Én itt a magam részéről egy igényes gyártót látok, aki tudja mit és milyen megszólalást akar, és tudja, hogy ehhez milyen apróságok is szükségesek.Tctronic írta: ↑2019.12.29., vas. 22:09Abban megegyezhetünk, hogy a vevők jelentős része nem panaszkodott volna ha a kábel fordítva van bekötve. Ahogy szerintem itt a fórumon egyikünk se firtatta ha készüléket vásárolt, hogy vajon a belső kábel előzőleg meg volt-e hallgatva a helyes irány miatt. A gyártók nagy része megkockáztatom erre nem is figyel. (Feltételezés!) De továbbmegyek az emberek nagy részét az sem érdekli milyen belső kábelezést használnak.kaef2 írta: ↑2019.12.29., vas. 21:53
Úgy jutott most el az info Hozzád, hogy leírtam egy 2005-ös gyárlátogatás alapján. Szerintem ez nem olyan nagyon marketinges ízű. Évekig igen aktiv részese voltam a Naim gyári fórumának, és még moderáltam is kis ideig olyan 2009 táján, de nem emlékszem hogy akár ott is említésre került volna, ettől persze akár még lehetett is volna róla szó. Miért olyan hihetetlen, hogy ezt így tartották jónak és nem a marketing miatt?
Két dolog érdekel mindenkit: a kapott hang és az ár.
Szóval pusztán ezért gondolom, hogy ha már pénzt áldoznak egy észrevehetetlen (?), dologra annak csak ilyen jellegű indíttatása lehet.
Ne haragudj Kaef2 , lehet kukacoskodom, de ez nem neked szól csak a témának.![]()
Aki nem próbálja azzal a kb 0,01% nagyságrendű megtakarítással sem lehúzni a vásárlóit, amibe ennek az elhagyása került volna. Igen, valószínűleg nem vették volna észre a vásárlók, ha nem igy csinálják, de a gyártó mégis így csinálta évtizedeken keresztül. Mert így tartotta jónak. Nálam ez egy nagy plusz pont.
Az odafigyelésnek az a szintje, aminek IS köszönhetően egy gyártó 40 éve a piacon tud lenni.
Azt nem tudom, hogy a többi gyártó mire figyel. Másutt még ha voltunk is a gyárban, nem engedtek ilyen szinten belelátni abba, hogy mit csinálnak és hogyan. Biztosan van más hasonló gyártó is, akinek a kábel irány a belső kábelezésnél is ugyanilyen fontos.