M2 Akusztik KFT megy. Tök jó.

Szerintem meg azzal a készülékkel van "baj" ami nem reagál.asebestyen írta: ↑2019.12.30., hétf. 22:51Sajnos én is hallottam kábelek szintjén elég komoly különbséget tápkábel csere kapcsán is, ugyanakkor azt gondolom, hogy az a készülék, amelyik így reagál (vagy akár ellenkező irányba) egy tápkábel cserére, ott valami műszakilag nem az igazi, akkor se ha marha drága és ha éppen nagyon jónak halljuk.MrCollector írta: ↑2019.12.30., hétf. 22:46"Viszont a jelentőségét itt sokan olyan szinten eltúlozzák,..."
Sajnos én hallottam már olyan mértékű változást egy kb. 5.5 milliós rendszerben, 1db 200e Ft-os tápkábel kicserélése után (megjegyzem olcsóbbra) a forrásban, hogy átértékelődött a rendszer "addigi" értéke. Amíg ilyet valaki nem tapasztal az elképzelni sem tudja. És ez csak egy példa a sok közül sajnos...
Sajnos én is hallottam kábelek szintjén elég komoly különbséget tápkábel csere kapcsán is, ugyanakkor azt gondolom, hogy az a készülék, amelyik így reagál (vagy akár ellenkező irányba) egy tápkábel cserére, ott valami műszakilag nem az igazi, akkor se ha marha drága és ha éppen nagyon jónak halljuk.MrCollector írta: ↑2019.12.30., hétf. 22:46"Viszont a jelentőségét itt sokan olyan szinten eltúlozzák,..."
Sajnos én hallottam már olyan mértékű változást egy kb. 5.5 milliós rendszerben, 1db 200e Ft-os tápkábel kicserélése után (megjegyzem olcsóbbra) a forrásban, hogy átértékelődött a rendszer "addigi" értéke. Amíg ilyet valaki nem tapasztal az elképzelni sem tudja. És ez csak egy példa a sok közül sajnos...
Szerintem most is lehet és azt se értem, mitől kéne félnie bárkinek is? Kábeleznie mindenkinek kell, aki hifizik. Sajnos én is hallok különbséget kábel és kábel közt. Viszont a jelentőségét itt sokan olyan szinten eltúlozzák, ami semmivel se józanabb, mint az hogy mindegy milyen a kábel, egyforma a hangjuk. Sőt!audioline írta: ↑2019.12.30., hétf. 22:11
Régebben ez nem így volt. Le lehetett normál pulzussal írni, hogy ki mit tapasztalt X márkájú, anyagú, szerkezetű kábellel. Ha több beírás egy irányba mutatott, a kezdő hajhullató el tudott indulni némi reménnyel valamerre. Volt segítő, útbaigazító szándék. Most mit tapasztalni? Ne kábelezz. Hülyeség. Kisarkítva placebo...
Hogy a fórum technikai jellegű információkon kívül semmire való?A
azt másodpercek alatt kidobja...
![]()
Szerintetek mi - kéne legyen - a célja egy Hifis "kábelezzünk" fórumnak? A vezeték ellenes liga válaszai is érdekelnének. Kivételesen.![]()
Szerintem a kábelezés esetén praktikummal kapcsolatos kérdések merülhetnek fel. Pár ilyen dolog:
Igen. Sajnos ha "A" kábel tetszik akkor a "B" gyártója / forgalmazója nem nézi jó szemmel. És vice versa. Hát még ha nem tetszik.audioline írta: ↑2019.12.30., hétf. 22:11
Régebben ez nem így volt. Le lehetett normál pulzussal írni, hogy ki mit tapasztalt X márkájú, anyagú, szerkezetű kábellel. Ha több beírás egy irányba mutatott, a kezdő hajhullató el tudott indulni némi reménnyel valamerre. Volt segítő, útbaigazító szándék. Most mit tapasztalni? Ne kábelezz hülye gyerek, át....nak! Hogy a fórum technikai jellegű információkon kívül semmire való?A
azt másodpercek alatt kidobja...
![]()
Szerintetek mi - kéne legyen - a célja egy Hifis "kábelezzünk" fórumnak? A vezeték ellenes liga válaszai is érdekelnének. Kivételesen.![]()
Mind a 6 ponttal egyet lehet érteni, amik azonban nem csak a kábelekre, hanem gyakorlatilag az összes komponensre is “ülnek”.Tctronic írta: ↑2019.12.30., hétf. 21:27Próbáltam magamban pár pontban összefoglalni mik lehetnek azok az általános dolgok amik kábelezés tekintetében mindenki (kezdő, haladó stb) számára igaz, elfogadható lehet.asebestyen írta: ↑2019.12.30., hétf. 21:14Tecnikai jellegű információcserén kívül, úgyse jó semmire. Tehát kábelek "hangjáról" totál felesleges bárkinek bármit írni, mert abból semmiféle információ nem vehető ki, amit hasznosítani lehetne. Sokszor még saját tapasztalat is megváltozik az idővel, ha másik környezetben tapasztal az ember pl.
Egyenlőre ennyire jutottam:
1. Kábelek kellenek, szükség van rájuk.
2. Mindenkinek a saját rendszerében kell kipróbálni és véleményt formálni róla
3. Hosszabb távon kell véleményt formálni ( min 2 hét?)
4. Vannak olyan kábelek amik több rendszerben is jól szólnak.
5. A drágább sem biztos hogy jobb (Ezt már félve írom le, mert biztos lesznek akik nem értenek vele egyet)
6. Nem biztos, hogy tetszeni fog az ami másnak.
Szóval ennyire jutottam. Mást már nem mertem leírni.![]()
Régebben ez nem így volt. Le lehetett normál pulzussal írni, hogy ki mit tapasztalt X márkájú, anyagú, szerkezetű kábellel. Ha több beírás egy irányba mutatott, a kezdő hajhullató el tudott indulni némi reménnyel valamerre. Volt segítő, útbaigazító szándék. Most mit tapasztalni? Ne kábelezz. Hülyeség. Kisarkítva placebo...asebestyen írta: ↑2019.12.30., hétf. 21:14Tecnikai jellegű információcserén kívül, úgyse jó semmire. Tehát kábelek "hangjáról" totál felesleges bárkinek bármit írni, mert abból semmiféle információ nem vehető ki, amit hasznosítani lehetne.
Félretéve azt a kérdéskört, hogy a kábelezés szerintem mennyire fontos, engem egy dolog mindenképpen távoltart ettől az egésztől. Az pedig az, hogy hol lehet megálljt parancsolni ennek az egész komponenscserélgetésnek? A kábel ugye egy összekötő passzív komponens ami az egyik doboz (dac, erősítő, előfok) "utolsó" alkatrészét köti össze a következő doboz "első" alkatrészével. Ha továbbmegyünk a kábelezzünk filozófia mentén, akkor a dobozokon belüli alkatrészek, ellenállások minősége éppúgy, sőt akár jobban meghatározza a kapott hangot mint maga a kábel. Miért pont a kábelnek jut kitűntetett szerep? Talán mert otthon bárki nagyon egyszerűen kicserélheti? Persze tudom, az audiofil kondibiznisz is megy, de azért jóval kisebb léptékű mint a kábeles. Hol van a határ? Minden komponensünk összes alkatrészét cserélhetnénk jobbra. Nem-e járunk jobban ha ezt az összeget egy jobb hangsugárzóra vagy szobaakusztikára költjük? Hiszen azért azt senki sem vonhatja kétségbe, hogy ez a két rendszerelem határozza meg legjobban a kapott hangminőséget.Tctronic írta: ↑2019.12.30., hétf. 21:27Próbáltam magamban pár pontban összefoglalni mik lehetnek azok az általános dolgok amik kábelezés tekintetében mindenki (kezdő, haladó stb) számára igaz, elfogadható lehet.
Egyenlőre ennyire jutottam:
1. Kábelek kellenek, szükség van rájuk.
2. Mindenkinek a saját rendszerében kell kipróbálni és véleményt formálni róla
3. Hosszabb távon kell véleményt formálni ( min 2 hét?)
4. Vannak olyan kábelek amik több rendszerben is jól szólnak.
5. A drágább sem biztos hogy jobb (Ezt már félve írom le, mert biztos lesznek akik nem értenek vele egyet)
6. Nem biztos, hogy tetszeni fog az ami másnak.
Szóval ennyire jutottam. Mást már nem mertem leírni.![]()
Mert az ATV-t, RTL klubot és a leány csatornáit, Indexet, 444-et, 24.hu-t, HVG-t.... ugye nem. Ja, azt nem Magyarok vették meg kilóra. Az rendben van. Szerinted.
Próbáltam magamban pár pontban összefoglalni mik lehetnek azok az általános dolgok amik kábelezés tekintetében mindenki (kezdő, haladó stb) számára igaz, elfogadható lehet.asebestyen írta: ↑2019.12.30., hétf. 21:14Tecnikai jellegű információcserén kívül, úgyse jó semmire. Tehát kábelek "hangjáról" totál felesleges bárkinek bármit írni, mert abból semmiféle információ nem vehető ki, amit hasznosítani lehetne. Sokszor még saját tapasztalat is megváltozik az idővel, ha másik környezetben tapasztal az ember pl.
Tecnikai jellegű információcserén kívül, úgyse jó semmire. Tehát kábelek "hangjáról" totál felesleges bárkinek bármit írni, mert abból semmiféle információ nem vehető ki, amit hasznosítani lehetne. Sokszor még saját tapasztalat is megváltozik az idővel, ha másik környezetben tapasztal az ember pl.
Hát mit vétettem én?
Ami volt, elmúlt, nyissunk tiszta lapot, majd mindenki megfontoltabban fogalmaz ezentúl.
Pedig megfontolandó. Aki kábelezésről szeretne informálódni ("kábelezzünk"), kötve hiszem, hogy lesz kedve itt egyáltalán kérdést feltenni, ha az elmúlt 1-2 nap eszmecseréjébe beleolvas.
Nem kell ilyet nyitni, itt el kell hogy férjen mindenféle vélemény ha kulturáltan tudnánk kommunikálni egymással. Szerintem lehetséges, nem kell egy-egy elmérgesedett vita miatt külön topicokat nyitni.
??? Ez miért és kinek lenne jó
Nem az autóiparban használt kábelekre gondoltam. Hanem hogy egy komplett új személyautót kapsz pár méter kábel áráért.
Tévedsz ha azt hiszed most beleállok egy szájkaratéba..SoundMania írta: ↑2019.12.30., hétf. 13:17Bele mehetünk ebbe....supravox írta: ↑2019.12.30., hétf. 13:02Gondolom főleg az AN kábeleket..SoundMania írta: ↑2019.12.30., hétf. 12:34
Nem értek hozzá, de volt már szó róla, hogy bizonyos dolgokat már az űrben gyártanak. Úgy sejtem ez elég erős árnövelő tényező.
Az autókban ez még töredék tétel elképzeléseim szerint.![]()
De ahogy a platinumok szólnak valóban ég és föld..... De ha nem így hallod szívesen küldök egy csomag fültisztító pálcikát. Talán elég lesz :)
Egy biztos, ha el is kezdenek odafenn (sorozat)gyártani valamit, az tutifix valami hifis szarság lesz, leginkább drótok persze.Jester írta: ↑2019.12.30., hétf. 13:28Ez itt nagyon off, de tudod, hogy mennyibe kerül feljuttatni egy űrrakétát ami bedokkol egy ottani állomásra?SoundMania írta: ↑2019.12.30., hétf. 13:22Úgy emlékszem már 2 éve voltak próbagyártások ....
Egy magyar cég meg valami hőszigetelő anyagot , vagy hozzávalót gyártott odafent.
Lehet, hogy ezek még csak próbák, de mire észbekapsz már sok minden odaköltözik.
És nem is mindig sikerül, lásd az elmúlt heteket.
Ráadásul űrállomásból szerintem nem létezik túl sok, és azokon sem hiszem, hogy bérgyártás folyna.
Szerintem valamit félreértettél.