Amatőr61 írta: ↑2019.03.06., szer. 23:17
huszti-zsolt írta: ↑2019.03.04., hétf. 22:57
A prágai Audio Video Show-n voltunk a hétvégén, természetesen Soulines Kubrick lemezjátszóval és (most már) Dorn Acoustics Grand Enigma hangsugárzóval!
praha.jpg
Jól gondolom, hogy a Heed Lagrange erősítő nem szerepelt a kiállításon ?
Jól. A Lagrange még nem termék, csak e hó végén kezdjük az első darabokat kiszállítani. És egy kiállításon én mindig olyan rendszerrel dolgozom, amit nem csak 100%-ban ismerek, de 100%-ban vállalok is. Én sosem mentegetőztem, hogy a szállodai szoba akusztikája, vagy áramellátása vagy gonosz szellemei miatt az ott megszólaló hang nem kellő mértékben reprezentálná azt, amit mutatni szeretnék. Egy ilyen berendezést installálni kb. egy óra (abból is a legtöbb időt az analóg beállítása, hangszedő beszerelése viszi el) és utána felteszek egy lemezt, vagy egy CD-t (manapság már ez lehet egy FLAC is) és hátradőlök. És a rendszer úgy szól, ahogy azt én ismerem.
Na jó, második nap már mindig jobban szól, mert azért a hidegen bekapcsolt készülék sosem tökéletes, de azért negyed óra után már teszi a dolgát rendesen. :)
Eljön majd a Lagrange ideje is - bár a készülék mögötti tervező koncepció szerint vele majd a partnereink különféle hangsugárzói előtt lehet találkozni. A Grand Enigma előtt és a Soulines Kubrick mögött valószínűleg mindig is egy Thesis lánc lesz, akkor pedig biztosan, ha a demonstrátor én vagy Alpár leszünk! :) (Na jó, az a bizonyos "harmadik tipusú találkozások" végfok majd még egyszer bekerül a rendszerbe....)