Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!

Házimozi erősítők, processzorok

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 131

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: Roli80 »

Analógon teljesen felesleges összehasonlítani, mondom, úgy, h én meg a Malac-ot ismerem. Ízig - vérig HDMI-re kihegyezett proci. Az analóg része gyengébb, mint a régi csúcs 8003-é. Illetve az analóg szép és jó, de mint mondottam roppant kábel érzékeny, illetve függő. A kollégát ismerve már pár éve, ő erre, se időt, se olyan pénzmennyiséget nem hajlandó költeni amit mondjuk egy Lexicon megérdemelne. Szóval amire éppen te gondolsz, az esetünkben nem egyértelműen fehér, vagy fekete, még ha hízelgők is neked a régebbi gépek lehetőségei. Kicsit olyan ő, mint a gyerek aki zárás után bent ragadt a cukrászdába. Minden süteménybe hamar bele akar harapni, mert kíváncsi az ízükre, de igazából egynek sem tapasztalja élvezi ki az ízét. 
De ezt a két gépet máshogy tisztességesen nem lehet összehasonlítani mint analógon! Az a csatlakozó megvan mindkettőn. A lebutított coaxon akarjuk mindkettőre rákötni?
Az erősítők sőt hangsugárzók cseréje a másik amit nem értek, hogy mit akar ebből kihozni?

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Mindkét készüléken ott van az analóg bemenet(mindig volt és mindig lesz) azon kell bekötni! Ha meg nem akar annyit dugdosni akkor elég a két csatorna. Akár filmek tesztelésénél is, hiszen a forrás marad és nem lenne rosszabb mint a coaxra lebutított hang. Most árulom az MC4-em úgyhogy tudom, hogy mire lehet képes. Egyébként ez az összehasonlítás, hogy mire képes egy régebbi "nagyvas", egy úJ középkategóriával szemben... A hangja, a minősége a Lexiconnak nem lett rosszabb csak a szolgáltatás lett kevesebb és az ára ezért csökken. De fizessen mindenki egyszer használatos funkciókért és élvezze. Én nem ilyen vagyok.
Analógon teljesen felesleges összehasonlítani, mondom, úgy, h én meg a Malac-ot ismerem. Ízig - vérig HDMI-re kihegyezett proci. Az analóg része gyengébb, mint a régi csúcs 8003-é. Illetve az analóg szép és jó, de mint mondottam roppant kábel érzékeny, illetve függő. A kollégát ismerve már pár éve, ő erre, se időt, se olyan pénzmennyiséget nem hajlandó költeni amit mondjuk egy Lexicon megérdemelne. Szóval amire éppen te gondolsz, az esetünkben nem egyértelműen fehér, vagy fekete, még ha hízelgők is neked a régebbi gépek lehetőségei. Kicsit olyan ő, mint a gyerek aki zárás után bent ragadt a cukrászdába. Minden süteménybe hamar bele akar harapni, mert kíváncsi az ízükre, de igazából egynek sem tapasztalja élvezi ki az ízét. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég

Te hogyan képzelnéd az összehasonlítást egy régi, és egy új HDMI-s vas közt?
Mindkét készüléken ott van az analóg bemenet(mindig volt és mindig lesz) azon kell bekötni! Ha meg nem akar annyit dugdosni akkor elég a két csatorna. Akár filmek tesztelésénél is, hiszen a forrás marad és nem lenne rosszabb mint a coaxra lebutított hang. Most árulom az MC4-em úgyhogy tudom, hogy mire lehet képes. Egyébként ez az összehasonlítás, hogy mire képes egy régebbi "nagyvas", egy úJ középkategóriával szemben... A hangja, a minősége a Lexiconnak nem lett rosszabb csak a szolgáltatás lett kevesebb és az ára ezért csökken. De fizessen mindenki egyszer használatos funkciókért és élvezze. Én nem ilyen vagyok.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Ennek az összehasonlításnak ebben a formában semmi értelme  
Te hogyan képzelnéd az összehasonlítást egy régi, és egy új HDMI-s vas közt?
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ennek az összehasonlításnak ebben a formában semmi értelme.Miert ?A hang minoseg a lenyeg ,mindegy milyen forasbol halgatom.Ha egy szokol radio egy optikai kabellel odaveri akkor nekem az is megfelel.
Vagy te ugy gondolod ,azert nincs ertelme mert az egyik egyertelmuen jobb a masiknal ?

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég

Mert tesztelni akarja butítva. Mivel egy régi Lexicon-t akar fülügyre venni, gondolom össze akarja hasonlítani. Azt mondjuk nem értem miért. Elég lenne a meglévő HDMI átvitelt összevetni a Lexicon-ból kapott DTS, DD. hanggal.
Ennek az összehasonlításnak ebben a formában semmi értelme.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Ilyenkor (amikor egy kollégának valami nem megy) nem vagy kíváncsi, hogy nálad működik-e rendesen a dolog?
OPPO 105D+Marantz 7702 van mindkettőtöknek.
Csak egy koax kábel kell hozzá!

Őszintén? Annyira nem, illetve sztem minden kütyüző rémálma az a rohadt térdelés kitekert pózokba, h a kábel rengetegbe bogarászva dugdossa azokat a nyüves kábeleket. Annyit csináltam már, h a hátamon futkos a hideg ha ilyet kell csinálni, ezért kerülöm mint a pestist. Itt volt egy szatyor hangfalkábel, napokig győzködtem magam, h na most nekiállok.  

Vendég

Sosem próbáltam. Egyszer kötöttem össze talán coaxal, mintha zenét teszteltem volna, de lehet a 8003  Minden tiszteletem a régi vasaknak, kivételes cuccok, de visszafelé már nem lépkednék. Nem mintha nagy hi-tech guru lennék, persze ez csak saját vélemény, és nem a minőségről szól, mert azt nem vonom kétségbe. Mondjuk annyi igazság van, h a 105D-t analógban kötném össze a Lexicon-al, aztán már meg is vannak a master hangok. Az már más kérdés, h nem 2 forint, és ismét el lehet veszni a kábel félék sokaságában. Persze a kollégát nem féltem. Nem ver gyökeret nála semmi, de legalább mindent kipróbál. 
Amig megnem talalom az igazit addig mindent ki probalok.csak nalam ez egy kicsit gyorsabban porog az atlagnal.kb 2 honap es megunom a hangjukat.

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Sosem próbáltam. Egyszer kötöttem össze talán coaxal, mintha zenét teszteltem volna, de lehet a 8003  Minden tiszteletem a régi vasaknak, kivételes cuccok, de visszafelé már nem lépkednék. Nem mintha nagy hi-tech guru lennék, persze ez csak saját vélemény, és nem a minőségről szól, mert azt nem vonom kétségbe. Mondjuk annyi igazság van, h a 105D-t analógban kötném össze a Lexicon-al, aztán már meg is vannak a master hangok. Az már más kérdés, h nem 2 forint, és ismét el lehet veszni a kábel félék sokaságában. Persze a kollégát nem féltem. Nem ver gyökeret nála semmi, de legalább mindent kipróbál. 

Ilyenkor (amikor egy kollégának valami nem megy) nem vagy kíváncsi, hogy nálad működik-e rendesen a dolog?
OPPO 105D+Marantz 7702 van mindkettőtöknek.
Csak egy koax kábel kell hozzá!

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 62

Hozzászólás Szerző: sanko »

Sosem próbáltam. Egyszer kötöttem össze talán coaxal, mintha zenét teszteltem volna, de lehet a 8003  Minden tiszteletem a régi vasaknak, kivételes cuccok, de visszafelé már nem lépkednék. Nem mintha nagy hi-tech guru lennék, persze ez csak saját vélemény, és nem a minőségről szól, mert azt nem vonom kétségbe. Mondjuk annyi igazság van, h a 105D-t analógban kötném össze a Lexicon-al, aztán már meg is vannak a master hangok. Az már más kérdés, h nem 2 forint, és ismét el lehet veszni a kábel félék sokaságában. Persze a kollégát nem féltem. Nem ver gyökeret nála semmi, de legalább mindent kipróbál.  Köszi,én se használom a mozihoz,csak a DAC-hoz amikor sztereózok,így csak átdugtam az UMC-1-be hogy megnézzem
,de nálam műkszik.Azért majd figyelem a topicot,kíváncsi leszek mi lehet a gond.
Rendszer:
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
DAC:DIY (CS8414/CS4396) Processzor:Emotiva UMC-1Végfok:DIY 4CH ClassD Audio USA
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Így már értem az egészet,csak szerintem ez akkor már nem a gépek,hanem a formátumok "harca" lesz.
Ennek ellenére változatlanul nem értem a core hang sztereóra lekeverését a Marantz részéről.
Tonyka,Nálad is így van?

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Így már értem az egészet,csak szerintem ez akkor már nem a gépek,hanem a formátumok "harca" lesz.

Ennek ellenére változatlanul nem értem a core hang sztereóra lekeverését a Marantz részéről.

Tonyka,Nálad is így van?
Rendszer:
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

ezek igazabol atmos hangok es lehet ,hogy tul nagy surusegu ahoz hogy lebutitsa.

Ez biztosan nincs így! 
Az Atmos csak plusz infó, az alap a TrueHD.
(érdekes kérdés, hogy akkor mennyire is dolgozik objektumokkal??) 

En sem vagyok eben egy szaki
de azt hittem h a bitstream azt jelenti hogy tovabb engedi belenyulas nelkul a hangot.
legalabbis en hdmi-n ugy hasznalom.

De korábban azt írtad, hogy HDMI-n sem OK az, amit szeretnél.

Ebben igazad van,csak abban sem biztam ,hogy egy atmos hangot at tud meni egy coaxon butitva.Plusz nagyon meszirol jon a Lexikon ,es ha nagy kulonbseget hallotam volna a butitot hangon ,akkor nem farasztottam volna senkit az utazasal .Itt a regi "butabb"csucsgepet kell osszevetni a leguljabb teknologiaval.

Ha a Marantz-cal próbálod, akkor nagy a különbség a "butított" hang és az Atmos között.
Abból nem érdemes következtetni a Lexicon-ra.

Plusz ott az RCA-s összekötés a HD hangokra. 
Plusz ott az XLR bemenet a Lexicon procin és az is elég komoly változás lehet sztereóban 

Vendég

Mert tesztelni akarja butítva. Mivel egy régi Lexicon-t akar fülügyre venni, gondolom össze akarja hasonlítani. Azt mondjuk nem értem miért. Elég lenne a meglévő HDMI átvitelt összevetni a Lexicon-ból kapott DTS, DD. hanggal.
Ebben igazad van,csak abban sem biztam ,hogy egy atmos hangot at tud meni egy coaxon butitva.Plusz nagyon meszirol jon a Lexikon ,es ha nagy kulonbseget hallotam volna a butitot hangon ,akkor nem farasztottam volna senkit az utazasal .Itt a regi "butabb"csucsgepet kell osszevetni a leguljabb teknologiaval.

Vendég

Ez így van,csak jelen esetben mivel a coax digit kimenetet akarod használni az opposaját maga hozza ki a maximumot a HD hangsávokból,amit a kimenet szabványa enged.Mér egy kérdés,a 7702-es HD képes,nem?Miért "gyötröd" a coax-al,ha a HDMI-on minden megy flottul?
Malac egy legujabb atmos-os proci.mindent visz.Nagyon brutal hanggal.
A coax-ot azert eroltettem ,mert elvileg lehet ,hogy jon hozzam egy lexicon proci amin nincs hdmi,es ki akartam probalni ,milen a coax butitott hang.Nehogy csalodjak ,Lexikon ide vagy oda.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Ez így van,csak jelen esetben mivel a coax digit kimenetet akarod használni az oppo
saját maga hozza ki a maximumot a HD hangsávokból,amit a kimenet szabványa enged.
Mér egy kérdés,a 7702-es HD képes,nem?Miért "gyötröd" a coax-al,ha a HDMI-on minden megy flottul?

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

de azt hittem h a bitstream azt jelenti hogy tovabb engedi belenyulas nelkul a hangot.

Ez így van,csak jelen esetben mivel a coax digit kimenetet akarod használni az oppo
saját maga hozza ki a maximumot a HD hangsávokból,amit a kimenet szabványa enged.

Mér egy kérdés,a 7702-es HD képes,nem?Miért "gyötröd" a coax-al,ha a HDMI-on minden megy flottul?
Rendszer:

Vendég

Szerintem nincs köze ennek a problémának az audió bitrátához,aztán lehet hogy tévedek.En sem vagyok eben egy szaki de azt hittem h a bitstream azt jelenti hogy tovabb engedi belenyulas nelkul a hangot.

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

ezek igazabol atmos hangok es lehet ,hogy tul nagy surusegu ahoz hogy lebutitsa.Szerintem nincs köze ennek a problémának az audió bitrátához,aztán lehet hogy tévedek.
Rendszer:

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

itt mindegyikel ki probaltam ,de valtozatlan.Ez a menü hasonló mint a 93-asé,csak itt egy pontba szedték,ami nálam kettőben van,ha itt bitstreamra
van állítva ki kell hogy adja a core hangot a HD hangsávokból,ha nem adja ki akkkor nem tudom mi lehet a gubanc.
Rendszer:

Vendég

A CA752 is ugyanez.
ezek igazabol atmos hangok es lehet ,hogy tul nagy surusegu ahoz hogy lebutitsa.

Vendég

itt mindegyikel ki probaltam ,de valtozatlan.

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Nálam a 7.1 Atmos-szal ez van coaxon:

Érdekes, hogy 6.1et küld az erősízőnek

Igen,mert a coaxon max.6.1 jön ki,pl.DTS Discrete 6.1 vagy Dolby-Digital EX,a HD hangok előtt ezek voltak a max.csatonaszámú digitális hangformátumok.

Az már más tészta hogy különböző elektronikákkal ezekből aztán hány.0-át tudott csinálni egyik másik gép,pl.Yamaha

Rendszer:

Vendég

Akkor lehet hogy a 105D,már nem tudja ezeket a beállítási lehetőségeket?Az szívás,de a mai gépeknél már bármi megtörténhet.Csak kíváncsiságból,nem tudnál feltenni képet a menüjéről?
de ,majd a "hatalmas"mecs szuneteben lekepezem.

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

105d-nel nem igy van ,sot a coaxnal nincs lpcm atalitas.

Amugy itt nezem en is.

azert koszi a kepet !
Akkor lehet hogy a 105D,már nem tudja ezeket a beállítási lehetőségeket?
Az szívás,de a mai gépeknél már bármi megtörténhet.

Csak kíváncsiságból,nem tudnál feltenni képet a menüjéről?
Rendszer:

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”