Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Indy »

Szia,

Meglestem ezt a VDH kábelt, s árban kb 5X-ös a QED-hez képest, ott azért már én is várnék előrelépést, de ennyi pénzért már azért tesztelek először:-)

Köszönöm!

Kb. egy éve 5000-ért adtam el egy Nakamichi banánnal feldugózott 1,5 m-es párt. Aztán 14-ért vettem egy pár 2 m-es D352-őt. Annak minden forintját megérte. Az akkori rendszerembe (A1-X, Epos) a Qued nem nagyon illett bele, de kíváncsi voltam rá, milyen egy tesztgyőztes kábel. Háát...
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

galistvan
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 459

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: galistvan »

A dobozaidat nem ismerem, de a Qued SA XT egy olcsó ezüstözött rézkábel, elfogadható középtartománnyal, kevés méllyel és nagyon magasba húzó felső tartománnyal. Egy vdH D352 klasszisokkal jobb kábel nála... Pl.

Bélánál a Jungson szobában a nap végén rámentünk erre a témára. Denon PMA-2010AE és Dali Helicon közé tettük be. Referenciának Catharsis SP 0305 és QED Genesis kábeleket használtunk. A konklúzió az volt, hogy "ez egy nagyon jó ár/érték arányú kábel". Gondolom nem mindegy, hogy milyen rendszerbe illesztjük bele, nem az az allrounder.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3628

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Ebben akkor lehet biztos az emberfia, ha a megírt és visszaellenőrzött CD adathalmazát összehasonlítanánk utána egy audio CD által kiolvasott adathalmazzal. Ha nem lenne köztük különbség, akkor nem is lenne szükség hibajavításra, hiszen hibátlanul kiolvas minden adatot. Ha pedig van akkor az amiatt van mert rosszul olvas és a korrekciós algoritmus odagondol egy lehetséges adatsort. Szerintem a gyári nyomott CD és az írott között a hibák és a korrekciók száma lehet a különbség oka. Már ha a fülem jó.

Néztem már másolt DVD-ről filmet amikor másodpercekre leakadt a játszó és azután lépett csak tovább, hogy újból rátalált egy értelmes részletre. Fogtam a lemezt, beolvastam és a lehető legkisebb írási sebességgel kiírtam egy másik DVD-re. Ezután ugyanaz a DVD játékos hiba nélkül végigjátszotta a filmet az újonnan másolt lemezről. Addig is ott volt az adathalmaz de a lejátszó képtelen volt értelmezni a sok kiolvasási hiba miatt. Így működhet az audio CD esetében is.

Tanulságos a Plextorral való CD olvasás-olvasásteszt-írás. Azzal szépen be lehet gyűjteni a CD-k hibáit C1, C2, C3 hibakorrekciós művelet számot, ezek egymásra épülő és főleg a pitek (nem bitek) visszalvasásával függenek össze. Az ezutáni bájtos hibajavítások, cheksummák még további műveleteket igényelnek az RB-CD olvasásakor. Amikor sokat használtam a Plextoromat, a grabbelések előtt mindig lefuttattam a tesztet és semmilyen gyári és semmilyen írott lemeznél nem fordult elő hibamentes olvasási teszt, a frissen, lassan megírt, MAM-A lemezek visszaolvasásakor sem. Annyi összefüggés azért látszott, a kevesebb hibázású audió CD általában szebben szólt, de ez mégsem mindig egyértelmű. Ráadásul azt is tudni kell az RB-CD lejátszásakor nincs ismétlő olvasási kísérlet, amit viszont az EAC grabbelő mindig meg tud csinálni. Szóval ez a CD mint adathordozó egy gyenge tákolmány mint rendszer. És itt tessék az adat tartalmat és adathordozót külön kezelni. A CD játszók többsége ezt a millió hibázással olvasott pit folyamot küszködéssel dolgozza fel, a küszködés legjellemzőbb eredménye a jitter maszatolás még akkor is ha a CD játszó saját clockjai alacsony jitterrel ketyegnek.

habár ez itt a kábelek között nagyon OFF

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Oké, azonos adathalmaz akkor:)

Ebben akkor lehet biztos az emberfia, ha a megírt és visszaellenőrzött CD adathalmazát összehasonlítanánk utána egy audio CD által kiolvasott adathalmazzal. Ha nem lenne köztük különbség, akkor nem is lenne szükség hibajavításra, hiszen hibátlanul kiolvas minden adatot. Ha pedig van akkor az amiatt van mert rosszul olvas és a korrekciós algoritmus odagondol egy lehetséges adatsort. Szerintem a gyári nyomott CD és az írott között a hibák és a korrekciók száma lehet a különbség oka. Már ha a fülem jó.

Néztem már másolt DVD-ről filmet amikor másodpercekre leakadt a játszó és azután lépett csak tovább, hogy újból rátalált egy értelmes részletre. Fogtam a lemezt, beolvastam és a lehető legkisebb írási sebességgel kiírtam egy másik DVD-re. Ezután ugyanaz a DVD játékos hiba nélkül végigjátszotta a filmet az újonnan másolt lemezről. Addig is ott volt az adathalmaz de a lejátszó képtelen volt értelmezni a sok kiolvasási hiba miatt. Így működhet az audio CD esetében is.

frogggg
Isten Hozott! :)
Értékelés: 4

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: frogggg »

Szia,

Meglestem ezt a VDH kábelt, s árban kb 5X-ös a QED-hez képest, ott azért már én is várnék előrelépést, de ennyi pénzért már azért tesztelek először:-)

Köszönöm!

A dobozaidat nem ismerem, de a Qued SA XT egy olcsó ezüstözött rézkábel, elfogadható középtartománnyal, kevés méllyel és nagyon magasba húzó felső tartománnyal. Egy vdH D352 klasszisokkal jobb kábel nála... Pl.

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

... én pedig abban sem hiszek, hogy közönséges halandó képes adatokat, mint olyat meghallgatni
Egyébként is, mi az a bitpontosság?

Oké, azonos adathalmaz akkor:)

Vendég

Kábelezzünk

Mondjuk abban én sem hiszek hogy bitpontos adatok között eltéréseket vélnek kihallani egyesek
... én pedig abban sem hiszek, hogy közönséges halandó képes adatokat, mint olyat meghallgatni
Egyébként is, mi az a bitpontosság?

Vendég

Kábelezzünk

Két kezemen nem tudnám megszámolni, hány és hány CD lemez tesztet olvastam itt a fórumon. Természetesen mind eltérő eredménnyel zárult. Legalább annyi tényezős a dolog mint a kábel és egyéb téma.
Mondjuk abban én sem hiszek hogy bitpontos adatok között eltéréseket vélnek kihallani egyesek. De ha nekik ez jó hát hallják:)
Volt egy két ismerősöm aki - a fizika megdugható alapon-, igenis hitetlennek nevezett ez ügyben. Hát ilyen is van. Vannak dolgok amiket el KELL fogadni és egzaktak. Persze ez nem vonatkozik az eredeti kontra másolt lemezek dologra.
OFF.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Én megtettem anno a cimboráimmal. A röhej az volt, hogy több alkalommal is az írottat hallottuk jobbnak! Hangya szőrszálakról beszélgettünk...

Én - bár nem a reklám helye - Plextor Premium II-vel írok, Padus discjuggler progival 2x-esen, kerülve a hamisítvány és a fapados data lemezeket.
Lehet jönni vaktesztre!

a plextor premium írót a PlxexTools gyári égető szoftverrel érdemes használni, ez közvetlenül szólítja meg a meghajtó hardverét, kikerülve számos windows stream csatornát. Ennek legfőbb eredménye, a pitek sokkal pontosabb időzítéssel, ergo kevesebb hibával kerülnek beégetésre.
És ne felejtsük a legfontosabbat, az RB-CD szabvány legalább olyan gyenge hibavédelmi rendszerrel bír mint a Philips DPDIF/TOSLINK szabványa. A később született DATA-CD szabványok már sokkal hibatűrőbbek.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Indy »

Sziasztok,

Volt már olyan, aki Qed SIlver Anniversary Xt hangfal kábelt tesztelt komolyabb kábelekkel? Esetleg másra cserélt. Gondolkodok rajta, hogy KEF IQ70-jeim mellett megnézném merre lehet feljebb lépni.

Köszönöm

Indulj el egy úton, én is egy másikon...

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2391

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

Nem igazán 'kábel topic' téma, de azért halkan megjegyezném, hogy aki már végig járta a minőségi CD írás ösvényeit, az tudja, hogy ha egy CD jó íróval/jó programmal/jó lemezre lett megírva, még is sz@rul szól a zene, nem az írott lemezben kell keresni a hiányosságot...

Nem arról van szó, hogy "szarul szól" az irott CD, hanem arról, hogy egymás után feltéve az írott és az eredeti CDt az irott hangjából hiányzik a lényeg, a "szépség" a hangszer pl. cselló fájának finom rezonáns hangjai, vagy az énekhang finom felharmónikusai.
Én egy időben irattam CDket a Koltai Tamással, profi lemezre, profi íróval, amire azt mondták, hogy jobb, mint az eredeti - de mindegyiknél ezt tapasztaltam.

Viszont van még egy tapasztalatom. Néha kapok olyan irott CD-ket, amiket maguk a zenészek írnak a saját felvételeikről (gondolom analóg forrásról) na azok viszont nagyon élők szoktak lenni. Főleg lemágnesezve és élfestve az irott CDket. Én úgy vettem észre, hogy az irottaknál nagyon sokat javít az élfestés.

frogggg
Értékelés: 4

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: frogggg »

Sziasztok,

Volt már olyan, aki Qed SIlver Anniversary Xt hangfal kábelt tesztelt komolyabb kábelekkel? Esetleg másra cserélt. Gondolkodok rajta, hogy KEF IQ70-jeim mellett megnézném merre lehet feljebb lépni.

Köszönöm

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Volt olyan igen, hogy egy adott márkájú alapanyagra igen rossz hangú másolatot csináltam. Nem tudom miért volt, nem is igazán érdekel. Már csak azért sem mert más gyártmányra meg tökéletes (nekem tökéletes) másolatot tudtam csinálni. Sőt tovább másoltam a másolatot és az is pont ugyan olyan volt.

Ha adott márkára rosszabbul sikerült akkor mégis csak van különbség és hallottad. Nem csak attól függ, hogy mire írod, hanem mit. Amikor Philipsre váltottam, ami jobbnak tűnt minden tekintetben (nem sokat szórakoztam a tesztekkel) akkor egy Cesaria Evora rengeteg hangszerrel és egy jó énekhanggal szépen megmutatta, hogy a kiválasztott Philips is rosszabbul szól, mint az eredeti. Egy "lány gitárral" valószínűleg nem hozná a különbséget.

A kábelek különbségeiben meg nem hiszek, hanem hallom. Egy egyenirányító cső is okozhat meglepetéseket, nemhogy egy tápkápel vagy egy IC. Amikor az 5U4G dupladiódát cseréltem oroszról RCA-ra a különbség egyértelmű volt. Még akkor is jobb az RCA-val hallgatni a zenét, mint az orosszal, ha az orosz sokkal jobb paraméterekkel rendelkezik. Néha visszateszem, hátha....de rögtön megy vissza a dobozba.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3208

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Hajj de szívesen vaktesztelnék itt pár embert az írt kontra origi cd-vel!

Én megtettem anno a cimboráimmal. A röhej az volt, hogy több alkalommal is az írottat hallottuk jobbnak! Hangya szőrszálakról beszélgettünk...

Én - bár nem a reklám helye - Plextor Premium II-vel írok, Padus discjuggler progival 2x-esen, kerülve a hamisítvány és a fapados data lemezeket.
Lehet jönni vaktesztre!
.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

én ezt a vaktesztet megejtettem néhány éve egy gyakorlott hifi és zene hallgató emberrel. Egy FIM XR-CD és Alia-Vox Jordi Savall lemezzel, eredeti és MAM-A-GOLD-ra Plextorral írt lemezzel. Előtte nem mutattam meg egyik lemezt sem vizuálisan, a játszás után kérdeztem, szerinte melyik az eredeti lemez hang. Mindkettőnél a MAM-A-GOLD írott lemezt jelölte meg, az a jobb hangú, tehát azt gondolja eredetinek.

KoZo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 15

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: KoZo »

Nagyon sokáig én is teljesen szkeptikus voltam az írott vs eredeti CD témában sőt egyenesen kiröhögtem azt aki ilyet mondott. Ezért nem is nagyon válogattam meg mire írtam ki a zenét. Aztán egyszer meghallgattam pár olyan CD-t amit 16-szoros sebességgel írtam meg TDK egyszer írható lemezre és a különbség nyilvánvaló volt. A másolat krákogó, tolakodóbb volt. A különbséget ráadásul nem is hallgatási pozícióból, hanem oldalról a bal hangfalhoz közel is hallottam. Azóta csak azért másolok néha CD-t, hogy a zene addig is meglegyen, amíg az eredeti megérkezik aztán félreteszem. A másik eset amikor nem beszerezhető a CD. A vakteszthez viszont ide kéne jönni..

Volt olyan igen, hogy egy adott márkájú alapanyagra igen rossz hangú másolatot csináltam. Nem tudom miért volt, nem is igazán érdekel. Már csak azért sem mert más gyártmányra meg tökéletes (nekem tökéletes) másolatot tudtam csinálni. Sőt tovább másoltam a másolatot és az is pont ugyan olyan volt.

KoZo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 15

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: KoZo »

Vagy, hogy ne csak OFF legyen, akár a kábelekkel kapcsolatban is szívesen látnám egy két guru arcát amikor őket ültetnék a tesztpadra. De ezt már alább is megírtam, akkor sem volt semmi reakció, nyilvánvalóan és érthetően. :lol!:

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Nagyon sokáig én is teljesen szkeptikus voltam az írott vs eredeti CD témában sőt egyenesen kiröhögtem azt aki ilyet mondott. Ezért nem is nagyon válogattam meg mire írtam ki a zenét. Aztán egyszer meghallgattam pár olyan CD-t amit 16-szoros sebességgel írtam meg TDK egyszer írható lemezre és a különbség nyilvánvaló volt. A másolat krákogó, tolakodóbb volt. A különbséget ráadásul nem is hallgatási pozícióból, hanem oldalról a bal hangfalhoz közel is hallottam. Azóta csak azért másolok néha CD-t, hogy a zene addig is meglegyen, amíg az eredeti megérkezik aztán félreteszem. A másik eset amikor nem beszerezhető a CD. A vakteszthez viszont ide kéne jönni..

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2992

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: earforce »

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

a magnókazetta jobb hangú - ez utóbbi mindig mosolyt csal az arcomra:)) A lossless az már más tészta..mert a digit forrásom az eléggé szinez, de a fene tudja meddig lehetne abban is eljutni..
Magam részéről azt gondolom a cd az egyik legrosszabb audio forrás..

A magnókazetta jobb hangú?
Valószínűleg még nem volt jó hangú CD lejátszód!
Az írt lemeznél tényleg nagyobb probléma egy rossz, "digitális ízű" CD player.
.

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: SoXxX »

Kevesen hallgatnak olyan rendszert, ami számottevő, élvezeti értéket befolyásoló különbséget prudukál egy tisztességesen grabbelt és aztán megírt lemez és egy gyári CD között. (Bár csak ez lenne a rendszerünk leggyengébb láncszeme!)
A kiolvasási/stabilitási gond a gyári lemez olvasásánál is jelenlévő probléma.
Jó dolog a lossless és a HDD-ről való lejátszás, de annál sem mindegy, milyen rendszer juttatja el a fülünkig.

Nyilván van egy határ ami alatt mindegy..de egy hifi forumon..ráadásul a kábeles topicban (ami aztán kb ugyanez a kategória)..szóval lehet azt azért hallani..főleg az itt lévők rendszerein;)

Egyébként az én rendszerem gyengepontja márpedig a cd..mind az LP mind a magnókazetta jobb hangú - ez utóbbi mindig mosolyt csal az arcomra:)) A lossless az már más tészta..mert a digit forrásom az eléggé szinez, de a fene tudja meddig lehetne abban is eljutni..
Magam részéről azt gondolom a cd az egyik legrosszabb audio forrás..

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Eleve a technológia is más már..nyomás vs lézer "vágás"..
Van köztük különbség már csak ezek okán is (kiolvasás stabilitás, stb.).

De amit semmiképpen nem úszol meg az a grabbelés (on the fly is van!) és az írás. Persze vannak profi grabberek meg író progik, de ettől még nem lesz 100%-os a reprodukció.

Kevesen hallgatnak olyan rendszert, ami számottevő, élvezeti értéket befolyásoló különbséget prudukál egy tisztességesen grabbelt és aztán megírt lemez és egy gyári CD között. (Bár csak ez lenne a rendszerünk leggyengébb láncszeme!)
A kiolvasási/stabilitási gond a gyári lemez olvasásánál is jelenlévő probléma.
Jó dolog a lossless és a HDD-ről való lejátszás, de annál sem mindegy, milyen rendszer juttatja el a fülünkig.
.

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: SoXxX »

Nem igazán 'kábel topic' téma, de azért halkan megjegyezném, hogy aki már végig járta a minőségi CD írás ösvényeit, az tudja, hogy ha egy CD jó íróval/jó programmal/jó lemezre lett megírva, még is sz@rul szól a zene, nem az írott lemezben kell keresni a hiányosságot...

Eleve a technológia is más már..nyomás vs lézer "vágás"..
Van köztük különbség már csak ezek okán is (kiolvasás stabilitás, stb.).

De amit semmiképpen nem úszol meg az a grabbelés (on the fly is van!) és az írás. Persze vannak profi grabberek meg író progik, de ettől még nem lesz 100%-os a reprodukció.

Szvsz Ha már mindenképpen másol valaki akkor maradjon a losslessnél és ne írja ki.

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 835

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: peterson »

...Természetesen lehet az ember kicsit igényesebb, horror összegek elköltése nélkül. Az AVX-en van jó pár kábel készítő.

Igen, nagyjából én is erre gondoltam. Illetve pont ezek az olcsóbb alternatívák jutottak eszembe, csak nem ismerem a kábeleiket, nem tudom mindegyik alkalmas-e a célra...

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

BUÉK!

Szükségem lenne 2x3m iterconnect kábelre, a BD lejátszót kellene összekötnöm az erősítőmmel. Semmi komoly kábelre nem gondoltam, csak az a cél, hogy a filmek hangja "egy kicsit" jobb legyen mintha a TV-n szólna...
Mi a tapasztalatotok, ebben a hosszban még "működnek" a passzív kábelek? Szimmetrikus, vagy nem az a jó...? Árnyékolt legyen...?
Akinek van tapasztalata, legyen kedves ossza meg velem, akár típus megjelöléssel is, de nem szeretnék rá sokat költeni, ne a "csúcs" kábeleket ajánljátok .

Előre is köszönöm: Laci

Nekem van 25m-es párom is, ebben a felhasználási körben semmi gond vele.
Blu-ray és Mozigépház között üzemel. Olcsó kábellel, egyszerűbb dugókkal, ha jól emlékszem nem volt több mint 10e.Ft, 4 évvel ezelőtt készült.
Használok még egyszerű 5 és 10m-est, laptop keverő között, vetítés vagy prezentációra. Nem hiszem, hogy agyon lenne árnyékolva.
Természetesen lehet az ember kicsit igényesebb, horror összegek elköltése nélkül. Az AVX-en van jó pár kábel készítő.

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”