https://theaudiophileman.com/abacus-dac ... UuJDhSH8jc
Nálam sem okoz gondot az egy kapcsolóval bekapcsolás.huszti-zsolt írta: ↑2019.03.17., vas. 22:43... Mondjuk persze egy PRE/PX/2xPM szettel már előfordulhat, hogy ilyen esetben lecsapja a kismegszakítót!
Az előző lakásomban az Obelisk + PX + PAS simán leverte a biztit, ha egyszerre kapcsoltam be őkethuszti-zsolt írta: ↑2019.03.18., hétf. 11:36Megelőztél! :)
Igen, amikor bekapcsol valaki egyszerre egy ilyen 4-es szettet, akkor azért 2 db 330VA + egy 160VA toroid egyszerre (és még 120mF utánuk) tud lenni probléma! :)
Megelőztél! :)
Bár ez megint nem ide tartozik, de meg lehet kérdezni, hogy ez mitől van (bár még én sem tapasztaltam)? A kikapcsolásnál megugrik a felvett áram mennyisége? Ha igen, miért? Vagy ez nem általában, csak a Heed készülékeknél van így?huszti-zsolt írta: ↑2019.03.17., vas. 22:43Ellenben ha valakit zavar a kényelmetlenség (nem vitatom, megeshet) akkor érdemes egy kapcsolható elosztót használni és azt egy mozdulattal le és felkapcsolni. Mondjuk persze egy PRE/PX/2xPM szettel már előfordulhat, hogy ilyen esetben lecsapja a kismegszakítót!
Bár könnyű volna arra fognom a dolgot, hogy mi eleddig a bekapcsolva tartást ajánlottuk, de van számos más oka is a dolognak. Ellenben ha valakit zavar a kényelmetlenség (nem vitatom, megeshet) akkor érdemes egy kapcsolható elosztót használni és azt egy mozdulattal le és felkapcsolni. Mondjuk persze egy PRE/PX/2xPM szettel már előfordulhat, hogy ilyen esetben lecsapja a kismegszakítót!TurboSteve írta: ↑2019.03.17., vas. 22:20Apró "szépséghiba" , hogy a készülékek többségének csak a hátulján van kapcsoló .Ezeket nem túl egyszerű megközelíteni ...( nálam) .
![]()
Sokáig ajánlottuk, hogy az erősítőket érdemes folyamatosan bekapcsolva tartani. Ennek oka a félvezetők működésében rejlik. Ám sokéves tapasztalatunk két dolgot is felszínre hozott. Az egyik, hogy valójában olyan pici a javulás mértéke mondjuk egy 1 órája bekapcsolt és egy 3 napja bekapcsolt készülék között, hogy ez még az alacsony fogyasztás melletti plusz költséget sem feltétlenül éri meg. Másrészt az alkatrészek élettartama sajnos az évek során éppen, hogy nem nőtt (javult), hanem pont fordítva. Míg egy átlagos elektrolit kondenzátor 20 évvel ezelőtt messze túlszárnyalta a gyártó által megadott élettartamot, addig manapság az alkatrészek egyre inkább rendelkeznek valamiféle "beépített avulással", azaz meglepő módon a gyári adat elérése után tényleg romlani kezd a minőségük. Ez tapasztalatunk szerint ugyan a Mundorf kondenzátorokra nem jellemző (PRE és PS) de sok másra igen.vkz írta: ↑2019.03.16., szomb. 21:24Sziasztok!
Az Obelisk Pre leírásában az szerepel, hogy ne kapcsoljuk ki, gondolom a végfokra is érvényes az ajánlás. Azon kívül hogy nem kell megvárni hogy bemelegedjen, más előnye is van?
Az állandó bekapcsolt állapot nem rövidíti az alkatrészek élettartamát? Vagy pont hogy a kapcsolgatás rossz nekik?
Mi érvényes ilyen szempontból egy DA vagy esetleg egy DT esetére?
Előre is köszi a tapasztalatokat.
![]()
Köszönöm a gyors választ! :) Már írtam PgSpa fórumtársnak.
Szia,
Jól. A Lagrange még nem termék, csak e hó végén kezdjük az első darabokat kiszállítani. És egy kiállításon én mindig olyan rendszerrel dolgozom, amit nem csak 100%-ban ismerek, de 100%-ban vállalok is. Én sosem mentegetőztem, hogy a szállodai szoba akusztikája, vagy áramellátása vagy gonosz szellemei miatt az ott megszólaló hang nem kellő mértékben reprezentálná azt, amit mutatni szeretnék. Egy ilyen berendezést installálni kb. egy óra (abból is a legtöbb időt az analóg beállítása, hangszedő beszerelése viszi el) és utána felteszek egy lemezt, vagy egy CD-t (manapság már ez lehet egy FLAC is) és hátradőlök. És a rendszer úgy szól, ahogy azt én ismerem.Amatőr61 írta: ↑2019.03.06., szer. 23:17Jól gondolom, hogy a Heed Lagrange erősítő nem szerepelt a kiállításon ?huszti-zsolt írta: ↑2019.03.04., hétf. 22:57A prágai Audio Video Show-n voltunk a hétvégén, természetesen Soulines Kubrick lemezjátszóval és (most már) Dorn Acoustics Grand Enigma hangsugárzóval!
praha.jpg
Jól gondolom, hogy a Heed Lagrange erősítő nem szerepelt a kiállításon ?huszti-zsolt írta: ↑2019.03.04., hétf. 22:57A prágai Audio Video Show-n voltunk a hétvégén, természetesen Soulines Kubrick lemezjátszóval és (most már) Dorn Acoustics Grand Enigma hangsugárzóval!
praha.jpg
Igen láttam az árát, ezért inkább kihagyom, köszi.gyuszmo írta: ↑2019.02.09., szomb. 22:35Picit mellé lőttél, mert bizony vannak ott Thesis árak is!mgus írta: ↑2019.02.09., szomb. 10:06Mindegyiknél lehet különbség,de nem akkora hogy egy obeliskről érdemes lenne váltani a si3-ra.Mathias írta: ↑2019.02.09., szomb. 09:55
De ez nem jelenti azt hogy ne lehetne akár markáns különbség is köztük. Itt-ott más alkatrészek, más táp, máskép tervezett nyák(mind akár elrendezésben, mind akár vezetőréteg vastagságban(ha jól tudom az Si2-től jóval vastagabb a vezetőréteg)).
És itt még szó se volt az Si3-ról. Ott ha jól rémlik pár ötlet a Thesis sorozatból is átkerült.
Megnéztem a Thesis-t is a kereskedőknél, azért nem semmi hogy az árát nem merik ki írni.![]()
![]()
Picit mellé lőttél, mert bizony vannak ott Thesis árak is!mgus írta: ↑2019.02.09., szomb. 10:06Mindegyiknél lehet különbség,de nem akkora hogy egy obeliskről érdemes lenne váltani a si3-ra.Mathias írta: ↑2019.02.09., szomb. 09:55De ez nem jelenti azt hogy ne lehetne akár markáns különbség is köztük. Itt-ott más alkatrészek, más táp, máskép tervezett nyák(mind akár elrendezésben, mind akár vezetőréteg vastagságban(ha jól tudom az Si2-től jóval vastagabb a vezetőréteg)).mgus írta: ↑2019.02.09., szomb. 07:32Itt írnak róla hogy clónok, tehát megegyező kapcsolás.
https://avx.hu/forum/viewtopic.php?t=5712&start=3600
És itt még szó se volt az Si3-ról. Ott ha jól rémlik pár ötlet a Thesis sorozatból is átkerült.
Megnéztem a Thesis-t is a kereskedőknél, azért nem semmi hogy az árát nem merik ki írni.![]()
A tapasztalatot együttéléssel lehet szerezni,ha ez nincs akkor vélemény sem lehet arról hogy érdemes e,avagy nem cserélgetni.