Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
Re: Heed Audio termékek
Kedves Zsolt!
Amennyiben jól értettem, van egy speciális kábel, amivel a 4 PIN-es Canalotot és a 6 PIN-es PX-et össze lehet kötni? Telefonon lehet majd Önnel egyeztetni erről illetve a PX átalakításról?
Amennyiben jól értettem, van egy speciális kábel, amivel a 4 PIN-es Canalotot és a 6 PIN-es PX-et össze lehet kötni? Telefonon lehet majd Önnel egyeztetni erről illetve a PX átalakításról?
You've got to ask yourself one more question: Do I feel lucky?
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 438
Jaj, bocsánat, nem akartalak megsérteni, csak egyszer hasonlót kérdeztem privátban -bár az új készülékre vonatkozott- és nem rajongtál az ötletért. Természetesen várom véleményedet!
- huszti-zsolt
- Törzsvendég
- Értékelés: 2680
Igen, az Obelisk és a Thesis széria tápjai (PX és Pi) csereszabatosak, sőt a Q-PSU-val is azok. Csak kábel kérdése, mert mindegyik verzióhoz kell egy speciálisan oda illő kábel. De a Pi/Quasar éppúgy működhet együtt, mint a PRE/PX, vagy a PRE/Pi, vagy a Lambda/PX, vagy a Lambda/Pi. Sőt a Lambda/Q-PSU is, de ennek semmi értelme nem volna, lévén a LAmbda belső tápja jobb, mint a Q-PSU. (A LAmbda/PX-nek sem sok értelme van.) Talán az egyetlen "perverz" kombó amin el lehet gondolkodni, az a Fi/Q-PSU, de ez is elég értelmetlen annak a fényében, hogy a Lambda/Fi egy szintén speciális tápkábellel működik együtt - és ez jobb verzió, mint a Q-PSU.hukkle írta: ↑2019.01.03., csüt. 21:58Afféle korszerűtlen elmélkedésekkel állnék elő.>
Olybá tűnik csak mostanra világosodtam meg némileg Px tápügyileg. Ugyanis világossá vált számomra, hogy a Px széria 1 kivezetéssel rendelkezik*, és csak a thesis szériában megoldott, hogy két készülék együttesen legyen külső táppal ellátva. Nem tudom, hogy az Obelisk és a Thesis széria között van-e átjárhatóság táp szempontjából. Nyilván a kérdés kettős, műszakilag megoldhatóság egy dolog, hifis szempontok egy kicsit eltérő vektort képeznek.
Kicsit átnéztem a honlapot és ott az van, hogy a Thesis táp a Quasar Phonohoz is jó. A kvazar táphoz meg az Oblisk Px is passzol.
Skolasztikus logikát alapul véve** nekem az formállogikai következtetés adódik, hogy műszakilag átjárható a két széria tápolás szempontjából.
Így azon lamentálok, hogy a hozzám hasonlóan vinyl lemezeket hallgató - és arra pénzeket elköltő ""szegény ember""** Thesis szériába bemerészkedő szettje egy Obelisk Pre + Thesis tápx + Quasar + Thesis végfok lehetne, ami aztán épülhet teljes Thesis szettre egy pár év alatt.
* Láttam hirdetve két kivezetéses Px-et is itt a fórumon. Ez zavart meg egy időre egyébként a kijáratok száma kapcsán.
**
https://www.youtube.com/watch?v=NEg6UjVqhFE
A szegény ember kapcsán a dupla idézőjelet azért használom, mert nyilván lemezek mellett nem kevés időbe tellik összekuporgatni így se, de legalább nem egyszeri kiadás.
És ma már akár a PX akár a Pi 2 készüléket képes üzemeltetni! (Régebbi PX még valóban lehet 1 kimenettel, de bárkinek szívesen felújítjuk nagyon rentábilis áron!)
- huszti-zsolt
- Törzsvendég
- Értékelés: 2680
Gondoltam válaszolok, de hát ha én nem vagyok jó, akkor nem...PgSpa írta: ↑2019.01.02., szer. 21:00Kedves Mindenki!
Egy eretnek kérdést szeretnék feltenni:
Évek óta visszatérő problémám, hogy a lakószobánk elhelyezkedése olyan, hogy a két csatorna balanszán állítani kell.
Valószínűleg a hallásom is félrehúz, ez van.
Most úgy oldom meg a kérdést, hogy az Obelisk elé egy hálózati előerősítőt/lejátszót tettem (Yamaha WXC 50)
ami megoldja a balanszot. A hatása nem túl nagy a hangra, de jobb lenne direktben hallgatni a zenét.
Szerintetek az Obelisk hangerő szabályzó potiját ki lehet-e cserélni kéttengelyűre-hiszen egy csomó eszkötön ilyen volt évtizedekig?
Zsoltot nem merem kérdezni, mert eretnekség, amit kérek...
A motoros hangerőszabályzásról, sőt a kék ledről is lemondanék... :-)

Afféle korszerűtlen elmélkedésekkel állnék elő.>
Olybá tűnik csak mostanra világosodtam meg némileg Px tápügyileg. Ugyanis világossá vált számomra, hogy a Px széria 1 kivezetéssel rendelkezik*, és csak a thesis szériában megoldott, hogy két készülék együttesen legyen külső táppal ellátva. Nem tudom, hogy az Obelisk és a Thesis széria között van-e átjárhatóság táp szempontjából. Nyilván a kérdés kettős, műszakilag megoldhatóság egy dolog, hifis szempontok egy kicsit eltérő vektort képeznek.
Kicsit átnéztem a honlapot és ott az van, hogy a Thesis táp a Quasar Phonohoz is jó. A kvazar táphoz meg az Oblisk Px is passzol.
Skolasztikus logikát alapul véve** nekem az formállogikai következtetés adódik, hogy műszakilag átjárható a két széria tápolás szempontjából.
Így azon lamentálok, hogy a hozzám hasonlóan vinyl lemezeket hallgató - és arra pénzeket elköltő ""szegény ember""** Thesis szériába bemerészkedő szettje egy Obelisk Pre + Thesis tápx + Quasar + Thesis végfok lehetne, ami aztán épülhet teljes Thesis szettre egy pár év alatt.
* Láttam hirdetve két kivezetéses Px-et is itt a fórumon. Ez zavart meg egy időre egyébként a kijáratok száma kapcsán.
**
A szegény ember kapcsán a dupla idézőjelet azért használom, mert nyilván lemezek mellett nem kevés időbe tellik összekuporgatni így se, de legalább nem egyszeri kiadás.
**
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 438
Kedves Mindenki!
Évek óta visszatérő problémám, hogy a lakószobánk elhelyezkedése olyan, hogy a két csatorna balanszán állítani kell.
Most úgy oldom meg a kérdést, hogy az Obelisk elé egy hálózati előerősítőt/lejátszót tettem (Yamaha WXC 50)
ami megoldja a balanszot. A hatása nem túl nagy a hangra, de jobb lenne direktben hallgatni a zenét.
Szerintetek az Obelisk hangerő szabályzó potiját ki lehet-e cserélni kéttengelyűre-hiszen egy csomó eszkötön ilyen volt évtizedekig?
Köszönöm!akvapark írta: ↑2018.12.30., vas. 18:26Nálam Abacus van 1 BNC és 1 RCA csatival, meg a 2 TosLink. A BNC és az RCA között - oda-vissza átalakítókkal IS hallgatva - nincs különbség.iistván írta: ↑2018.12.27., csüt. 12:57Sziasztok!
Allo Digione (Raspberry digit futómű) BNC kimenete jelenleg a Heed DA RCA bemenetére van kötve.
Ennek csak annyi az oka, hogy a kábelem (Furutech FX) egyik vége RCA, a másik BNC.
Felmerült bennem, hogy érdemes-e BNC-BNC-re cserélni a csatlakozást vagy teljesen mindegy?
Feltételezem a DA oldaláról mindegy, azaz nincs különbség az RCA/BNC bemenetek között a hangminőség szempontjából, de régebben olvastam olyat, hogy a digitális jelátvitelnél a pontos 75ohm impedancia fontos és ezt az előírást (tudtommal SPDIF specifikáció része) a BNC tudja jobban teljesíteni.
Van esetleg tapasztalatotok, tanácsotok, hogy befolyásolja-e a hangminőséget az, hogy RCA vagy BNC a csatlakozás?
Az RCA csatlakozó egy szorítós WBT, tehát nem a sima "dugdosós".
Köszönöm,
István
Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII
Nálam Abacus van 1 BNC és 1 RCA csatival, meg a 2 TosLink. A BNC és az RCA között - oda-vissza átalakítókkal IS hallgatva - nincs különbség.iistván írta: ↑2018.12.27., csüt. 12:57Sziasztok!
Allo Digione (Raspberry digit futómű) BNC kimenete jelenleg a Heed DA RCA bemenetére van kötve.
Ennek csak annyi az oka, hogy a kábelem (Furutech FX) egyik vége RCA, a másik BNC.
Felmerült bennem, hogy érdemes-e BNC-BNC-re cserélni a csatlakozást vagy teljesen mindegy?
Feltételezem a DA oldaláról mindegy, azaz nincs különbség az RCA/BNC bemenetek között a hangminőség szempontjából, de régebben olvastam olyat, hogy a digitális jelátvitelnél a pontos 75ohm impedancia fontos és ezt az előírást (tudtommal SPDIF specifikáció része) a BNC tudja jobban teljesíteni.
Van esetleg tapasztalatotok, tanácsotok, hogy befolyásolja-e a hangminőséget az, hogy RCA vagy BNC a csatlakozás?
Köszönöm,
István
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Köszönöm Urak, abszolút jól értelmeztétek a kérdésem! Gondoltam, hogy RCA-n nem mehet át a szufla sajnos. Mivel a PX-em még 1 kimenetes, marad annak lehetősége, hogy egy másikat is "lövök" mellé, addig peidig marad az X-PSU.
Ismételten köszönöm és mindkettőtöknek ezúton is BUÉK4
Ismételten köszönöm és mindkettőtöknek ezúton is BUÉK4

Szóval a jelet a Pre Tape Out-járól viszed a Canalotra, ez eddig teljesen rendben van. A Canalotnak valahonnan kell táp még, hogy működjön. Vagy a saját X-PSU, vagy egy Q-PSU vagy pedig Obelisk PX lehet az áramforrás. Ha már az újabb Px-ed van, ami 2 kimenetes, akkor arról egyszerre tudod a Pre-t és a Canalotot is tápolni, ha a régebbi 1 kimenetes, akkor nyilván vagy-vagy. Persze ehhez kell a megfelelő kábel is, ami miatt jó eséllyel fel kell vegyed Zsolttal a kapcsolatot, nyilván Ő minden kérdésedre igen autentikus választ is tud adni a kábelen kívül. :)
Szerk: közben már látom Mishow is írt.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7704
Nem tudom, jól értem-e a kérdést...Komisszár írta: ↑2018.12.30., vas. 14:57Újabb kérdésem lenne...
A PRE-PS-PX combóra szeretném kötni a Canalotot. A leírás szerint a TAPE OUT-ra lehet kötni a fejhallgató erősítőt. Ilyenkor szükséges az X-PSU vagy a tápellátásról a PX gondoskodik?
A másik kérédsem az lenne, hogy miután összekötöttem a készülékeket, a bekapcsolási sorrend mi?
Köszönettel várom az autentikus válaszokat!

Szóval a jelet a Pre Tape Out-járól viszed a Canalotra, ez eddig teljesen rendben van. A Canalotnak valahonnan kell táp még, hogy működjön. Vagy a saját X-PSU, vagy egy Q-PSU vagy pedig Obelisk PX lehet az áramforrás. Ha már az újabb Px-ed van, ami 2 kimenetes, akkor arról egyszerre tudod a Pre-t és a Canalotot is tápolni, ha a régebbi 1 kimenetes, akkor nyilván vagy-vagy. Persze ehhez kell a megfelelő kábel is, ami miatt jó eséllyel fel kell vegyed Zsolttal a kapcsolatot, nyilván Ő minden kérdésedre igen autentikus választ is tud adni a kábelen kívül. :)
Szerk: közben már látom Mishow is írt.

Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2579
Az analóg kijáraton nem megy táp (szerencsére) ez nem usb! A tape out csatlakozóról a hangot kapod, villanyról a psu in bementen keresztül külön kell gondoskodnod. Ez lehet az x-psu, vagy a px másik kimenete, ha neked már az újabb, kettő készülékes px van.Komisszár írta: ↑2018.12.30., vas. 14:57Újabb kérdésem lenne...
A PRE-PS-PX combóra szeretném kötni a Canalotot. A leírás szerint a TAPE OUT-ra lehet kötni a fejhallgató erősítőt. Ilyenkor szükséges az X-PSU vagy a tápellátásról a PX gondoskodik?
A másik kérédsem az lenne, hogy miután összekötöttem a készülékeket, a bekapcsolási sorrend mi?
Újabb kérdésem lenne...
- gyt
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 237
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6335

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Biztos lámának tűnik a kérdés, de... a PX-nek 7 pines a csatlakozója, a Canaloté 4. Van olyan kábel, amivel a kettőt össze lehet kötni?
Sziasztok!
Köszönöm,
István
Köszönöm,
István
Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1041
Köszönöm a gyors választ!akvapark írta: ↑2018.12.25., kedd 21:09A gyári előírás, hogy az állványt csavarozni kell a dobozhoz, hogy egy egységet képezzen. Az állvány meg tüskével érintkezik a padlóval.BLX írta: ↑2018.12.25., kedd 20:19Hogyan a legoptimálisabb használni a StandArt dobozok gyári állványait?
Fotókon látni olyan megoldást, hogy a doboz aljához van a fém állvány csavarozva és csak az állvány áll tüskéken.
Láttam oylan megoldást is, hogy ez az állvány a doboz felől is tüskézve van.
Talán ez a kérdés vonatkozhat bizonyos Enigmákra is...?
Érdemes esetleg állvány nélkül pl. kis fa gúlákra rakni a dobozokat?
![]()
Hogy érdemes-e kísérletezni?
HEED terméknél valahogy mindig a gyári ajánlás válik be.

A gyári előírás, hogy az állványt csavarozni kell a dobozhoz, hogy egy egységet képezzen. Az állvány meg tüskével érintkezik a padlóval.BLX írta: ↑2018.12.25., kedd 20:19Hogyan a legoptimálisabb használni a StandArt dobozok gyári állványait?
Fotókon látni olyan megoldást, hogy a doboz aljához van a fém állvány csavarozva és csak az állvány áll tüskéken.
![]()
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1041
Hogyan a legoptimálisabb használni a StandArt dobozok gyári állványait?

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

- Csatolmányok
-
- scroll_hu_img_20181223_222341.jpg (165.9 KiB) Megtekintve 3757 alkalommal

Atyaég, mik ki nem derülnek az előéletemről.
Szóval a fülesezéshez nekem két Audiotechica fülesem volt: egy 500x nyitott (kb 60eFt os új árral) és egy egyszerű zárt, ami új korában is csak 20eFt volt.
Szóval ezek mellett az Elixír füles része nem tudta megmutatni a kvalitásait. Zsoltnál egy nyílt napon bitang nagy Audeze Planar füleseket is simán kihajtott az Elixír.
Az egyetlen negatívum nekem az volt, h néha pattant egyet kihúzáskor a hangfal. Valahogy nem tudtam megbarátkozni ezzel. Lehet hogy béna voltam persze.
És hogy miért volt nálam az Elixír sokáig?
A Fülesen keresztüli lemezjátszó hallgatás este baromi jó volt. Eléggé össze van lőve az Elixír füles és Phono része. Volt előtte a kisebbik phono a heed istállóból és canamp. Azokhoz képest az Elixír nyilvánvaló feljebb lépés volt nem pusztán egy dobozba építés.
Majd elérte a nagy phono plusz külső táp zeneiséget az Elixír phono.
Viszont a phono és füles egybehangolása miatt a régebbi vagy mosatlan lemezeim is pazarul szóltak.
Digit részről nem beszélnék sokat az Elixír kapcsán, mert értelemszerűen baromi jól szólt.
Ha valakinél van csomó olyan lemeze, amit a család nem tolerál - avantgárd jazz, merészebb ECM kiadványok, zúzós rock - , akkor megkockáztatom, hogy nehezebb erre elegánsabb megoldást találni.
Kedves Huccle!
Dac van, de köszönöm, hogy írtál, mert ez világosított meg arról, milyen butaságot írtam, hiszen most is az UD-503 van USB-n összekötve a forrással és a DAC-ból RCA-n megy a PRE-be a jel...
Azt tudom, hogy Neked volt korábban Elixir. Esetleg nem füleseztél akkoriban?
Dac van, de köszönöm, hogy írtál, mert ez világosított meg arról, milyen butaságot írtam, hiszen most is az UD-503 van USB-n összekötve a forrással és a DAC-ból RCA-n megy a PRE-be a jel...

Azt tudom, hogy Neked volt korábban Elixir. Esetleg nem füleseztél akkoriban?

Canalot usb- vel dac nélkül nem értelmezhető. Miből lesz így analóg jeled? Erre kell egy dac. Ha már van dac kártyád, akkor bocs...
Nem tudjátok, hogy van-e arra lehetőség, hogy a Canalotot DAC kártya nélkül, de USB-vel vegyem meg?
Aki fejhallgatózik, össze tudta hasonlítani az Elixírrel? Sok helyen legalább annyira dícsérik, mint a Canalotot, de előre és nem oldalra szeretnék lépni...
Korábban volt Canalotom, nagyon bánom az eladását!
Köszönöm előre is a segítséget!
Aki fejhallgatózik, össze tudta hasonlítani az Elixírrel? Sok helyen legalább annyira dícsérik, mint a Canalotot, de előre és nem oldalra szeretnék lépni...
Korábban volt Canalotom, nagyon bánom az eladását!
Köszönöm előre is a segítséget!
Írtam privátbankopaszbarack írta: ↑2018.12.21., pén. 19:08Az Envoy az "új" jövevény és gyorsan megkedveltük egymást![]()