Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

Komisszár
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 11

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Komisszár »

Kedves Zsolt!
Amennyiben jól értettem, van egy speciális kábel, amivel a 4 PIN-es Canalotot és a 6 PIN-es PX-et össze lehet kötni? Telefonon lehet majd Önnel egyeztetni erről illetve a PX átalakításról?
You've got to ask yourself one more question: Do I feel lucky?

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 438

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Jaj, bocsánat, nem akartalak megsérteni, csak egyszer hasonlót kérdeztem privátban -bár az új készülékre vonatkozott- és nem rajongtál az ötletért. Természetesen várom véleményedet!

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2680

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

hukkle írta:
2019.01.03., csüt. 21:58
Afféle korszerűtlen elmélkedésekkel állnék elő.>

Olybá tűnik csak mostanra világosodtam meg némileg Px tápügyileg. Ugyanis világossá vált számomra, hogy a Px széria 1 kivezetéssel rendelkezik*, és csak a thesis szériában megoldott, hogy két készülék együttesen legyen külső táppal ellátva. Nem tudom, hogy az Obelisk és a Thesis széria között van-e átjárhatóság táp szempontjából. Nyilván a kérdés kettős, műszakilag megoldhatóság egy dolog, hifis szempontok egy kicsit eltérő vektort képeznek.

Kicsit átnéztem a honlapot és ott az van, hogy a Thesis táp a Quasar Phonohoz is jó. A kvazar táphoz meg az Oblisk Px is passzol.

Skolasztikus logikát alapul véve** nekem az formállogikai következtetés adódik, hogy műszakilag átjárható a két széria tápolás szempontjából.

Így azon lamentálok, hogy a hozzám hasonlóan vinyl lemezeket hallgató - és arra pénzeket elköltő ""szegény ember""** Thesis szériába bemerészkedő szettje egy Obelisk Pre + Thesis tápx + Quasar + Thesis végfok lehetne, ami aztán épülhet teljes Thesis szettre egy pár év alatt.

* Láttam hirdetve két kivezetéses Px-et is itt a fórumon. Ez zavart meg egy időre egyébként a kijáratok száma kapcsán.

**
https://www.youtube.com/watch?v=NEg6UjVqhFE

A szegény ember kapcsán a dupla idézőjelet azért használom, mert nyilván lemezek mellett nem kevés időbe tellik összekuporgatni így se, de legalább nem egyszeri kiadás.
Igen, az Obelisk és a Thesis széria tápjai (PX és Pi) csereszabatosak, sőt a Q-PSU-val is azok. Csak kábel kérdése, mert mindegyik verzióhoz kell egy speciálisan oda illő kábel. De a Pi/Quasar éppúgy működhet együtt, mint a PRE/PX, vagy a PRE/Pi, vagy a Lambda/PX, vagy a Lambda/Pi. Sőt a Lambda/Q-PSU is, de ennek semmi értelme nem volna, lévén a LAmbda belső tápja jobb, mint a Q-PSU. (A LAmbda/PX-nek sem sok értelme van.) Talán az egyetlen "perverz" kombó amin el lehet gondolkodni, az a Fi/Q-PSU, de ez is elég értelmetlen annak a fényében, hogy a Lambda/Fi egy szintén speciális tápkábellel működik együtt - és ez jobb verzió, mint a Q-PSU.
És ma már akár a PX akár a Pi 2 készüléket képes üzemeltetni! (Régebbi PX még valóban lehet 1 kimenettel, de bárkinek szívesen felújítjuk nagyon rentábilis áron!)

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2680

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

PgSpa írta:
2019.01.02., szer. 21:00
Kedves Mindenki!

Egy eretnek kérdést szeretnék feltenni:
Évek óta visszatérő problémám, hogy a lakószobánk elhelyezkedése olyan, hogy a két csatorna balanszán állítani kell.
Valószínűleg a hallásom is félrehúz, ez van.
Most úgy oldom meg a kérdést, hogy az Obelisk elé egy hálózati előerősítőt/lejátszót tettem (Yamaha WXC 50)
ami megoldja a balanszot. A hatása nem túl nagy a hangra, de jobb lenne direktben hallgatni a zenét.
Szerintetek az Obelisk hangerő szabályzó potiját ki lehet-e cserélni kéttengelyűre-hiszen egy csomó eszkötön ilyen volt évtizedekig?
Zsoltot nem merem kérdezni, mert eretnekség, amit kérek...
A motoros hangerőszabályzásról, sőt a kék ledről is lemondanék... :-)
Gondoltam válaszolok, de hát ha én nem vagyok jó, akkor nem... gondolkodik.gif

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 373

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Afféle korszerűtlen elmélkedésekkel állnék elő.>

Olybá tűnik csak mostanra világosodtam meg némileg Px tápügyileg. Ugyanis világossá vált számomra, hogy a Px széria 1 kivezetéssel rendelkezik*, és csak a thesis szériában megoldott, hogy két készülék együttesen legyen külső táppal ellátva. Nem tudom, hogy az Obelisk és a Thesis széria között van-e átjárhatóság táp szempontjából. Nyilván a kérdés kettős, műszakilag megoldhatóság egy dolog, hifis szempontok egy kicsit eltérő vektort képeznek.

Kicsit átnéztem a honlapot és ott az van, hogy a Thesis táp a Quasar Phonohoz is jó. A kvazar táphoz meg az Oblisk Px is passzol.

Skolasztikus logikát alapul véve** nekem az formállogikai következtetés adódik, hogy műszakilag átjárható a két széria tápolás szempontjából.

Így azon lamentálok, hogy a hozzám hasonlóan vinyl lemezeket hallgató - és arra pénzeket elköltő ""szegény ember""** Thesis szériába bemerészkedő szettje egy Obelisk Pre + Thesis tápx + Quasar + Thesis végfok lehetne, ami aztán épülhet teljes Thesis szettre egy pár év alatt.

* Láttam hirdetve két kivezetéses Px-et is itt a fórumon. Ez zavart meg egy időre egyébként a kijáratok száma kapcsán.

**
https://www.youtube.com/watch?v=NEg6UjVqhFE

A szegény ember kapcsán a dupla idézőjelet azért használom, mert nyilván lemezek mellett nem kevés időbe tellik összekuporgatni így se, de legalább nem egyszeri kiadás.

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 438

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Kedves Mindenki!

Egy eretnek kérdést szeretnék feltenni:
Évek óta visszatérő problémám, hogy a lakószobánk elhelyezkedése olyan, hogy a két csatorna balanszán állítani kell.
Valószínűleg a hallásom is félrehúz, ez van.
Most úgy oldom meg a kérdést, hogy az Obelisk elé egy hálózati előerősítőt/lejátszót tettem (Yamaha WXC 50)
ami megoldja a balanszot. A hatása nem túl nagy a hangra, de jobb lenne direktben hallgatni a zenét.
Szerintetek az Obelisk hangerő szabályzó potiját ki lehet-e cserélni kéttengelyűre-hiszen egy csomó eszkötön ilyen volt évtizedekig?
Zsoltot nem merem kérdezni, mert eretnekség, amit kérek...
A motoros hangerőszabályzásról, sőt a kék ledről is lemondanék... :-)

iistván
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: iistván »

akvapark írta:
2018.12.30., vas. 18:26
iistván írta:
2018.12.27., csüt. 12:57
Sziasztok!

Allo Digione (Raspberry digit futómű) BNC kimenete jelenleg a Heed DA RCA bemenetére van kötve.
Ennek csak annyi az oka, hogy a kábelem (Furutech FX) egyik vége RCA, a másik BNC.

Felmerült bennem, hogy érdemes-e BNC-BNC-re cserélni a csatlakozást vagy teljesen mindegy?

Feltételezem a DA oldaláról mindegy, azaz nincs különbség az RCA/BNC bemenetek között a hangminőség szempontjából, de régebben olvastam olyat, hogy a digitális jelátvitelnél a pontos 75ohm impedancia fontos és ezt az előírást (tudtommal SPDIF specifikáció része) a BNC tudja jobban teljesíteni.

Van esetleg tapasztalatotok, tanácsotok, hogy befolyásolja-e a hangminőséget az, hogy RCA vagy BNC a csatlakozás?
Az RCA csatlakozó egy szorítós WBT, tehát nem a sima "dugdosós".

Köszönöm,
István
Nálam Abacus van 1 BNC és 1 RCA csatival, meg a 2 TosLink. A BNC és az RCA között - oda-vissza átalakítókkal IS hallgatva - nincs különbség.
Köszönöm!
Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1400

Hozzászólás Szerző: akvapark »

iistván írta:
2018.12.27., csüt. 12:57
Sziasztok!

Allo Digione (Raspberry digit futómű) BNC kimenete jelenleg a Heed DA RCA bemenetére van kötve.
Ennek csak annyi az oka, hogy a kábelem (Furutech FX) egyik vége RCA, a másik BNC.

Felmerült bennem, hogy érdemes-e BNC-BNC-re cserélni a csatlakozást vagy teljesen mindegy?

Feltételezem a DA oldaláról mindegy, azaz nincs különbség az RCA/BNC bemenetek között a hangminőség szempontjából, de régebben olvastam olyat, hogy a digitális jelátvitelnél a pontos 75ohm impedancia fontos és ezt az előírást (tudtommal SPDIF specifikáció része) a BNC tudja jobban teljesíteni.

Van esetleg tapasztalatotok, tanácsotok, hogy befolyásolja-e a hangminőséget az, hogy RCA vagy BNC a csatlakozás?

Köszönöm,
István
Nálam Abacus van 1 BNC és 1 RCA csatival, meg a 2 TosLink. A BNC és az RCA között - oda-vissza átalakítókkal IS hallgatva - nincs különbség.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Komisszár
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Köszönöm Urak, abszolút jól értelmeztétek a kérdésem! Gondoltam, hogy RCA-n nem mehet át a szufla sajnos. Mivel a PX-em még 1 kimenetes, marad annak lehetősége, hogy egy másikat is "lövök" mellé, addig peidig marad az X-PSU.
Ismételten köszönöm és mindkettőtöknek ezúton is BUÉK4 leborulok.gif

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7704

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Komisszár írta:
2018.12.30., vas. 14:57
Újabb kérdésem lenne...
A PRE-PS-PX combóra szeretném kötni a Canalotot. A leírás szerint a TAPE OUT-ra lehet kötni a fejhallgató erősítőt. Ilyenkor szükséges az X-PSU vagy a tápellátásról a PX gondoskodik?
A másik kérédsem az lenne, hogy miután összekötöttem a készülékeket, a bekapcsolási sorrend mi?
Köszönettel várom az autentikus válaszokat!
Nem tudom, jól értem-e a kérdést... gondolkodik.gif
Szóval a jelet a Pre Tape Out-járól viszed a Canalotra, ez eddig teljesen rendben van. A Canalotnak valahonnan kell táp még, hogy működjön. Vagy a saját X-PSU, vagy egy Q-PSU vagy pedig Obelisk PX lehet az áramforrás. Ha már az újabb Px-ed van, ami 2 kimenetes, akkor arról egyszerre tudod a Pre-t és a Canalotot is tápolni, ha a régebbi 1 kimenetes, akkor nyilván vagy-vagy. Persze ehhez kell a megfelelő kábel is, ami miatt jó eséllyel fel kell vegyed Zsolttal a kapcsolatot, nyilván Ő minden kérdésedre igen autentikus választ is tud adni a kábelen kívül. :)

Szerk: közben már látom Mishow is írt. :smile53:
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2579

Hozzászólás Szerző: mishow »

Komisszár írta:
2018.12.30., vas. 14:57
Újabb kérdésem lenne...
A PRE-PS-PX combóra szeretném kötni a Canalotot. A leírás szerint a TAPE OUT-ra lehet kötni a fejhallgató erősítőt. Ilyenkor szükséges az X-PSU vagy a tápellátásról a PX gondoskodik?
A másik kérédsem az lenne, hogy miután összekötöttem a készülékeket, a bekapcsolási sorrend mi?
Az analóg kijáraton nem megy táp (szerencsére) ez nem usb! A tape out csatlakozóról a hangot kapod, villanyról a psu in bementen keresztül külön kell gondoskodnod. Ez lehet az x-psu, vagy a px másik kimenete, ha neked már az újabb, kettő készülékes px van.

Komisszár
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Újabb kérdésem lenne...

gyt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 237

Hozzászólás Szerző: gyt »

Komisszár írta:
2018.12.27., csüt. 19:53
Biztos lámának tűnik a kérdés, de... a PX-nek 7 pines a csatlakozója, a Canaloté 4. Van olyan kábel, amivel a kettőt össze lehet kötni?
Fordulj a gyártóhoz.
Heed, Soulines, Power-R

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6335

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Komisszár írta:
2018.12.27., csüt. 19:53
Biztos lámának tűnik a kérdés, de... a PX-nek 7 pines a csatlakozója, a Canaloté 4. Van olyan kábel, amivel a kettőt össze lehet kötni?
;peace; Nem bántani akarlak, de nem tudom kihagyni: mindig össze lehet kötni mindent mindennel, csak nem biztos, hogy működni fog... ;peace;
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Komisszár
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

iistván
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: iistván »

Sziasztok!

Köszönöm,
István
Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1041

Hozzászólás Szerző: BLX »

akvapark írta:
2018.12.25., kedd 21:09
BLX írta:
2018.12.25., kedd 20:19
Hogyan a legoptimálisabb használni a StandArt dobozok gyári állványait?

Fotókon látni olyan megoldást, hogy a doboz aljához van a fém állvány csavarozva és csak az állvány áll tüskéken.

Láttam oylan megoldást is, hogy ez az állvány a doboz felől is tüskézve van.

Talán ez a kérdés vonatkozhat bizonyos Enigmákra is...?

Érdemes esetleg állvány nélkül pl. kis fa gúlákra rakni a dobozokat?

:smile53:
A gyári előírás, hogy az állványt csavarozni kell a dobozhoz, hogy egy egységet képezzen. Az állvány meg tüskével érintkezik a padlóval.
Hogy érdemes-e kísérletezni?
HEED terméknél valahogy mindig a gyári ajánlás válik be.
Köszönöm a gyors választ! :smile53:

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1400

Hozzászólás Szerző: akvapark »

BLX írta:
2018.12.25., kedd 20:19

Fotókon látni olyan megoldást, hogy a doboz aljához van a fém állvány csavarozva és csak az állvány áll tüskéken.

A gyári előírás, hogy az állványt csavarozni kell a dobozhoz, hogy egy egységet képezzen. Az állvány meg tüskével érintkezik a padlóval.
Hogy érdemes-e kísérletezni?
HEED terméknél valahogy mindig a gyári ajánlás válik be.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1041

Hozzászólás Szerző: BLX »

Gilberto

Hozzászólás Szerző: Gilberto »

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket! karácsony2 angyal
Csatolmányok
scroll_hu_img_20181223_222341.jpg
scroll_hu_img_20181223_222341.jpg (165.9 KiB) Megtekintve 3756 alkalommal

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég

31_1_21.gif

Atyaég, mik ki nem derülnek az előéletemről.

Szóval a fülesezéshez nekem két Audiotechica fülesem volt: egy 500x nyitott (kb 60eFt os új árral) és egy egyszerű zárt, ami új korában is csak 20eFt volt.

Szóval ezek mellett az Elixír füles része nem tudta megmutatni a kvalitásait. Zsoltnál egy nyílt napon bitang nagy Audeze Planar füleseket is simán kihajtott az Elixír.

Az egyetlen negatívum nekem az volt, h néha pattant egyet kihúzáskor a hangfal. Valahogy nem tudtam megbarátkozni ezzel. Lehet hogy béna voltam persze.

És hogy miért volt nálam az Elixír sokáig?

A Fülesen keresztüli lemezjátszó hallgatás este baromi jó volt. Eléggé össze van lőve az Elixír füles és Phono része. Volt előtte a kisebbik phono a heed istállóból és canamp. Azokhoz képest az Elixír nyilvánvaló feljebb lépés volt nem pusztán egy dobozba építés.

Majd elérte a nagy phono plusz külső táp zeneiséget az Elixír phono.

Viszont a phono és füles egybehangolása miatt a régebbi vagy mosatlan lemezeim is pazarul szóltak.
Digit részről nem beszélnék sokat az Elixír kapcsán, mert értelemszerűen baromi jól szólt.

Ha valakinél van csomó olyan lemeze, amit a család nem tolerál - avantgárd jazz, merészebb ECM kiadványok, zúzós rock - , akkor megkockáztatom, hogy nehezebb erre elegánsabb megoldást találni.

Komisszár
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kedves Huccle!
Dac van, de köszönöm, hogy írtál, mert ez világosított meg arról, milyen butaságot írtam, hiszen most is az UD-503 van USB-n összekötve a forrással és a DAC-ból RCA-n megy a PRE-be a jel... leborulok.gif
Azt tudom, hogy Neked volt korábban Elixir. Esetleg nem füleseztél akkoriban? :smile53:

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég

Canalot usb- vel dac nélkül nem értelmezhető. Miből lesz így analóg jeled? Erre kell egy dac. Ha már van dac kártyád, akkor bocs...

Komisszár
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Nem tudjátok, hogy van-e arra lehetőség, hogy a Canalotot DAC kártya nélkül, de USB-vel vegyem meg?
Aki fejhallgatózik, össze tudta hasonlítani az Elixírrel? Sok helyen legalább annyira dícsérik, mint a Canalotot, de előre és nem oldalra szeretnék lépni...
Korábban volt Canalotom, nagyon bánom az eladását!
Köszönöm előre is a segítséget!

baka
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 81

Hozzászólás Szerző: baka »

kopaszbarack írta:
2018.12.21., pén. 19:08
Az Envoy az "új" jövevény és gyorsan megkedveltük egymást :D
Írtam privátban

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”