Shimano írta: ↑2018.11.25., vas. 08:08
A Heed "kórságot" jobb minél előbb elkapni ... Sokan nem is gondolják hogy milyen jó is tud lenni, és csak legyintenek arra amiről itt beszélünk
Egyetértek, de ez nem ennyire egyszerű.
Ahhoz, hogy valaki tudja értékelni a Heed minden látványos hifi-sallangtól mentes zeneiségét, végig kell járnia az utat.
Nekem is végig kellett, hiszen a hifis utam elején először engem is - mint, valljuk be őszintén, legtöbbünket - a klasszikus hifis erények nyűgöztek le.
Sőt, ha az egész útra tekintek vissza, onnan kell indulnom, hogy ami sztereó volt az már nekem hifi,
természetesen feltekert bass/treble, meg a bekapcsolt loudness gombokkal.
Később ezeket elhagyva még mindig prioritás volt a dögös basszus és a csilingelő magas.
Utána megtanultam, hogy ezek
mennyiségénél mennyivel fontosabb ezek
minősége, ekkor következett a minél nagyobb felbontás hajszolása.
Ehhez jött még némi színpadkép-bindzsizés (bár ez engem soha nem szippantott be igazán, de van aki fetisizmus szintjén képes hajszolni) meg persze kipróbáltam a kütyüzés ezerféle válfaja, alátétektől a kábelezés különböző fokozataiig.
Nekem is idő volt, amikorra ráéreztem, ezeknél külön-külön mennyivel fontosabb, hogy mindez kerek egésszé álljon össze, amit úgy hívnak, zene - de azt is elfogadom, ha valakinek sosem jön el ez az idő, mert az előző felsorolás valamelyik eleménél leragad, élvezi és pont nem érdekli a hogyan tovább.
Nekik hiába mutogatod a Heed hangzást, köszönik, de nem kérik. Mint ahogy sok évvel ezelőtt, még egy korábbi hifista korszakomban járva - őszintén be kell valljam - engem sem nyűgözött le annyira. Hallottam az erényeit, tiszteltem-becsültem, de még meg kellett futnom az előttem álló köröket ahhoz, hogy igazán értékelni tudjam, és ma elégedett Heed használó lehessek, és még az is némi lelkiismeret furdalással töltsön el, ha a márkán belül maradva lépegetek és váltok, mint azt mostanában éppen tettem.
Szóval az utat be kell járni, egy ismerősöm mondását idézve: nincs ingyen leves!
Azzal pedig semmi baj, ha végül sokan más utat bejárva maradnak is azon az úton, virágozzék ezer virág, legyen Béke és Szeretet