Ha nagyobb hangerőn jó akkor nem lehet relé, a bemenet választót ha kapcsolgatod akkor megy el a hang akkor az, a relé nem szokott recsegni, vagy érintkezik vagy nem, szerintem kizárható. Ha van kontakt spréd és be tudod fújni a potit megszűnik a recsegés egy időre.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- mgus
- Törzsvendég

- Értékelés: 377
Re: Sztereó erősitők
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
- mgus
- Törzsvendég

Valószínű a hangerő szabályzó ment tönkre, csere.midian82 írta: ↑2019.03.20., szer. 18:30Sziasztok
Van egy Jungson JA66 c ami kb 2 éve kezdett olyat produkálni hogy kisebb hangerőn az egyik hangfalon elmegy a zene, kicsit néha recseg is .Eddig még úgy ahogy elviseltem mert nagyobb hangerőn hallgattam , de most már nagyon kezd bosszantani .A kábelek elvileg rendben vannak átnéztem a csatlakozásokat is.
Tudnátok segíteni merre tovább?
Sziasztok
Van egy Jungson JA66 c ami kb 2 éve kezdett olyat produkálni hogy kisebb hangerőn az egyik hangfalon elmegy a zene, kicsit néha recseg is .Eddig még úgy ahogy elviseltem mert nagyobb hangerőn hallgattam , de most már nagyon kezd bosszantani .A kábelek elvileg rendben vannak átnéztem a csatlakozásokat is.
Próbáltam, kásás lett a TV-n a kép.
Maradt az antenna kihúzása.
Hozzáteszem,hogy ex. (elátkozott) monornet UPC 29-es körzet előfizetésem van, ahol heti 2-3 alkalommal szakad a net, de 4500-ért havonta senki sem ad alap TV + Spectrum + Nat Geo + Discovery + ADSL NET + vezetékes telefont.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
- eszeky
- Nincs visszaút

- Értékelés: 10
Ezt kipróbálom. Nem is vészes az ára. Hátha működik.
És hova mi közzé kell beépíteni? UPC-s vagyok. Van egy nyomorult dekoderem is.
Attila
És hova mi közzé kell beépíteni? UPC-s vagyok. Van egy nyomorult dekoderem is.
Attila
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- eszeky
- Nincs visszaút

És ilyenkor mi a teendő?
Attila
Attila
Földhurok. Valószínűleg nincsen galvanikusan leválasztva bejövő TV jel. Elméletileg le kellene választani a szolgáltatónak, de általában nem teszi. A régi lakásba megtette.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
Naim Uniti Atom
- eszeky
- Nincs visszaút

Sziasztok!
Adott egy erősítő sztereó aminek a segítségével kiteszem a hangot ha filmet nézek. Az erősítőhöz kapcsolódik egy lemezjátszó kábelekkel és földeléssel. Egy RCA ami a televízióhoz van csatlakoztatva. Az egy filléres dolog. Olyan alapzaja van, hogy elviselhetetlen. Ha kihúzom a lemezjátszó kábeleket akkor ez megszűnik vagy elhanyagolható zajszintre csökken. Ez mitől lehet? Ugyan ez a szett volt előtte is csak egy másik lakásban. Ott nem volt semmi. Mi zavarhat be?
Attila
Adott egy erősítő sztereó aminek a segítségével kiteszem a hangot ha filmet nézek. Az erősítőhöz kapcsolódik egy lemezjátszó kábelekkel és földeléssel. Egy RCA ami a televízióhoz van csatlakoztatva. Az egy filléres dolog. Olyan alapzaja van, hogy elviselhetetlen. Ha kihúzom a lemezjátszó kábeleket akkor ez megszűnik vagy elhanyagolható zajszintre csökken. Ez mitől lehet? Ugyan ez a szett volt előtte is csak egy másik lakásban. Ott nem volt semmi. Mi zavarhat be?
Attila
Sziasztok!
Tudtok ajánlani valakit, aki erősítő hátlapba tud iec és banán aljzatot integrálni?
Tudtok ajánlani valakit, aki erősítő hátlapba tud iec és banán aljzatot integrálni?
Küldtem üzenetet.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- Jozef76
- Törzsvendég

- Értékelés: 293
Valaki tuning biztosíték vásárláson gondolkodik külföldről betársulnék!
- Jozef76
- Törzsvendég

Most a Chord dac tápegység én van a hangsúly! A gyári tápegysége az vissza került a dobozba ami 12V 0,5amper itthon találtam egy 12V 3ampereset. Bekötötem a dachoz és produkálta magát egy stabilabb hanggal és a mély hangok gyorsabbak és erőteljesebben csaptak oda. Most ebbe lesz rendelve a kínai kondik helyet valami minőségi.mgus írta: ↑2019.03.07., csüt. 22:44Még szerintem csak a első közép mezőbe vagy a dolgoknak, az erősítő-é a főszerep. A váltód elég szépen meg lett építve, de az erősítőt ért változtatás mindig változtatni fog a hangodon. Én is így kezdtem valahogy hangfal, erősítő,lejátszó. Biztosíték cserélgetésél is el lehet jutni egy fentebb szintre a zenében ha megfelelőt választasz, de ahogy elnézem a hangfaladat elég nagyra tetted a mércét, ami nem baj mert minden egyes változtatást hamarabb tudsz kiértékelni.Ha engem kérdeznél mi lenne a következő lépés akkor a dvd bizti cserére szavaznék még ha csak futóműként üzemel akkor is.Erre azért lenne szükség hogy az erősítő egy tisztább hangot kapna.
- mgus
- Törzsvendég

Még szerintem csak a első közép mezőbe vagy a dolgoknak, az erősítő-é a főszerep. A váltód elég szépen meg lett építve, de az erősítőt ért változtatás mindig változtatni fog a hangodon. Én is így kezdtem valahogy hangfal, erősítő,lejátszó. Biztosíték cserélgetésél is el lehet jutni egy fentebb szintre a zenében ha megfelelőt választasz, de ahogy elnézem a hangfaladat elég nagyra tetted a mércét, ami nem baj mert minden egyes változtatást hamarabb tudsz kiértékelni.Ha engem kérdeznél mi lenne a következő lépés akkor a dvd bizti cserére szavaznék még ha csak futóműként üzemel akkor is.Erre azért lenne szükség hogy az erősítő egy tisztább hangot kapna.
- Jozef76
- Törzsvendég

Meg lett adva a módja! Még egyszer még beméretem mérőmikrofonnal hogy mit mutat bejárat a.
- Jozef76
- Törzsvendég

A hangfalam amit említettem a Canton Ct800 a magas cserélve lett SB acoustic fém dómra és az egész hangváltó újjá lett építve természetesen az új magashoz lett igazítva a váltó!
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3260
Értem. Végülis ez a lényeg, hogy neked tetszen.Jozef76 írta: ↑2019.03.07., csüt. 20:51Ki lett próbálva 2 philipsel ha jól emlékszem 604 és 608 ami kerekit a felső sávnál és kevesebb a részlet és a szinpad mélység hiányzot meg egy pioneer 707 CD lejátszó volt ez szörnyű volt. Izgága tömör hang a színpad szélesége semmi nem volt a magas hangokat nagyon fátyolos volt. Az lehet hogy belépő kategória a DVD lejátszó de lényegesen jobb hangot produkál futóműnek.zoli73 írta: ↑2019.03.07., csüt. 18:47Arra nem gondoltál még, hogy a DVD lejátszó a szűk kersztmetszet, még ha csak futóműnek is használod? A többi nagyon rendben van, de ez a lejátszó véleményem szerint nagyon kilóg a sorból.Jozef76 írta: ↑2019.03.07., csüt. 18:02
Pioneer DVD 410 lejátszó van AgPt coax Chord 2qute dac AgPt-Rfx ic kábel Primare A30 MkII Nordost Red Dawn hangfalkábel Canton Ct800 hangfal.
Ebben a rendszerben nálam a furutech biztositék több dinamikát és életet meg a közép és a magas elő jött jobban. Lehet hogy a kutya valahol a rendszerben van elásva.
A Jantzen kondit amit vettem tőled nem kerűlt bele a hangváltóba mert így szépen kiegyenlitett lett a hangzás. Az Audio tuning biztosíték meg tovább javított a helyzeten.
Én a mély hangokon csak picit vettem észre hogy dúsabb lenne. Ez a hangfal zárt lehet hogy ezért.
A tuning bisztosítékok helyett, ha vennél agy tisztességes futóművet, többet nyernél hangminőségben.
Szerintem.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Jozef76
- Törzsvendég

Azt hozzáteszem hogy ahogy most szól a rendszer nagyon rendben van! A furutech biztositékkal nem borult meg a kapott hang!
Ki is találtam már a hasonlatot rá!
A hátsó sorból mintha a színpad elé ültem volna ezt a hatása!
Remélem sikerült jól megfogalmaznom.
Ki is találtam már a hasonlatot rá!
A hátsó sorból mintha a színpad elé ültem volna ezt a hatása!
Remélem sikerült jól megfogalmaznom.
- Jozef76
- Törzsvendég

Ki lett próbálva 2 philipsel ha jól emlékszem 604 és 608 ami kerekit a felső sávnál és kevesebb a részlet és a szinpad mélység hiányzot meg egy pioneer 707 CD lejátszó volt ez szörnyű volt. Izgága tömör hang a színpad szélesége semmi nem volt a magas hangokat nagyon fátyolos volt. Az lehet hogy belépő kategória a DVD lejátszó de lényegesen jobb hangot produkál futóműnek.zoli73 írta: ↑2019.03.07., csüt. 18:47Arra nem gondoltál még, hogy a DVD lejátszó a szűk kersztmetszet, még ha csak futóműnek is használod? A többi nagyon rendben van, de ez a lejátszó véleményem szerint nagyon kilóg a sorból.Jozef76 írta: ↑2019.03.07., csüt. 18:02Pioneer DVD 410 lejátszó van AgPt coax Chord 2qute dac AgPt-Rfx ic kábel Primare A30 MkII Nordost Red Dawn hangfalkábel Canton Ct800 hangfal.mgus írta: ↑2019.03.07., csüt. 14:39Közben és is szereztem gold fuse nevű biztosítékot gondolom ezt is tuningnak szánták, azt kell mondjam mérföldekre van a furutechtől, a mély tartományt feldusítja és annyi. A furutechnél ez nem mondható el ott minden irányba érezhető a tartomány javulás. Főleg erősítőknél érezhető, nyilván aki nem nem szereti a színes hangokat az ne is kísérletezzen.![]()
A furutecnél elég nagy minőségnek kell megfelelnie a terméknek, nincs olyan hogy csak a magas vagy közép tartomány erősíti.
Szerintem lesz még ott valami ami elhúzza a hangot ebbe az irányba, de az is lehet hogy csak jobban hallod a forrás készülék tartományát vagy hiányosságát.
Ebben a rendszerben nálam a furutech biztositék több dinamikát és életet meg a közép és a magas elő jött jobban. Lehet hogy a kutya valahol a rendszerben van elásva.
A Jantzen kondit amit vettem tőled nem kerűlt bele a hangváltóba mert így szépen kiegyenlitett lett a hangzás. Az Audio tuning biztosíték meg tovább javított a helyzeten.
Én a mély hangokon csak picit vettem észre hogy dúsabb lenne. Ez a hangfal zárt lehet hogy ezért.
A tuning bisztosítékok helyett, ha vennél agy tisztességes futóművet, többet nyernél hangminőségben.
Szerintem.
- kaboca36
- Fórumlakó

- Értékelés: 223
[/quote]
A furutech biztosítéknak elég kiegyenlített hangja van, tehát nem húz sehova én ezért is szeretem.A dvd nem erős lejátszó viszont az is biztosítékkal működik és erre is figyelni kell a teljes összhang érdekében.Ha az erősítőd már elég jó lesz akkor akkor hallani fogod a lejátszót ért változtatásokat is.Nem hiszem hogy CD játszó több bitet tudna kiolvasni mint egy DVD főleg úgy hogy külső dacot használsz.Rengeteg tartalék van még a rendszeredben,viszont meg kell állni ha úgy érzed most így jó a hangja.
[/quote]
Egy DAC hangja nem a bit olvasason mulik....... hanem a koritesen ami korul veszi. Tok mindegy hogy 14 bites TDA1540 vagy 32 bites Sabre. Nem azon mulik.
A furutech biztosítéknak elég kiegyenlített hangja van, tehát nem húz sehova én ezért is szeretem.A dvd nem erős lejátszó viszont az is biztosítékkal működik és erre is figyelni kell a teljes összhang érdekében.Ha az erősítőd már elég jó lesz akkor akkor hallani fogod a lejátszót ért változtatásokat is.Nem hiszem hogy CD játszó több bitet tudna kiolvasni mint egy DVD főleg úgy hogy külső dacot használsz.Rengeteg tartalék van még a rendszeredben,viszont meg kell állni ha úgy érzed most így jó a hangja.
[/quote]
Egy DAC hangja nem a bit olvasason mulik....... hanem a koritesen ami korul veszi. Tok mindegy hogy 14 bites TDA1540 vagy 32 bites Sabre. Nem azon mulik.
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
- mgus
- Törzsvendég

A furutech biztosítéknak elég kiegyenlített hangja van, tehát nem húz sehova én ezért is szeretem.A dvd nem erős lejátszó viszont az is biztosítékkal működik és erre is figyelni kell a teljes összhang érdekében.Ha az erősítőd már elég jó lesz akkor akkor hallani fogod a lejátszót ért változtatásokat is.Nem hiszem hogy CD játszó több bitet tudna kiolvasni mint egy DVD főleg úgy hogy külső dacot használsz.Rengeteg tartalék van még a rendszeredben,viszont meg kell állni ha úgy érzed most így jó a hangja.Jozef76 írta: ↑2019.03.07., csüt. 18:02Pioneer DVD 410 lejátszó van AgPt coax Chord 2qute dac AgPt-Rfx ic kábel Primare A30 MkII Nordost Red Dawn hangfalkábel Canton Ct800 hangfal.mgus írta: ↑2019.03.07., csüt. 14:39Közben és is szereztem gold fuse nevű biztosítékot gondolom ezt is tuningnak szánták, azt kell mondjam mérföldekre van a furutechtől, a mély tartományt feldusítja és annyi. A furutechnél ez nem mondható el ott minden irányba érezhető a tartomány javulás. Főleg erősítőknél érezhető, nyilván aki nem nem szereti a színes hangokat az ne is kísérletezzen.![]()
A furutecnél elég nagy minőségnek kell megfelelnie a terméknek, nincs olyan hogy csak a magas vagy közép tartomány erősíti.
Szerintem lesz még ott valami ami elhúzza a hangot ebbe az irányba, de az is lehet hogy csak jobban hallod a forrás készülék tartományát vagy hiányosságát.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3260
Ez valóban igaz, de a DVD technológia fölényét, nem hiszem, hogy ez a belépő szintű készülék bizonyítaná ill. kiaknázná. De ez itt tényleg off...Tctronic írta: ↑2019.03.07., csüt. 19:07Tudom, hogy ez a téma nem ide tartozik, de a DVD lejátszóknál nem jóval nagyobb a kiolvasási pontosság mint a CD lejátszóknál? (adott felületen több információ)?zoli73 írta: ↑2019.03.07., csüt. 18:47Arra nem gondoltál még, hogy a DVD lejátszó a szűk kersztmetszet, még ha csak futóműnek is használod? A többi nagyon rendben van, de ez a lejátszó véleményem szerint nagyon kilóg a sorból.Jozef76 írta: ↑2019.03.07., csüt. 18:02
Pioneer DVD 410 lejátszó van AgPt coax Chord 2qute dac AgPt-Rfx ic kábel Primare A30 MkII Nordost Red Dawn hangfalkábel Canton Ct800 hangfal.
Szerintem.![]()
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2801
Tudom, hogy ez a téma nem ide tartozik, de a DVD lejátszóknál nem jóval nagyobb a kiolvasási pontosság mint a CD lejátszóknál? (adott felületen több információ)?zoli73 írta: ↑2019.03.07., csüt. 18:47Arra nem gondoltál még, hogy a DVD lejátszó a szűk kersztmetszet, még ha csak futóműnek is használod? A többi nagyon rendben van, de ez a lejátszó véleményem szerint nagyon kilóg a sorból.Jozef76 írta: ↑2019.03.07., csüt. 18:02Pioneer DVD 410 lejátszó van AgPt coax Chord 2qute dac AgPt-Rfx ic kábel Primare A30 MkII Nordost Red Dawn hangfalkábel Canton Ct800 hangfal.mgus írta: ↑2019.03.07., csüt. 14:39Közben és is szereztem gold fuse nevű biztosítékot gondolom ezt is tuningnak szánták, azt kell mondjam mérföldekre van a furutechtől, a mély tartományt feldusítja és annyi. A furutechnél ez nem mondható el ott minden irányba érezhető a tartomány javulás. Főleg erősítőknél érezhető, nyilván aki nem nem szereti a színes hangokat az ne is kísérletezzen.![]()
Szerintem.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."