Forgalmazza valaki ezt kis hazánkban?Vagy valami hasonlót.
Az utóbbi időben annyi dugdosni valóm volt,(nem félreérteni,mert nem az,bár lehet azzal előrébb lettem volna)

Abban megegyezhetünk, hogy a vevők jelentős része nem panaszkodott volna ha a kábel fordítva van bekötve. Ahogy szerintem itt a fórumon egyikünk se firtatta ha készüléket vásárolt, hogy vajon a belső kábel előzőleg meg volt-e hallgatva a helyes irány miatt. A gyártók nagy része megkockáztatom erre nem is figyel. (Feltételezés!) De továbbmegyek az emberek nagy részét az sem érdekli milyen belső kábelezést használnak.kaef2 írta: ↑2019.12.29., vas. 21:53
Úgy jutott most el az info Hozzád, hogy leírtam egy 2005-ös gyárlátogatás alapján. Szerintem ez nem olyan nagyon marketinges ízű. Évekig igen aktiv részese voltam a Naim gyári fórumának, és még moderáltam is kis ideig olyan 2009 táján, de nem emlékszem hogy akár ott is említésre került volna, ettől persze akár még lehetett is volna róla szó. Miért olyan hihetetlen, hogy ezt így tartották jónak és nem a marketing miatt?
Igen, én is vagy 10-15 éve, most is van egy felbontatlan szett a polcomon. Anno a Penna importálta is.
Úgy jutott most el az info Hozzád, hogy leírtam egy 2005-ös gyárlátogatás alapján. Szerintem ez nem olyan nagyon marketinges ízű. Évekig igen aktiv részese voltam a Naim gyári fórumának, és még moderáltam is kis ideig olyan 2009 táján, de nem emlékszem hogy akár ott is említésre került volna, ettől persze akár még lehetett is volna róla szó. Miért olyan hihetetlen, hogy ezt így tartották jónak és nem a marketing miatt?Tctronic írta: ↑2019.12.29., vas. 21:26Nekem ez inkább kicsit marketing ízű. Én inkább úgy értékelem ezt, hogy a gyártóknak ki kell tűnni a tömegből. Meg kell különböztetni magukat a konkurenciától. Ez is egy ilyen, hogy "Lám még mi erre is figyelünk" mennyivel jobbak vagyunk mit akárki.
Tudom írtad, hogy nem reklámozzák, de valahogy így is eljutott hozzánk ez az infó ahogy még sok egyéb helyre is.

Most nézetem meg a Supra EFF-ISL összekötőmet is, azon a feliratban vannak "›››" jelek, ezek is eléggé iránymutatónak tűnnek.

Ugyan nem engem kérdeztél, de a Deoxit Gold jó cucc.

Még egy lámer kérdés: ehhez mit (milyen tisztítóeszközt/folyadékot/"kenőanyagot") használsz?
1, remélhetően őszinte, józan következtetést. Olyat, ami halláson alapul, nem a neten olvasottakon.asebestyen írta: ↑2019.12.29., vas. 20:57Inkább az a kérdés, egy tapasztalásból valaki milyen következtetést von le...
és azt mennyire gondolja minden emberre és minden helyzetre igaznak.

Ezek az angolok már akkor ismerték a néma marketinget.

Világos! Nem is kell , hogy halld. Csak hagyjátok azokat akik hallják. :)Tctronic írta: ↑2019.12.29., vas. 21:03Ezen filozofálhatunk sokat. A Plutót se láttam még soha, mégis létezik. Atomokat se látom mégis léteznek.Aszpirin írta: ↑2019.12.29., vas. 20:50
Ez nem ilyen egyszerű.
Látod most az Arktisz jégmezője szélének repedéseiben csapatosan úszó narválokat? Hallod a füttyeiket? Nem és nem.
Ettől még léteznek, ott vannak valamelyik ilyen repedésben, és ehhez hit sem kell.
A dolog egszerű: a nem érzékelés nem bizonyítja a nem létezést.
Én fordítva már bekötöttem és nem hallottam különbséget. Számomra ez a jelenség eddig nem létezett. Lehet eljön még az életemben, de nem számítok rá, és nem is nagyon várom![]()
Lehet 10-ből 9 ember meg tudja állapítani és csak én vagyok az az egy botfülű, de én azt se bánom. Ha nem hallom nem hallom.
Nem érdekes hogy észrevette-e volna valaki. A gyártó, minden apró plusz költsége ellenére is úgy gondolta, hogy ezt igy kell csinálni.Tctronic írta: ↑2019.12.29., vas. 21:14Bennem egy kérdés merült fel. Ha nem így tesznek hanem egyszerűen meghallgatás nélkül beépítik a kábeleket, akkor valaki észrevette volna?kaef2 írta: ↑2019.12.29., vas. 21:05A tekercsen nem volt irány és valamiért a drága angol munkaerő idejét értelmesnek és kifizetendőnek találták arra elpazarolni, több évtizeden keresztül, hogy megállapítsák, sőt még arra is, hogy a darabokon bejelöljék.
A gyártók ugye a világ minden részén szeretnek spórolni minden apró gyártási költségen, a munkaerőén is, különösen egy olyan helyen ahol angoloknak, angol munkabéreket fizetnek. Mivel nem beszéltek erről a nyilvánosság előtt, simán megtehették volna hogy egyszer csak elhagyják. De mégsem tettek így.
Egy csomó kábelen a feliratozás olvasási irányát mondja a gyártó a kábel irányának, amennyiben külön nem jelöli.Aszpirin írta: ↑2019.12.29., vas. 21:11Azt hittem, ez az irány jelölés egy megszokott dolog... Pl. az én Xindak FA-1 RCA IC kábeleimen is egyértelműen jelölve van az irány. Fogalmam sincs, mi a jelentősége, és milyen kábeltulajdonság állhat a hátterében (leginkább arra gyanakodtam, amikor először láttam ilyent, hogy annak lehet jelentősége, hogy az /esetleges/ árnyékolás melyik oldalon van "le-GND-zve", bár a Feri által írtak alapján lehet, hogy ez hülyeség, mert a tekercsben lévő mikrofonkábelek esetében ennek így nincs értelme...), de bevallom, eszembe sem jutott "fordítva" bekötni.![]()

Bennem egy kérdés merült fel. Ha nem így tesznek hanem egyszerűen meghallgatás nélkül beépítik a kábeleket, akkor valaki észrevette volna?kaef2 írta: ↑2019.12.29., vas. 21:05A tekercsen nem volt irány és valamiért a drága angol munkaerő idejét értelmesnek és kifizetendőnek találták arra elpazarolni, több évtizeden keresztül, hogy megállapítsák, sőt még arra is, hogy a darabokon bejelöljék.
A gyártók ugye a világ minden részén szeretnek spórolni minden apró gyártási költségen, a munkaerőén is, különösen egy olyan helyen ahol angoloknak, angol munkabéreket fizetnek. Mivel nem beszéltek erről a nyilvánosság előtt, simán megtehették volna hogy egyszer csak elhagyják. De mégsem tettek így.

Azt hittem, ez az irány jelölés egy megszokott dolog... Pl. az én Xindak FA-1 RCA IC kábeleimen is egyértelműen jelölve van az irány. Fogalmam sincs, mi a jelentősége, és milyen kábeltulajdonság állhat a hátterében (leginkább arra gyanakodtam, amikor először láttam ilyent, hogy annak lehet jelentősége, hogy az /esetleges/ árnyékolás melyik oldalon van "le-GND-zve", bár a Feri által írtak alapján lehet, hogy ez hülyeség, mert a tekercsben lévő mikrofonkábelek esetében ennek így nincs értelme...), de bevallom, eszembe sem jutott "fordítva" bekötni.
A tekercsen nem volt irány és valamiért a drága angol munkaerő idejét értelmesnek és kifizetendőnek találták arra elpazarolni, több évtizeden keresztül, hogy megállapítsák, sőt még arra is, hogy a darabokon bejelöljék.Tctronic írta: ↑2019.12.29., vas. 20:32A kábelvégen egy pötty jelölés jelölné az irányt? (A kézben tartott erősítős képen?)
Azt el tudom képzelni, hogy minden kábeldarabot leellenőriznek, hogy nincs-e szakadás, mérhető értékeik megegyeznek. De hogy minden egyes 10-30 cm-es darabot valaki meghallgasson és el tudja dönteni az irányát....
Ha már tekercsben kapják, azon nincs rajta az irány? Nem kéne végighallgatni az összeset egyesével nem?
A francba most spóroltam egy csomót nekik![]()

Ezen filozofálhatunk sokat. A Plutót se láttam még soha, mégis létezik. Atomokat se látom mégis léteznek.Aszpirin írta: ↑2019.12.29., vas. 20:50
Ez nem ilyen egyszerű.
Látod most az Arktisz jégmezője szélének repedéseiben csapatosan úszó narválokat? Hallod a füttyeiket? Nem és nem.
Ettől még léteznek, ott vannak valamelyik ilyen repedésben, és ehhez hit sem kell.
A dolog egszerű: a nem érzékelés nem bizonyítja a nem létezést.
300m-es tekercsekben kapták anno a kábelt, abból levágtak egy mintát és azon kitakálták melyik irány jó.

Inkább az a kérdés, egy tapasztalásból valaki milyen következtetést von le és azt mennyire gondolja minden emberre és minden helyzetre igaznak. Ez vica-verza érvényes kérdés.audioline írta: ↑2019.12.29., vas. 20:49Amiben nem tapasztalás alapján hiszel, az vak hit. A definíció téves változata elterjedt. Sajnos.Tctronic írta: ↑2019.12.29., vas. 20:43Az már a hit kategóriája.SoundMania írta: ↑2019.12.29., vas. 20:40
Pedig amit nem látsz és/vagy nem hallasz, még létezhet! Indulj ki mindíg ebből.

Akkor ez a magyarázata, hogy eleink miért voltak hívőbbek?!Tctronic írta: ↑2019.12.29., vas. 20:43Az már a hit kategóriája.SoundMania írta: ↑2019.12.29., vas. 20:40

Ez nem ilyen egyszerű.Tctronic írta: ↑2019.12.29., vas. 20:43Az már a hit kategóriája.SoundMania írta: ↑2019.12.29., vas. 20:40
Amiben nem tapasztalás alapján hiszel, az vak hit. A definíció téves változata elterjedt. Sajnos.Tctronic írta: ↑2019.12.29., vas. 20:43Az már a hit kategóriája.SoundMania írta: ↑2019.12.29., vas. 20:40

Az már a hit kategóriája.SoundMania írta: ↑2019.12.29., vas. 20:40