Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- melczeradam
- Fórumlakó

- Értékelés: 44
Kábelezzünk
Ezek szerint ennek nincs akkora jelentősége mint gondoltam.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6537
Kábelezzünk
Azt nem akarok..
De akkor a D102-est is használhatom,vagy az ellenállása miatt inkább ne?
Szerintem meg próbáld ki mind a kettőt és azt hagyd a rendszerben amelyik neked jobb...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Kábelezzünk
Használd csak. A 75 Ohm-osdit nyugodtan el lehet felejteni.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- melczeradam
- Fórumlakó

Kábelezzünk
A D102 110 Ohm-os,tehát ha xlr dugókat teszel rá (szimmetrikus bekötéssel),akkor csinálhatsz belőle AES EBU digit kábelt.
Azt nem akarok..
- melczeradam
- Fórumlakó

Kábelezzünk
A VDH First és First Ultimate is 75 Ohm-os,tehát kimondottan digit kábelnek is használható.Akkor valamit fèlreértettem,egy angol oldalon találtam.De inkább a First-öt hasznákom erre a célra..
Köszi az infót!
- melczeradam
- Fórumlakó

Kábelezzünk
Nyugodtan használhatod.
Köszi a gyors választ!
Kábelezzünk
Digitális összekötőként használhatom a VdH D102 mkIII-as összekötőmet? Ez elvileg analóg,de semmilyen efféle írást nem találtam.
Nyugodtan használhatod.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- melczeradam
- Fórumlakó

Kábelezzünk
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem,
Digitális összekötőként használhatom a VdH D102 mkIII-as összekötőmet?Ez elvileg analóg,de semmilyen efféle írást nem találtam.Azt tudom ,hogy a VdH First Ultimate kábel nem jó erre a célra..
Segítségeteket előre is köszi.
Üdv,melczeradam
Kábelezzünk
(Lacy, igyál egy sört... )
kösz de nem szeretem a sört
- rozoga62
- Fórumlakó

- Értékelés: 95
Kábelezzünk
Arzachel, köszi szépen!
(Lacy, igyál egy sört... )
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 771
Kábelezzünk
Szervusztok!
A Supra Ply 3.4 hangsugárzó kábelről írják valahol, hogy egy kicsit visszafogott a magas tartományban. Ez azt jelenti, hogy egy mezei réz hangszóró vezetéktől is kevesebb legfelül?
Ahogy elnézem a szerkezetét ennek a kábelnek,igazat írnak.Az Onkyo-hoz jó lesz,mert a 20 dollár/méter ár elég jó.
Az Onkyo keménységét puhítani fogja.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Kábelezzünk
Lacy! Melyik részét nem érted ennek az egyszerű kérdésnek?
úgy az egész
másikpélda: milyen autót vettél? pirosat
Na kb ennyire érthető és értelmezhető a dolog
Mit értesz mezei réz vezeték alatt?
mezei réz lehet a 2 eres lámpazsinór is, meg a vdH legdrágább rézből készült vezetéke is.
Vagy mit értesz a visszafogott alatt? nálam a z agarakat (lovakat) fogják vissza, a magas max kevés vagy mosott vagy szőrös (ezeket mind hallottam már)
És mi az hogy legfelül? min legfelül? a Burj al Arab tetején legfelül, vagy a létrán legfelül?
Vagy a magas tartományban?
Ha pontos választ szeretnél akkor pontosabban kéne kérdezni.
Ráadásul egy olyan kábelről, amiről még én spec soha nem hallottam de lehet hogy a többség is így ven ezzel.
- rozoga62
- Fórumlakó

Kábelezzünk
Lacy! Melyik részét nem érted ennek az egyszerű kérdésnek?
Kábelezzünk
Szervusztok!
A Supra Ply 3.4 hangsugárzó kábelről írják valahol, hogy egy kicsit visszafogott a magas tartományban. Ez azt jelenti, hogy egy mezei réz hangszóró vezetéktől is kevesebb legfelül?
ez most komoly hogy ilyet kérdezel???
Mért nem azt hogy szerintem jó volt a diós csiga amit tegnap ettél mert kb pont ugyanannyira tudni rá a választ.
- rozoga62
- Fórumlakó

Kábelezzünk
Szervusztok!
Kábelezzünk
Üdv.
Ha adott egy Bi-wire-s hangfal tehát 4 db kábelt tud fogadni akkor mi a helyes bekötés abban az esetben ha single hangfalkábelt használok jumper segítségével?
Ugye van a High és van a Low terminál.
Személyes tapasztalatom az ,hogy lehet játszani a kábelek bekötésével és ezáltal a hangkép megváltozik. Ugye 4 bekötési lehetőség van,egy külső jumper kábellel össze van kötve a negatív illetve a pozítiv terminál.
1. a single kábelt a Low terminálokba kötöm be
2. a single kábelt a High terminálokba kötöm be
3. a single kábelből a - az alsó Lowba a + a felső High terminálba
4 a single kábelből a - a felső High-be a + az alsó Low-ba.
Mind a négy esetben más hangkép fogad.
A legnagyobb különbség a 3 és 4 bekötésnél tapasztalható a 3 bekötésnél részleteket tudok előcsalni a zenéből vagy filmekből a 4 bekötésnél a mélyek jönnek elő.
Kinek mi a személyes tapasztalata?
Én az mondanám, hogy csak két értelmes bekötés van (1 és2). Amelyik hangszóróhoz a +-t kábellel kötötted be annak a -át kösd be a kábel - ával és ezekről menj a jumperrel, de nem menj vele 'keresztbe'. Ezek közül azt válaszd, amelyik jobban tetszik.
Üdv.
Ha adott egy Bi-wire-s hangfal tehát 4 db kábelt tud fogadni akkor mi a helyes bekötés abban az esetben ha single hangfalkábelt használok jumper segítségével?
Személyes tapasztalatom az ,hogy lehet játszani a kábelek bekötésével és ezáltal a hangkép megváltozik. Ugye 4 bekötési lehetőség van,egy külső jumper kábellel össze van kötve a negatív illetve a pozítiv terminál.
A legnagyobb különbség a 3 és 4 bekötésnél tapasztalható a 3 bekötésnél részleteket tudok előcsalni a zenéből vagy filmekből a 4 bekötésnél a mélyek jönnek elő.
Kicsit más, de hasonló kábel-játék.
Ha bikábelezhető a hangsugárzó, és csak egy pár kábel fut(hat) az erősítőtől, akkor másmilyen a hangkép ha a low vagy a high csatiba dugom a kábelt.
Kábelezzünk
Üdv.
Kicsit más, de hasonló kábel-játék.
Ha bikábelezhető a hangsugárzó, és csak egy pár kábel fut(hat) az erősítőtől, akkor másmilyen a hangkép ha a low vagy a high csatiba dugom a kábelt.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Kábelezzünk
Üdv.
Üdv.!
Kérdésem az lenne, hogy mi az alapvető különbség egy szimmetrikus és egy aszimmetrikus IC kábel felépítése között és mely esetekben érdemes/kell egyiket, ill. másikat használni.
Várom válaszaitok!
Köszönöm!
Sima RCA csatlakozóknál, szimmetrikusnak szánt 2+1 eres kábelből készült IC-nél, - ahol egy ér a pos., egy a test, és egy az árnyékolás, - lehet csinálni aszimmetrikus kábelt, csak itt az árnyékolást a forrás oldalon nem szabad bekötni.(földhurok) Ez az un. kvázi szimmetrikus kábel, RCA csatlakozókkal. Sok IC csupán csak emiatt "irányfüggő."
De hogy a helyzet tovább bonyolódjon, az Audio Note kezdte el az un. kvázi szimmetrikus kábeleknél pont a forrás oldalt bekötni, és a fogadó oldalt nem.
És hogy még mindig ne legyen egyszerű, ezeket a jeltovábbító rendszereket hívják balanced - szimmetrikus és unbalanced - aszimmetrikus rendszernek is.
Hát ennyi, remélem nem kevertem össze...
Kábelezzünk
Üdv.!
Kérdésem az lenne, hogy mi az alapvető különbség egy szimmetrikus és egy aszimmetrikus IC kábel felépítése között és mely esetekben érdemes/kell egyiket, ill. másikat használni.
Várom válaszaitok!
Köszönöm!
Sima RCA csatlakozóknál, szimmetrikusnak szánt 2+1 eres kábelből készült IC-nél, - ahol egy ér a pos., egy a test, és egy az árnyékolás, - lehet csinálni aszimmetrikus kábelt, csak itt az árnyékolást a forrás oldalon nem szabad bekötni.(földhurok) Ez az un. kvázi szimmetrikus kábel, RCA csatlakozókkal. Sok IC csupán csak emiatt "irányfüggő."
De hogy a helyzet tovább bonyolódjon, az Audio Note kezdte el az un. kvázi szimmetrikus kábeleknél pont a forrás oldalt bekötni, és a fogadó oldalt nem.
És hogy még mindig ne legyen egyszerű, ezeket a jeltovábbító rendszereket hívják balanced - szimmetrikus és unbalanced - aszimmetrikus rendszernek is.
Hát ennyi, remélem nem kevertem össze...
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- karlosz
- Törzsvendég

- Értékelés: 308
Kábelezzünk
Ez található a kábelen > Halogen free < és karlosz is erre akart utalni.
A kábel iránya a felirattal egyezik meg.
Most látom,hogy tonee73 megelőzött.
Igen erre gondoltam.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 705
Kábelezzünk
aztat én pont nem látom... már a betett fotódon
szemüveg Lacy
RegaBrio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Kábelezzünk
de egy kicsit megzavart a free felirat végén lévő ellenirányú nyilacska.
aztat én pont nem látom... már a betett fotódon
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6537
Kábelezzünk
Szerintem a nyilacska is pont arra mutat, mint a felirat, azaz, nem ellenirányú.
.
A vdH mindenre így írja rá > halogen free
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
-
Vendég
Kábelezzünk
Köszönöm a gyors reagálást a kicsit talán együgyű kérdésre. Én is így gondoltam és kötöttem is be, de egy kicsit megzavart a free felirat végén lévő ellenirányú nyilacska.
Szerintem a nyilacska is pont arra mutat, mint a felirat, azaz, nem ellenirányú.
.