Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Tctronic írta:
2019.11.25., hétf. 19:04
Van valakinek tapasztalata a hangváltó tekercsekből, speciálisan fólia tekercsekből készített DIY hangfalkábelekkel kapcsolatosan. Egy két helyen olvastam, hogy meglepően jók lehetnek. gondolkodik.gif

kábel1.jpg
tekercs.jpg
Goertz lapos hangfalkabelröl sok helyen jot irnak (nem tudom persze, hogy ez objektiven mit jelent ;-)
Introduced in 1994 Alpha-Core's GOERTZ loudspeaker cables
patented Goertz design virtually eliminates high frequency roll-off, skin effect below 50 kHz, hum from power wiring and crosstalk. The lowest inductance in the business.

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

SoundMania írta:
2019.11.25., hétf. 23:14
mgus írta:
2019.11.25., hétf. 18:27
hollohazi írta:
2019.11.25., hétf. 11:58

Ha én egy olyan rendszerben, amit csak én kezelhetek és senki más, kizárólagosan minőségi tanusítvánnyal rendelkező terméket használnék, akkor nyilván nem cserélem le Kondo-fanként a 430 e Ft-os Kondo kábelemet Live IC-re. És be kell vallanom több egyéb olyan terméket is vettem már, aminek szintén nincs tanusítványa, sőt azt sem tudom, hogy mitől működik, mégis használom. És hidd el, nagyon nem bántam meg egyiket sem. Minden olyan terméknek, eszköznek, ami a zenéhez visz közelebb esetemben privilégiuma van.
Egyszerű a képlet, egyszerű kábeles trükk amilyen a tápod olyan IC kell használni, a te esetedben ez hozta a összhangot a kimenetre és persze a hangsugárzó kábel is azonos akkor létrejön a extázis, helyükre kerülnek a hangok. Viszont ilyenkor a Kondo kábele egy kicsit felfelé húz, megfelelő tápkábellel helyrehozható, de szerintem az elmaradt. Nem baj a lényeg az összhang a kábelekre is igaz.
Wáóóóoooo! Ez már igen! Nehéz volt egy ilyen trükkös képletet megfejteni? Vagy nem csak Te érdemed? Annyi baj van csak vele, hogy túl sok helyen hibás a levezetése, meg az eredmény is. Át kellene ezt mégegyszer gondolni!
Szívesen olvasnám a te ajánlásodat is persze a vasaló zsinór meg kontakt elosztó nélkül, ja és a T elosztó sem érdekel. Te is Power R használsz, netán a live IC a favorit, már én sem tudom eldönteni ki a befutó.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1232

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

mgus írta:
hollohazi írta:

Ha én egy olyan rendszerben, amit csak én kezelhetek és senki más, kizárólagosan minőségi tanusítvánnyal rendelkező terméket használnék, akkor nyilván nem cserélem le Kondo-fanként a 430 e Ft-os Kondo kábelemet Live IC-re. És be kell vallanom több egyéb olyan terméket is vettem már, aminek szintén nincs tanusítványa, sőt azt sem tudom, hogy mitől működik, mégis használom. És hidd el, nagyon nem bántam meg egyiket sem. Minden olyan terméknek, eszköznek, ami a zenéhez visz közelebb esetemben privilégiuma van.
Egyszerű a képlet, egyszerű kábeles trükk amilyen a tápod olyan IC kell használni, a te esetedben ez hozta a összhangot a kimenetre és persze a hangsugárzó kábel is azonos akkor létrejön a extázis, helyükre kerülnek a hangok. Viszont ilyenkor a Kondo kábele egy kicsit felfelé húz, megfelelő tápkábellel helyrehozható, de szerintem az elmaradt. Nem baj a lényeg az összhang a kábelekre is igaz.
Wáóóóoooo! Ez már igen! Nehéz volt egy ilyen trükkös képletet megfejteni? Vagy nem csak Te érdemed? Annyi baj van csak vele, hogy túl sok helyen hibás a levezetése, meg az eredmény is. Át kellene ezt mégegyszer gondolni!

vkz
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 254

Hozzászólás Szerző: vkz »

Tctronic írta:
2019.11.25., hétf. 20:49
cat7505 írta:
2019.11.25., hétf. 20:29
Tctronic írta:
2019.11.25., hétf. 20:19
Ahh. Tehát több "lapkábelt" befonni.
Anyám... NEM, a fonatokat helyettesítsd be a szalaggal (- +)
Lehet én vagyok gyep, de kicsit részleteznéd?
Nem egymás felett hanem síkban egymás mellett fussanak a lapok. :tutiok:

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2733

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

cat7505 írta:
2019.11.25., hétf. 20:29
Tctronic írta:
Lehet én vagyok gyep, de kicsit részleteznéd?
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

cat7505
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: cat7505 »

Tctronic írta:
Intuitív és autodidakta alkotó (DIY-er), középsúlyú pákaforgató,
holisztikus szemléletű gondolkodó, spirituális anyag suttogó…
mellesleg nem vagyok százas, sosem voltam olyan gyenge IQ-ra

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

cat7505 írta:
2019.11.25., hétf. 20:17
Tctronic írta:
2019.11.25., hétf. 20:06
Ezt hogy kell érteni gondolkodik.gif
például így:
Kép
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

cat7505
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Tctronic írta:
2019.11.25., hétf. 20:06
például így:
Kép

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4109

Hozzászólás Szerző: juliush »

Kicsit kutatgattam és az alábbi ősi Western Electric ónozott rézkábelt istenítő véleményt találtam. Valami ilyesmiből építkezik Cables Fórumtársunk is?
https://jeffsplace.positive-feedback.co ... ker-cable/
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

cat7505 írta:
2019.11.25., hétf. 20:04
trane írta:
2019.11.25., hétf. 19:58
Tctronic írta:
Van valakinek tapasztalata a hangváltó tekercsekből, speciálisan fólia tekercsekből készített DIY hangfalkábelekkel kapcsolatosan. Egy két helyen olvastam, hogy meglepően jók lehetnek. gondolkodik.gif

kábel1.jpg
tekercs.jpg
a kapacitásuk magas lehet, de ha az erősítő nem érzékeny erre, meglepően jól (is) tudnak szólni :smile32: > ismerősöm Mundorf váltótekercs-lapvezetékből (vagyhogyhívják gondolkodik.gif ) csinált egész-jól szólót magának leborulok.gif
a kapacitás probléma megoldása hogy nem egymásra, hanem egymás alá/fölé kell laminálni a vezetőket

cat7505
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

trane írta:
2019.11.25., hétf. 19:58
Tctronic írta:

kábel1.jpg
tekercs.jpg
a kapacitásuk magas lehet, de ha az erősítő nem érzékeny erre, meglepően jól (is) tudnak szólni :smile32: > ismerősöm Mundorf váltótekercs-lapvezetékből (vagyhogyhívják gondolkodik.gif ) csinált egész-jól szólót magának leborulok.gif
a kapacitás probléma megoldása hogy nem egymásra, hanem egymás alá/fölé kell laminálni a vezetőket

cat7505
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

fülelek írta:
2019.11.25., hétf. 17:22
A Kácsánál dolgozóknak komoly tapasztalatuk van, hiszen évek óta ez a munkájuk, én őket ajánlom.
Hogy ne csak "R"-bát bántsuk....V.hol láttam egy feltöltött videót egy Kácsás IC szereléstől,
-na arra fickóra én semmi nem bíznék ami csak megközelíti a 1000jmf/méter-darab (vagy inkább az egész szerelten)

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

kábel1.jpg
kábel1.jpg (39.06 KiB) Megtekintve 2265 alkalommal
tekercs.jpg
tekercs.jpg (28.93 KiB) Megtekintve 2265 alkalommal

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég

asebestyen írta:
2019.11.25., hétf. 18:45
mgus írta:
hollohazi írta:

Az ilyenek után még lehet visszasírjuk Rudi bácsi "az elektronok a vékony egyenes utakat szeretik" hozzászólásait. ;peace;
Rudibá szívesen rendbe rakja a rendszeredet. Azt a gagyi furutechet meg add el, nem való az heed rendszerekbe.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7611

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

mgus írta:
hollohazi írta:

Az ilyenek után még lehet visszasírjuk Rudi bácsi "az elektronok a vékony egyenes utakat szeretik" hozzászólásait. ;peace;
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég

hollohazi írta:

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1025

Hozzászólás Szerző: BLX »

fülelek írta:
2019.11.25., hétf. 17:22
BLX írta:
2019.11.25., hétf. 15:40
Hozzám került két tápkábel, aminek a kivitelezése kicsit gyengére sikerült. A kábel maga jó csak kicsit a csatlakozóknál kellene rendet rakni.

Vigyem el a Kácsába? Esetleg még kit tudnátok ajánlani?

Köszönöm! :smile53:
A Kácsánál dolgozóknak komoly tapasztalatuk van, hiszen évek óta ez a munkájuk, én őket ajánlom.
Koszonom!

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5160

Hozzászólás Szerző: fülelek »

BLX írta:
2019.11.25., hétf. 15:40
Hozzám került két tápkábel, aminek a kivitelezése kicsit gyengére sikerült. A kábel maga jó csak kicsit a csatlakozóknál kellene rendet rakni.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3495

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

tokesz írta:
2019.11.25., hétf. 15:18
Sziasztok!

Kezdőként szeretnék kettős kábelezés témában kérdezni, hátha olvassa olyan is, aki próbálta már.
Várható-e változás a magas tartományban, ha a hangfal gyári jumperét kicserélem ezüstözött kábelre? Az erősítőből jövő kábel értelemszerűen az LF-re megy. Magyarul ha kicsit meg van járatva a jel ezüstös kábelen.
Még nem rendeltem meg, csak gondolkodok rajta.

Köszönöm!
tokesz
Változás lehet, kérdés a rendszered hangjához képest ez észre vehető-e.
De, általános tapasztalat, az ezüstözött, bevonatos vezetők mindig zavarosabb hangúak, mint a mono anyagúak. Jobb az az eset, amikor tiszta rézszálak mellé pakolnak ezüst szálakat, tehát itt nincs bevonat. Ezzel együtt lehet ám nagyon jó hangot tiszta rezes és tiszta ezüst vezetővel is elérni. Ezüstnél viszont gyakran messze nem annyira tiszta az anyag és kristályszerkezet, mert anélkül is jóval drágább az ezüst vezetőjű kábel mint amit réznél még tisztaságban és kristályban el lehet érni jó kompromisszumot.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1025

Hozzászólás Szerző: BLX »

tokesz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 16

Hozzászólás Szerző: tokesz »

Sziasztok!

Kezdőként szeretnék kettős kábelezés témában kérdezni, hátha olvassa olyan is, aki próbálta már.
Várható-e változás a magas tartományban, ha a hangfal gyári jumperét kicserélem ezüstözött kábelre? Az erősítőből jövő kábel értelemszerűen az LF-re megy. Magyarul ha kicsit meg van járatva a jel ezüstös kábelen.
Még nem rendeltem meg, csak gondolkodok rajta.

Köszönöm!
tokesz
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tokesz 2019.11.25., hétf. 15:23-kor.

avl2
V.I.P.
V.I.P.

hollohazi írta:
...hidd el, nagyon nem bántam meg egyiket sem...
elhihetem, ezen ne muljon :-)

de epp a darabok különbözösege miatt semmi "gazdagodas", forumbeli tapasztalatatadas nem/igen mérsékelten lehet csak
(nyilvan nincs ilyen kabelem, de gondolom egy kimber 8TC, nordost akarmi, Dyno ocos az nem darabonkent erösen különbözö, hanem meglehetösen allando minösegü, azoknal lehet egyik peldanybol a masik peldanyra "következtetni")

1) Nálad 2) Neked 3) az a darab "müködik". vajon van-e még 1 ugyanolyan darab ? vagy a Tiedet adnad oda, hogy másnak is ugyanolyan jo legyen ? vagy a gyártó tudja minden egyes eladott egyediröl amit kell (ma valami kis füzetkeröl olvastam), és nyugodtan kerhetek igy: ami Gipsz Jakabnal van, ugyanazt kérem ?

ha valaki X "terméket" vett és jó lett Neki, ha több/sok ugyanolyan X "termék" létezik, akkor ezen tapasztalat átadása segit.
bocsanat a gyartotol (biztos ezt olvassa :-), hogy ezt hozom peldanak: ha Harbeth M40 valakiknel bevalt, es valaki gyorsan annyit akar elkölteni hangsugarzora,jo esellyel egy hasonlo kepessegü M40-et kap.
ha Honda Jazz -röl 1000 felhasznalo azt irja, hogy megbizhato, akkor az 1001. valoszinü (nem biztos, szoras mindenütt van, persze egy auto bonyolultabb, mint 1 drot) hasonloan jar

ezek szerintem müszaki cikkek, nem mitoszok, nem - bocs - a mester kezének állapotától függ, hogy jo-e; ezert fontos a reprodukálhatóság és reprodukáltság

szabvanynak megfelelést en itt ezeken nem kérek "számon" (azt egyebkent sem itt :-), ...lehet más kérhet teljesen jogosan !

szerintem érthetö ez, be is fejezem ebben a részkérdésben a billentyükoptatásom

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 308

Hozzászólás Szerző: hollohazi »

avl2 írta:
2019.11.25., hétf. 10:34
hollohazi írta:
2019.11.25., hétf. 10:17
avl2 írta:
2019.11.25., hétf. 08:07

ne legyen mar erénynek, jónak feltüntetve, hogy véletlenszerü, hogy egyszer ilyenre egyszer olyanra sikerül valami.

igenis inkább az az erény, ha megvan az egyforma - és jó ;-) - minöség.
Akkor vásárolj almát, szabványosat, méretre válogatottat az Aldiban én inkább bio termelőtől veszek a piacon, azt eszem. Az érzékszervek megmutatják a különbséget.
nagy különbseg van a termeszet altal elöalló dolgok es az emberek, gyartmanyok, termekek között; ez utobbiaknal (mint kabelek is ;-) fontos a reprodukalhatosag, ne olyan legyen, amilyenre sikerül, hanem megismetelhetö a produkcio.
jo lenne, ha 2 tegla nem egyforma lenne a falban ?
jo lenne, ha a csaptelepek menetei különbözöek lennenek ?
ha minden autogumi mas meretü es tulajdonsagu lenne es persze a felnik is amilyenre epp sikerül, a kerekcsavarok ugyszinten ?
ha a halozati fesz, amennyire epp sikerül, lenne ? ...vagy a halozati dugok es aljzatok, van, amelyik bele menne, masik nem - mar eleg nehezkes az is, hogy egyik szorul iszonyuan, masik meg lötyög
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

chord
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2223

Hozzászólás Szerző: chord »

Shimano írta:
2019.11.24., vas. 22:56
Egyébként átlépve az utóbbiakat,a hign end világában hogyan működik a tápdrótozás?Mindehová ugyanaz,vagy megy a matek és a kozmetika ott is?
De mehetünk lejjebb is.Egy alapkábelekkel is jó,tehát egy összetartozó,és szinte együtt is lélegző átlagrendszernél mik a tapasztalatok e téren?
Na és még valami,ha már kérdezek.Szóval azokben az extra széles és nagy külső keresztmetszettel bíró tápkábelekben amikből egyre több látható,azokat a vezető anyag mennyisége teszi olyanokká amilyenek,vagy a trükkösebb szigetelés,és az erenkénti szétválasztás?
Persze csak annyi vezetőanyag lehet benne,amennyit a csatik bírnak fogadni,és ebből gyanítom is a választ,de kíváncsi vagyok rá.Szóval mi lapul a kígyóbőr alatt,és mi célt szolgálhat a túlzónak tűnő csomagolás?
Hiába kérdezed, nincs válasz, megbeszéltük.
Higgyétek el, a problémák/viták egy jó része onnan jön, amit felvetettünk hetekkel ezelőtt, amire páran azt mondtátok, hogy 'mérési jegyzőkönyv követelés', igen, ez tényleg bekavar, mármint, hogy nincs rendes mérés, és ez az objektivitást kizárja.

És ti meg most mégis követelitek meg példának hozzátok a reprodukálhatóságot meg a szabványosítást. Nagyon helyesen amúgy, de enyhe következetlenség az, hogy Rudibának nem nézitek el ennek hiányát, mintha tudnátok bármi lényegeset is mérni a drótokon, valami 'szabványosat'.
Odaér a 230V rendesen? Földelés OK? Szigetelés OK? Életvédelmileg/átütésileg OK? Impedancia OK?
Ha igen, akkor a jelenlegi mérnöki tudás(otok) szerint, bizony, egyformák azok a nem egyforma drótok. (:))

De minden gyártó nyom valami gyógyszöveget. Részigazság-forgácsok keringenek.
Főleg ez az anyagtisztasági megközelítés, ez kissé zavaró, mert egy olyan modellt képzel el, ahogyan az elektronok közlekednek, ami a 70-es évek gimnáziumi fizikatankönyveiben volt.
Biztosan van összefüggés, de a helyzet bonyolódott azóta kissé.

Az, hogy bizonyos információk célba érnek a hírvivő részecske odaérkezése előtt, meg hogy egy elektron egyszerre két helyen is tartózkodhat egyidejűleg, meg 'távolhatás' lehet, pont, mint egy 13.sz.-i varázslótankönyvben, az ilyesmi óvatos felvetések a zártosztályról szépen kisétáltak az alkalmazott fizika, ill. biológia területeire.

Itt, az avx-en olykor Einstein-Bohr vitahangulat jut eszembe, E., amikor gúnyosan benyomta, hogy aha, akkor a Hold meg akkor van ott, amikor odanézek??, a poén jól landolt, mindenki nevetett, ill. köhécselt, ki-ki melyik zászló alatt futott; aztán eltelt 50 év, és ezen a fizikusok valahogy már nem kacagnak akkorát...

Magam részéről, persze, a pszicho/placebó szöveget inkább nyomom a hifiben, mintsem a kvantumfizikára hárítanék minden megoldhatatlannak tűnő furcsaságot; ez a fenti inkább óvatos tiltakozás a 7N meg akárhányN mindenhatósága ellen.

ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló

avl2
V.I.P.
V.I.P.

hollohazi írta:
2019.11.25., hétf. 10:17
avl2 írta:
2019.11.25., hétf. 08:07
chord írta:
2019.11.24., vas. 18:54
...kézműves ...Van úgy, hogy iszonyúan sz@r. Van úgy, hogy a legjobbak között van.

A ...ben megtalálod az egyforma minőséget, ha annyira kell.
ne legyen mar erénynek, jónak feltüntetve, hogy véletlenszerü, hogy egyszer ilyenre egyszer olyanra sikerül valami.

igenis inkább az az erény, ha megvan az egyforma - és jó ;-) - minöség.
Akkor vásárolj almát, szabványosat, méretre válogatottat az Aldiban én inkább bio termelőtől veszek a piacon, azt eszem. Az érzékszervek megmutatják a különbséget.
nagy különbseg van a termeszet altal elöalló dolgok es az emberek, gyartmanyok, termekek között; ez utobbiaknal (mint kabelek is ;-) fontos a reprodukalhatosag, ne olyan legyen, amilyenre sikerül, hanem megismetelhetö a produkcio.
jo lenne, ha 2 tegla nem egyforma lenne a falban ?
jo lenne, ha a csaptelepek menetei különbözöek lennenek ?
ha minden autogumi mas meretü es tulajdonsagu lenne es persze a felnik is amilyenre epp sikerül, a kerekcsavarok ugyszinten ?
ha a halozati fesz, amennyire epp sikerül, lenne ? ...vagy a halozati dugok es aljzatok, van, amelyik bele menne, masik nem - mar eleg nehezkes az is, hogy egyik szorul iszonyuan, masik meg lötyög

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”