kecstama írta: ↑2019.12.09., hétf. 18:29
Pár napja vettem egy Canamp-ot ... Mennyire érzékeny kábelekre?
A kérdésed kissé "darázsfészek" mert a kábelezés ma a hifi egyik erősen (túl)hypeolt ágazata.
Éppen ezért nem is foglalnék állást
abban a témakörben, arra ott a kábeles totyik, amúgy meg részemről itt és most annyit, hogy "virágozzék minden virág!"
A konkrét kérdésedre válaszul a
saját tapasztalatomat tudom leírni a Heed / kábel témában: amikor még csak ismerkedtem a Heed készülékekkel és a Heed hanggal, mint "rendes" hifistát, engem is izgatott az általad feltett kábel kérdés.
Ki is próbáltam néhány dolgot, olcsót/drágát/nagy nevet/DIY titkos csodafegyvert. Azt tapasztaltam, hogy mindegyik elvitte a hangot valamelyik irányba, hozzátett/elvett a hangzás egyes elemeihez. Áthelyezte a hangsúlyokat, egyes paraméterek jobban tetszettek a változások után, mások inkább zavartak ... szóval pont úgy, mint amikor a kábellel próbáljuk hangolni a rendszert.
Igenám, de ahogy megismertem, mondhatom úgy, megtanultam a Heed hangot (igen, azt is kell!), rájöttem, mit is jelent a "Forget Hifi, Remember Music" szlogen. Ahogy előttem Hukkle fórumtárs írta: "Lerakod, használod .. zenét hallgatsz rajta."
Nem véletlen, hogy amikor visszakeresel a Heed topicban, azoktól a userektől, akik megértették ezt, folyamatosan azt olvashatod: mióta Heed van, megszűnt a kütyüzés. A többiek meg előbb-utóbb úgyis eladják a Heed motyójukat, és vesznek helyette hifit

de ezzel sincs semmi gond (l.fent: Virágozzék .. )
Nálam a kütyüzésnek mindig az lett a vége, hogy maradt a villanydrót, egyszerűen azzal volt kerek egész a hang, nem húzott semerre, szólt a zene oxt jónapot

Amióta összeállt a mostani teljes Heed lánc, már
kifejezetten kerülöm, hogy bárhol változtatnom kelljen benne, mert épp ezt a kerek egyensúlyt nem szeretném többet megbontani.
OK, tudom, vannak olyan fórumtársak, aki nem komputerzsinórt használnak, de tudomásom szerint ahogy megtalálták, ami tetszik, ők is megálltak, és nem kísérleteznek tovább.
Úgyhogy ugyanazt tudom mondani, amit trane kolléga írt kettővel ezelőtt: csak akkor kezdj el kísérletezni (kütyüzni), ha úgy érzed, ezzel a felállással
valós hiányérzeted van a hanggal kapcsolatban.
Csak azért a gondolatért, mert ez most jó, és egy másik kábellel mennyivel jobb lehetne, ne kezd el kütyüzni!
Ezt ugyanis hifibogárnak hívják. Ismerem, megcsípett párszor. Kártékony rovar, a csípése csúnya viszketést okoz, a gyógyítása hosszú és drága folyamat
Tehát részemről egy igen határozott +1 szavazat a komputerzsinór mellett, járasd és hallgasd a rendszert, sok örömteli zenét hozzá