Ami volt, elmúlt, nyissunk tiszta lapot, majd mindenki megfontoltabban fogalmaz ezentúl.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
Pedig megfontolandó. Aki kábelezésről szeretne informálódni ("kábelezzünk"), kötve hiszem, hogy lesz kedve itt egyáltalán kérdést feltenni, ha az elmúlt 1-2 nap eszmecseréjébe beleolvas.

.
Nem kell ilyet nyitni, itt el kell hogy férjen mindenféle vélemény ha kulturáltan tudnánk kommunikálni egymással. Szerintem lehetséges, nem kell egy-egy elmérgesedett vita miatt külön topicokat nyitni.
-
- Beköltözött
- Értékelés: 483
Miért kerül annyiba egy kábel (vagy bármi más)? Hát mert annyiért adják. A gyártó úgy gondolja az ő terméke ennyit ér és kész. A piac majd megmutatja igaza van-e vagy sem. A mai fogyasztói társadalomban az igazán "nagy halak" rá sem néznek valami "olcsó sz.rra", mert az kizárt, hogy jó legyen. Megveszik a drágát ami illik a csúcs rendszerükbe. A gyártók pedig ehhez alkalmazkodnak és megcélozzák a hifi tápláléklánc különböző szintjein élő "ragadozókat". Ha nem így tennének nem vennék őket komolyan a jelenlegi eszement gondolkodással. Tisztelet a kivételnek aki ebben a rendszerben is próbál reális áron minőséget nyújtani. Természetesen a saját terméküket nem fogják ők sem lealacsonyítani egy szint alá, nem is lenne értelme. Akinek pedig nincs annyi a zsebében, vagy éppen a fogához veri a garast, megmagyarázza magának és másoknak akik hasonló cipőben járnak, miért is nem kell ilyen felesleges dolgokra költeni. Szerintem, főleg itt kis hazánkban, mindenki tisztában van azzal mi az alap gondolkodás. Ha valaki valamit dicsér biztos érdeke fűződik hozzá, ezért ne is higgyünk neki (sajnos esetenként ez igaz is, az anyagi haszonszerzés vágya felülírja az objektivitást). Ha meg szidnak valamit azt sokkal könnyebb magunkévá tenni és együtt acsarkodni mindenféle bizonyíték és tapasztalás hiányában. A jóhiszemű kezdők pedig isszák magukba a "tapasztalt" fórumosok szentírásait. Pár napnyi olvasgatás után, bárminemű tapasztalat teljes hiányában is, úgy tudnak nyilatkozni egyesek, mint ha valami neves tesztoldal sokat látott (hallott) munkatársai lennének.
Ha kérdésed van: 20/3383456
??? Ez miért és kinek lenne jó

Vagy neked az lenne a jó, hogy nem írhatnál annyi zöldséget, ami a többiek nem akarnak megenni?
Miért pont fapaci vegye meg? Ezzel most Bélát kritizálod? és/vagy admin és modikat?
Nem az autóiparban használt kábelekre gondoltam. Hanem hogy egy komplett új személyautót kapsz pár méter kábel áráért.
Másik topikban volt róla szó, árlistát is mellékeltek.
Fapaci:
Vásároljátok fel a fórumot és akkor nem kell többé kritika szeparációval szenvedni. Máshol is tökéletesen bevált, lásd m1, hírtv, origo, stb.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5227
"Hadd kerdezzek egy par dolgot, gyartastol fuggetlen total laikuskent:"
Mint a Core audio résztulajdonosa, akinek elemi érdeke, hogy jól megmagyarázza, hogy miért kerül olyan *** sokba egy (na jó, kettő) paraszthajszálnyi hangminőség javulás, ne mondja azt, hogy gyártástól független totál laikus. Akkor se, ha speciel (még) kábelt nem gyárt.
Ja,a Ne kábelezzünk, avagy Meddig kábelezzünk? topik biztos, hogy sikeres lesz, ezennel megkérem valamelyik admin fültársat, legyen olyan szíves és nyisson egy ilyen topikot, utána viszont a Kábelezzünk topikban azonnali törlésre kerüljenek az akármilyen fejcsóváló-dehonesztáló-szkeptikus megjegyzések, minden hozzászóláshoz mellékelendő egy 24/192 formátumú wav fájl ütemes tapsolással
Mint a Core audio résztulajdonosa, akinek elemi érdeke, hogy jól megmagyarázza, hogy miért kerül olyan *** sokba egy (na jó, kettő) paraszthajszálnyi hangminőség javulás, ne mondja azt, hogy gyártástól független totál laikus. Akkor se, ha speciel (még) kábelt nem gyárt.
Ja,a Ne kábelezzünk, avagy Meddig kábelezzünk? topik biztos, hogy sikeres lesz, ezennel megkérem valamelyik admin fültársat, legyen olyan szíves és nyisson egy ilyen topikot, utána viszont a Kábelezzünk topikban azonnali törlésre kerüljenek az akármilyen fejcsóváló-dehonesztáló-szkeptikus megjegyzések, minden hozzászóláshoz mellékelendő egy 24/192 formátumú wav fájl ütemes tapsolással

Tévedsz ha azt hiszed most beleállok egy szájkaratéba..SoundMania írta: ↑2019.12.30., hétf. 13:17Bele mehetünk ebbe....supravox írta: ↑2019.12.30., hétf. 13:02Gondolom főleg az AN kábeleket..SoundMania írta: ↑2019.12.30., hétf. 12:34
Nem értek hozzá, de volt már szó róla, hogy bizonyos dolgokat már az űrben gyártanak. Úgy sejtem ez elég erős árnövelő tényező.
Az autókban ez még töredék tétel elképzeléseim szerint.![]()
De ahogy a platinumok szólnak valóban ég és föld..... De ha nem így hallod szívesen küldök egy csomag fültisztító pálcikát. Talán elég lesz :)
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Kellene egy “Ne kabelezzunk” topik Neked es egy par jopofa kolleganak, es ott arrol tanakodhatnatok, ki ussza meg olcsobban es ugyanolyan tuti a hang ugyis. Mi meg ididotak tovabb hallgatjuk ezt a sok sz@rt es ontjuk a felesleges ezreseket ebbe a baromsagba. Es koszonjuk, nem kell megmenteni minket ettol!
[/quote]
“Ne kábelezzünk topic”

[/quote]
“Ne kábelezzünk topic”

- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7665
Egy biztos, ha el is kezdenek odafenn (sorozat)gyártani valamit, az tutifix valami hifis szarság lesz, leginkább drótok persze.Jester írta: ↑2019.12.30., hétf. 13:28Ez itt nagyon off, de tudod, hogy mennyibe kerül feljuttatni egy űrrakétát ami bedokkol egy ottani állomásra?SoundMania írta: ↑2019.12.30., hétf. 13:22Úgy emlékszem már 2 éve voltak próbagyártások ....
Egy magyar cég meg valami hőszigetelő anyagot , vagy hozzávalót gyártott odafent.
Lehet, hogy ezek még csak próbák, de mire észbekapsz már sok minden odaköltözik.
És nem is mindig sikerül, lásd az elmúlt heteket.
Ráadásul űrállomásból szerintem nem létezik túl sok, és azokon sem hiszem, hogy bérgyártás folyna.
Szerintem valamit félreértettél.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Ez itt nagyon off, de tudod, hogy mennyibe kerül feljuttatni egy űrrakétát ami bedokkol egy ottani állomásra?SoundMania írta: ↑2019.12.30., hétf. 13:22Úgy emlékszem már 2 éve voltak próbagyártások ....
Egy magyar cég meg valami hőszigetelő anyagot , vagy hozzávalót gyártott odafent.
Lehet, hogy ezek még csak próbák, de mire észbekapsz már sok minden odaköltözik.

És nem is mindig sikerül, lásd az elmúlt heteket.
Ráadásul űrállomásból szerintem nem létezik túl sok, és azokon sem hiszem, hogy bérgyártás folyna.
Szerintem valamit félreértettél.
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2745
Szerintem te ezzel kevered. Alu habot gyártanak. (de létezik ezüst, acél, réz stb)SoundMania írta: ↑2019.12.30., hétf. 13:22
Úgy emlékszem már 2 éve voltak próbagyártások ....
http://www.admatis.com/femhab.htm
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1258
Úgy emlékszem már 2 éve voltak próbagyártások ....Jester írta: ↑2019.12.30., hétf. 13:05Tudott dolog? :O Hát én nem tudok róla, de szerintem más sem. Lehet, hogy kísérleteznek ilyesmivel, de hogy ez nem egy bevett gyakorlat azt magabiztosan állítom anélkül, hogy túlságosan utánanéztem volna. Nem nézel egy kicsi túl sok scifit? :)SoundMania írta: ↑2019.12.30., hétf. 13:00Miért? Mire gondolsz? Mert az szerintem tudott dolog , hogy bizonyos vezető anyagokat ott állítanak elő. Hogy pontosan miket , illetve audió kábel van-e köztük azt nem tudom.
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2745
Egy autó már van fennSoundMania írta: ↑2019.12.30., hétf. 12:34
Nem értek hozzá, de volt már szó róla, hogy bizonyos dolgokat már az űrben gyártanak. Úgy sejtem ez elég erős árnövelő tényező.
Az autókban ez még töredék tétel elképzeléseim szerint.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tctronic 2019.12.30., hétf. 13:23-kor.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- SoundMania
- V.I.P.
Bele mehetünk ebbe....supravox írta: ↑2019.12.30., hétf. 13:02Gondolom főleg az AN kábeleket..SoundMania írta: ↑2019.12.30., hétf. 12:34Nem értek hozzá, de volt már szó róla, hogy bizonyos dolgokat már az űrben gyártanak. Úgy sejtem ez elég erős árnövelő tényező.diagnet írta: ↑2019.12.30., hétf. 12:24Sajnálom, hogy ennyiből nem volt érthető és inkább magadra vetted. A százszoros árrést kizárólag kábelekre értettem. Nem gondoltam, hogy valaki hangsugárzóra, vagy bármi egyéb aktív komponsensre fogja ráhúzni.
Ha úgy gondoljátok, hogy bizonyos márkák esetén azonos nyersanyag mennyiséget/minőséget és infrastruktúrát igényel 2m kábel legyártása mint pl. egy vele azonos fogy. árban lévő személyautónál, akkor lelketek rajta.
Az autókban ez még töredék tétel elképzeléseim szerint.![]()
De ahogy a platinumok szólnak valóban ég és föld..... De ha nem így hallod szívesen küldök egy csomag fültisztító pálcikát. Talán elég lesz :)
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7665
Igen, kell rájuk a csillagpor, meg a kozmikus sugár kezelés.SoundMania írta: ↑2019.12.30., hétf. 13:00Miért? Mire gondolsz? Mert az szerintem tudott dolog , hogy bizonyos vezető anyagokat ott állítanak elő. Hogy pontosan miket , illetve audió kábel van-e köztük azt nem tudom.Jester írta: ↑2019.12.30., hétf. 12:55Ez most fájtSoundMania írta: ↑2019.12.30., hétf. 12:34Nem értek hozzá, de volt már szó róla, hogy bizonyos dolgokat már az űrben gyártanak. Úgy sejtem ez elég erős árnövelő tényező.
Az autókban ez még töredék tétel elképzeléseim szerint.Remélem poén akart lenni
![]()
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Tudott dolog? :O Hát én nem tudok róla, de szerintem más sem. Lehet, hogy kísérleteznek ilyesmivel, de hogy ez nem egy bevett gyakorlat azt magabiztosan állítom anélkül, hogy túlságosan utánanéztem volna. Nem nézel egy kicsi túl sok scifit? :)SoundMania írta: ↑2019.12.30., hétf. 13:00Miért? Mire gondolsz? Mert az szerintem tudott dolog , hogy bizonyos vezető anyagokat ott állítanak elő. Hogy pontosan miket , illetve audió kábel van-e köztük azt nem tudom.
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will
Ha így is van, abban szinte biztosak lehetünk, hogy nem mezei audio célra szánt vezető anyagok azok. Persze ezt sem tudom bizonyítani!SoundMania írta: ↑2019.12.30., hétf. 13:00Miért? Mire gondolsz? Mert az szerintem tudott dolog , hogy bizonyos vezető anyagokat ott állítanak elő. Hogy pontosan miket , illetve audió kábel van-e köztük azt nem tudom.Jester írta: ↑2019.12.30., hétf. 12:55Ez most fájtSoundMania írta: ↑2019.12.30., hétf. 12:34Nem értek hozzá, de volt már szó róla, hogy bizonyos dolgokat már az űrben gyártanak. Úgy sejtem ez elég erős árnövelő tényező.
![]()
Gondolom főleg az AN kábeleket..SoundMania írta: ↑2019.12.30., hétf. 12:34Nem értek hozzá, de volt már szó róla, hogy bizonyos dolgokat már az űrben gyártanak. Úgy sejtem ez elég erős árnövelő tényező.diagnet írta: ↑2019.12.30., hétf. 12:24Sajnálom, hogy ennyiből nem volt érthető és inkább magadra vetted. A százszoros árrést kizárólag kábelekre értettem. Nem gondoltam, hogy valaki hangsugárzóra, vagy bármi egyéb aktív komponsensre fogja ráhúzni.
Ha úgy gondoljátok, hogy bizonyos márkák esetén azonos nyersanyag mennyiséget/minőséget és infrastruktúrát igényel 2m kábel legyártása mint pl. egy vele azonos fogy. árban lévő személyautónál, akkor lelketek rajta.

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
- SoundMania
- V.I.P.
Miért? Mire gondolsz? Mert az szerintem tudott dolog , hogy bizonyos vezető anyagokat ott állítanak elő. Hogy pontosan miket , illetve audió kábel van-e köztük azt nem tudom.Jester írta: ↑2019.12.30., hétf. 12:55Ez most fájtSoundMania írta: ↑2019.12.30., hétf. 12:34Nem értek hozzá, de volt már szó róla, hogy bizonyos dolgokat már az űrben gyártanak. Úgy sejtem ez elég erős árnövelő tényező.
![]()
De az is valószínű, hogy nem egy minimális árréssel dolgoznak, amivel épp fent tudják tartani magukat. Konkrét számok talán nem is annyira lényegesek, inkább az arányok.
Persze, ha valaki úgy gondolja, hogy azt a hangot fizeti meg amit más kábel nem tud (ami bozony annyiba kerül és punktum) és nem az előállítási stb költséget, hát ok, felőlem...
Persze, ha valaki úgy gondolja, hogy azt a hangot fizeti meg amit más kábel nem tud (ami bozony annyiba kerül és punktum) és nem az előállítási stb költséget, hát ok, felőlem...
Ez most fájtSoundMania írta: ↑2019.12.30., hétf. 12:34Nem értek hozzá, de volt már szó róla, hogy bizonyos dolgokat már az űrben gyártanak. Úgy sejtem ez elég erős árnövelő tényező.

- SoundMania
- V.I.P.