Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Kicsit lusta vagyok olvasgatni, hátha valaki tudja a válasz kapcsiból.
Adva vagyon a Linn Sneaky hálózatos lejátszóm, ami ugye max 192/24-et tud.
Roon-ról etetem Audio Pc-ről , tudna a dologhoz érdemben hozzá tenni a HQ Player, egyáltalán kompatibilis a Linn-el? gondolkodik.gif
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1301

Hozzászólás Szerző: Rotox »

Tomrider írta:
2019.01.15., kedd 16:49
Ennyiért újat kapsz...
Igen, az olaszok is újak, kereskedő(k)től, (olasz) számlával, garanciával.

tomrider
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 110

Hozzászólás Szerző: tomrider »

Rotox írta:
2019.01.15., kedd 14:59
-KP- írta:
2019.01.15., kedd 13:48
Network player vonalon akkor maradsz a Teac-nél?
Azt hiszem, csak először kellene venni egyet... :D (És kár, hogy nincs legalább egy analóg bemenete is. sad.gif )

Sajnos ez az ajánlat már nem él: http://www.hazimozibudapest.hu/index.php?P=1&ID=16103

Olaszországban viszont - megbízhatónak tűnő eladóktól gondolkodik.gif - meglepően "olcsók" (https://www.hifishark.com/search?q=teac+nt-503), és van aki postázza is.
Ennyiért újat kapsz...ha nem sürgős, lemegy néha 700 euro alá is (egyszer volt 599eur, május12) :
https://www.idealo.de/preisvergleich/Of ... -teac.html
Auralic Aries LE - Beresford TC7510 - Nuforce IA7 V3 - Magneplanar MG12

Rotox
Beköltözött
Beköltözött

-KP- írta:
2019.01.15., kedd 13:48
Network player vonalon akkor maradsz a Teac-nél?
Azt hiszem, csak először kellene venni egyet... :D (És kár, hogy nincs legalább egy analóg bemenete is. sad.gif )

Sajnos ez az ajánlat már nem él: http://www.hazimozibudapest.hu/index.php?P=1&ID=16103

Olaszországban viszont - megbízhatónak tűnő eladóktól gondolkodik.gif - meglepően "olcsók" (https://www.hifishark.com/search?q=teac+nt-503), és van aki postázza is.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1686

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Rotox írta:
2019.01.15., kedd 13:24
-KP- írta:
2019.01.15., kedd 11:58
Pl. egy ilyen?

https://edigital.hu/halozati-adapter/ne ... sb-p163781
Köszönöm mindenkinek a "gondolatébresztést" :smile53: , kezdésnek - R_Andras fórumtárs ajánlása alapján - ez lett (https://www.aqua.hu/netgear-wifi-n300-r ... 18515.html) egy CAT7 kábellel. Ha esetleg nem válik be, akkor sem kidobott pénz; a WiFi "kiterjesztést" tudom használni más célra is (a ház mögötti "bulipincémbe" :smile54: , ahová jelenleg még nem jut ki a wifi).
Ahogy nézem ez pepitában eléggé hasonló. Network player vonalon akkor maradsz a Teac-nél?

Rotox
Beköltözött
Beköltözött

-KP- írta:
2019.01.15., kedd 11:58
Pl. egy ilyen?

Köszönöm mindenkinek a "gondolatébresztést" :smile53: , kezdésnek - R_Andras fórumtárs ajánlása alapján - ez lett (https://www.aqua.hu/netgear-wifi-n300-r ... 18515.html) egy CAT7 kábellel. Ha esetleg nem válik be, akkor sem kidobott pénz; a WiFi "kiterjesztést" tudom használni más célra is (a ház mögötti "bulipincémbe" :smile54: , ahová jelenleg még nem jut ki a wifi).

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Rotox írta:
2019.01.13., vas. 21:20
marconi írta:
2019.01.13., vas. 20:52
Beszennyezni ilyen zavarfrekvenciákkal a hálózatot biztos jó hatással van a hangra... 😂 Más meg nem győzi kiszűrni ezeket.
Te milyen megoldást alkalmaznál? (Komolyan kérdezem, nem cinkelésből, tényleg.) A bekábelezés sajnos nem opció. sad.gif
Pl. egy ilyen?

Mondjuk ez csak 10/100-as, de az ára nem húzós, és tidalra meg zenelejátszásra viszont bőven elég.

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: nadtom »

tonya írta:
2019.01.13., vas. 23:59
nadtom írta:
2019.01.13., vas. 23:33
Nálam a Tp-Link powerline adapterek vannak, igaz nem a zenelejátszó rendszeremben használom, hanem asztali pc-hez viszem vele a netet. Kb. a felére csökken a jel erőssége, szóval azért nem olyan, mint Lan kábel.
Nem véletlenül a jelátvitel sebessége csökken a felére ? ;) Az egyértelmű, hogy átviteli sebességben a közvetlen LAN kábel a gyorsabb, de zene lejátszáshoz bőven elég az adaptereim sebessége is (még az 1080p HD anyag is megy rajta gond nélkül) Na mindegy, mindenki azt gondol és hisz erről amit akar én elégedett vagyok vele és örülök, hogy így meg tudtam oldani a dolgot.
Jogos! :D Én is elégedett vagyok vele, mert stabilabb, gyorsabb kapcsolatot biztosít, mint a wifi.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1038

Hozzászólás Szerző: tonya »

nadtom írta:
2019.01.13., vas. 23:33
Nálam a Tp-Link powerline adapterek vannak, igaz nem a zenelejátszó rendszeremben használom, hanem asztali pc-hez viszem vele a netet. Kb. a felére csökken a jel erőssége, szóval azért nem olyan, mint Lan kábel.
Nem véletlenül a jelátvitel sebessége csökken a felére ? ;) Az egyértelmű, hogy átviteli sebességben a közvetlen LAN kábel a gyorsabb, de zene lejátszáshoz bőven elég az adaptereim sebessége is (még az 1080p HD anyag is megy rajta gond nélkül) Na mindegy, mindenki azt gondol és hisz erről amit akar én elégedett vagyok vele és örülök, hogy így meg tudtam oldani a dolgot.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

Hozzászólás Szerző: R_Andras »

Szia !
Hasonló problémával küzdöttem, a router és a lehallgató helyiség között nagy volt a távolság, UTP kábelt nem igazán akartam behúzni (nagy meló), kipróbáltam a Zyxel Powerline adaptereit, ezek a 230 voltos hálózatot használják jel átvitelre és nálam tökéletesen működnek. A DSD, HD anyagok is tökéletesen mennek rajta.
[/quote]

Nekem nagyon bevállt egy 5 ezer Ft.-ért vett Netgear EX 2700-as típusszámú WIFI range extender (lefedettségnövelő), amelyhez egy CAT7-es kábellel kapcsolom hozzá a hálózati lejátszómat.
Összehasonlítottam milyen a hang akkor, ha a hálózati lejátszót közvetlenül az ASUS routeremhez kötöm, és ha WIFI extender-hez, és nem tudtam különbséget felfedezni a két hang között!
Ez a megoldás nagyon rugalmassá teszi például a fejhallgatós zenehallgatást, mert bármelyik helységében könnyen összerakható a zenehallgató berendezés.
Kipróbáltam a TP-Link powerline adapterrel is, de annak volt egy halk zúgása, ami zavart.
Blogom

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6097

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

marconi írta:
Beszennyezni ilyen zavarfrekvenciákkal a hálózatot biztos jó hatással van a hangra... 😂 Más meg nem győzi kiszűrni ezeket.
Nem a hangot “szennyezi be”, hanem a biteket küldi veszteségmentesen át, hang jóval később lesz belőlük.Ami a zavarfrekvenciákat illeti, olyan magas frekvenciákról beszélünk, amit még maga Batman sem lenne képes meghallani, még ha lenne is olyan hangszóró, ami képes lenne ezeket “megszólaltatni”.

Nem ismerem a Te rendszeredet, de Tonyáét speciel igen, és szerintem nagyon sokan szeretnének maguknak olyan hangot otthonra... mindenesetre jónéhány itt a fórumon divatos hiedelemre alaposan rácáfol.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3760

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

asebestyen írta:
2019.01.04., pén. 15:57
SSS írta:
2019.01.04., pén. 15:11
asebestyen írta:
2019.01.04., pén. 14:43
Kollégák! Akinek Roon ready a lejátszója, és használja is a Roont esetleg, van-e, lehet -e különbség hangban a szokásos upnp/dlna-hoz képest ugyanazon eszközön és milyen egyéb előnyei/hátrányai vannak?

Köszönöm,
ákos
erre én is kíváncsi vagyok. Te mire használod/használnád? Amit én előnynek láttam - nem használom, csak utánanéztem/olvastam aztán saját igényeimhez túlzásnak találtam - az az brutal jó kezelő felület, különösen akkor ha több forrást - stream, NAS, rádió stb. - használ valaki.
Az Auralic egy marha okos kis cucc, de pl a netrádió beállításhoz almás cucc kéne, ahogy olvastam a saját lighningDS appal. Az új, 6.0.2 firmware települése óta (azaz 1-2 hete) a Tidal-t végre a Linn kazoo-val is rendesen lehet kezelni. Gyors is, minden szépen megy. A többi android app, pl a Bubble meg a Linn mind valamit rosszul csinál vagy épp kifagy állandóan. A Bubble ingyenesben pl max 16 tracket tölt át a lejátszási listába.
Namost ez is már valami, de én jobb szeretem a számítógépről vezérelni a dolgokat, mivel az folyamatosan megy, nagy tv-n sokkal kényelmesebb böngészni a kínálatot, esetleg elolvasni egy adott albumról az infókat. Vásároltam még régebben az Audirvana winfosos verzióját, amit nagyon szeretek, ha PC a lejátszó eszköz, minden szempontból. Ez ráadásul upnp eszköz kimenetet is tud, tehát a kimeneti eszközök közt ott van az Auralic is. Viszont track váltásnál az Audirvana-n megáll az állapotjelző, nem megy tovább, az Auralicon megjelenik az újabb track és mutatja is hol tart a lejátszása. Kis idő múlva azonban egyszercsak leáll a lejátszás és már nem is lehet onnan folytatni. Mindenen állítottam, amin csak lehet, de sehogy nem akar jó lenni.
Kérdésedre, nekem is pont azért keltette fel az érdeklődésem a Roon, mert mindent használnék, ha már van, Tidal, Minim szerver, Netrádiók. A Linnek jó a wines appja is, viszont mivel a HTPC-n fut a minim szerver is, ha a HTPC-re teszem a Linn appot, akkor a helyi mappákat nem látja, de tudok frankón tidalozni, netrádió meg egyáltalán nincs. Ha a Linn egy másik számítógépen van, akkor van Tidal, minim szerver, de akkor még egy gép az ölemben feleslegesen.
Kaef fórumtárs írt annó nagyon jókat a Roon-ról pl, de akkor még nem volt kompatibilis lejszó eszközöm, most meg már nem aktív sajnos itt.
Azért ha nem is sokat de vagyok néha :)
A Roont továbbra is nagyon szeretem, leginkább a Hqplayerrel kombinálva, de önmagában is.
Akár a Merging Hapi, akár RME ADI-2 DAC, vagy Holo Audio Spring 2 KTE L3 legyen éppen vele használva.

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég

[/quote]
Szerintem jobban járnál egy un. PowerLan adapter párral. Ez képes a 230 Voltos hálózaton keresztül továbbítani az Ethernet hálózat jeleit. Én a Devolo Áramlan adaptereit ajánlanám, nem olcsó, viszont atomstabil.
[/quote]
[/quote]
Gondolom kipróbáltad már, azért írod ezt, én is kissé tartottam tőle, 230 voltos hálózaton fog közlekedni a jel, de az én rendszeremben én nem hallottam semmilyen különbséget az adapter és az UTP kábeles összeköttetés között és szerintem más se aki megfordult nálam, nagyon nem is szoktam reklámozni, hogy hogyan van hálózati kapcsolatom a router és a lejátszó között, mivel volt olyan is aki miután meg tudta, hitetlenkedve nézett rám, hogy miért nem hallja az 50 Hz-es búgást a hangszórókból gondolkodik.gif , na mindegy Rotox kért egy lehetséges megoldást én próbáltam Neki segíteni.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Big »

Rotox írta:
2019.01.13., vas. 21:20
marconi írta:
Te milyen megoldást alkalmaznál? (Komolyan kérdezem, nem cinkelésből, tényleg.) A bekábelezés sajnos nem opció. sad.gif
Igaz nem engem szólítottál meg, de hátha...................... :rolleyes:
Nekem van egy ilyenem és teszi a dolgát rendesen, igaz nem "hifi célokra" használom.
https://www.tp-link.com/hu/products/det ... 850RE.html
Csatolmányok
TL-WA850RE3_1479969255340o.jpg
TL-WA850RE3_1479969255340o.jpg (22.83 KiB) Megtekintve 2727 alkalommal
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Rotox
Beköltözött
Beköltözött

marconi írta:

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 352

Hozzászólás Szerző: marconi »

alto írta:
2019.01.13., vas. 13:48
Rotox írta:
2019.01.13., vas. 13:29
Kedves Fórumtársak! Kis megtorpanás után... :rolleyes: ismét kezdek nekiugrani a hálózati lejátszó "projektemnek", és most szembesültem azzal, hogy - ha jól értelmezem - a TEAC NT-503 csak kábellel tud csatlakozni az internethez, nincs wifi lehetőség. Sajnos nálam a hifi helyén nagyon körülményes volna vezetékes kapcsolat kiépítése. Az interneten találtam olcsó, vezetékes kimenettel is ellátott wifi access point-okat (pl. https://compker.hu/termek/15723), szerintetek van értelme valami hasonló használatának? Konkrét típusajánlato(ka)t is nagyon megköszönnék.

Van itthon egy elfekvő wifi routerem is (Allied Telesyn AT-WA1104G), esetleg az tudna "visszafelé" működni (tehát azzal "elkapni" a wifi-t és vezetéken kiadni a hálózati lejátszó részére)?

Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni. :smile53:
Szerintem jobban járnál egy un. PowerLan adapter párral. Ez képes a 230 Voltos hálózaton keresztül továbbítani az Ethernet hálózat jeleit. Én a Devolo Áramlan adaptereit ajánlanám, nem olcsó, viszont atomstabil.
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég

Rotox írta:
2019.01.13., vas. 17:17
Jól gondolom, hogy wifi-t nem csinál, csak vezetékes kapcsolatra van lehetőség a "távoli" helyiségben?
Jól gondolod, az enyém nem csinál WIFi-t, de nincsen is rá szükségem a lejátszóhoz. Sokféle adapter van, sok gyártótól, én ezt választottam, meg vagyok vele elégedve, atom stabil, természetesen más gyártók termékei is biztosan ilyen jók vagy még jobbak, ez csak egy lehetőség. :rolleyes:

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3193
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Rotox írta:
tonya írta:
2019.01.13., vas. 13:54
...kipróbáltam a Zyxel Powerline adaptereit, ezek a 230 voltos hálózatot használják jel átvitelre és nálam tökéletesen működnek. A DSD, HD anyagok is tökéletesen mennek rajta.
Köszönöm szépen mindkét ajánlást, a Zyxel ez? (éppen akciós :rolleyes: ) : https://edigital.hu/powerline-adapter/z ... ck-p407418

Jól gondolom, hogy wifi-t nem csinál, csak vezetékes kapcsolatra van lehetőség a "távoli" helyiségben?
Devolonál van olyan is, amit wifi AP-ként is működik.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6097

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Rotox írta:
tonya írta:
...kipróbáltam a Zyxel Powerline adaptereit, ezek a 230 voltos hálózatot használják jel átvitelre és nálam tökéletesen működnek. A DSD, HD anyagok is tökéletesen mennek rajta.
Köszönöm szépen mindkét ajánlást, a Zyxel ez? (éppen akciós :rolleyes: ) : https://edigital.hu/powerline-adapter/z ... ck-p407418

Szerintem jól gondolod.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Rotox
Beköltözött
Beköltözött

tonya írta:

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég

Rotox írta:
Kedves Fórumtársak! Kis megtorpanás után... :rolleyes: ismét kezdek nekiugrani a hálózati lejátszó "projektemnek", és most szembesültem azzal, hogy - ha jól értelmezem - a TEAC NT-503 csak kábellel tud csatlakozni az internethez, nincs wifi lehetőség. Sajnos nálam a hifi helyén nagyon körülményes volna vezetékes kapcsolat kiépítése. Az interneten találtam olcsó, vezetékes kimenettel is ellátott wifi access point-okat (pl. https://compker.hu/termek/15723), szerintetek van értelme valami hasonló használatának? Konkrét típusajánlato(ka)t is nagyon megköszönnék.

Van itthon egy elfekvő wifi routerem is (Allied Telesyn AT-WA1104G), esetleg az tudna "visszafelé" működni (tehát azzal "elkapni" a wifi-t és vezetéken kiadni a hálózati lejátszó részére)?

Szia !
Hasonló problémával küzdöttem, a router és a lehallgató helyiség között nagy volt a távolság, UTP kábelt nem igazán akartam behúzni (nagy meló), kipróbáltam a Zyxel Powerline adaptereit, ezek a 230 voltos hálózatot használják jel átvitelre és nálam tökéletesen működnek. A DSD, HD anyagok is tökéletesen mennek rajta.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3193
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Rotox írta:

BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Rotox
Beköltözött
Beköltözött

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

R_Andras írta:
2019.01.12., szomb. 08:13
alto írta:
2019.01.11., pén. 16:47
A hátamon is felár a szőr ettől az "audiofil" LG telefontól.
Meg kell barátkoznod a gondolattal, hogy a 21. században élünk...
https://darko.audio/2018/06/the-dap-day ... -3-lg-v30/
Ennek az audió szakírónak tele van a lakása sok ezer eurós készülékkel, mégis amikor kiteszi a lábát otthonról, csak az LGV30-at használja....
Gondolom az ilyen kijelentésekért nem kapta meg a fél disznót az LG-től... :D

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”