Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 373

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Nalam Pointe Amplifica teljesitmenyenek 1/3-a eleg 38 m2 amerikai konyhas nappaliba.

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1038

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tonya »

Sziasztok!

Szeretném kipróbálni az elktroncsöves világot. Viszont,a hagsugárzóimhoz ragaszkodnék. Ezeknek az érzékenysége 89dB-6Ohm-on.  Esetlegesen kilátásban van egy 2x35W teljesítményű csöves integrált erősítő.
Elég lehet ez a teljesítmény ezekhez a dobozokhoz?  Vagy ezekkel a dogbozokkal ne akarjak "csöveskedni" ??

Eőre is köszönöm a véleményeket.

2*35 watt csövessel nagy erő, szerintem tuti jó lesz. Mondom ezt úgy, hogy az átlagos érzékenységű Spendor BC1-eseim már 2*15 wattról is megfelelően szólnak (Pointe Sima MKII)
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

zebo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 198

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: zebo »

Zebo, én még egy kicsit hadd kotnyeleskedjek bele személyes tapasztalatommal: a Rega Ela mk2 hangsugárzóimat - nem is emlékszem már, milyen apropo-ból - ráakasztottam a kis 2x4 W-os! SE csövesemre, és azóta is nemritkán "ottragad" az Audio Note AZ-One helyett. Magam sem értem, de a kis csöves sokszor jobban kidomborítja az Ela általam nagyon szeretett pozitívumait (klasszikus húros hangszerek), mint az általam ismert Rega erősítők (Brio, Mira 3, Cursa 3 / Maia 3) bármelyike.

Szóval szerintem érdemes kipróbálni csövessel:

"As you might know that Rega speaker is rather natural then warm, so tube amp can be a good choice too."

https://forum.lowyat.net/topic/747699/all

Ez nagyon reménykeltő,most már nagyon kíváncsi vagyok.   Nem mellesleg,nekem is az ilyesféle zenék a kedvenceim!

Köszönet a "kotnyeleskedésért"!  
Intel Nuc i5-SotM SMS 200 ultra neo-Resonessence Labs Invicta Mirus Pro-Krell KBL-Fapaci aktív nagymonitor.
MDA kábelezés

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

bár a Rega-k, és ezen belül az Xel-ek is jobban szeretik a ('jó') tranyós erőlködőket , azé' lehet azokkal csövezni is, ha végképp' nem hagy a hi-fi bogár nyugton...

Zebo, én még egy kicsit hadd kotnyeleskedjek bele személyes tapasztalatommal: a Rega Ela mk2 hangsugárzóimat - nem is emlékszem már, milyen apropo-ból - ráakasztottam a kis 2x4 W-os! SE csövesemre, és azóta is nemritkán "ottragad" az Audio Note AZ-One helyett. Magam sem értem, de a kis csöves sokszor jobban kidomborítja az Ela általam nagyon szeretett pozitívumait (klasszikus húros hangszerek), mint az általam ismert Rega erősítők (Brio, Mira 3, Cursa 3 / Maia 3) bármelyike.

Szóval szerintem érdemes kipróbálni csövessel:

"As you might know that Rega speaker is rather natural then warm, so tube amp can be a good choice too."

https://forum.lowyat.net/topic/747699/all

4you
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1150

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: 4you »

Sziasztok!

Szeretném kipróbálni az elktroncsöves világot. Viszont,a hagsugárzóimhoz ragaszkodnék. Ezeknek az érzékenysége 89dB-6Ohm-on.  Esetlegesen kilátásban van egy 2x35W teljesítményű csöves integrált erősítő.
Elég lehet ez a teljesítmény ezekhez a dobozokhoz?  Vagy ezekkel a dogbozokkal ne akarjak "csöveskedni" ??

Szerintem elég lehet, de próbáld ki.
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1

zebo
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Azt tudni kell, hogy vannak erősítők, amikben valóban lehet cserélni a csöveket, de a csövek cseréjével a hangzás is megváltozik Nem feltétlenül jobb vagy rosszabb lesz, hanem más. Ha beleszeretsz az erősítő hangjába, előfordulhat, hogy más cső típussal kevésbé fog tetszeni, hiába a névlegesen 15-20 százalékkal magasabb kimenő teljesítmény.

Szóval, ha konkrét készülékről van szó, semmiképp ne adj érte addig pénzt, amíg ki nem próbáltad a saját rendszeredben!

Természetesen,saját rendszeres meghallgatás után köttetne meg az üzlet.
Intel Nuc i5-SotM SMS 200 ultra neo-Resonessence Labs Invicta Mirus Pro-Krell KBL-Fapaci aktív nagymonitor.
MDA kábelezés

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 469
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Pointe »

Főleg úgy,hogy upgrade csövekkel,40W a teljesítmény,mint megtudtam.

Azt tudni kell, hogy vannak erősítők, amikben valóban lehet cserélni a csöveket, de a csövek cseréjével a hangzás is megváltozik Nem feltétlenül jobb vagy rosszabb lesz, hanem más. Ha beleszeretsz az erősítő hangjába, előfordulhat, hogy más cső típussal kevésbé fog tetszeni, hiába a névlegesen 15-20 százalékkal magasabb kimenő teljesítmény.

Szóval, ha konkrét készülékről van szó, semmiképp ne adj érte addig pénzt, amíg ki nem próbáltad a saját rendszeredben!

zebo
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Egy 2x35Wattos pusp-pull csöves teljesítmény szempontból simán elég lehet egy 89dB-s dobozhoz. Viszont a csövesek háklisak, doboza válogatja, de általánosságban nem szeretik bonyolult impedanciamenetű, komplikált váltójú hangsugárzókat. Egy 6 Ohmos doboz adott esetben simán le tud menni egy-két ohmra is a mélytartományban, a csövesek ezt általában lötyögős, nem eléggé megfogott basszussal "honorálják". Egyszóval, ki kell próbálnod, hogy a te hangsugárzód szereti-e a csöves hajtást.
Nagyon köszönöm!
MDA kábelezés

zebo
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Egy fontos paramétert nem adtál meg: a szobád méretét. Egy átlagos 16-20 nm lakószobába a hangsugárzóidhoz bőven elég lehet egy 2 x 10 wattos csöves erősítő, legalábbis ha nem akarsz techno vagy death metal partit tartani. A csöves wattok egy kicsit másképp működnek, mint a félvezetősek.

Keress meg magánban, és szívesen kölcsönadunk egy olyan csöves integráltat, amivel ezt ki tudod próbálni.

Nagyon köszönöm a tanácsot! A szoba mérete cca. 25nm,tehát elégnek kellene ezekszerint lennie a teljesítménynek. Főleg úgy,hogy upgrade csövekkel,40W a teljesítmény,mint megtudtam.

Nagyon köszönöm a felkínált lehetőséget!! Igen szerencsés helyzetben van kishazánk hifis közössége,hogy ilyen korrekt-segítőkész  forgalmazóink-gyártóink vannak mint pl a Pointe.   Jelenleg még alku folyamatában van a szóban forgó üzlet/csere,ha esetleg nem jönne össze,élnék a lehetőséggel. Amit mégegyszer nagyon köszönök.!!
MDA kábelezés

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3208
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: alto »

Sziasztok!

Egy 2x35Wattos pusp-pull csöves teljesítmény szempontból simán elég lehet egy 89dB-s dobozhoz. Viszont a csövesek háklisak, doboza válogatja, de általánosságban nem szeretik bonyolult impedanciamenetű, komplikált váltójú hangsugárzókat. Egy 6 Ohmos doboz adott esetben simán le tud menni egy-két ohmra is a mélytartományban, a csövesek ezt általában lötyögős, nem eléggé megfogott basszussal "honorálják". Egyszóval, ki kell próbálnod, hogy a te hangsugárzód szereti-e a csöves hajtást.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Szeretném kipróbálni az elktroncsöves világot. Viszont,a hagsugárzóimhoz ragaszkodnék. Ezeknek az érzékenysége 89dB-6Ohm-on.  Esetlegesen kilátásban van egy 2x35W teljesítményű csöves integrált erősítő. Elég lehet ez a teljesítmény ezekhez a dobozokhoz?  Vagy ezekkel a dogbozokkal ne akarjak "csöveskedni" ??

Egy fontos paramétert nem adtál meg: a szobád méretét. Egy átlagos 16-20 nm lakószobába a hangsugárzóidhoz bőven elég lehet egy 2 x 10 wattos csöves erősítő, legalábbis ha nem akarsz techno vagy death metal partit tartani. A csöves wattok egy kicsit másképp működnek, mint a félvezetősek.

Keress meg magánban, és szívesen kölcsönadunk egy olyan csöves integráltat, amivel ezt ki tudod próbálni.

zebo
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Sziasztok!

MDA kábelezés

meander
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: meander »

Sziasztok,

Egy 30m2-es szobában van két MB Quart QL C 400 álló hangfalpár Tüű Károly által felújítva. Ezekhez keresek sztereó erősítőt 100e-ig. Hallgatok szinte minden zenét, de 60-70%-ban elektronikusat. Eddigi tanácsok alapján régi (90' évek) nagy vasakat keresgéltem, de érdekelne a ti véleményetek is. Konkrét típusok, vagy 1-1 gyártó sorozata. Bármilyen észrevételnek örülök. 
Ákos

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 643

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: leoneottiz »

A vintage audió rovatban hirdetnek egy Yamaha Cr-620-at. Annál szépen szól a szaxofon.
A jofogáson van egy AX-590, az is hasonló kategória (azért a Cr jobb!!!)
Osu no seishin!

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Igaz nem erősítő de a fúvósok nagyon szeretik a tölcséres dobozokat! Ha fúvós "fan" vagy, érdemes lehet meghallgatni egy csöves erősítőt pl egy Tannoy- Altec pároson. Erősítőnek nem is nagyon kellene jobb mint a hirdetett diy Neiro. Nos ezek után át is lehetne értelmezni az otthoni zenehallgatás fogalmát.
Még együtt is bőven beleférnek az 50e Ft-os keretbe, még marad is pénzmag egy üveg körömlakkra az asszonynak, hogy egál legyen és ne legyen probléma.

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Igaz nem erősítő de a fúvósok nagyon szeretik a tölcséres dobozokat! Ha fúvós "fan" vagy, érdemes lehet meghallgatni egy csöves erősítőt pl egy Tannoy- Altec pároson. Erősítőnek nem is nagyon kellene jobb mint a hirdetett diy Neiro. Nos ezek után át is lehetne értelmezni az otthoni zenehallgatás fogalmát.

Igen, ha jól számolom, ez pont kijön 50 ezer forintból.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1260

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Tudtok mondani olyan szép hangú sztereó erősítőt amelyen szépen szól a saxofon hangja?

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 792

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Bocs, nem tudom ez miért sikerült kettőre...

Szórakozik a gépem talán...
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 792

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Tudtok mondani olyan szép hangú sztereó erősítőt amelyen szépen szól a saxofon hangja?

SONY TA-F670ES vagy SONY TA-F690ES.
De az, hogy nekem tetszik, nem biztosíték arra, hogy neked is fog.
Ezek beleférnek a keretedbe, én nemrég adtam el egyet, 35 ezer környékén.

A hangot még ezer módon tudod befolyásolni, pl. kábelekkel, meg a hangszórón is rengeteg múlik.
És a felvételek: egyhangszeres vagy 3-4 fős zenekaroknál sokszor gyönyörűek a hangszerhangok,
nagyobb zenekaroknál meg az egységes megszólalás miatt kisebbnek hallani.

Ha jót akarsz, hallgasd meg saját füleddel, és az alapján dönts, kell-e. Lehetőleg otthon, saját rendszeredben próbáld ki.
Ha teheted, ne erősítőt vegyél, hanem komplett rendszert, akkor nem kell kísérletezned, azt már megtették helyetted a gyártók, kereskedők.

Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5239

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Azt hiszem, ez elsősorban a hangsugárzókon múlik, kevésbé az erősítőn.
Bizonyos szint felett -és itt nem horror árú holmikra gondolok-, az erősítő éppúgy számít, mind a hangsugárzó. Más hibái vannak az elektronikáknak, mint az elektromechanikus átalakítóknak. A csöves erősítők esetleges magas kimeneti impedanciája megváltoztathatja a többutas hangsugárzó átvitelét, és nem előnyére. Ez akkor is igaz, ha 1MFt az erősítő ára és 30e a hangsugárzóé.
Szépen szóló szaxofon nem olyan elérhetetlen álom, de ha olyan hangosan szeretnénk hallgatni, mint élőben, na az már kemény (és nagyon drága) dió

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Azt hiszem, ez elsősorban a hangsugárzókon múlik, kevésbé az erősítőn.

sssggg
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 335

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: sssggg »

Nekem volt régen Cyrus 2 erősítőm,ha jól emlékszem akkor annak pont ez volt az erőssége.
De a hangsugárzóra elég kényes. 

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2747

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

50.000Ft-ig
A rendszer többi eleme is fontos. Azok már megvannak?
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 672

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: GTomi »

50.000Ft-ig

nehéz lesz...

és ez csak egy komponens a szaxofonhoz
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

bigbody235
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: bigbody235 »

Van több is, milyen árkategória érdekel?
 50.000Ft-ig

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”