Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1258
Kábelezzünk
57 perce, Meridián írta:
Szerintem a "jó" kábel erényei:-Nincs hangja! Nem hangolja a rendszert......
-Megmutatja a felvétel,hibáit és erényeit
-Minden információ megjelenik.
Amelyikkel minden felvétellel "jól" szól az hazudik!
Igen, ez nagyjából így van.
Annyit tennék csak hozzá , hogy sokszor nem is a teszt tárgya, hanem maga a teszt környezet vagy sokszor a tesztelő ítéltetik meg.
- SoundMania
- V.I.P.
Kábelezzünk
1 órája, kupecke írta:
Bizonyára igazad van, sokkal több és jobb kábelt használtál, mint én és itt sokan, jó ez a hobbi, más szinten vagyunk, mások a preferenciáink. Nekem viszont az a jó rendszer, ami nem a hibákat nyomja a képembe, hanem a felvétel erényeit.
Ilyen rendszer meg nincs!
legfeljebb a hibákat nem tolja eléd ( nagyon ) de az erényeket legalább annyira nem.
Csak ezt könnyebb tolerálni. Aztán a fejlesztések sok magasabb szintjén előjönnek a hibák ezért a legtöbben itt fejezik be.
De ha tovább hangolná a tendszert akkor tapasztalná meg igazàn az erényeket a hibák egyre csökkenő bezavarásával.
- nagygabor1982
- Fórumlakó
- Értékelés: 201
Kábelezzünk
3 minutes ago, ZolaBA said:
Nekem dyno a52-m van, ugyanúgy feszítette volna a kábel. Én azt csináltam, hogy az állvány polcára alulról rácsavaroztam egy iratcsipeszt kábelt tartja jól és onnan egy laza ívben megy a banándugóhoz, nrm feszül és jól is néz ki s kábel. Perszre ez diy állvány a tiédbe nem tudom lehet-e csavarozni és elfogadnád-e .
Köszi, az ötlet jó, annyi, hogy én nem annyira szeretném összecsavarozni a gyári állványom, viszont valami ilyesmi megoldással gondoltam én is, csak nem csavarral, meg persze, nézzen is ki valahogy. Ötletelek.
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1724
Kábelezzünk
15 perce, nagygabor1982 írta:
Akkor banánnal kell megoldanom. valahogy, valahol, valamiféle tartót vagy támasztást kell eszközölnöm...
Nekem dyno a52-m van, ugyanúgy feszítette volna a kábel. Én azt csináltam, hogy az állvány polcára alulról rácsavaroztam egy iratcsipeszt kábelt tartja jól és onnan egy laza ívben megy a banándugóhoz, nrm feszül és jól is néz ki s kábel. Perszre ez diy állvány a tiédbe nem tudom lehet-e csavarozni és elfogadnád-e .
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1724
Kábelezzünk
És amúgy tud valaki konkrétumot is mondani a hangsugárzó kábel felépítése alapján? A lapos, a kerek, a fonott, az egyenesen vezetett, stb. Melyiknek milyen hatása van vagy nincs? Nekem pl lapos egyenes van, az milyen? vagy csak a próbálgatás van meg a drága hátha jobb?
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- nagygabor1982
- Fórumlakó
Kábelezzünk
53 minutes ago, tonee73 said:
Nekem is ugyanez volt a helyzet az Audience 50-ekkel, ezért mertem javallani azt amit.
Közben megnéztem a manualt, ez a dynaudio széria nem fogad sarut, csak banánt és blankolt ereket. Hm..... érdekes.
A globális hangsugárzó manualjukban is kiemelik a sarus csatlakozásnál, hogy kivétel Emit széria.
Ez a teszt is ezt írja, bár M10-nél, de ugyan az ebből a szempontból: The rear panel of the M10 is where Dynaudio’s cost-cutting catches up with it: Below the small port is a pair of five-way binding posts that accept only banana plugs or bare wires; spades are out of the question. Still, if not being able to use my spade-terminated speaker cables is the only obstacle to getting a pair of Dynaudio speakers into my listening room for just $799, so be it.
Akkor banánnal kell megoldanom. valahogy, valahol, valamiféle tartót vagy támasztást kell eszközölnöm...
Kábelezzünk
Szerintem a "jó" kábel erényei:-Nincs hangja! Nem hangolja a rendszert......
-Megmutatja a felvétel,hibáit és erényeit
-Minden információ megjelenik.
Amelyikkel minden felvétellel "jól" szól az hazudik!
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
Kábelezzünk
4 perce, SoundMania írta:
A jóhangú kàbel kb ugyanazt csinálja mint a jó készülék. A képedbe nyomja a tendszer hibáit. Sőt még sokkal jobban.
Ezért "szól jól" az olcsó kábel sokaknál. Mert nemhogy odatolja a hallható dolgokat , leginkább kellemetlen hibákat a rendszerből, hanem még ezen felül is jócskán elfedi a dolgokat. Sokmindent
Bizonyára igazad van, sokkal több és jobb kábelt használtál, mint én és itt sokan, jó ez a hobbi, más szinten vagyunk, mások a preferenciáink. Nekem viszont az a jó rendszer, ami nem a hibákat nyomja a képembe, hanem a felvétel erényeit.
- nagygabor1982
- Fórumlakó
Kábelezzünk
Just now, tonee73 said:
Nekem is ugyanez volt a helyzet az Audience 50-ekkel, ezért mertem javallani azt amit.
Köszönöm!
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6294
Kábelezzünk
2 minutes ago, nagygabor1982 said:
Áh, igen, ez lehet, hogy egy jó ötlet, mivel ráadásul az én aljzataim sajna így állnak:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Kábelezzünk
59 perce, kupecke írta:
1, Az irreálisan drága kábel minden rendszerbe jó?
2, Az én véleményem az, amelyik rendszer nem szól jól alap kábelekkel, azt megette a f.ne
1, Nem. A drágább nem mindig jobb. Jó helyen guberálva meglepően jó alapanyagokra lehet lelni. (Kihagynám a vitát. )
2, Igen, alap réz kábelekkel is rendben kell lennie. Kritikusan fülelve viszont marad(hat)nak olyan területek (sziszegő ének, elkent mélyek, sávhatároltság, egyéb...), ami igazán akkor derül ki, amikor megkapja a jobb vezetéket, és tovább tisztul, kontrolálódik a hangzás. Persze nem egyszerű a játék, mivel jól el is lehet "hangolni" a cájgot, ha különböző jellemű huzalokkal szövődnek össze az elektronikák.
.
- nagygabor1982
- Fórumlakó
Kábelezzünk
5 minutes ago, tonee73 said:
Én anno a a WBT banánokról WBT villákra váltottam ugyanezen okból.Így nem 90 hanem 45 fokban állnak/ lógnak a kábelek.
Áh, igen, ez lehet, hogy egy jó ötlet, mivel ráadásul az én aljzataim sajna így állnak:
- SoundMania
- V.I.P.
Kábelezzünk
23 perce, vkz írta:
Azért ez nem a noname szint árban. Lehet kapni IC-t 400 Ft-ért is, digitet a felért (veszel egy IC-t, kettéhúzod, és kettő digit lesz). Áramot vezeti az is
Na ez az igazi olcsó. (Persze az eredmény sem lesz “tökéletes”, de hát ez már csak ilyen)
55 perce, kupecke írta:
Az irreálisan drága kábel minden rendszerbe jó? (abból kiindulva, ha nem hozza az elvártakat, akkor az a rendszer hibája)
Furcsa számomra ez a megközelítés. (" Négy láb jó, két láb rossz!" )
Az én véleményem az, amelyik rendszer nem szól jól alap kábelekkel, azt megette a f.ne
A jóhangú kàbel kb ugyanazt csinálja mint a jó készülék. A képedbe nyomja a tendszer hibáit. Sőt még sokkal jobban.
Ezért "szól jól" az olcsó kábel sokaknál. Mert nemhogy odatolja a hallható dolgokat , leginkább kellemetlen hibákat a rendszerből, hanem még ezen felül is jócskán elfedi a dolgokat. Sokmindent
Nálam konkrétan nincs digitkábel. Illetve nagyon régóta ugyanazt használom digitnek mint amit ic-nek is.
Sok cég ugyanezt teszi.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6294
Kábelezzünk
9 minutes ago, nagygabor1982 said:
Sziasztok,
Van egy, lehet, hogy furcsa kérdésem. Adott 1 pár monitor hangsugárzó, állványon. A hangsugárzó kábel vastag és nehéz. (nagyon.)
Mit szokás tenni az ellen, hogy a hangsugárzó banán csatlakozókat húzza úgy direktbe ez a nagy súly?
Van erre valami bevált dolog, vagy sufnituning valahogy és kész?
Köszi.
Én anno a a WBT banánokról WBT villákra váltottam ugyanezen okból.Így nem 90 hanem 45 fokban állnak/ lógnak a kábelek.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- nagygabor1982
- Fórumlakó
Kábelezzünk
Sziasztok,
Van egy, lehet, hogy furcsa kérdésem. Adott 1 pár monitor hangsugárzó, állványon. A hangsugárzó kábel vastag és nehéz. (nagyon.)
Mit szokás tenni az ellen, hogy a hangsugárzó banán csatlakozókat húzza úgy direktbe ez a nagy súly?
Van erre valami bevált dolog, vagy sufnituning valahogy és kész?
Köszi.
8 órája, Shimano írta:
Régóta mondom már azt,hogy sztm a kábelre érdemes akár kevesebbet is költeni mint azt sokan gondolják,illtve legalább egyszer kipróbálni az irreálisan olcsókat is,és ekkor érdemes elgondolkodni azon is,hogy érdemes e nyögve nyújtózkodni,mikor a cél elérhető lazán is kényelmesen is.
Nálam ez működik.Ic drót 5000ft,ez egyébként baromi jó,a digit kanóc 10000,ez is jó,de elég drága,aztán itt a 15 éve a rendszerből szinte kirobbanhatatlan 8000-es hangfaldrót,és a csúcsok csúcsát a pc tápdrótok adják,ezek hangja tetszik a legjobban. Ami ennél jobb akar lenne mert drágább,az már elqrja a hangot is.
Azért ez nem a noname szint árban. Lehet kapni IC-t 400 Ft-ért is, digitet a felért (veszel egy IC-t, kettéhúzod, és kettő digit lesz). Áramot vezeti az is
Na ez az igazi olcsó. (Persze az eredmény sem lesz “tökéletes”, de hát ez már csak ilyen)
- vkz
- Fórumlakó
- Értékelés: 254
Kábelezzünk
8 órája, Shimano írta:
Régóta mondom már azt,hogy sztm a kábelre érdemes akár kevesebbet is költeni mint azt sokan gondolják,illtve legalább egyszer kipróbálni az irreálisan olcsókat is,és ekkor érdemes elgondolkodni azon is,hogy érdemes e nyögve nyújtózkodni,mikor a cél elérhető lazán is kényelmesen is.
Nálam ez működik.Ic drót 5000ft,ez egyébként baromi jó,a digit kanóc 10000,ez is jó,de elég drága,aztán itt a 15 éve a rendszerből szinte kirobbanhatatlan 8000-es hangfaldrót,és a csúcsok csúcsát a pc tápdrótok adják,ezek hangja tetszik a legjobban. Ami ennél jobb akar lenne mert drágább,az már elqrja a hangot is.
7 hours ago, Shimano said:
Neked nem váltak be a SF kábelek? Mert ha jól rémlik, Neked is voltak...
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7665
Kábelezzünk
7 hours ago, Shimano said:
Neked nem váltak be a SF kábelek? Mert ha jól rémlik, Neked is voltak...
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Kábelezzünk
8 órája, SoundMania írta:
Régóta mondom már ezt. Bár sztem a kábelre érdemes akár többet is költeni mint sokan gondolják. Illetve legalább kipróbálni irteálisat is a tendszerbe. Azondban ha nem hozza az elvártakat akkor ez nem a kábel hanem a rendszer hibája. Na ekkor érdes elgondolkodni hogy meddig akar nyújtózkodni az ember.
Az irreálisan drága kábel minden rendszerbe jó? (abból kiindulva, ha nem hozza az elvártakat, akkor az a rendszer hibája)
Furcsa számomra ez a megközelítés. (" Négy láb jó, két láb rossz!" )
Az én véleményem az, amelyik rendszer nem szól jól alap kábelekkel, azt megette a f.ne
- SoundMania
- V.I.P.
Kábelezzünk
40 perce, Shimano írta:
Tapazpsztalataim alapján elfogadni el tudom csak megértemi nem.
Sok kábel megfordult már nàlam ès nagyon boldog lennék ha ilyen olcsó kábelekkel meg tudtam volna úszni a nekem megfelelő hangzàst.
De még azt sem mondhatom, hogy feltétlen a készülékeid az oka. Mert van ismerősöm aki meg hasonló rendszerben drága kábeleket használ és szintén nem érti a véleményed a kàbelekről.
Kábelezzünk
33 perce, SoundMania írta:
Régóta mondom már ezt. Bár sztem a kábelre érdemes akár többet is költeni mint sokan gondolják. Illetve legalább kipróbálni irteálisat is a tendszerbe. Azondban ha nem hozza az elvártakat akkor ez nem a kábel hanem a rendszer hibája. Na ekkor érdes elgondolkodni hogy meddig akar nyújtózkodni az ember.
- SoundMania
- V.I.P.
Kábelezzünk
3 órája, audioline írta:
Jó dolog megőrízni az ár/érték józanságot, ám azt is szükséges hozzátenni, ha egy rendszer felnőtté vált, jó kábelek nélkül nem fogja tudni kifutni magát. A megfelelő kábelezés része lesz a jó hangnak. Kihagyhatatlan, ha a maximum a cél. Sajnos.
Kábelezzünk
Felnőtt rendszer, jó kábel, megfelelő kábel, jó hang ez sokunknak mást és mást jelent.
Bűvöltem a kígyókat évekig, kipróbáltam az itteni "gyártók" (diy-erek) több kábelét ( azenyémalegjobbbárhovábármilyetigényszerintválasszaszatyorból kivételével), aztán a studio és a gyáriak közül szemezgettem. Most ott tartok, ahol másokat "kinevettem " volna évekkel ezelőtt ( ilyen olcsó kábeleim, talán még a kezdeteknél sem voltak...).
Egyre jöttem rá, az hogy tetszik e amit hallok az nem a drága kábeleken múlik, még ha "felnőtt a rendszer" akkor sem, az csak fejben dől el.
Persze, ha a maximum a cél, akkor kell, de kinek mi a maximum?
Ha nem kívül keresed, eléred
Kábelezzünk
11 órája, thxfan írta:
Szerintem hasonló eredmények jönnének ki és a vakteszt vaktában lövöldözésbe torkollana. Analóg kábelek hangjában már nekem is volt szerencsém saját és más komolyabb rendszerben minimális különbséget felfedezni, hogy ez megéri-e az árát, azt mindenki eldöntheti . Már többször leírtam ezzel kapcsolatban a véleményem, hogy a kábelekkel akkor van értelme bohóckodni, ha a rendszer már egy igen komoly szinten van. Mindaddig, amíg a jobb minőségű kábelekre elköltött -nem kevés- pénzt helyett más komponensek (erősítő, hangfal, lajátszó stb.) cseréje sokkal nagyobb javulást hoz nincs értelme foglalkozni. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy használja mindenki a legolcsóbb és leggagyibb a készülékhez gyárilag csomagolt kábelt, én sem ezt teszem, de ne is essen át a ló túl oldalára. Velem megesett, mentek is a drága kábelek és helyettük normál árúak lettek.
Jó dolog megőrízni az ár/érték józanságot, ám azt is szükséges hozzátenni, ha egy rendszer felnőtté vált, jó kábelek nélkül nem fogja tudni kifutni magát. A megfelelő kábelezés része lesz a jó hangnak. Kihagyhatatlan, ha a maximum a cél. Sajnos.
.
2 órája, Aszpirin írta:
Bocsi, csak gondoltam, szólok, nem azért hallgatok, mert nincs válaszom, hanem mert hosszabb lélegzetvételű lesz a válasz, és egyrész össze kell szednem az információimat, másrészt most munkaügyileg el vagyok havazva...
De jön a válasz, hamarosan.
Megértettem.
Kábelezzünk
2 órája, Aszpirin írta:
Bocsi, csak gondoltam, szólok, nem azért hallgatok, mert nincs válaszom, hanem mert hosszabb lélegzetvételű lesz a válasz, és egyrész össze kell szednem az információimat, másrészt most munkaügyileg el vagyok havazva...
Megértettem.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6096
Kábelezzünk
16 órája, La_Valse írta:
Megakadt a szemem ezen a félmondaton, Aszpirin írta.
"Ez nem azért van, mert a dragább kábelek pusztán önmagukban nézve nem jobbak, hanem amiatt, mert egy már viszonylag közepesen tisztességes rendszerben is a digitális oldalon megvannak azok a helyreállító mechanizmusok, amelyek a kábelen jelentkező kisebb bitveszteséget helyreállítják,..."
Nem emlékszem, hogy találkoztam volna olyan DA konverterrel, de akár chippel, amelyik kérkedett volna a
hibakorrekcióval. A CD játszó az más káposzta. Mik ezek a mechanizmusok?
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem