Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Nalam Pointe Amplifica teljesitmenyenek 1/3-a eleg 38 m2 amerikai konyhas nappaliba.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Szeretném kipróbálni az elktroncsöves világot. Viszont,a hagsugárzóimhoz ragaszkodnék. Ezeknek az érzékenysége 89dB-6Ohm-on. Esetlegesen kilátásban van egy 2x35W teljesítményű csöves integrált erősítő.
Elég lehet ez a teljesítmény ezekhez a dobozokhoz? Vagy ezekkel a dogbozokkal ne akarjak "csöveskedni" ??
Eőre is köszönöm a véleményeket.
2*35 watt csövessel nagy erő, szerintem tuti jó lesz. Mondom ezt úgy, hogy az átlagos érzékenységű Spendor BC1-eseim már 2*15 wattról is megfelelően szólnak (Pointe Sima MKII)
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Sztereó erősitők
Zebo, én még egy kicsit hadd kotnyeleskedjek bele személyes tapasztalatommal: a Rega Ela mk2 hangsugárzóimat - nem is emlékszem már, milyen apropo-ból - ráakasztottam a kis 2x4 W-os! SE csövesemre, és azóta is nemritkán "ottragad" az Audio Note AZ-One helyett. Magam sem értem, de a kis csöves sokszor jobban kidomborítja az Ela általam nagyon szeretett pozitívumait (klasszikus húros hangszerek), mint az általam ismert Rega erősítők (Brio, Mira 3, Cursa 3 / Maia 3) bármelyike.
Szóval szerintem érdemes kipróbálni csövessel:
"As you might know that Rega speaker is rather natural then warm, so tube amp can be a good choice too."
https://forum.lowyat.net/topic/747699/all
Ez nagyon reménykeltő,most már nagyon kíváncsi vagyok. Nem mellesleg,nekem is az ilyesféle zenék a kedvenceim!
Köszönet a "kotnyeleskedésért"!
Intel Nuc i5-SotM SMS 200 ultra neo-Resonessence Labs Invicta Mirus Pro-Krell KBL-Fapaci aktív nagymonitor.
MDA kábelezés
MDA kábelezés
Sztereó erősitők
bár a Rega-k, és ezen belül az Xel-ek is jobban szeretik a ('jó') tranyós erőlködőket , azé' lehet azokkal csövezni is, ha végképp' nem hagy a hi-fi bogár nyugton...
Zebo, én még egy kicsit hadd kotnyeleskedjek bele személyes tapasztalatommal: a Rega Ela mk2 hangsugárzóimat - nem is emlékszem már, milyen apropo-ból - ráakasztottam a kis 2x4 W-os! SE csövesemre, és azóta is nemritkán "ottragad" az Audio Note AZ-One helyett. Magam sem értem, de a kis csöves sokszor jobban kidomborítja az Ela általam nagyon szeretett pozitívumait (klasszikus húros hangszerek), mint az általam ismert Rega erősítők (Brio, Mira 3, Cursa 3 / Maia 3) bármelyike.
Szóval szerintem érdemes kipróbálni csövessel:
"As you might know that Rega speaker is rather natural then warm, so tube amp can be a good choice too."
https://forum.lowyat.net/topic/747699/all
- 4you
- V.I.P.
- Értékelés: 1150
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Szeretném kipróbálni az elktroncsöves világot. Viszont,a hagsugárzóimhoz ragaszkodnék. Ezeknek az érzékenysége 89dB-6Ohm-on. Esetlegesen kilátásban van egy 2x35W teljesítményű csöves integrált erősítő.
Elég lehet ez a teljesítmény ezekhez a dobozokhoz? Vagy ezekkel a dogbozokkal ne akarjak "csöveskedni" ??
Szerintem elég lehet, de próbáld ki.
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1
Sztereó erősitők
Azt tudni kell, hogy vannak erősítők, amikben valóban lehet cserélni a csöveket, de a csövek cseréjével a hangzás is megváltozik Nem feltétlenül jobb vagy rosszabb lesz, hanem más. Ha beleszeretsz az erősítő hangjába, előfordulhat, hogy más cső típussal kevésbé fog tetszeni, hiába a névlegesen 15-20 százalékkal magasabb kimenő teljesítmény.
Szóval, ha konkrét készülékről van szó, semmiképp ne adj érte addig pénzt, amíg ki nem próbáltad a saját rendszeredben!
Természetesen,saját rendszeres meghallgatás után köttetne meg az üzlet.
Intel Nuc i5-SotM SMS 200 ultra neo-Resonessence Labs Invicta Mirus Pro-Krell KBL-Fapaci aktív nagymonitor.
MDA kábelezés
MDA kábelezés
- Pointe
- V.I.P.
- Értékelés: 469
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Főleg úgy,hogy upgrade csövekkel,40W a teljesítmény,mint megtudtam.
Azt tudni kell, hogy vannak erősítők, amikben valóban lehet cserélni a csöveket, de a csövek cseréjével a hangzás is megváltozik Nem feltétlenül jobb vagy rosszabb lesz, hanem más. Ha beleszeretsz az erősítő hangjába, előfordulhat, hogy más cső típussal kevésbé fog tetszeni, hiába a névlegesen 15-20 százalékkal magasabb kimenő teljesítmény.
Szóval, ha konkrét készülékről van szó, semmiképp ne adj érte addig pénzt, amíg ki nem próbáltad a saját rendszeredben!
Sztereó erősitők
Egy 2x35Wattos pusp-pull csöves teljesítmény szempontból simán elég lehet egy 89dB-s dobozhoz. Viszont a csövesek háklisak, doboza válogatja, de általánosságban nem szeretik bonyolult impedanciamenetű, komplikált váltójú hangsugárzókat. Egy 6 Ohmos doboz adott esetben simán le tud menni egy-két ohmra is a mélytartományban, a csövesek ezt általában lötyögős, nem eléggé megfogott basszussal "honorálják". Egyszóval, ki kell próbálnod, hogy a te hangsugárzód szereti-e a csöves hajtást.
Nagyon köszönöm!
MDA kábelezés
MDA kábelezés
Sztereó erősitők
Egy fontos paramétert nem adtál meg: a szobád méretét. Egy átlagos 16-20 nm lakószobába a hangsugárzóidhoz bőven elég lehet egy 2 x 10 wattos csöves erősítő, legalábbis ha nem akarsz techno vagy death metal partit tartani. A csöves wattok egy kicsit másképp működnek, mint a félvezetősek.
Keress meg magánban, és szívesen kölcsönadunk egy olyan csöves integráltat, amivel ezt ki tudod próbálni.
Nagyon köszönöm a tanácsot! A szoba mérete cca. 25nm,tehát elégnek kellene ezekszerint lennie a teljesítménynek. Főleg úgy,hogy upgrade csövekkel,40W a teljesítmény,mint megtudtam.
Nagyon köszönöm a felkínált lehetőséget!! Igen szerencsés helyzetben van kishazánk hifis közössége,hogy ilyen korrekt-segítőkész forgalmazóink-gyártóink vannak mint pl a Pointe. Jelenleg még alku folyamatában van a szóban forgó üzlet/csere,ha esetleg nem jönne össze,élnék a lehetőséggel. Amit mégegyszer nagyon köszönök.!!
MDA kábelezés
MDA kábelezés
Sziasztok!
Egy 2x35Wattos pusp-pull csöves teljesítmény szempontból simán elég lehet egy 89dB-s dobozhoz. Viszont a csövesek háklisak, doboza válogatja, de általánosságban nem szeretik bonyolult impedanciamenetű, komplikált váltójú hangsugárzókat. Egy 6 Ohmos doboz adott esetben simán le tud menni egy-két ohmra is a mélytartományban, a csövesek ezt általában lötyögős, nem eléggé megfogott basszussal "honorálják". Egyszóval, ki kell próbálnod, hogy a te hangsugárzód szereti-e a csöves hajtást.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- Pointe
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Szeretném kipróbálni az elktroncsöves világot. Viszont,a hagsugárzóimhoz ragaszkodnék. Ezeknek az érzékenysége 89dB-6Ohm-on. Esetlegesen kilátásban van egy 2x35W teljesítményű csöves integrált erősítő. Elég lehet ez a teljesítmény ezekhez a dobozokhoz? Vagy ezekkel a dogbozokkal ne akarjak "csöveskedni" ??
Egy fontos paramétert nem adtál meg: a szobád méretét. Egy átlagos 16-20 nm lakószobába a hangsugárzóidhoz bőven elég lehet egy 2 x 10 wattos csöves erősítő, legalábbis ha nem akarsz techno vagy death metal partit tartani. A csöves wattok egy kicsit másképp működnek, mint a félvezetősek.
Keress meg magánban, és szívesen kölcsönadunk egy olyan csöves integráltat, amivel ezt ki tudod próbálni.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
MDA kábelezés
MDA kábelezés
Sztereó erősitők
Sziasztok,
Egy 30m2-es szobában van két MB Quart QL C 400 álló hangfalpár Tüű Károly által felújítva. Ezekhez keresek sztereó erősítőt 100e-ig. Hallgatok szinte minden zenét, de 60-70%-ban elektronikusat. Eddigi tanácsok alapján régi (90' évek) nagy vasakat keresgéltem, de érdekelne a ti véleményetek is. Konkrét típusok, vagy 1-1 gyártó sorozata. Bármilyen észrevételnek örülök.
Ákos
- leoneottiz
- V.I.P.
- Értékelés: 643
Sztereó erősitők
A vintage audió rovatban hirdetnek egy Yamaha Cr-620-at. Annál szépen szól a szaxofon.
A jofogáson van egy AX-590, az is hasonló kategória (azért a Cr jobb!!!)
Osu no seishin!
Sztereó erősitők
Igaz nem erősítő de a fúvósok nagyon szeretik a tölcséres dobozokat! Ha fúvós "fan" vagy, érdemes lehet meghallgatni egy csöves erősítőt pl egy Tannoy- Altec pároson. Erősítőnek nem is nagyon kellene jobb mint a hirdetett diy Neiro. Nos ezek után át is lehetne értelmezni az otthoni zenehallgatás fogalmát.
Még együtt is bőven beleférnek az 50e Ft-os keretbe, még marad is pénzmag egy üveg körömlakkra az asszonynak, hogy egál legyen és ne legyen probléma.
- Pointe
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Igaz nem erősítő de a fúvósok nagyon szeretik a tölcséres dobozokat! Ha fúvós "fan" vagy, érdemes lehet meghallgatni egy csöves erősítőt pl egy Tannoy- Altec pároson. Erősítőnek nem is nagyon kellene jobb mint a hirdetett diy Neiro. Nos ezek után át is lehetne értelmezni az otthoni zenehallgatás fogalmát.
Igen, ha jól számolom, ez pont kijön 50 ezer forintból.
Tudtok mondani olyan szép hangú sztereó erősítőt amelyen szépen szól a saxofon hangja?
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1260
Sztereó erősitők
Tudtok mondani olyan szép hangú sztereó erősítőt amelyen szépen szól a saxofon hangja?
Sztereó erősitők
Bocs, nem tudom ez miért sikerült kettőre...
Szórakozik a gépem talán...
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.
“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.
Sztereó erősitők
SONY TA-F670ES vagy SONY TA-F690ES.
De az, hogy nekem tetszik, nem biztosíték arra, hogy neked is fog.
Ezek beleférnek a keretedbe, én nemrég adtam el egyet, 35 ezer környékén.
A hangot még ezer módon tudod befolyásolni, pl. kábelekkel, meg a hangszórón is rengeteg múlik.
És a felvételek: egyhangszeres vagy 3-4 fős zenekaroknál sokszor gyönyörűek a hangszerhangok,
nagyobb zenekaroknál meg az egységes megszólalás miatt kisebbnek hallani.
Ha jót akarsz, hallgasd meg saját füleddel, és az alapján dönts, kell-e. Lehetőleg otthon, saját rendszeredben próbáld ki.
Ha teheted, ne erősítőt vegyél, hanem komplett rendszert, akkor nem kell kísérletezned, azt már megtették helyetted a gyártók, kereskedők.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5239
Sztereó erősitők
Azt hiszem, ez elsősorban a hangsugárzókon múlik, kevésbé az erősítőn.
Bizonyos szint felett -és itt nem horror árú holmikra gondolok-, az erősítő éppúgy számít, mind a hangsugárzó. Más hibái vannak az elektronikáknak, mint az elektromechanikus átalakítóknak. A csöves erősítők esetleges magas kimeneti impedanciája megváltoztathatja a többutas hangsugárzó átvitelét, és nem előnyére. Ez akkor is igaz, ha 1MFt az erősítő ára és 30e a hangsugárzóé.
Szépen szóló szaxofon nem olyan elérhetetlen álom, de ha olyan hangosan szeretnénk hallgatni, mint élőben, na az már kemény (és nagyon drága) dió
- Pointe
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Azt hiszem, ez elsősorban a hangsugárzókon múlik, kevésbé az erősítőn.
Nekem volt régen Cyrus 2 erősítőm,ha jól emlékszem akkor annak pont ez volt az erőssége.
De a hangsugárzóra elég kényes.
Sztereó erősitők
Nekem volt régen Cyrus 2 erősítőm,ha jól emlékszem akkor annak pont ez volt az erőssége.
De a hangsugárzóra elég kényes.
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2748
Sztereó erősitők
50.000Ft-ig
A rendszer többi eleme is fontos. Azok már megvannak?
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 674
Sztereó erősitők
50.000Ft-ig
nehéz lesz...
és ez csak egy komponens a szaxofonhoz
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- bigbody235
- Újonc fórumos
- Értékelés: 1
Sztereó erősitők
Van több is, milyen árkategória érdekel?
50.000Ft-ig