inkább autpilot, akkor nem veszi el az időt a F@szbuk nyomkodásától a vezetés. :smile51:
Ennek is meg lenne. A helye és a mődja, de szerintem nem a mustang ilyen jellegű bevonásával. Az ugye megvan nekik is, amikor Caroll Shelby kifacsarta az utolsó cseppet is a V8-asból?! gondolkodik.gif
Szerintem jobban jártak volna, ha mást vettek volna elő, vagy kitaláltak volna egy új márkanevet a projekthez.
Megvan a miértje egyébként ezeknek az elektromos vackoknak is, csak a mértékel nem értek egyet. Minek egy hatalmas budit mozgatni, sokkal több energiát emészt fel, mint a kisebb.
Most úgy alakult az életem, hogy a lakhelyemtől járok 11 km-re dolgozni. Este el kell még ugranom erre-arra, de az is szinte végig dugóba. Nem nagyon megyek többet napi 25-80 km-nél és 90%-ban egyedül, 10%-ban 1-2-3 gyerekkel. Simán lehet, hogy egy e-Up jó választás lenne. :rolleyes:

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:
2020.01.18., szomb. 08:41
Teljesen egyszerű a Mustang képlet. Megpróbálnak egy komplett brandet felépiteni a Mustang márkanév mögé, mint a Mininél kb. Elővettek egy mindenki által ismert és jól csengő nevet és tettek mögé egy manapság divatos elektromos budit. A vignale nagy bukás volt, kitalált mást a fiatal marketingszakos ecsetfejű répafarmeros májek korsz taskás kis homokozó. Szerintük jó ötlet, szerintem most követték el a tökönszúrást, de a számok simán lehet, hogy mást mutatnak majd, mert a frissen végzett ecsetfejű, répafarmeros májkel korsz táskás managerek megveszik. Kezdem azt hinni, hogy kiöregedtem és nem tudok azonosulni a trendekkel. sad.gif
Amióta bejött ez a "zéró emissön, mert vellany hajcsa" agybaj és a legfontosabb vásárlási szempont az iPhone csatlakozó, nem tudok én sem azonosulni... :smile33:
Lassan eljutok odáig, hogy ezekbe a fosokba tényleg legyen inkább autpilot, akkor nem veszi el az időt a F@szbuk nyomkodásától a vezetés. :smile51:

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Teljesen egyszerű a Mustang képlet. Megpróbálnak egy komplett brandet felépiteni a Mustang márkanév mögé, mint a Mininél kb. Elővettek egy mindenki által ismert és jól csengő nevet és tettek mögé egy manapság divatos elektromos budit. A vignale nagy bukás volt, kitalált mást a fiatal marketingszakos ecsetfejű répafarmeros májkel korsz taskás kis homokozó. Szerintük jó ötlet, szerintem most követték el a tökönszúrást, de a számok simán lehet, hogy mást mutatnak majd, mert a frissen végzett, ecsetfejű, répafarmeros májkel korsz táskás managerek megveszik. Kezdem azt hinni, hogy kiöregedtem és nem tudok azonosulni a trendekkel. sad.gif

Raptor.
K.vajó, csak éppen teljesen haszontalan. Európába értelmetlen. Az amerikai redneckeknek ideális. Felfér a platóra a crossmotor, a quad és a kilőtt szarvas is. Lehet csapatni a texasi sztyeppén, mindenen átmegy, belefér a család is, de arra rendszerint van egy masik batár suv anyának. Platós picup-al járni egyébként nem egy leányálom. Apám kb. 25 éve használ Toyota Hilux-okat, mert a tanyára tényleg az kell és esőben, hóban más autóval nem mész be, és minden napra adódik valami szállitani való is.

Acme
V.I.P.
V.I.P.

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1205

Hozzászólás Szerző: thxfan »

avl2 írta:
2020.01.16., csüt. 09:14

a Mustang-származék nekem ez nagyon Tesla szerü kinezetre, benti bazi tablet is, stb.. megirigyeltek a sikeret

a Raptor-ral az a baj(om), hogy hanyadresz mo.-i hasznalat lesz a tipusnak megfelelö ?? USA-ban sem csak, de szinte biztosan nagyobb aranyu az olyan autot igenylö szerepkör. itt meg mutogatasra ? oviba ? bótba ? arra a mutogatason kivül objektiven nem csak szüksegtelen, hanem rossz, rosszabb, mint egy kisebb, kisebb motoru, ...

Puma is a közelmulti piaci eladott mennyiségek miatt ilyen lett
Ezért is gáz, hogy bevetették be a Mustang nevet erre, árban nem rossz, a név eladja, de amúgy Tesla koppintás szerintem is a hátsó jellegzetes lámpákat leszámítva.

Alapvetően ÁFA matek miatt veszik itthon a pickupokat, sem ezzel, sem pl. a Mercedesével nem fognak szénát szállítani a jószágnak, a mostanában megszaporodott építési vállalkozók sem ezzel viszik ki a szerszámokat a csokos házhoz, de a többi hasonlót sem munkára használják (legalábbis én nem így látom), max. ha azok a gáz és villanyszolgáltató matricáival ellátottak :D. Mutogatásra ez azért nem ad akkorát mint a fehér dízel Porsche suv, a jó módban eltartott becsületesen dolgozó asszonykák inkább azzal csapatnak, mint platós "telepjáróval". :D Ez egy élményautó inkább 2-3. kocsinak, ha lenne rávaló, simán vennék egyet terepre szórakozni, vagy télen járósra, amikor felkészültek a közutasok a télre, de nem számítottak a durvahó.gif .
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

avl2
V.I.P.
V.I.P.

thxfan írta:
2020.01.15., szer. 18:12
... https://www.ford.hu/szemelyautok-szemel ... ang-mach-e
Egy ilyen nevet beáldozni erre, értem én, hogy viszik majd mint a cukrot, mert viszonylag olcsó lesz. V8 helyett konnektoros SUV Mustang, a legközelebbi nagy dobás a kombi, dízel és elsőkerekes vadló gondolkodik.gif, inkább vesszen az emberiség komolyan :smile51:.

Raptornak nevezett RS Ranger :D: https://www.ford.hu/aruszallitok-pickupok/ranger-raptor
Láttam élőben, brutális, az a futómű nem semmi. Sajnos itthon csak dízellel kapható. Tele a net videókkal, érdemes megnézni. ;peace;
A bemutató videó is bejövős: https://www.youtube.com/watch?v=U94wDbctu1U

Új Puma: https://www.ford.hu/szemelyautok-szemel ... all%20cars
Érdekes, a "sportkocsi" után, de tetszik.
a Mustang-származék nekem ez nagyon Tesla szerü kinezetre, benti bazi tablet is, stb.. megirigyeltek a sikeret

a Raptor-ral az a baj(om), hogy hanyadresz mo.-i hasznalat lesz a tipusnak megfelelö ?? USA-ban sem csak, de szinte biztosan nagyobb aranyu az olyan autot igenylö szerepkör. itt meg mutogatasra ? oviba ? bótba ? arra a mutogatason kivül objektiven nem csak szüksegtelen, hanem rossz, rosszabb, mint egy kisebb, kisebb motoru, ...

Puma is a közelmulti piaci eladott mennyiségek miatt ilyen lett

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

Aszpirin írta:
2020.01.15., szer. 18:17
Hogy mi ez? Konkrétan egy borzalom. A Mustang (a jelenlegi "valódi") egy nagy álmom, de ez itt wazz.... hát ezt Mustangnak nevezni és rárakni a Mustang logót... :smile51: :smile51: :smile51:
Elgurult a gyógyszer rendesen a tengeren túlon, nem volt elég a műhúsos hambi, még ez is kellett :D ?
Én tuti adnék egy üveg alkoholmentes börbönt is minden elektromos Mustang mellé, hogy érezzék mit miért ;peace;.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6370

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Hogy mi ez? Konkrétan egy borzalom. A Mustang (a jelenlegi "valódi") egy nagy álmom, de ez itt wazz.... hát ezt Mustangnak nevezni és rárakni a Mustang logót... :smile51: :smile51: :smile51:
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

Belenéztem a Ford kínálatba, lehet nem kellett volna, mik vannak komolyan.

Ez mi? :angry: https://www.ford.hu/szemelyautok-szemel ... ang-mach-e
Egy ilyen nevet beáldozni erre, értem én, hogy viszik majd mint a cukrot, mert viszonylag olcsó lesz. V8 helyett konnektoros SUV Mustang, a legközelebbi nagy dobás a kombi, dízel és elsőkerekes vadló gondolkodik.gif, inkább vesszen az emberiség komolyan :smile51:.

Raptornak nevezett RS Ranger :D: https://www.ford.hu/aruszallitok-pickupok/ranger-raptor
Láttam élőben, brutális, az a futómű nem semmi. Sajnos itthon csak dízellel kapható. Tele a net videókkal, érdemes megnézni. ;peace;
A bemutató videó is bejövős: https://www.youtube.com/watch?v=U94wDbctu1U

Új Puma: https://www.ford.hu/szemelyautok-szemel ... all%20cars
Érdekes, a "sportkocsi" után, de tetszik.
10.1 Auro3D

avl2
V.I.P.
V.I.P.

még beteszek egy DF laufot, aztan hagyom.
DF=deterioration factor, ennek megallapitasara szolgal. termeszetesen a fejlesztes "fillerb..o", el lehet kepzelni, mennyibe kerül (idö, pénz) 4000 oras menés csak azert, hogy 1 tenyezö (a törvenynek) meglegyen (plane ha valami miatt többször neki kell futni ;-)
szoval ezeket nem hobbibol menjük, mérjük, hanem mert törveny van. nem akarjuk magunkat sem becsapni.
ha a magyar autok/üzemeltetök/szervizek/"okosba" mast tesznek, azokat érdeme szidni.

nem keresgeltem sokat, en igy ismerem a diesel emisszios performance-ot, amit tudunk, amit lehet
ugy is ismerem, hogy köver füstcsik van, de az nem az elvet/technikat/state of the art-ot mutatja, olyan ez - hifis forum szerint - mintha recsegö zsebradio, kihangositott mobil hangja alapjan mondanank: de szar az egesz audiotechnika

nagyon veszelyes felülni a "hecckampanyoknak", ha lehet ne tegyük.
DF.PNG
DF.PNG (104.99 KiB) Megtekintve 2983 alkalommal

engem az zavar, ha mondjuk orankent 250 kg a fogyasztas es latom a meresi adatokbol, hogy hülyeségeket mentek, mértek, nem volt sokminden rendben - ma ilyen adatokkal dolgoztam sad.gif

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Lemmy9 írta:
2020.01.15., szer. 14:43
Nem én találtam ki...
De amúgy máglyára velük, mondjuk holnap reggel 7-től. 31_1_21.gif
azt elhiszem, hogy nem Te talaltad ki.
en sem a lentit, meg a törvenyi elöirasokat, gondolom Te is elhiszed. :D

szerintem nem érdemes a felhevített témákban (pláne politikusnak, médiának) elhinni dolgokat, hisz arra megy ki a játék (most diesel, maskor mikro, vagy politika, ...) és így válhat a nép, az istenadta nép "ezek" játékszerévé.

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Lemmy9 írta:
2020.01.15., szer. 12:33
Újabb napvilágot látott dolog a rákcsináló dízelekről.

A DPF regernerlási ciklus alatt ... Ezt a ciklust eddig nem mérték, vagy nem publikus inkább....
?? ebben biztos vagy ?? vagy csak tesztelsz, vagy Teged is beugrat a media es politika ???

mi minden certifikalasnal merjük es elö van irva, hogyan kell figyelembe venni. (teljesen logikusan: regenera alatt reszecske több, NOx kevesebb, regeneralasi gyakorisag szerinti faktorokkal)

EU-ban Ki factor, USA-ban:

For vehicles powered by an internal combustion engine which are equipped with periodically
regenerating systems as defined in point 6 of Article 2 of this Regulation, the test results shall
be adjusted by the Ki factor as specified in Appendix 1 to Sub-Annex 6 of Annex XXI.

Emissions with regeneration event (EF Emissions with regeneration event (EFH)
– Emissions without a regeneration event (EF Emissions without a regeneration event (EFL)
– Frequency of regeneration events (F) Frequency of regeneration events (F)
– EFA=(F) (EF =(F) (EFH)+(1-F) (EFL)

nehany link: https://www.energy.gov/sites/prod/files ... _simon.pdf https://www.law.cornell.edu/cfr/text/40/1065.680
https://eur-lex.europa.eu/legal-content ... 32&from=FR

itt pedig sajat meres (10 éves, mert akkor IS kötelezö volt), lathato PM erteke regeneralas alatt es a szamitott kombinalt eredmenyek is (DF faktor is van, az a deterioration faktor, mert elöirasfüggöen pl. 4000 vagy 8000 orat kell menni a motorral es merni közben, hogy mennyit romlik; hidegen is kell mérni, stb.)
usa.PNG
usa.PNG (88.25 KiB) Megtekintve 2920 alkalommal

eu.PNG
eu.PNG (96.32 KiB) Megtekintve 2920 alkalommal
szoval a beidezett resz alaptalan hangulatkeltes, hogy nincs figyelembe veve, nincs mérve. na neeee

azt nem vitatom, hogy csalas nem lehet (de a törveny letezik, es komoly helyen figyelünk ra, betartjuk), kicsit olyan ez nekem, mintha valaki 160-nal megy varosban es a beetetettek mondjak: nincs is sebessegkorlatozas.

a karosito hatas kapcsan megint csak a mostani szmogriadok jutnak eszembe: a (minden szarral) fütes hatasa vs. egy normalis dieselmotor (ami tény: tisztitaná Bp. levegöjét ma is)

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”