R_Andras írta: ↑2019.01.11., pén. 12:42
Sziasztok,
Gondolkodtam azon, hogy melyik topikba írjam le az új híreket.
Azután arra gondoltam, hogy néhány napja a minőségi hálózati lejátszók kategóriájába sorolhatjuk a mobiltelefonunkat is (akiknek új LG telefonjuk van, ők már korábban is megtehették), ezért ide írom:
Akik eddig azért nem hallgattak zenét a mobiljukról, mart annak zenelejátszó képessége gyengének, vagy közepesnek volt minősíthető, mostantól esélyt kaptak a minőségi zenehallgatásra...
Karácsonykor megjelent az eddigi legjobb Androidos lejátszó az UAPP legújabb verziója, amellyel már nagy felbontású zenéket is hallgathatunk, majd január elejétől pedig a TIDAL Android alkalmazása is képes az úgynevezett Master albumokat, zeneszámokat lejátszani!
Kipróbáltam fejhallgatóval, fülhallgatóval, a telefon saját DAC-jával, külső DAC-al, sőt még Bluetooth alapú lejátszóval is és nagyszerűen szól!
További részletek a blogomon...
UAPP TIDAL öszehasonlítás.png
Kipróbáltam az UAPP-t én is, MQA kibontás nélkül. Engem nem nyűgözött, le de lehet csak béna vagyok, és valami beállítást nem megfelelően paramétereztem. Bitperfectre állítottam az még ment. Összehasonlítva fülessel a telefonon a TIDAL-t UAPP-n keresztül és a TIDAL app-ot magába nem hallottam lényeges különbséget, TIDAL picit tisztábban szólt talán, de nem volt semmi eget verő különbség.
Amikor bekötöttem az Asus helyett, és a telefon szólt hálózati lejátszóként akkor viszont nekem - hangsúlyozom, ez egy szubjektív vélemény, az én rendszeremen, az én fülemnek - kifejezetten nem tetszett, hifis hangot produkált, túl sok mély, túl csilingelő magasak, kicsit kiüresedett közép. Bitperfecten volt tehát nem az EQ-val rontottam el valamit.
Ettől függetlenül, tök jó megoldás, hogy telefont is lehet most már külső dac-al használni, úgy is terveztem beszerezni egy cyrus soundkeyt, most már tuti megveszem.
A telefon egyébként Samsung S8, és pont most a tesztelgetés kapcsán vettem észre, hogy már játszik MQA-t. Utána olvastam és igen 3 napja már minden telo tudja.
https://www.phonearena.com/news/Tidal-M ... s_id112587