Szombathelyre is jófajta darabokat filvégre venni. Egy percét sem bánom egyik látogatásomnak sem, ezért is írtam.

Lehet, de úgy meg minek?
Ehhez mindenképpen Zsolt kell
Egyetértek, de ez nem ennyire egyszerű.
Már amikor a kábel kérdésed volt a múltkorában és írtad, hogy Martin Logan+ Heed, kiváncsi lettem. Hifi kiállításon a Loganokat hallottam csak ugyan olyan "ezköztelennek" mint amit én első generációs Enigmáimtól hallok, pontosabban nem a hangsugárzót hallom, hanem a térben a hangokat.
Én sem túl régen lettem a Heed tábor tagja, de külön örömöt jelent, hogy az azóta meglátogatott két hifis esemény (hifi show és a Barabás villa rendezvény) után hazaérve az itthoni hanggal csak egy-két - jóval drágább - rendszer tud lépést tartani, azaz egy csepp hiányérzetem sincs. Ez egy amolyan "megérkeztem" érzés, még lehet simogatni a forrás oldalt, de így is nagyon szépen zenél a vinil, a CD és a digitális vonal egyaránt!tibi62 írta: ↑2018.11.24., szomb. 20:00Szervusztok,
Kb. egy hónapja hallgatok egy Heed Obelisk Pre - PS elő-végfokot. 15 évig csöves erősítőket / AVA, Audio Note, Ayon stb./ hallgattam. Soha nem gondoltam volna, hogy megválok a csöves világtól. Röviden, a Heed hang fantasztikus!!! :) Minden alkalommal elfog az öröm, mikor hallgatom a rendszerem. Nem keresgélem, hogy hol lehetne javítani az erősítő hangján. Milyen csövet vegyek? Mikor megy tönkre a végfok cső? A Pre-Ps hangjában benne van a jó csövesek hangzása, de pontosabb, jobb felbontású, nagyon élő hangú. Egyértelműen jobb hangú mint a Ayon Spirit.
Szép estét! :)
Szia!tibi62 írta: ↑2018.11.24., szomb. 20:00Szervusztok,
Kb. egy hónapja hallgatok egy Heed Obelisk Pre - PS elő-végfokot. 15 évig csöves erősítőket / AVA, Audio Note, Ayon stb./ hallgattam. Soha nem gondoltam volna, hogy megválok a csöves világtól. Röviden, a Heed hang fantasztikus!!! :) Minden alkalommal elfog az öröm, mikor hallgatom a rendszerem. Nem keresgélem, hogy hol lehetne javítani az erősítő hangján. Milyen csövet vegyek? Mikor megy tönkre a végfok cső? A Pre-Ps hangjában benne van a jó csövesek hangzása, de pontosabb, jobb felbontású, nagyon élő hangú. Egyértelműen jobb hangú mint a Ayon Spirit.
Szép estét! :)
Ez a gyári Enigma talp, Fakopáncs műhelyében készült. :) Szerintem MDF lap lehet.
Marad a DA.
A cd vonalon maradt a DA,vagy az si3 végzi már a dac munkáját is?
Így igaz, sok esélye nincs omnit hallani, mert eszemben sincs tovább változtatni a rendszeremen. Tulajdonképp már ezt sem terveztem, de valahogy így alalult.
Mi már elvagyunk az Enigmákkal. Jól áll neki a talp.
Ez az omnidirekcionális(ill.quasi omni) hangsugárzás áldása,+az Enigmáé!mishow írta: ↑2018.11.23., pén. 09:19Pontosabban azt érzed, hogy a koncert atmoszférája megjelenik a szobában, és - ugyanúgy mint egy koncerten - nem kezdesz el mindenfélét csinálni, hanem leülsz és élvezed!
Azt hiszem, az x2 éppen ezt teszi hozzá a hangzáshoz: a jelenlét-érzetet, a hely szellemét.
Az x2-vel megszűnt "hifizés" maradéka is, az Si3 eddig is különlegesen szép hangszerhangjai az x2 által hozzátett plusz támogatással együtt megkapták azt a testet (és lelket, hangozzék ez bármily patetikusan is), amitől itt és most nálam valódi jelentéssel töltődött fel a Heed szlogen: Forget HiFi!
Egy-egy készülék teszten szoktuk mondani, hogy "szinte ott voltak a zenészek a szobában", régen én is mondtam ilyeneket, de most tudtam meg, milyen az amikor tényleg így van.
A múltkor egy jazz-kocsmában felvett Charlie Haden lemez után ki kellett szellőztetnia zongorára meg majdnem rátettem a poharamat
![]()
Jóóó, ez viccnek vicc, de egyáltalán nem túlzás ...
Ja, és egy aranyos, friss sztori az Enigmáról.
Hétvégén vendégeket vártunk, és miközben rendezkedtünk a nappaliban, szólt a zene.
Egyszer csak a párom a vitrines szekrény előtt állva (az egyik sarokban!), őszinte csodálkozással az arcán megszólal:
Figyelj, az hogy van, hogy bárhol vagyok a szobában, akárhogy mászkálok, a zene mindenhol mindig egyformán szól?
Csak annyit tudtam neki mondani: Ez az Enigma!
És akkor még az x2 nem is volt meg ...