Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
Házimozi erősítők,processzorok
Nálam a 7.1 Atmos-szal ez van coaxon:
Érdekes, hogy 6.1et küld az erősízőnek
Igen,mert a coaxon max.6.1 jön ki,pl.DTS Discrete 6.1 vagy Dolby-Digital EX,a HD hangok előtt ezek voltak a max.csatonaszámú digitális hangformátumok.
Az már más tészta hogy különböző elektronikákkal ezekből aztán hány.0-át tudott csinálni egyik másik gép,pl.Yamaha
Rendszer:
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
DAC:DIY (CS8414/CS4396) Processzor:Emotiva UMC-1Végfok:DIY 4CH ClassD Audio USA
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest
-
Vendég
Akkor lehet hogy a 105D,már nem tudja ezeket a beállítási lehetőségeket?Az szívás,de a mai gépeknél már bármi megtörténhet.Csak kíváncsiságból,nem tudnál feltenni képet a menüjéről?
de ,majd a "hatalmas"mecs szuneteben lekepezem.
105d-nel nem igy van ,sot a coaxnal nincs lpcm atalitas.
Amugy itt nezem en is.
azert koszi a kepet !
Akkor lehet hogy a 105D,már nem tudja ezeket a beállítási lehetőségeket?
Az szívás,de a mai gépeknél már bármi megtörténhet.
Csak kíváncsiságból,nem tudnál feltenni képet a menüjéről?
Rendszer:
-
Vendég
IMG_20160614_181624.jpgSzerintem Te nem jó menüpontot nézel az Oppónál105d-nel nem igy van ,sot a coaxnal nincs lpcm atalitas.Amugy itt nezem en is.
azert koszi a kepet !
Automatán van. Persze próbálgattam át állítani mindenre. Még az Oppo hdmi-t is kihúztam ,ki kapcsoltam ,vagy bitstream-re raktam .Az Oppo koax állításnál csak a hang sűrűséget lehet állítani ,hogy 48,94,196 kb/s legyen(vagy ilyesmi).
Reméljük majd a Lexicon-nak sikerül megküzdenie vele.(Persze ha lesz találka)
Szerintem Te nem jó menüpontot nézel az Oppónál
Rendszer:
-
Vendég
Láttam hogy nem jön össze,ezért megnéztem nálam.Oppo 93-as+UMC-1, HDMI-bitstrem Coax-bitstream,
bekötve HDMI-on és coax-on is és az Oppo kiszedi a core hangot a HD hangsávokból.
DTS-HD Masterből DTS,True-HD-ból Dolby-Digital.Ha átállítom PCM-re,akkor mindenből 2ch PCM.
Valami a Marantznál nincs jól beállítva.Automatán van a formátum felismerés?
Automatán van. Persze próbálgattam át állítani mindenre. Még az Oppo hdmi-t is kihúztam ,ki kapcsoltam ,vagy bitstream-re raktam .Az Oppo koax állításnál csak a hang sűrűséget lehet állítani ,hogy 48,94,196 kb/s legyen(vagy ilyesmi).
Reméljük majd a Lexicon-nak sikerül megküzdenie vele.(Persze ha lesz találka)
Láttam hogy nem jön össze,ezért megnéztem nálam.Oppo 93-as+UMC-1, HDMI-bitstrem Coax-bitstream,
bekötve HDMI-on és coax-on is és az Oppo kiszedi a core hangot a HD hangsávokból.
DTS-HD Masterből DTS,True-HD-ból Dolby-Digital.Ha átállítom PCM-re,akkor mindenből 2ch PCM.
Valami a Marantznál nincs jól beállítva.Automatán van a formátum felismerés?
Rendszer:
-
Vendég
Ha az Oppo-ból hdmi-n Lpcm-et küldesz ki, akkor mi van?
Akkor sem jó. Remélem a Marantz cseszi el. Habár azt nem tudom ,hogy az Opponak vagy a Malacnak kellene át alakítania.
-
Vendég
Most néztem a pc nfo-ban Truehd mindegyik ilyen file. Pcm-et sehol sem írja.Lehet köze ,hogy mindegyik legalább 9000kb/s
-
Csutka
persze neora lehet rakni de annak nagyon buta hangzasa van.
lehet ,hogy az mpl file kat nem tudja ugy bealitani.mert ezeknel a filmeknel hdmi n bekotve nem dts hd t ir ki ,hanem multi ch t.
Akkor az nem DTS HD, hanem PCM formátumban van.
-
Vendég
Ha elvileg sztereónak érzékeli, akkor mondjuk át lehetne kapcsolni Neo6-ra.
Az műxik?
A Marantz beállításainál is van auto lehetőség, esetleg azt próbáld ki!
Plusz olyanra emlékszem, ha esetleg valami zóna be van állítva, oda nem tud csak sztereó hangot küldeni a gép.
Érdekes jelenség, hogy a DTS megy és a DTSHD meg csak sztereóban. Elvileg semmi különbség nincs.
persze neora lehet rakni de annak nagyon buta hangzasa van.
lehet ,hogy az mpl file kat nem tudja ugy bealitani.mert ezeknel a filmeknel hdmi n bekotve nem dts hd t ir ki ,hanem multi ch t.
-
Csutka
a hdmi t kikapcsoltam ,h ne azt erekelje a marantz
Ha elvileg sztereónak érzékeli, akkor mondjuk át lehetne kapcsolni Neo6-ra.
Az műxik?
A Marantz beállításainál is van auto lehetőség, esetleg azt próbáld ki!
Plusz olyanra emlékszem, ha esetleg valami zóna be van állítva, oda nem tud csak sztereó hangot küldeni a gép.
Érdekes jelenség, hogy a DTS megy és a DTSHD meg csak sztereóban. Elvileg semmi különbség nincs.
-
Vendég
Az Audio Format menüben a koax/optikai kimenet legyen bitstream.
a hdmi t kikapcsoltam ,h ne azt erekelje a marantz
koszi !
azon van ,de ugy is csak sztereonak erzekeli a marantz.lehet, hogy a marantz ludas a dologban.
dts vagy dd hangot rendesen kezeli csak a hd hangot nem.
Én is az audio format menüre gondoltam gondoltam.
-
Vendég
koszi !
azon van ,de ugy is csak sztereonak erzekeli a marantz.lehet, hogy a marantz ludas a dologban.
dts vagy dd hangot rendesen kezeli csak a hd hangot nem.
-
Csutka
azert akarom coaxal ,mert kiszeretnek probalni egy lexicon procit,es nem tudom h ezeket a hangokat hogyan tudnam atkuldeni digitalisan.
az oppo menujeben nem lehet at allitani.
-
Vendég
A audio setup-ban próbálkozz átállítással, de így csak erősen lebutított hangot kapsz. Az analóg összekötéssel jobban jársz.
azert akarom coaxal ,mert kiszeretnek probalni egy lexicon procit,es nem tudom h ezeket a hangokat hogyan tudnam atkuldeni digitalisan.
az oppo menujeben nem lehet at allitani.
Tudja valaki,hogyan lehet kihozni dts vagy dd hangot coaxon keresztul ha mlp vagy dts hd,atmos hangot szeretnek rakuldeni ?
oppo 105d rol kotom ra a marantz 7702 re.
Csak sztereo hangot tudok atpreselni rajta.
A audio setup-ban próbálkozz átállítással, de így csak erősen lebutított hangot kapsz. Az analóg összekötéssel jobban jársz.
-
Vendég
Tudja valaki,hogyan lehet kihozni dts vagy dd hangot coaxon keresztul ha mlp vagy dts hd,atmos hangot szeretnek rakuldeni ?
oppo 105d rol kotom ra a marantz 7702 re.
Csak sztereo hangot tudok atpreselni rajta.
Szia.
Saját tapasztalatom alapján:
Sajnos nem tartozik azon készülékek közé,amelyre büszke lehetne a Sony.
Teljesítménye gyengusz/dinamikátlan minőségről nem tudnék beszélni,sem az str-dg-500 sem az 510-es esetében a többit nem próbáltam a dg sorozatból.
Még egy pascal szettet sem tudnak kiszolgálni rendesen.
Egyáltalán nem ajánlom a STR-DG sorozat tagjait.
Helyette viszont az STR-DB sorozat szinte bármelyik tagját a 840-estől felfelé 870 925 930 940 975 1070 1080 2000 ezek mindegyike egy körön kettőt ráver az 510-re hangminőségben dinamikában és teljesítményben egyaránt. A kinézetről a pontmátrixos kijelző hiányáról,valamint a gazdaságos súlyáról nem is beszélve ami a dg sorozatra jellemző.
Szóval kétféleképpen vegyél az str-dg sorozatból,sehogy és dehogy.
köszönöm szépen a hozzászólásodat akkor máshol keresgélek.Ezért szeretek én idejárni tájékozódni
hangfal: front: Quadral Tribun,Center:Clarus Titan,Surr:Cav audio ds30,sub:phonar as-100dvd lejátszó:Pioneer dv-668Házimozi:Amp:Cambridge Audio 351r multimédia:zappiti 4k projektor:Toshiba tdp s8 tv:Plasma ps42c430<p>
- Vukkeinstein
- V.I.P.

- Értékelés: 677
Sziasztok.Sony str-dg-510-el kapcsolatban van valakinek valami információja?Minőségre gondolok vagy hogy volt e már valakinek ilyen erősítője vagy hallotta e már?A válaszokat előre is köszönöm.
Szia.
Saját tapasztalatom alapján:
Sajnos nem tartozik azon készülékek közé,amelyre büszke lehetne a Sony.
Teljesítménye gyengusz/dinamikátlan minőségről nem tudnék beszélni,sem az str-dg-500 sem az 510-es esetében a többit nem próbáltam a dg sorozatból.
Még egy pascal szettet sem tudnak kiszolgálni rendesen.
Egyáltalán nem ajánlom a STR-DG sorozat tagjait.
Helyette viszont az STR-DB sorozat szinte bármelyik tagját a 840-estől felfelé 870 925 930 940 975 1070 1080 2000 ezek mindegyike egy körön kettőt ráver az 510-re hangminőségben dinamikában és teljesítményben egyaránt. A kinézetről a pontmátrixos kijelző hiányáról,valamint a gazdaságos súlyáról nem is beszélve ami a dg sorozatra jellemző.
Szóval kétféleképpen vegyél az str-dg sorozatból,sehogy és dehogy.
Sziasztok.Sony str-dg-510-el kapcsolatban van valakinek valami információja?Minőségre gondolok vagy hogy volt e már valakinek ilyen erősítője vagy hallotta e már?A válaszokat előre is köszönöm.
hangfal: front: Quadral Tribun,Center:Clarus Titan,Surr:Cav audio ds30,sub:phonar as-100dvd lejátszó:Pioneer dv-668Házimozi:Amp:Cambridge Audio 351r multimédia:zappiti 4k projektor:Toshiba tdp s8 tv:Plasma ps42c430<p>
Csak ennyire általános a dolog, de tényleg teli vele az internet, a Sekonnál is tornyokba áll a HDMI board hibás cucc.
Csak ennyire általános a dolog, de tényleg teli vele az internet, a Sekonnál is tornyokba áll a HDMI board hibás cucc.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Hali!
Lehet találkozott már valaki hasonló problémával, a segítségét kérném.
Egy Onkyo tx-nr 509-es erősítő nem ad ki hangot. Minden működik rajta, állítható is a menüben a hálózati beállítások és az upgrade
opciókon kívül. Azok inaktívak. Eleinte több bekapcsolásra megjelent a hang, illetve a kijelző baloldalán a csatornák számának az ikonja. Most már nem, s nincs hang sem a tunert kapcsolva, sem mást, sem analóg, sem digitális, sem hdmi összekötéssel. A kép átmegy a hdmi-in, a források között kapcsolgatva megjelenik a megfelelő forrás képe, hang nem. Reset megvolt, változás semmi.
Köszönöm a tippeket.
Rossz hír, de azt hiszem elérte az Onkyo-k fekete halála. Nevezetesen a HDMI panel goodbye. A neten millió infót találsz róla, itt is kitárgyaltuk már 100x. 509-es estén könnyedén gazdaságtalan lesz a javítás. Szóval lehet érdemes lesz új vas után nézni. Amúgy Sekon BT ha javíttatás mellett döntesz, bár sztem az árat meghallva menekülni fogsz
Hali!
Egy Onkyo tx-nr 509-es erősítő nem ad ki hangot. Minden működik rajta, állítható is a menüben a hálózati beállítások és az upgrade
opciókon kívül. Azok inaktívak. Eleinte több bekapcsolásra megjelent a hang, illetve a kijelző baloldalán a csatornák számának az ikonja. Most már nem, s nincs hang sem a tunert kapcsolva, sem mást, sem analóg, sem digitális, sem hdmi összekötéssel. A kép átmegy a hdmi-in, a források között kapcsolgatva megjelenik a megfelelő forrás képe, hang nem. Reset megvolt, változás semmi.
Köszönöm a tippeket.
Rossz hír, de azt hiszem elérte az Onkyo-k fekete halála. Nevezetesen a HDMI panel goodbye. A neten millió infót találsz róla, itt is kitárgyaltuk már 100x. 509-es estén könnyedén gazdaságtalan lesz a javítás. Szóval lehet érdemes lesz új vas után nézni. Amúgy Sekon BT ha javíttatás mellett döntesz, bár sztem az árat meghallva menekülni fogsz
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Hali!
Köszönöm a tippeket.