Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 62

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: sanko »

Nálam a 7.1 Atmos-szal ez van coaxon:

Érdekes, hogy 6.1et küld az erősízőnek

Igen,mert a coaxon max.6.1 jön ki,pl.DTS Discrete 6.1 vagy Dolby-Digital EX,a HD hangok előtt ezek voltak a max.csatonaszámú digitális hangformátumok.

Az már más tészta hogy különböző elektronikákkal ezekből aztán hány.0-át tudott csinálni egyik másik gép,pl.Yamaha

Rendszer:
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
DAC:DIY (CS8414/CS4396) Processzor:Emotiva UMC-1Végfok:DIY 4CH ClassD Audio USA
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Akkor lehet hogy a 105D,már nem tudja ezeket a beállítási lehetőségeket?Az szívás,de a mai gépeknél már bármi megtörténhet.Csak kíváncsiságból,nem tudnál feltenni képet a menüjéről?
de ,majd a "hatalmas"mecs szuneteben lekepezem.

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

105d-nel nem igy van ,sot a coaxnal nincs lpcm atalitas.

Amugy itt nezem en is.

azert koszi a kepet !
Akkor lehet hogy a 105D,már nem tudja ezeket a beállítási lehetőségeket?
Az szívás,de a mai gépeknél már bármi megtörténhet.

Csak kíváncsiságból,nem tudnál feltenni képet a menüjéről?
Rendszer:
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest

Vendég

IMG_20160614_181624.jpgSzerintem Te nem jó menüpontot nézel az Oppónál105d-nel nem igy van ,sot a coaxnal nincs lpcm atalitas.Amugy itt nezem en is.
azert koszi a kepet !

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Automatán van. Persze próbálgattam át állítani mindenre. Még az Oppo hdmi-t is kihúztam ,ki kapcsoltam ,vagy bitstream-re raktam .Az Oppo koax állításnál csak a hang sűrűséget lehet állítani ,hogy 48,94,196 kb/s legyen(vagy ilyesmi).

Reméljük majd a Lexicon-nak sikerül megküzdenie vele.(Persze ha lesz találka)
Szerintem Te nem jó menüpontot nézel az Oppónál
Rendszer:

Vendég

Láttam hogy nem jön össze,ezért megnéztem nálam.Oppo 93-as+UMC-1, HDMI-bitstrem Coax-bitstream,
bekötve HDMI-on és coax-on is és az Oppo kiszedi a core hangot a HD hangsávokból.
DTS-HD Masterből DTS,True-HD-ból Dolby-Digital.Ha átállítom PCM-re,akkor mindenből 2ch PCM.
Valami a Marantznál nincs jól beállítva.Automatán van a formátum felismerés?

Automatán van. Persze próbálgattam át állítani mindenre. Még az Oppo hdmi-t is kihúztam ,ki kapcsoltam ,vagy bitstream-re raktam .Az Oppo koax állításnál csak a hang sűrűséget lehet állítani ,hogy 48,94,196 kb/s legyen(vagy ilyesmi).
Reméljük majd a Lexicon-nak sikerül megküzdenie vele.(Persze ha lesz találka)

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Láttam hogy nem jön össze,ezért megnéztem nálam.Oppo 93-as+UMC-1, HDMI-bitstrem Coax-bitstream,

bekötve HDMI-on és coax-on is és az Oppo kiszedi a core hangot a HD hangsávokból.

DTS-HD Masterből DTS,True-HD-ból Dolby-Digital.Ha átállítom PCM-re,akkor mindenből 2ch PCM.

Valami a Marantznál nincs jól beállítva.Automatán van a formátum felismerés?
Rendszer:

Vendég

Ha az Oppo-ból hdmi-n Lpcm-et küldesz ki, akkor mi van?
Akkor sem jó. Remélem a Marantz cseszi el. Habár azt nem tudom ,hogy az Opponak vagy a Malacnak kellene át alakítania.

Vendég

Most néztem a pc nfo-ban Truehd mindegyik ilyen file. Pcm-et sehol sem írja.Lehet köze ,hogy mindegyik legalább 9000kb/s

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

persze neora lehet rakni de annak nagyon buta hangzasa van.
lehet ,hogy az mpl file kat nem tudja ugy bealitani.mert ezeknel a filmeknel hdmi n bekotve nem dts hd t ir ki ,hanem multi ch t.

Akkor az nem DTS HD, hanem PCM formátumban van. 

Vendég

Ha elvileg sztereónak érzékeli, akkor mondjuk át lehetne kapcsolni Neo6-ra.
Az műxik?
A Marantz beállításainál is van auto lehetőség, esetleg azt próbáld ki!
Plusz olyanra emlékszem, ha esetleg valami zóna be van állítva, oda nem tud csak sztereó hangot küldeni a gép.
Érdekes jelenség, hogy a DTS megy és a DTSHD meg csak sztereóban. Elvileg semmi különbség nincs.

persze neora lehet rakni de annak nagyon buta hangzasa van.
lehet ,hogy az mpl file kat nem tudja ugy bealitani.mert ezeknel a filmeknel hdmi n bekotve nem dts hd t ir ki ,hanem multi ch t.

Csutka

a hdmi t kikapcsoltam ,h ne azt erekelje a marantz

Ha elvileg sztereónak érzékeli, akkor mondjuk át lehetne kapcsolni Neo6-ra.
Az műxik?
A Marantz beállításainál is van auto lehetőség, esetleg azt próbáld ki!
Plusz olyanra emlékszem, ha esetleg valami zóna be van állítva, oda nem tud csak sztereó hangot küldeni a gép.
Érdekes jelenség, hogy a DTS megy és a DTSHD meg csak sztereóban. Elvileg semmi különbség nincs.

Vendég

Az Audio Format menüben a koax/optikai kimenet legyen bitstream.

a hdmi t kikapcsoltam ,h ne azt erekelje a marantz

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 131

Hozzászólás Szerző: Roli80 »

koszi !
azon van ,de ugy is csak sztereonak erzekeli a marantz.lehet, hogy a marantz ludas a dologban.
dts vagy dd hangot rendesen kezeli csak a hd hangot nem.

Én is az audio format menüre gondoltam gondoltam.

Vendég

koszi !
azon van ,de ugy is csak sztereonak erzekeli a marantz.lehet, hogy a marantz ludas a dologban.
dts vagy dd hangot rendesen kezeli csak a hd hangot nem.

Csutka

azert akarom coaxal ,mert kiszeretnek probalni egy lexicon procit,es nem tudom h ezeket a hangokat hogyan tudnam atkuldeni digitalisan.
az oppo menujeben nem lehet at allitani.

Vendég

A audio setup-ban próbálkozz átállítással, de így csak erősen lebutított hangot kapsz. Az analóg összekötéssel jobban jársz.
azert akarom coaxal ,mert kiszeretnek probalni egy lexicon procit,es nem tudom h ezeket a hangokat hogyan tudnam atkuldeni digitalisan.
az oppo menujeben nem lehet at allitani.

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 131

Hozzászólás Szerző: Roli80 »

Tudja valaki,hogyan lehet kihozni dts vagy dd hangot coaxon keresztul ha mlp vagy dts hd,atmos hangot szeretnek rakuldeni ?
oppo 105d rol kotom ra a marantz 7702 re.
Csak sztereo hangot tudok atpreselni rajta.

A audio setup-ban próbálkozz átállítással, de így csak erősen lebutított hangot kapsz. Az analóg összekötéssel jobban jársz.

Vendég

Tudja valaki,hogyan lehet kihozni dts vagy dd hangot coaxon keresztul ha mlp vagy dts hd,atmos hangot szeretnek rakuldeni ?
oppo 105d rol kotom ra a marantz 7702 re.
Csak sztereo hangot tudok atpreselni rajta.

istvan77
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 148

Hozzászólás Szerző: istvan77 »

Szia.
Saját tapasztalatom alapján:
Sajnos nem tartozik azon készülékek közé,amelyre büszke lehetne a Sony.
Teljesítménye gyengusz/dinamikátlan minőségről nem tudnék beszélni,sem az str-dg-500 sem az 510-es esetében a többit nem próbáltam a dg sorozatból.
Még egy pascal szettet sem tudnak kiszolgálni rendesen.
Egyáltalán nem ajánlom a STR-DG sorozat tagjait.
Helyette viszont az STR-DB sorozat szinte bármelyik tagját a 840-estől felfelé 870 925 930 940  975 1070 1080 2000 ezek mindegyike egy körön kettőt ráver az 510-re hangminőségben dinamikában és teljesítményben egyaránt. A kinézetről a pontmátrixos kijelző hiányáról,valamint a gazdaságos súlyáról nem is beszélve ami a dg sorozatra jellemző.
Szóval kétféleképpen vegyél az str-dg sorozatból,sehogy és dehogy.

köszönöm szépen a hozzászólásodat akkor máshol keresgélek.Ezért  szeretek én idejárni tájékozódni
hangfal: front: Quadral Tribun,Center:Clarus Titan,Surr:Cav audio ds30,sub:phonar as-100dvd lejátszó:Pioneer dv-668Házimozi:Amp:Cambridge Audio 351r multimédia:zappiti 4k projektor:Toshiba tdp s8 tv:Plasma ps42c430<p>

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

Sziasztok.Sony str-dg-510-el kapcsolatban van valakinek valami információja?Minőségre gondolok vagy hogy volt e már valakinek ilyen erősítője vagy hallotta e már?A válaszokat előre is köszönöm.
Szia.
Saját tapasztalatom alapján:
Sajnos nem tartozik azon készülékek közé,amelyre büszke lehetne a Sony.
Teljesítménye gyengusz/dinamikátlan minőségről nem tudnék beszélni,sem az str-dg-500 sem az 510-es esetében a többit nem próbáltam a dg sorozatból.
Még egy pascal szettet sem tudnak kiszolgálni rendesen.
Egyáltalán nem ajánlom a STR-DG sorozat tagjait.
Helyette viszont az STR-DB sorozat szinte bármelyik tagját a 840-estől felfelé 870 925 930 940  975 1070 1080 2000 ezek mindegyike egy körön kettőt ráver az 510-re hangminőségben dinamikában és teljesítményben egyaránt. A kinézetről a pontmátrixos kijelző hiányáról,valamint a gazdaságos súlyáról nem is beszélve ami a dg sorozatra jellemző.
Szóval kétféleképpen vegyél az str-dg sorozatból,sehogy és dehogy.  

istvan77
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 148

Hozzászólás Szerző: istvan77 »

Sziasztok.Sony str-dg-510-el kapcsolatban van valakinek valami információja?Minőségre gondolok vagy hogy volt e már valakinek ilyen erősítője vagy hallotta e már?A válaszokat előre is köszönöm.
hangfal: front: Quadral Tribun,Center:Clarus Titan,Surr:Cav audio ds30,sub:phonar as-100dvd lejátszó:Pioneer dv-668Házimozi:Amp:Cambridge Audio 351r multimédia:zappiti 4k projektor:Toshiba tdp s8 tv:Plasma ps42c430<p>

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Csak ennyire általános a dolog, de tényleg teli vele az internet, a Sekonnál is tornyokba áll a HDMI board hibás cucc.

Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Hali!
Lehet találkozott már valaki hasonló problémával, a segítségét kérném.
Egy Onkyo tx-nr 509-es erősítő nem ad ki hangot. Minden működik rajta, állítható is a menüben a hálózati beállítások és az upgrade
opciókon kívül. Azok inaktívak. Eleinte több bekapcsolásra megjelent a hang, illetve a kijelző baloldalán a csatornák számának az ikonja. Most már nem, s nincs hang sem a tunert kapcsolva, sem mást, sem analóg, sem digitális, sem hdmi összekötéssel. A kép átmegy a hdmi-in, a források között kapcsolgatva megjelenik a megfelelő forrás képe, hang nem. Reset megvolt, változás semmi.
Köszönöm a tippeket.

Rossz hír, de azt hiszem elérte az Onkyo-k fekete halála. Nevezetesen a HDMI panel goodbye. A neten millió infót találsz róla, itt is kitárgyaltuk már 100x. 509-es estén könnyedén gazdaságtalan lesz a javítás. Szóval lehet érdemes lesz új vas után nézni. Amúgy Sekon BT ha javíttatás mellett döntesz, bár sztem az árat meghallva menekülni fogsz 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

junior19
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 28

Hozzászólás Szerző: junior19 »

Hali!
Lehet találkozott már valaki hasonló problémával, a segítségét kérném.
Egy Onkyo tx-nr 509-es erősítő nem ad ki hangot. Minden működik rajta, állítható is a menüben a hálózati beállítások és az upgrade
opciókon kívül. Azok inaktívak. Eleinte több bekapcsolásra megjelent a hang, illetve a kijelző baloldalán a csatornák számának az ikonja. Most már nem, s nincs hang sem a tunert kapcsolva, sem mást, sem analóg, sem digitális, sem hdmi összekötéssel. A kép átmegy a hdmi-in, a források között kapcsolgatva megjelenik a megfelelő forrás képe, hang nem. Reset megvolt, változás semmi.
Köszönöm a tippeket.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”