Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1414

Re: Lemezjátszó tápkábel

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

zoli73 írta:
2024.10.14., hétf. 15:27

Szerintem a fröccsöntött dugó is szabványos.
Persze, hogy az...

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Re: Kábelezzünk

zoli73 írta:
2024.10.14., hétf. 15:57

Az az olcsó, ár/érték arányban rendben van, de eléggé korlátozott a befogadóképessége, ráadásul a kábelt rögzítő csavarok hajlamosak kitépni a menetet. Olcsó, de olyan is, csak szívás vele dolgozni.
A Neotech egyeressel pl. óriási sz..ás szerelni. Az egyeres drót végét szinte képtelenség a pici csavar alá bekunkorítani...
Nem is kínlódtam tovább a csavarral...
Úgy oldottam meg, hogy a kábel végére hajtottam egy 4 milliméteres kampót és azt forrasztottam be a kihajított csavar helyére. :D
Kis csavaró erő hatására nyikorog, nyekereg, elég nagy hulladék - áram átmegy rajta, de nem több...
Ha lesz időm, rászánom már magam, és ráküzdöm az Oyaide - ket, ott figyelnek a polcon már egy ideje...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2024.10.14., hétf. 17:33-kor.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

[quote=a.gabriel post_id=2903979 time=1728908788 user_id=3459

Vagy csak nem néztél utána, de a silver is készül fröccsöntött dugóval szerelve

[/quote]

Ezek szerint van ilyen is, olyan is. :smile53:
Délelőtt beszéltem a WW, az Oyaide és Telos forgalmazójával - Audio-Video Stream KFT - szóba került Voyager kábele is - amiből már csak 1 db. van.
Ő mondta, hogy az általa forgalmazott Silver és Platinum nem öntött dugós, hozzá már szerelt dugóval érkezik a gyártótól.
Ennél mélyebben tényleg nem kutakodtam a kérdés után...

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4452
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

zoli73 írta:
2024.10.14., hétf. 15:57

Például ez már elég jó minőség: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/furute ... zulek-dugo
Az az olcsó, ár/érték arányban rendben van, de eléggé korlátozott a befogadóképessége, ráadásul a kábelt rögzítő csavarok hajlamosak kitépni a menetet. Olcsó, de olyan is, csak szívás vele dolgozni.
pont ezt akartam linkelni, nekem is ezt dobta hirtelen. ha burás a madzag,ezt illik rátenni.
de túl van ez néha tolva. nemrég adtam el a Tiglon legnagyobb tápdrótját, azon a két dugó > 400.000 Ft. A Kondo Avocadon meg csak 60ezer, mégis az Avocado jobb nálam. De! mivel a szubokhoz is kellett és nem volt két egyforma, ami tökéletesen ugyanúgy szólt volna, és persze a kisördög, a manók és a szellemek azt súgták, inkább vágjak ketté egyet, akkor az tuti ugyanaz a drót és így is tettem. De sóher voltak kiadni 120ezret 2 szett dugóra (úgy voltam vele,majd később lecserélem, ha jobban lesz pénzem), így bepróbáltam a 3-ezres kínait. láss csodát, az Avocado Avocado maradt. azóta is azok vannak rajta. Darai Gyuszival szereltettem, azt mondja,teljesen rendben vannak. Bár az fix, picit kényelmesebb a gyári, talán Furutechet szerelni, a kínait se volt ördöglakat és a nem túl vaskos Avocadok kényelmesen elfértek benne. (nagyon vastag kábel nem férne,az biztos)
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3234

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

revox írta:
2024.10.14., hétf. 15:47
zoli73 írta:
2024.10.14., hétf. 15:32
Igen, ilyen is van, és passzolna(elférne) is a Technics hátuljába, de én ezt a dugót inkább nem ajálanám, ha valaki egy kicsit is komolyan gondolja.
Pár darabot elhasználtam már belőle...
semmitől jobb. nincs ezekkel olyan nagy baj. ha belegondolsz,hogy a készülékek kései is milyen anyagból vannak... egy próbát megér 2ezer. hifishown még postaköltésg se lesz. de szerintem van ilyenből "drágább" is, ami biztos jobb, hirtelen ezt dibta a guggli. De a kácsában vannak ilyenek menő gyéártótól is,emlékeim szerint,direkt gondolva a hülyén faragott kasztnikra
Például ez már elég jó minőség: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/furute ... zulek-dugo
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

zoli73 írta:
2024.10.14., hétf. 15:32
Igen, ilyen is van, és passzolna(elférne) is a Technics hátuljába, de én ezt a dugót inkább nem ajálanám, ha valaki egy kicsit is komolyan gondolja.
semmitől jobb. nincs ezekkel olyan nagy baj. ha belegondolsz,hogy a készülékek kései is milyen anyagból vannak... egy próbát megér 2ezer. hifishown még postaköltésg se lesz. de szerintem van ilyenből "drágább" is, ami biztos jobb, hirtelen ezt dibta a guggli. De a kácsában vannak ilyenek menő gyéártótól is,emlékeim szerint,direkt gondolva a hülyén faragott kasztnikra
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2024.10.14., hétf. 13:41
zoli73 írta:
2024.10.13., vas. 17:26

Itt csak a gyárilag, fröccsöntött dugóval szerelt kábelek alkalmazhatók, mint pl. a WireWorld, Audioquest, stb.
WW - nél sem mindegyik, csak a Silver alatti szinteknél. A Silver és a Platinum már a szabványos, bumszli dugóval szerelt.
Az AQ legnagyobb kábelei is szerelhető dugóval készülnek, de én konkrétan a fröccsöntöttekre gondoltam, azokból is elég bőséges a választék. Szerintem a fröccsöntött dugó is szabványos. ;)

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

halfnote.hu

a.gabriel
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 99

Hozzászólás Szerző: a.gabriel »

Rock60 írta:
2024.10.14., hétf. 13:41
zoli73 írta:

Itt csak a gyárilag, fröccsöntött dugóval szerelt kábelek alkalmazhatók, mint pl. a WireWorld, Audioquest, stb.
WW - nél sem mindegyik, csak a Silver alatti szinteknél. A Silver és a Platinum már a szabványos, bumszli dugóval szerelt.
Vagy csak nem néztél utána, de a silver is készül fröccsöntött dugóval szerelve

eng_pl_Wireworld-Silver-Electra-7-Power-Cord-SEP-1513_3.jpg

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

zoli73 írta:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Voyager írta:
2024.10.13., vas. 18:19

Emellett olyan markáns változást hozott a fonó tápegység kábel cseréje, hogy azóta sem akarom onnan kihúzni.
Mástól is hallottam, hogy nagyon jó az a kábel, még egy darab van belőle, akit érdekel, siessen... :D
Jó fej a tulaj, tőle vettem az Oyaide dugókat is, most rendelek pár biztit...

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 469

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

Voyager írta:
2024.10.13., vas. 18:19
mishow írta:
2024.10.13., vas. 17:56
Voyager írta:
2024.10.13., vas. 16:52
Egyébként a lemezjátszó tápkábel cseréje helyett (egyelőre) inkább a fonó előerősítőt kiszolgáló 24V-os tápegység kábelét cseréltem egy WW Aurora 7-re
Azért remélem belepróbáltad az Aurorát a lemezjátszóba is :D hallottál valamit, és ha igen, milyen változást hozott?
Nem próbálkoztam az Aurórával a GR motor tápegységénél. A helyzet az, hogy ezzel a kábellel egészült ki a rendszerem minden kritikus egységének (igényes) kiszolgálása a tápvonalon.

Emellett olyan markáns változást hozott a fonó tápegység kábel cseréje, hogy azóta sem akarom onnan kihúzni.
Pedig ez relatív nem egy drága kábel. Mondjuk nekem eddig a WW tápkábelek közül kizárólag a Platinummal vannak "tapasztalataim".

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2106

Hozzászólás Szerző: Voyager »

mishow írta:
2024.10.13., vas. 17:56
Voyager írta:
Egyébként a lemezjátszó tápkábel cseréje helyett (egyelőre) inkább a fonó előerősítőt kiszolgáló 24V-os tápegység kábelét cseréltem egy WW Aurora 7-re
Azért remélem belepróbáltad az Aurorát a lemezjátszóba is :D hallottál valamit, és ha igen, milyen változást hozott?
Nem próbálkoztam az Aurórával a GR motor tápegységénél. A helyzet az, hogy ezzel a kábellel egészült ki a rendszerem minden kritikus egységének (igényes) kiszolgálása a tápvonalon.

„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2553

Hozzászólás Szerző: mishow »

Voyager írta:

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

mishow írta:
2024.10.13., vas. 16:05
Voyager írta:
2024.10.12., szomb. 22:21
mishow írta:
2024.09.30., hétf. 22:01

Gondoltam :rolleyes:
Ha meg nem sértelek ennyi idő távlatában a reakciómmal.
Miből gondoltad, hogy nem olyat keresek?
Őszintén kíváncsi vagyok rá, a legnagyobb szeretettel és tisztelettel kérdem.
Bár nem jelölted meg a rendszered színvonalát, azért az egyéb hozzászólásaidból kiderült, hogy nem abban a belépő kategóriában mozogsz, amibe ez a kábel tartozik. Hát ebből gondoltam ... ;) :smile53:

Ps: Őszinte kérdéssel soha nem sértesz meg, mindig örülök, ha valódi párbeszéd tud kialakulni egy téma kapcsán :smile32:
Én annyit azért tudok, hogy Voyager egy Technics lemezjátszóhoz keres(most éppen nem) kábelt. Amiről tudni kell, hogy ezeken a lemezjátszókon a hálózati aljzat eléggé szűk helyen van, ezért a szokásos, nagy méretű, szerelhető készülékdugók itt nem használhatók. Ez jelentősen leredukálja a szóba jöhető kábeleket. Itt csak a gyárilag, fröccsöntött dugóval szerelt kábelek alkalmazhatók, mint pl. a WireWorld, Audioquest, stb.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

mishow írta:
2024.10.13., vas. 16:05
Voyager írta:
mishow írta:
Bár nem jelölted meg a rendszered színvonalát, azért az egyéb hozzászólásaidból kiderült, hogy nem abban a belépő kategóriában mozogsz, amibe ez a kábel tartozik. Hát ebből gondoltam ... ;) :smile53:

Ps: Őszinte kérdéssel soha nem sértesz meg, mindig örülök, ha valódi párbeszéd tud kialakulni egy téma kapcsán :smile32:
Köszönöm válaszodat.

Valóban nem tértem ki a berendezés színvonalára, mivel a kábelekkel kapcsolatban rengeteg szubjektív és eltérő vélemény létezik, és nem szerettem volna fölösleges vitákat indítani.

Viszont, ha jobban belegondolok abba, hogy ezt többen értették úgy, hogy számomra a rendszer színvonala nem lényeges abban a kérdésben, hogy milyen elképzelés mentén választunk tápkábelt, tényleg korrekcióra szorul a téma.
Természetesen már többször is tapasztaltam, hogy egy kulturáltabban megtervezett és összerakott rendszer nagyon érzékenyen reagál bármilyen változtatásra.

Egyébként a lemezjátszó tápkábel cseréje helyett (egyelőre) inkább a fonó előerősítőt kiszolgáló 24V-os tápegység kábelét cseréltem egy WW Aurora 7-re. A változás egészen lenyűgöző, bár erről itt Zolival korábban beszéltünk.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2553

Hozzászólás Szerző: mishow »

Voyager írta:
mishow írta:
Voyager írta:
2024.09.30., hétf. 21:08
Kedves Tőled, hogy írtál, de nem ilyet keresek.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

mishow írta:
Voyager írta:
2024.09.30., hétf. 21:08
Kedves Tőled, hogy írtál, de nem ilyet keresek.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Voyager írta:
2024.10.04., pén. 18:18

Ugyan még messze van karácsony, de miért ne lehetnék akár most is kedves? Nagyon sok szeretettel küldöm számodra, a kívánt módon megjelenített ábrát.
Zseniális... :tutiok: :napsut:

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

zoli73 írta:
2024.10.03., csüt. 21:19
Voyager írta:
2024.10.03., csüt. 20:17
Az utóbbi napokban sikerült időt szánnom tápkábelek tesztelésére a rendszeremben, mind a forrás, mind az erősítő oldalán. A különböző kábelek kipróbálása során észrevettem (amit talán már mások is tapasztaltak), hogy a legnagyobb változásokat mindig a forráson végzett cserék hozták. Azzal sem árulok el nagy titkot, hogy a fonó előerősítő tápegységének kábelének cseréje okozta a legdrasztikusabb különbséget, de nagy lépés volt a DAC tápkábel cseréje is, amit a "zene PC" tápkábelével azonosra váltottam. (jelenleg, ezzel a forrásoldal számomra gyakorlatilag kielégítő)

Most azon dolgozom, hogy hasonló hatást érjek el a végfoknál is, amivel eddig nem jártam sikerrel. Nem állítom, hogy mindegy, mit használok ott, de egyelőre nem tapasztaltam jelentős eltérést a kábeleim cserélgetése során.

A kábelek márkáit és a rendszer színvonalát szándékosan nem említem, mert ezek a részletek a történet szempontjából (most) másodlagosak.

Érdekelne az elmélet, hogy miért nincs ugyanilyen hatás egy végfok esetében?
Elmélettel sajnos nem szolgálhatok(remeljük más igen), de a végerősítő "kábelérzéketlenségét" vagyis, hogy kevésbé érzékelhető a kábelcsere, ezt meg tudom erősíteni. Még a lemezjátszó külső tápegysége is markánsabban reagál a kábelcserékre, pedig az csak egy 12V-os motort(na jó, egy minimális elektronika azért van a motor mellett) táplál, és mégis.
Nálam ebből a szempontból az előerősítő a legtranszparensebb, annál szó szerint minden számít.
A cd játszó, és a phono kb. egyformán reagál a változtatásokra, de kevésbe, mint az előfok.
Szerintem ez teljesen készülékfüggő, volt olyan végerősítőm, aminél az sem volt mindegy, hogy milyen felületre teszem, mindenre máshogy reagált, a kábelekkel is sokat kellett játszani, hogy a legjobb formáját hozza. Ezzel szemben a mostani végerősítőmnek kb. minden mindegy.
Jó kérdés, hogy ez mitől van?
Tényleg csak feltételezéseim vannak nekem is a jelenséggel kapcsolatban és továbbra is érdekelne az, hogy mi lehet ennek hátterében.

Lehet, hogy kérek kölcsön néhány komolyabb kábelt, hátha segít eloszlatni a ködöt.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2024.10.04., pén. 17:46
Voyager írta:
2024.10.04., pén. 11:59
Rock60 írta:
2024.10.04., pén. 11:13
A szemléltető ábrán vajon miért van fejjel lefelé a megszokotthoz képest az aljzat és a dugó ?
Mert így volt kedvem hozzá, és amúgy semmi jelentősége.
Nekem meg ahhoz támadt kedvem, hogy elmondjam, hogy szerintem miért is van jelentősége.

A közbeszédben, mikor szóba kerül, hogy melyik a meleg pont az IEC aljzatban, úgy mondjuk :
A készülék felől nézve a baloldali. Én hozzá szoktam tenni, hogy amennyiben az szabványosan került beépítésre. / Felül van a föld. /
Egyes aljzatokban és a legtöbb márkás dugó végén feliratok találhatók, amik szintén e szerint a rend szerint helyezkednek el. / A dugó lecsapott sarka van felül./
Ezért szemléltetni olyan rajzot szerencsés, ami ezt a szabályt erősítí, mert a felületes, tapasztalatlan szemlélőt a fejre állított csatlakozók látványa - a megcserélt oldal miatt - megtévesztheti.
Persze, akadnak készülékek, amiken fejjel lefelé vannak az aljzatok, talán ha húszból egynél. Átnézve sok oldal erősítő hírdetést, a Naim - nál és néhány ARC modellnél találtam rá - lehet még sorolni - példát.
Nekem egyetlen fejjel lefelé szerelt aljzatú herkentyűm sem volt még. / Kimaradtam a jóból./
Persze vannak a 90 fokkal elforgatott csatlakozók is, na olyan készülékem volt...
Ugyan még messze van karácsony, de miért ne lehetnék akár most is kedves? Nagyon sok szeretettel küldöm számodra, a kívánt módon megjelenített ábrát.

Kérlek hagyd figyelmen kívül, hogy leírtam az egy szemléltető ábra volt. Mertem közben feltételezni, hogy nem okoz nagy gondot ily módon értelmezni. Hiba volt ez, nagy hiba. Belátom.

IEC.PNG
IEC.PNG (62.77 KiB) Megtekintve 1784 alkalommal

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Voyager írta:
Rock60 írta:

A szemléltető ábrán vajon miért van fejjel lefelé a megszokotthoz képest az aljzat és a dugó ?
Nekem meg ahhoz támadt kedvem, hogy elmondjam, hogy szerintem miért is van jelentősége.

A közbeszédben, mikor szóba kerül, hogy melyik a meleg pont az IEC aljzatban, úgy mondjuk :
A készülék felől nézve a baloldali. Én hozzá szoktam tenni, hogy amennyiben az szabványosan került beépítésre. / Felül van a föld. /
Egyes aljzatokban és a legtöbb márkás dugó végén feliratok találhatók, amik szintén e szerint a rend szerint helyezkednek el. / A dugó lecsapott sarka van felül./
Ezért szemléltetni olyan rajzot szerencsés, ami ezt a szabályt erősítí, mert a felületes, tapasztalatlan szemlélőt a fejre állított csatlakozók látványa - a megcserélt oldal miatt - megtévesztheti.
gondolkodik.gif
Persze, akadnak készülékek, amiken fejjel lefelé vannak az aljzatok, talán ha húszból egynél. Átnézve sok oldal erősítő hírdetést, a Naim - nál és néhány ARC modellnél találtam rá - lehet még sorolni - példát.
Nekem egyetlen fejjel lefelé szerelt aljzatú herkentyűm sem volt még. / Kimaradtam a jóból./
Persze vannak a 90 fokkal elforgatott csatlakozók is, na olyan készülékem volt...
:cheers1:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Voyager írta:

Mert így volt kedvem hozzá...
Ok... :napsut:

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
Voyager írta:
2024.10.04., pén. 09:50

Hiszen ez evidens. (Atarimae)

IEC standard.PNG
Sokféleképpen szereleik (lásd egyik példa a képen) és az ábrának csak a szemléltetés a célja.

Képernyőkép 2024-10-04 120533.PNG.jpg
Képernyőkép 2024-10-04 120533.PNG.jpg (15.74 KiB) Megtekintve 1772 alkalommal

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”