Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

zebo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 201

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: zebo »

Sziasztok!

Egy másik fórumon már töbször alakult ki parázs vita arról,hogy a hifiben használt kábeleink  hangja válltozik-e,"bejáratás során". Egyáltalán van-e létjogosultsága a bejáratás szónak   kábelek esetében? Ha van,mivel magyarázható. Az egyik referáló mindenkép fizika magyarázatott vár,lehet ezt egyálltalán így magyarázni?

Véleményeiteket előre is köszönöm!

Intel Nuc i5-SotM SMS 200 ultra neo-Resonessence Labs Invicta Mirus Pro-Krell KBL-Fapaci aktív nagymonitor.
MDA kábelezés

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Sziasztok!

Biztos volt már ez itt kérdés, de nem akartam végig olvasni a topikot és biztos gyorsan kapok megfelelő választ.

A jelenlegi rendszerem hiányossága már csak a kábelezésben lehet, ugyanis arra még nem fordítottam túl nagy gondot. Jelenleg elég vastag gyári swans rézkábelem van nakamichi banándugókkal, monster rca és gyári tápkábel.

Tápkábeleket nézegetem csak nem tudom milyet kéne és mennyi változást hozna egy használtan kb 10ezres kábel.

Továbbá nézegetem a vdh hangfalkábeleket, meg van itt fenn Gotham spk is elég olcsón, csak nem tudom érdemes-e cserélni. Ahonnan hoztam a Clarus rhea pro frontjaim, ott valami több száz ezres kábellel hallgattuk meg és nem mondanám, hogy nekem feltűnik a különbség most az itthonihoz képest.

Szóval tapasztalatokat és véleményeket nagyon szívesen olvasgatnék!

Előre is köszi! Krisz

A Swans kábeleket ne cseréld le szerintem, ic és tápkábeleket meg kérj kölcsön néhányat, aztán már magad is el tudod dönteni megérik-e a befektetést. Két-három naponta cseréld ki őket a próba során, és mindig csak egy kábelt .

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3207

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

IC kábel  - hangfalkábel - tápkábel ( ? ) ez a sorrend a hangra gyakorolt hatásukat és az észlelhetőséget illetően.
Vagyis a legjobban detektálható változást az IC kábel tudja hozni egy rendszer hangjában, és így tovább.
Én a hálózati kábelekben nem hiszek nagyon, de IC meg hangfalkábel okozta hangbani változást én is tapasztaltam már soxor, a táppal eddig még nem sikerált a dolog, pedig volt hozzá minden

Pedig - lerágott csont  - nem kis jelentőséggel bírnak. Minél jobb a rendszer (és a hallgató füle), annál inkább érzékelhető... 
Természetesen vannak nagyon hasonló hangú darabok és egymástól lényegesen különbözőek is.   
.

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 820

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lacy »

Sziasztok!

Biztos volt már ez itt kérdés, de nem akartam végig olvasni a topikot és biztos gyorsan kapok megfelelő választ.

A jelenlegi rendszerem hiányossága már csak a kábelezésben lehet, ugyanis arra még nem fordítottam túl nagy gondot. Jelenleg elég vastag gyári swans rézkábelem van nakamichi banándugókkal, monster rca és gyári tápkábel.

Tápkábeleket nézegetem csak nem tudom milyet kéne és mennyi változást hozna egy használtan kb 10ezres kábel.

Továbbá nézegetem a vdh hangfalkábeleket, meg van itt fenn Gotham spk is elég olcsón, csak nem tudom érdemes-e cserélni. Ahonnan hoztam a Clarus rhea pro frontjaim, ott valami több száz ezres kábellel hallgattuk meg és nem mondanám, hogy nekem feltűnik a különbség most az itthonihoz képest.

Előre is köszi! Krisz

ha már mindenáron kábelezni akarsz..
szvsz !!!

IC kábel  - hangfalkábel - tápkábel ( ? ) ez a sorrend a hangra gyakorolt hatásukat és az észlelhetőséget illetően.
Vagyis a legjobban detektálható változást az IC kábel tudja hozni egy rendszer hangjában, és így tovább.
Én a hálózati kábelekben nem hiszek nagyon, de IC meg hangfalkábel okozta hangbani változást én is tapasztaltam már soxor, a táppal eddig még nem sikerált a dolog, pedig volt hozzá minden

OroszKrisz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: OroszKrisz »

Sziasztok!

Előre is köszi! Krisz

TV: Samsung LE40C530 Erősítő: Rotel RA 03 DVD: Denon 3910 Cd player: JVC XL-MV55 Front: Clarus Rhea pro Surround: JBL E60 Center: Wharfedale Diamond 9 CS Sub: Clarus Rhea sub
Kábelek: Monster cable RCA, Bandridge RCA-jack, Van Damme 268 542 000 Black Series Tour Grade, Monster cable sub RCA.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6540

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

igen többen is de én vagyok a legjobb legügyesebb és persze a legszerényebb is
Én is rád gondoltam ajánlásként, de úgy látszik a kolléga egyszerű két kérdés után eltűnt.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Valaki foglalkozik itt rca kábelszereléssel? üdv
igen többen is de én vagyok a legjobb legügyesebb és persze a legszerényebb is

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Kábelezzünk

Csak rá kellene forrasztani a dugót, vagy madzag is kell hozzá?
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

SoundX
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: SoundX »

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2217

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Rézkábelre szerintetek melyik banándugó lenne jobb a Kácsában kapható BP-6201-es változatai közül?Aranyozott,sima réz,vagy a ródiumos?
Ki kell cserélnem az összes csatit a kábelemen mert nagyon megszívatott az egyik csati,és most már a többiben sem bízok.

melczeradam
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 44

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: melczeradam »

Ezek szerint ennek nincs akkora jelentősége mint gondoltam.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Kábelezzünk

Azt nem akarok..  
De akkor a D102-est is használhatom,vagy az ellenállása miatt inkább ne?

Szerintem meg próbáld ki mind a kettőt és azt hagyd a rendszerben amelyik neked jobb...

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Használd csak. A 75 Ohm-osdit nyugodtan el lehet felejteni.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

melczeradam
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

A D102 110 Ohm-os,tehát ha xlr dugókat teszel rá (szimmetrikus bekötéssel),akkor csinálhatsz belőle AES EBU digit kábelt.
Azt nem akarok..  

melczeradam
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

A VDH First és First Ultimate is 75 Ohm-os,tehát kimondottan digit kábelnek is használható.Akkor valamit fèlreértettem,egy angol oldalon találtam.De inkább a First-öt hasznákom erre a célra..
Köszi az infót!

melczeradam
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Nyugodtan használhatod.
Köszi a gyors választ!

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Digitális összekötőként használhatom a VdH D102 mkIII-as összekötőmet? Ez elvileg analóg,de semmilyen efféle írást nem találtam.

Nyugodtan használhatod.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

melczeradam
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem,
Digitális összekötőként használhatom a VdH D102 mkIII-as összekötőmet?Ez elvileg analóg,de semmilyen efféle írást nem találtam.Azt tudom ,hogy a VdH First Ultimate kábel nem jó erre a célra..
Segítségeteket előre is köszi.
Üdv,melczeradam

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3207

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

kösz de nem szeretem a sört
Akkor egyél egy diós csigát...!
.

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

(Lacy, igyál egy sört... )

kösz de nem szeretem a sört

rozoga62
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 95

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Arzachel, köszi szépen!

(Lacy, igyál egy sört... )

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 771

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Szervusztok!

A Supra Ply 3.4 hangsugárzó kábelről írják valahol, hogy egy kicsit visszafogott a magas tartományban. Ez azt jelenti, hogy egy mezei réz hangszóró vezetéktől is kevesebb legfelül?

Ahogy elnézem a szerkezetét ennek a kábelnek,igazat írnak.Az Onkyo-hoz jó lesz,mert a 20 dollár/méter ár elég jó.
Az Onkyo keménységét puhítani fogja.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Lacy! Melyik részét nem érted ennek az egyszerű kérdésnek?
úgy az egész
másikpélda: milyen autót vettél? pirosat
Na kb ennyire érthető és értelmezhető a dolog

Mit értesz mezei réz vezeték alatt?
mezei réz lehet a 2 eres lámpazsinór is, meg a vdH legdrágább rézből készült vezetéke is.
Vagy mit értesz a visszafogott alatt? nálam a z agarakat (lovakat) fogják vissza, a magas max kevés vagy mosott vagy szőrös (ezeket mind hallottam már)
És mi az hogy legfelül? min legfelül? a Burj al Arab tetején legfelül, vagy a létrán legfelül?
Vagy a magas tartományban?
Ha pontos választ szeretnél akkor pontosabban kéne kérdezni.
Ráadásul egy olyan kábelről, amiről még én spec soha nem hallottam de lehet hogy a többség is így ven ezzel.

rozoga62
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 95

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Lacy! Melyik részét nem érted ennek az egyszerű kérdésnek?

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Szervusztok!

A Supra Ply 3.4 hangsugárzó kábelről írják valahol, hogy egy kicsit visszafogott a magas tartományban. Ez azt jelenti, hogy egy mezei réz hangszóró vezetéktől is kevesebb legfelül?

ez most komoly hogy ilyet kérdezel???
Mért nem azt hogy szerintem jó volt a diós csiga amit tegnap ettél mert kb pont ugyanannyira tudni rá a választ.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”