Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Házimozi erősítők, processzorok
Házimozi erősítők,processzorok
Analógon teljesen felesleges összehasonlítani, mondom, úgy, h én meg a Malac-ot ismerem. Ízig - vérig HDMI-re kihegyezett proci. Az analóg része gyengébb, mint a régi csúcs 8003-é. Illetve az analóg szép és jó, de mint mondottam roppant kábel érzékeny, illetve függő. A kollégát ismerve már pár éve, ő erre, se időt, se olyan pénzmennyiséget nem hajlandó költeni amit mondjuk egy Lexicon megérdemelne. Szóval amire éppen te gondolsz, az esetünkben nem egyértelműen fehér, vagy fekete, még ha hízelgők is neked a régebbi gépek lehetőségei. Kicsit olyan ő, mint a gyerek aki zárás után bent ragadt a cukrászdába. Minden süteménybe hamar bele akar harapni, mert kíváncsi az ízükre, de igazából egynek sem tapasztalja élvezi ki az ízét.
De ezt a két gépet máshogy tisztességesen nem lehet összehasonlítani mint analógon! Az a csatlakozó megvan mindkettőn. A lebutított coaxon akarjuk mindkettőre rákötni?
Az erősítők sőt hangsugárzók cseréje a másik amit nem értek, hogy mit akar ebből kihozni?
Mindkét készüléken ott van az analóg bemenet(mindig volt és mindig lesz) azon kell bekötni! Ha meg nem akar annyit dugdosni akkor elég a két csatorna. Akár filmek tesztelésénél is, hiszen a forrás marad és nem lenne rosszabb mint a coaxra lebutított hang. Most árulom az MC4-em úgyhogy tudom, hogy mire lehet képes. Egyébként ez az összehasonlítás, hogy mire képes egy régebbi "nagyvas", egy úJ középkategóriával szemben... A hangja, a minősége a Lexiconnak nem lett rosszabb csak a szolgáltatás lett kevesebb és az ára ezért csökken. De fizessen mindenki egyszer használatos funkciókért és élvezze. Én nem ilyen vagyok.
Analógon teljesen felesleges összehasonlítani, mondom, úgy, h én meg a Malac-ot ismerem. Ízig - vérig HDMI-re kihegyezett proci. Az analóg része gyengébb, mint a régi csúcs 8003-é. Illetve az analóg szép és jó, de mint mondottam roppant kábel érzékeny, illetve függő. A kollégát ismerve már pár éve, ő erre, se időt, se olyan pénzmennyiséget nem hajlandó költeni amit mondjuk egy Lexicon megérdemelne. Szóval amire éppen te gondolsz, az esetünkben nem egyértelműen fehér, vagy fekete, még ha hízelgők is neked a régebbi gépek lehetőségei. Kicsit olyan ő, mint a gyerek aki zárás után bent ragadt a cukrászdába. Minden süteménybe hamar bele akar harapni, mert kíváncsi az ízükre, de igazából egynek sem tapasztalja élvezi ki az ízét.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Te hogyan képzelnéd az összehasonlítást egy régi, és egy új HDMI-s vas közt?
Mindkét készüléken ott van az analóg bemenet(mindig volt és mindig lesz) azon kell bekötni! Ha meg nem akar annyit dugdosni akkor elég a két csatorna. Akár filmek tesztelésénél is, hiszen a forrás marad és nem lenne rosszabb mint a coaxra lebutított hang. Most árulom az MC4-em úgyhogy tudom, hogy mire lehet képes. Egyébként ez az összehasonlítás, hogy mire képes egy régebbi "nagyvas", egy úJ középkategóriával szemben... A hangja, a minősége a Lexiconnak nem lett rosszabb csak a szolgáltatás lett kevesebb és az ára ezért csökken. De fizessen mindenki egyszer használatos funkciókért és élvezze. Én nem ilyen vagyok.
Ennek az összehasonlításnak ebben a formában semmi értelme
Te hogyan képzelnéd az összehasonlítást egy régi, és egy új HDMI-s vas közt?
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
-
Vendég
Ennek az összehasonlításnak ebben a formában semmi értelme.Miert ?A hang minoseg a lenyeg ,mindegy milyen forasbol halgatom.Ha egy szokol radio egy optikai kabellel odaveri akkor nekem az is megfelel.
Vagy te ugy gondolod ,azert nincs ertelme mert az egyik egyertelmuen jobb a masiknal ?
Mert tesztelni akarja butítva. Mivel egy régi Lexicon-t akar fülügyre venni, gondolom össze akarja hasonlítani. Azt mondjuk nem értem miért. Elég lenne a meglévő HDMI átvitelt összevetni a Lexicon-ból kapott DTS, DD. hanggal.
Ennek az összehasonlításnak ebben a formában semmi értelme.
Ilyenkor (amikor egy kollégának valami nem megy) nem vagy kíváncsi, hogy nálad működik-e rendesen a dolog?
OPPO 105D+Marantz 7702 van mindkettőtöknek.
Csak egy koax kábel kell hozzá!
Őszintén? Annyira nem, illetve sztem minden kütyüző rémálma az a rohadt térdelés kitekert pózokba, h a kábel rengetegbe bogarászva dugdossa azokat a nyüves kábeleket. Annyit csináltam már, h a hátamon futkos a hideg ha ilyet kell csinálni, ezért kerülöm mint a pestist. Itt volt egy szatyor hangfalkábel, napokig győzködtem magam, h na most nekiállok.
-
Vendég
Sosem próbáltam. Egyszer kötöttem össze talán coaxal, mintha zenét teszteltem volna, de lehet a 8003 Minden tiszteletem a régi vasaknak, kivételes cuccok, de visszafelé már nem lépkednék. Nem mintha nagy hi-tech guru lennék, persze ez csak saját vélemény, és nem a minőségről szól, mert azt nem vonom kétségbe. Mondjuk annyi igazság van, h a 105D-t analógban kötném össze a Lexicon-al, aztán már meg is vannak a master hangok. Az már más kérdés, h nem 2 forint, és ismét el lehet veszni a kábel félék sokaságában. Persze a kollégát nem féltem. Nem ver gyökeret nála semmi, de legalább mindent kipróbál.
Amig megnem talalom az igazit addig mindent ki probalok.csak nalam ez egy kicsit gyorsabban porog az atlagnal.kb 2 honap es megunom a hangjukat.
-
Csutka
Sosem próbáltam. Egyszer kötöttem össze talán coaxal, mintha zenét teszteltem volna, de lehet a 8003 Minden tiszteletem a régi vasaknak, kivételes cuccok, de visszafelé már nem lépkednék. Nem mintha nagy hi-tech guru lennék, persze ez csak saját vélemény, és nem a minőségről szól, mert azt nem vonom kétségbe. Mondjuk annyi igazság van, h a 105D-t analógban kötném össze a Lexicon-al, aztán már meg is vannak a master hangok. Az már más kérdés, h nem 2 forint, és ismét el lehet veszni a kábel félék sokaságában. Persze a kollégát nem féltem. Nem ver gyökeret nála semmi, de legalább mindent kipróbál.
Ilyenkor (amikor egy kollégának valami nem megy) nem vagy kíváncsi, hogy nálad működik-e rendesen a dolog?
OPPO 105D+Marantz 7702 van mindkettőtöknek.
Csak egy koax kábel kell hozzá!
Sosem próbáltam. Egyszer kötöttem össze talán coaxal, mintha zenét teszteltem volna, de lehet a 8003 Minden tiszteletem a régi vasaknak, kivételes cuccok, de visszafelé már nem lépkednék. Nem mintha nagy hi-tech guru lennék, persze ez csak saját vélemény, és nem a minőségről szól, mert azt nem vonom kétségbe. Mondjuk annyi igazság van, h a 105D-t analógban kötném össze a Lexicon-al, aztán már meg is vannak a master hangok. Az már más kérdés, h nem 2 forint, és ismét el lehet veszni a kábel félék sokaságában. Persze a kollégát nem féltem. Nem ver gyökeret nála semmi, de legalább mindent kipróbál. Köszi,én se használom a mozihoz,csak a DAC-hoz amikor sztereózok,így csak átdugtam az UMC-1-be hogy megnézzem
,de nálam műkszik.Azért majd figyelem a topicot,kíváncsi leszek mi lehet a gond.
Rendszer:
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
DAC:DIY (CS8414/CS4396) Processzor:Emotiva UMC-1Végfok:DIY 4CH ClassD Audio USA
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest
Így már értem az egészet,csak szerintem ez akkor már nem a gépek,hanem a formátumok "harca" lesz.
Ennek ellenére változatlanul nem értem a core hang sztereóra lekeverését a Marantz részéről.
Tonyka,Nálad is így van?
Így már értem az egészet,csak szerintem ez akkor már nem a gépek,hanem a formátumok "harca" lesz.
Ennek ellenére változatlanul nem értem a core hang sztereóra lekeverését a Marantz részéről.
Tonyka,Nálad is így van?
Rendszer:
-
Csutka
ezek igazabol atmos hangok es lehet ,hogy tul nagy surusegu ahoz hogy lebutitsa.
Ez biztosan nincs így!
Az Atmos csak plusz infó, az alap a TrueHD.
(érdekes kérdés, hogy akkor mennyire is dolgozik objektumokkal??)
En sem vagyok eben egy szaki
de azt hittem h a bitstream azt jelenti hogy tovabb engedi belenyulas nelkul a hangot.
legalabbis en hdmi-n ugy hasznalom.
De korábban azt írtad, hogy HDMI-n sem OK az, amit szeretnél.
Ebben igazad van,csak abban sem biztam ,hogy egy atmos hangot at tud meni egy coaxon butitva.Plusz nagyon meszirol jon a Lexikon ,es ha nagy kulonbseget hallotam volna a butitot hangon ,akkor nem farasztottam volna senkit az utazasal .Itt a regi "butabb"csucsgepet kell osszevetni a leguljabb teknologiaval.
Ha a Marantz-cal próbálod, akkor nagy a különbség a "butított" hang és az Atmos között.
Abból nem érdemes következtetni a Lexicon-ra.
Plusz ott az RCA-s összekötés a HD hangokra.
Plusz ott az XLR bemenet a Lexicon procin és az is elég komoly változás lehet sztereóban
-
Vendég
Mert tesztelni akarja butítva. Mivel egy régi Lexicon-t akar fülügyre venni, gondolom össze akarja hasonlítani. Azt mondjuk nem értem miért. Elég lenne a meglévő HDMI átvitelt összevetni a Lexicon-ból kapott DTS, DD. hanggal.
Ebben igazad van,csak abban sem biztam ,hogy egy atmos hangot at tud meni egy coaxon butitva.Plusz nagyon meszirol jon a Lexikon ,es ha nagy kulonbseget hallotam volna a butitot hangon ,akkor nem farasztottam volna senkit az utazasal .Itt a regi "butabb"csucsgepet kell osszevetni a leguljabb teknologiaval.
-
Vendég
Ez így van,csak jelen esetben mivel a coax digit kimenetet akarod használni az opposaját maga hozza ki a maximumot a HD hangsávokból,amit a kimenet szabványa enged.Mér egy kérdés,a 7702-es HD képes,nem?Miért "gyötröd" a coax-al,ha a HDMI-on minden megy flottul?
Malac egy legujabb atmos-os proci.mindent visz.Nagyon brutal hanggal.
A coax-ot azert eroltettem ,mert elvileg lehet ,hogy jon hozzam egy lexicon proci amin nincs hdmi,es ki akartam probalni ,milen a coax butitott hang.Nehogy csalodjak ,Lexikon ide vagy oda.
Ez így van,csak jelen esetben mivel a coax digit kimenetet akarod használni az oppo
saját maga hozza ki a maximumot a HD hangsávokból,amit a kimenet szabványa enged.
Mér egy kérdés,a 7702-es HD képes,nem?Miért "gyötröd" a coax-al,ha a HDMI-on minden megy flottul?
de azt hittem h a bitstream azt jelenti hogy tovabb engedi belenyulas nelkul a hangot.
Ez így van,csak jelen esetben mivel a coax digit kimenetet akarod használni az oppo
saját maga hozza ki a maximumot a HD hangsávokból,amit a kimenet szabványa enged.
Mér egy kérdés,a 7702-es HD képes,nem?Miért "gyötröd" a coax-al,ha a HDMI-on minden megy flottul?
Rendszer:
-
Vendég
Szerintem nincs köze ennek a problémának az audió bitrátához,aztán lehet hogy tévedek.En sem vagyok eben egy szaki de azt hittem h a bitstream azt jelenti hogy tovabb engedi belenyulas nelkul a hangot.
ezek igazabol atmos hangok es lehet ,hogy tul nagy surusegu ahoz hogy lebutitsa.Szerintem nincs köze ennek a problémának az audió bitrátához,aztán lehet hogy tévedek.
Rendszer:
itt mindegyikel ki probaltam ,de valtozatlan.Ez a menü hasonló mint a 93-asé,csak itt egy pontba szedték,ami nálam kettőben van,ha itt bitstreamra
van állítva ki kell hogy adja a core hangot a HD hangsávokból,ha nem adja ki akkkor nem tudom mi lehet a gubanc.
Rendszer:
-
Vendég
A CA752 is ugyanez.
ezek igazabol atmos hangok es lehet ,hogy tul nagy surusegu ahoz hogy lebutitsa.
-
Vendég
itt mindegyikel ki probaltam ,de valtozatlan.
Nálam a 7.1 Atmos-szal ez van coaxon:
Érdekes, hogy 6.1et küld az erősízőnek
Igen,mert a coaxon max.6.1 jön ki,pl.DTS Discrete 6.1 vagy Dolby-Digital EX,a HD hangok előtt ezek voltak a max.csatonaszámú digitális hangformátumok.
Az már más tészta hogy különböző elektronikákkal ezekből aztán hány.0-át tudott csinálni egyik másik gép,pl.Yamaha
Rendszer:
-
Vendég
Akkor lehet hogy a 105D,már nem tudja ezeket a beállítási lehetőségeket?Az szívás,de a mai gépeknél már bármi megtörténhet.Csak kíváncsiságból,nem tudnál feltenni képet a menüjéről?
de ,majd a "hatalmas"mecs szuneteben lekepezem.
105d-nel nem igy van ,sot a coaxnal nincs lpcm atalitas.
Amugy itt nezem en is.
azert koszi a kepet !
Akkor lehet hogy a 105D,már nem tudja ezeket a beállítási lehetőségeket?
Az szívás,de a mai gépeknél már bármi megtörténhet.
Csak kíváncsiságból,nem tudnál feltenni képet a menüjéről?
Rendszer: