Pedig ez relatív nem egy drága kábel. Mondjuk nekem eddig a WW tápkábelek közül kizárólag a Platinummal vannak "tapasztalataim".Voyager írta: ↑2024.10.13., vas. 18:19Nem próbálkoztam az Aurórával a GR motor tápegységénél. A helyzet az, hogy ezzel a kábellel egészült ki a rendszerem minden kritikus egységének (igényes) kiszolgálása a tápvonalon.
Emellett olyan markáns változást hozott a fonó tápegység kábel cseréje, hogy azóta sem akarom onnan kihúzni.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
-
- Beköltözött
- Értékelés: 483
Re: Lemezjátszó tápkábel
Ha kérdésed van: 20/3383456
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
Nem próbálkoztam az Aurórával a GR motor tápegységénél. A helyzet az, hogy ezzel a kábellel egészült ki a rendszerem minden kritikus egységének (igényes) kiszolgálása a tápvonalon.
Emellett olyan markáns változást hozott a fonó tápegység kábel cseréje, hogy azóta sem akarom onnan kihúzni.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2562
Azért remélem belepróbáltad az Aurorát a lemezjátszóba is

- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3238
Én annyit azért tudok, hogy Voyager egy Technics lemezjátszóhoz keres(most éppen nem) kábelt. Amiről tudni kell, hogy ezeken a lemezjátszókon a hálózati aljzat eléggé szűk helyen van, ezért a szokásos, nagy méretű, szerelhető készülékdugók itt nem használhatók. Ez jelentősen leredukálja a szóba jöhető kábeleket. Itt csak a gyárilag, fröccsöntött dugóval szerelt kábelek alkalmazhatók, mint pl. a WireWorld, Audioquest, stb.mishow írta: ↑2024.10.13., vas. 16:05Bár nem jelölted meg a rendszered színvonalát, azért az egyéb hozzászólásaidból kiderült, hogy nem abban a belépő kategóriában mozogsz, amibe ez a kábel tartozik. Hát ebből gondoltam ...![]()
![]()
Ps: Őszinte kérdéssel soha nem sértesz meg, mindig örülök, ha valódi párbeszéd tud kialakulni egy téma kapcsán![]()
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Voyager
- V.I.P.
Köszönöm válaszodat.mishow írta: ↑2024.10.13., vas. 16:05Bár nem jelölted meg a rendszered színvonalát, azért az egyéb hozzászólásaidból kiderült, hogy nem abban a belépő kategóriában mozogsz, amibe ez a kábel tartozik. Hát ebből gondoltam ...![]()
![]()
Ps: Őszinte kérdéssel soha nem sértesz meg, mindig örülök, ha valódi párbeszéd tud kialakulni egy téma kapcsán![]()
Valóban nem tértem ki a berendezés színvonalára, mivel a kábelekkel kapcsolatban rengeteg szubjektív és eltérő vélemény létezik, és nem szerettem volna fölösleges vitákat indítani.
Viszont, ha jobban belegondolok abba, hogy ezt többen értették úgy, hogy számomra a rendszer színvonala nem lényeges abban a kérdésben, hogy milyen elképzelés mentén választunk tápkábelt, tényleg korrekcióra szorul a téma.
Természetesen már többször is tapasztaltam, hogy egy kulturáltabban megtervezett és összerakott rendszer nagyon érzékenyen reagál bármilyen változtatásra.
Egyébként a lemezjátszó tápkábel cseréje helyett (egyelőre) inkább a fonó előerősítőt kiszolgáló 24V-os tápegység kábelét cseréltem egy WW Aurora 7-re. A változás egészen lenyűgöző, bár erről itt Zolival korábban beszéltünk.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2562
Bár nem jelölted meg a rendszered színvonalát, azért az egyéb hozzászólásaidból kiderült, hogy nem abban a belépő kategóriában mozogsz, amibe ez a kábel tartozik. Hát ebből gondoltam ...

Ps: Őszinte kérdéssel soha nem sértesz meg, mindig örülök, ha valódi párbeszéd tud kialakulni egy téma kapcsán

- Voyager
- V.I.P.
Ha meg nem sértelek ennyi idő távlatában a reakciómmal.
Miből gondoltad, hogy nem olyat keresek?
Őszintén kíváncsi vagyok rá, a legnagyobb szeretettel és tisztelettel kérdem.
- Voyager
- V.I.P.
Re: Kábelezzünk
Tényleg csak feltételezéseim vannak nekem is a jelenséggel kapcsolatban és továbbra is érdekelne az, hogy mi lehet ennek hátterében.zoli73 írta: ↑2024.10.03., csüt. 21:19Elmélettel sajnos nem szolgálhatok(remeljük más igen), de a végerősítő "kábelérzéketlenségét" vagyis, hogy kevésbé érzékelhető a kábelcsere, ezt meg tudom erősíteni. Még a lemezjátszó külső tápegysége is markánsabban reagál a kábelcserékre, pedig az csak egy 12V-os motort(na jó, egy minimális elektronika azért van a motor mellett) táplál, és mégis.Voyager írta: ↑2024.10.03., csüt. 20:17Az utóbbi napokban sikerült időt szánnom tápkábelek tesztelésére a rendszeremben, mind a forrás, mind az erősítő oldalán. A különböző kábelek kipróbálása során észrevettem (amit talán már mások is tapasztaltak), hogy a legnagyobb változásokat mindig a forráson végzett cserék hozták. Azzal sem árulok el nagy titkot, hogy a fonó előerősítő tápegységének kábelének cseréje okozta a legdrasztikusabb különbséget, de nagy lépés volt a DAC tápkábel cseréje is, amit a "zene PC" tápkábelével azonosra váltottam. (jelenleg, ezzel a forrásoldal számomra gyakorlatilag kielégítő)
Most azon dolgozom, hogy hasonló hatást érjek el a végfoknál is, amivel eddig nem jártam sikerrel. Nem állítom, hogy mindegy, mit használok ott, de egyelőre nem tapasztaltam jelentős eltérést a kábeleim cserélgetése során.
A kábelek márkáit és a rendszer színvonalát szándékosan nem említem, mert ezek a részletek a történet szempontjából (most) másodlagosak.
Érdekelne az elmélet, hogy miért nincs ugyanilyen hatás egy végfok esetében?
Nálam ebből a szempontból az előerősítő a legtranszparensebb, annál szó szerint minden számít.
A cd játszó, és a phono kb. egyformán reagál a változtatásokra, de kevésbe, mint az előfok.
Szerintem ez teljesen készülékfüggő, volt olyan végerősítőm, aminél az sem volt mindegy, hogy milyen felületre teszem, mindenre máshogy reagált, a kábelekkel is sokat kellett játszani, hogy a legjobb formáját hozza. Ezzel szemben a mostani végerősítőmnek kb. minden mindegy.
Jó kérdés, hogy ez mitől van?
Lehet, hogy kérek kölcsön néhány komolyabb kábelt, hátha segít eloszlatni a ködöt.
- Voyager
- V.I.P.
Ugyan még messze van karácsony, de miért ne lehetnék akár most is kedves? Nagyon sok szeretettel küldöm számodra, a kívánt módon megjelenített ábrát.Rock60 írta: ↑2024.10.04., pén. 17:46Nekem meg ahhoz támadt kedvem, hogy elmondjam, hogy szerintem miért is van jelentősége.
A közbeszédben, mikor szóba kerül, hogy melyik a meleg pont az IEC aljzatban, úgy mondjuk :
A készülék felől nézve a baloldali. Én hozzá szoktam tenni, hogy amennyiben az szabványosan került beépítésre. / Felül van a föld. /
Egyes aljzatokban és a legtöbb márkás dugó végén feliratok találhatók, amik szintén e szerint a rend szerint helyezkednek el. / A dugó lecsapott sarka van felül./
Ezért szemléltetni olyan rajzot szerencsés, ami ezt a szabályt erősítí, mert a felületes, tapasztalatlan szemlélőt a fejre állított csatlakozók látványa - a megcserélt oldal miatt - megtévesztheti.
Persze, akadnak készülékek, amiken fejjel lefelé vannak az aljzatok, talán ha húszból egynél. Átnézve sok oldal erősítő hírdetést, a Naim - nál és néhány ARC modellnél találtam rá - lehet még sorolni - példát.
Nekem egyetlen fejjel lefelé szerelt aljzatú herkentyűm sem volt még. / Kimaradtam a jóból./
Persze vannak a 90 fokkal elforgatott csatlakozók is, na olyan készülékem volt...
Kérlek hagyd figyelmen kívül, hogy leírtam az egy szemléltető ábra volt. Mertem közben feltételezni, hogy nem okoz nagy gondot ily módon értelmezni. Hiba volt ez, nagy hiba. Belátom.
Nekem meg ahhoz támadt kedvem, hogy elmondjam, hogy szerintem miért is van jelentősége.
A közbeszédben, mikor szóba kerül, hogy melyik a meleg pont az IEC aljzatban, úgy mondjuk :
A készülék felől nézve a baloldali. Én hozzá szoktam tenni, hogy amennyiben az szabványosan került beépítésre. / Felül van a föld. /
Egyes aljzatokban és a legtöbb márkás dugó végén feliratok találhatók, amik szintén e szerint a rend szerint helyezkednek el. / A dugó lecsapott sarka van felül./
Ezért szemléltetni olyan rajzot szerencsés, ami ezt a szabályt erősítí, mert a felületes, tapasztalatlan szemlélőt a fejre állított csatlakozók látványa - a megcserélt oldal miatt - megtévesztheti.

Persze, akadnak készülékek, amiken fejjel lefelé vannak az aljzatok, talán ha húszból egynél. Átnézve sok oldal erősítő hírdetést, a Naim - nál és néhány ARC modellnél találtam rá - lehet még sorolni - példát.
Nekem egyetlen fejjel lefelé szerelt aljzatú herkentyűm sem volt még. / Kimaradtam a jóból./
Persze vannak a 90 fokkal elforgatott csatlakozók is, na olyan készülékem volt...

- Voyager
- V.I.P.
Mert így volt kedvem hozzá, és amúgy semmi jelentősége.
Sokféleképpen szereleik (lásd egyik példa a képen) és az ábrának csak a szemléltetés a célja.
- Voyager
- V.I.P.
Hiszen ez evidens. (Atarimae)GTomi írta: ↑2024.10.04., pén. 08:39És mikor bekötötted a tápkábeleket a fázishelyességre figyelembe voltál, illetve kell-e egyáltalán rá figyelni?Voyager írta: ↑2024.10.03., csüt. 20:17Az utóbbi napokban sikerült időt szánnom tápkábelek tesztelésére a rendszeremben, mind a forrás, mind az erősítő oldalán. A különböző kábelek kipróbálása során észrevettem (amit talán már mások is tapasztaltak), hogy a legnagyobb változásokat mindig a forráson végzett cserék hozták. Azzal sem árulok el nagy titkot, hogy a fonó előerősítő tápegységének kábelének cseréje okozta a legdrasztikusabb különbséget, de nagy lépés volt a DAC tápkábel cseréje is, amit a "zene PC" tápkábelével azonosra váltottam. (jelenleg, ezzel a forrásoldal számomra gyakorlatilag kielégítő)
Most azon dolgozom, hogy hasonló hatást érjek el a végfoknál is, amivel eddig nem jártam sikerrel. Nem állítom, hogy mindegy, mit használok ott, de egyelőre nem tapasztaltam jelentős eltérést a kábeleim cserélgetése során.
A kábelek márkáit és a rendszer színvonalát szándékosan nem említem, mert ezek a részletek a történet szempontjából (most) másodlagosak.
Úgy forgatom a villásdugót, hogy a fázis a képen jelölt érintkezőn legyen. Illetve ezt megelőzően a készülékeimen már kimértem a transzformátor primer tekercsének a kezdetét (ez a nulla).
Ez logikusnak tűnik. Különösen, árnyékolt tápkábelek esetében...Voyager írta: ↑2024.10.04., pén. 07:55
Én arra gondolok, hogy a forráseszközök, például a phono előerősítők és lejátszók érzékenyebbek a zajra. A tápkábel által közvetített zaj vagy interferencia sokkal nagyobb hatással lehet a forráseszközökön, ahol már egy kis zavar is jelentős különbséget okozhat a hangminőségben.
Emellett a Linn "front - end " filozófiájának a lényege mindig is a forráskészülékek minőségének a fontosságát hírdető szemlélete volt.
Mármint, hogy ami a rendszer elején rossz, azt hátrébb már nem lehet helyrehozni. Ami így önmagában igaz is...
Innen nézve ez a szemlélet is azt támasztja alá, hogy a forráskészülékekben nagyobb szerepe lehet a jobb kábelnek a végeredmény szempontjából, még ha a Linn közel sem erre gondolt anno, hanem a lemezjátszó(i)k hangminőségére.
Talán ez is magyarázza - front-end hatás - hogy a forráskészülékekben történő kábel csereberék hatása nagyobb jelentőségűnek tűnik, feltűnőbb.

- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 671
És mikor bekötötted a tápkábeleket a fázishelyességre figyelembe voltál, illetve kell-e egyáltalán rá figyelni?Voyager írta: ↑2024.10.03., csüt. 20:17Az utóbbi napokban sikerült időt szánnom tápkábelek tesztelésére a rendszeremben, mind a forrás, mind az erősítő oldalán. A különböző kábelek kipróbálása során észrevettem (amit talán már mások is tapasztaltak), hogy a legnagyobb változásokat mindig a forráson végzett cserék hozták. Azzal sem árulok el nagy titkot, hogy a fonó előerősítő tápegységének kábelének cseréje okozta a legdrasztikusabb különbséget, de nagy lépés volt a DAC tápkábel cseréje is, amit a "zene PC" tápkábelével azonosra váltottam. (jelenleg, ezzel a forrásoldal számomra gyakorlatilag kielégítő)
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- Voyager
- V.I.P.
Én arra gondolok, hogy a forráseszközök, például a phono előerősítők és lejátszók érzékenyebbek a zajra. A tápkábel által közvetített zaj vagy interferencia sokkal nagyobb hatással lehet a forráseszközökön, ahol már egy kis zavar is jelentős különbséget okozhat a hangminőségben.zoli73 írta: ↑2024.10.03., csüt. 21:19Elmélettel sajnos nem szolgálhatok(remeljük más igen), de a végerősítő "kábelérzéketlenségét" vagyis, hogy kevésbé érzékelhető a kábelcsere, ezt meg tudom erősíteni. Még a lemezjátszó külső tápegysége is markánsabban reagál a kábelcserékre, pedig az csak egy 12V-os motort(na jó, egy minimális elektronika azért van a motor mellett) táplál, és mégis.Voyager írta: ↑2024.10.03., csüt. 20:17Az utóbbi napokban sikerült időt szánnom tápkábelek tesztelésére a rendszeremben, mind a forrás, mind az erősítő oldalán. A különböző kábelek kipróbálása során észrevettem (amit talán már mások is tapasztaltak), hogy a legnagyobb változásokat mindig a forráson végzett cserék hozták. Azzal sem árulok el nagy titkot, hogy a fonó előerősítő tápegységének kábelének cseréje okozta a legdrasztikusabb különbséget, de nagy lépés volt a DAC tápkábel cseréje is, amit a "zene PC" tápkábelével azonosra váltottam. (jelenleg, ezzel a forrásoldal számomra gyakorlatilag kielégítő)
Nálam ebből a szempontból az előerősítő a legtranszparensebb, annál szó szerint minden számít.
A cd játszó, és a phono kb. egyformán reagál a változtatásokra, de kevésbe, mint az előfok.
Szerintem ez teljesen készülékfüggő, volt olyan végerősítőm, aminél az sem volt mindegy, hogy milyen felületre teszem, mindenre máshogy reagált, a kábelekkel is sokat kellett játszani, hogy a legjobb formáját hozza. Ezzel szemben a mostani végerősítőmnek kb. minden mindegy.
De lehet ez készülékfüggő is, miszerint vannak olyan eszközök (ezesetben nálam a végfokok) melyek kevésbé érzékenyek a hálózat felől érkező zavarokra.
Nálam a phono, a dac és az integrált csöves erősítő hasonlóan érzékenyen reagál a tápkábel cseréjére.
Abban van eltérés, hogy melyik elektronka melyik kábellel szól jobban.
Mindegyik azt kapta, amelyiket legjobban szereti.
Abban van eltérés, hogy melyik elektronka melyik kábellel szól jobban.
Mindegyik azt kapta, amelyiket legjobban szereti.

- zoli73
- V.I.P.
Elmélettel sajnos nem szolgálhatok(remeljük más igen), de a végerősítő "kábelérzéketlenségét" vagyis, hogy kevésbé érzékelhető a kábelcsere, ezt meg tudom erősíteni. Még a lemezjátszó külső tápegysége is markánsabban reagál a kábelcserékre, pedig az csak egy 12V-os motort(na jó, egy minimális elektronika azért van a motor mellett) táplál, és mégis.Voyager írta: ↑2024.10.03., csüt. 20:17Az utóbbi napokban sikerült időt szánnom tápkábelek tesztelésére a rendszeremben, mind a forrás, mind az erősítő oldalán. A különböző kábelek kipróbálása során észrevettem (amit talán már mások is tapasztaltak), hogy a legnagyobb változásokat mindig a forráson végzett cserék hozták. Azzal sem árulok el nagy titkot, hogy a fonó előerősítő tápegységének kábelének cseréje okozta a legdrasztikusabb különbséget, de nagy lépés volt a DAC tápkábel cseréje is, amit a "zene PC" tápkábelével azonosra váltottam. (jelenleg, ezzel a forrásoldal számomra gyakorlatilag kielégítő)
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Voyager
- V.I.P.
Az utóbbi napokban sikerült időt szánnom tápkábelek tesztelésére a rendszeremben, mind a forrás, mind az erősítő oldalán. A különböző kábelek kipróbálása során észrevettem (amit talán már mások is tapasztaltak), hogy a legnagyobb változásokat mindig a forráson végzett cserék hozták. Azzal sem árulok el nagy titkot, hogy a fonó előerősítő tápegységének kábelének cseréje okozta a legdrasztikusabb különbséget, de nagy lépés volt a DAC tápkábel cseréje is, amit a "zene PC" tápkábelével azonosra váltottam. (jelenleg, ezzel a forrásoldal számomra gyakorlatilag kielégítő)
Hifi - Tunning Supreme3 silver/gold biztosítékkal van valakinek tapasztalata ?
Aucharm ezüst biztosítékot cserélnék vele, ha jobb...
Köszi.
Aucharm ezüst biztosítékot cserélnék vele, ha jobb...

Köszi.
Egy tipp minőségi, hajlékony, jó zajvédettségű és még nem elszállt árú tápkábelre. Ismerem, nekem is van, szereltem, G5 tömör Siltech ezüst, kb 2x 0,75mm2+árnyékolás. Lemezjátszót és RIAA elektronikát bőven kiszolgál. Árnyékolás PE funkciós is.
viewtopic.php?f=64&t=207333
Az nem jó hír...

Jah, én is a Neotech-ben gondolkoztam, de tudod, a 14 - es csak 2.08 mm2 - es, amit ösvénynek keveslek és az is több, mint 8000 Ft... A 12 - es 3.33, ami talán több is, mint amit szeretnék, de főleg az ára miatt. Majdnem 13000 Ft/m, a Jantzen nem egész 4000 - ével szemben...
Igen, ki kellene próbálni, de a tapasztalatom az, hogy kísértetiesen hasonlóan szól a táp - és a hangszórókábel is ugyan abból az anyagból.
Ettől még akár tápkábelnek, ösvénynek jó is lehet.
Ösvénynek én is a tömör kábelt favorizálom inkább, de ha készítesz belőle egy tápkábelt(ami nem nagy beruházás), az segíthet eldönteni, hogy érdemes-e ebből ösvényt készíteni, de legalábbis közelebb visz az igazsághoz.
- zoli73
- V.I.P.
Nekem a hangsugárzóim vannak ezzel(és a vékonyabb változatával) átkábelezve, de erre a célra engem egyáltalán nem győzött meg. Kb. semmit sem hozott a gyári noname kábelek helyett, így tervezek megszabadulni tőle.Rock60 írta: ↑2024.10.01., kedd 10:15Tápkábelnek, illetve ösvény készítésére próbálta már ezt a kábelt valaki ?fülelek írta: ↑2024.09.15., vas. 14:15Ezt ajánlom: https://sonopart.hu/006-0051jantzen-ezu ... 25mm2-5483
Ösvénynek szeretném, tényleg jó ár/érték arányúnak tűnik...![]()
Ettől még akár tápkábelnek, ösvénynek jó is lehet.
Ösvénynek én is a tömör kábelt favorizálom inkább, de ha készítesz belőle egy tápkábelt(ami nem nagy beruházás), az segíthet eldönteni, hogy érdemes-e ebből ösvényt készíteni, de legalábbis közelebb visz az igazsághoz.