Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Nagyon sokáig én is teljesen szkeptikus voltam az írott vs eredeti CD témában sőt egyenesen kiröhögtem azt aki ilyet mondott. Ezért nem is nagyon válogattam meg mire írtam ki a zenét. Aztán egyszer meghallgattam pár olyan CD-t amit 16-szoros sebességgel írtam meg TDK egyszer írható lemezre és a különbség nyilvánvaló volt. A másolat krákogó, tolakodóbb volt. A különbséget ráadásul nem is hallgatási pozícióból, hanem oldalról a bal hangfalhoz közel is hallottam. Azóta csak azért másolok néha CD-t, hogy a zene addig is meglegyen, amíg az eredeti megérkezik aztán félreteszem. A másik eset amikor nem beszerezhető a CD. A vakteszthez viszont ide kéne jönni..
Volt olyan igen, hogy egy adott márkájú alapanyagra igen rossz hangú másolatot csináltam. Nem tudom miért volt, nem is igazán érdekel. Már csak azért sem mert más gyártmányra meg tökéletes (nekem tökéletes) másolatot tudtam csinálni. Sőt tovább másoltam a másolatot és az is pont ugyan olyan volt.
Kábelezzünk
Hajj de szívesen vaktesztelnék itt pár embert az írt kontra origi cd-vel!
Vagy, hogy ne csak OFF legyen, akár a kábelekkel kapcsolatban is szívesen látnám egy két guru arcát amikor őket ültetnék a tesztpadra. De ezt már alább is megírtam, akkor sem volt semmi reakció, nyilvánvalóan és érthetően. :lol!:
Kábelezzünk
Nagyon sokáig én is teljesen szkeptikus voltam az írott vs eredeti CD témában sőt egyenesen kiröhögtem azt aki ilyet mondott. Ezért nem is nagyon válogattam meg mire írtam ki a zenét. Aztán egyszer meghallgattam pár olyan CD-t amit 16-szoros sebességgel írtam meg TDK egyszer írható lemezre és a különbség nyilvánvaló volt. A másolat krákogó, tolakodóbb volt. A különbséget ráadásul nem is hallgatási pozícióból, hanem oldalról a bal hangfalhoz közel is hallottam. Azóta csak azért másolok néha CD-t, hogy a zene addig is meglegyen, amíg az eredeti megérkezik aztán félreteszem. A másik eset amikor nem beszerezhető a CD. A vakteszthez viszont ide kéne jönni..
Kábelezzünk
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Kábelezzünk
a magnókazetta jobb hangú - ez utóbbi mindig mosolyt csal az arcomra:)) A lossless az már más tészta..mert a digit forrásom az eléggé szinez, de a fene tudja meddig lehetne abban is eljutni..
Magam részéről azt gondolom a cd az egyik legrosszabb audio forrás..
A magnókazetta jobb hangú?
Valószínűleg még nem volt jó hangú CD lejátszód!
Az írt lemeznél tényleg nagyobb probléma egy rossz, "digitális ízű" CD player.
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
Kábelezzünk
Kevesen hallgatnak olyan rendszert, ami számottevő, élvezeti értéket befolyásoló különbséget prudukál egy tisztességesen grabbelt és aztán megírt lemez és egy gyári CD között. (Bár csak ez lenne a rendszerünk leggyengébb láncszeme!)
A kiolvasási/stabilitási gond a gyári lemez olvasásánál is jelenlévő probléma.
Jó dolog a lossless és a HDD-ről való lejátszás, de annál sem mindegy, milyen rendszer juttatja el a fülünkig.
Nyilván van egy határ ami alatt mindegy..de egy hifi forumon..ráadásul a kábeles topicban (ami aztán kb ugyanez a kategória)..szóval lehet azt azért hallani..főleg az itt lévők rendszerein;)
Egyébként az én rendszerem gyengepontja márpedig a cd..mind az LP mind a magnókazetta jobb hangú - ez utóbbi mindig mosolyt csal az arcomra:)) A lossless az már más tészta..mert a digit forrásom az eléggé szinez, de a fene tudja meddig lehetne abban is eljutni..
Magam részéről azt gondolom a cd az egyik legrosszabb audio forrás..
Kábelezzünk
Eleve a technológia is más már..nyomás vs lézer "vágás"..
Van köztük különbség már csak ezek okán is (kiolvasás stabilitás, stb.).
De amit semmiképpen nem úszol meg az a grabbelés (on the fly is van!) és az írás. Persze vannak profi grabberek meg író progik, de ettől még nem lesz 100%-os a reprodukció.
Kevesen hallgatnak olyan rendszert, ami számottevő, élvezeti értéket befolyásoló különbséget prudukál egy tisztességesen grabbelt és aztán megírt lemez és egy gyári CD között. (Bár csak ez lenne a rendszerünk leggyengébb láncszeme!)
A kiolvasási/stabilitási gond a gyári lemez olvasásánál is jelenlévő probléma.
Jó dolog a lossless és a HDD-ről való lejátszás, de annál sem mindegy, milyen rendszer juttatja el a fülünkig.
Kábelezzünk
Nem igazán 'kábel topic' téma, de azért halkan megjegyezném, hogy aki már végig járta a minőségi CD írás ösvényeit, az tudja, hogy ha egy CD jó íróval/jó programmal/jó lemezre lett megírva, még is sz@rul szól a zene, nem az írott lemezben kell keresni a hiányosságot...
Eleve a technológia is más már..nyomás vs lézer "vágás"..
Van köztük különbség már csak ezek okán is (kiolvasás stabilitás, stb.).
De amit semmiképpen nem úszol meg az a grabbelés (on the fly is van!) és az írás. Persze vannak profi grabberek meg író progik, de ettől még nem lesz 100%-os a reprodukció.
Szvsz Ha már mindenképpen másol valaki akkor maradjon a losslessnél és ne írja ki.
- peterson
- V.I.P.

- Értékelés: 836
Kábelezzünk
...Természetesen lehet az ember kicsit igényesebb, horror összegek elköltése nélkül. Az AVX-en van jó pár kábel készítő.
Igen, nagyjából én is erre gondoltam. Illetve pont ezek az olcsóbb alternatívák jutottak eszembe, csak nem ismerem a kábeleiket, nem tudom mindegyik alkalmas-e a célra...
Kábelezzünk
BUÉK!
Szükségem lenne 2x3m iterconnect kábelre, a BD lejátszót kellene összekötnöm az erősítőmmel. Semmi komoly kábelre nem gondoltam, csak az a cél, hogy a filmek hangja "egy kicsit" jobb legyen mintha a TV-n szólna...
Mi a tapasztalatotok, ebben a hosszban még "működnek" a passzív kábelek? Szimmetrikus, vagy nem az a jó...? Árnyékolt legyen...?
Akinek van tapasztalata, legyen kedves ossza meg velem, akár típus megjelöléssel is, de nem szeretnék rá sokat költeni, ne a "csúcs" kábeleket ajánljátok .
Előre is köszönöm: Laci
Nekem van 25m-es párom is, ebben a felhasználási körben semmi gond vele.
Blu-ray és Mozigépház között üzemel. Olcsó kábellel, egyszerűbb dugókkal, ha jól emlékszem nem volt több mint 10e.Ft, 4 évvel ezelőtt készült.
Használok még egyszerű 5 és 10m-est, laptop keverő között, vetítés vagy prezentációra. Nem hiszem, hogy agyon lenne árnyékolva.
Természetesen lehet az ember kicsit igényesebb, horror összegek elköltése nélkül. Az AVX-en van jó pár kábel készítő.
ATC Jászberény, 30/6362061
Bemutatóterem
ATC Webáruház
- peterson
- V.I.P.

- Értékelés: 836
Kábelezzünk
BUÉK!
Szükségem lenne 2x3m iterconnect kábelre, a BD lejátszót kellene összekötnöm az erősítőmmel. Semmi komoly kábelre nem gondoltam, csak az a cél, hogy a filmek hangja "egy kicsit" jobb legyen mintha a TV-n szólna...
Mi a tapasztalatotok, ebben a hosszban még "működnek" a passzív kábelek? Szimmetrikus, vagy nem az a jó...? Árnyékolt legyen...?
Akinek van tapasztalata, legyen kedves ossza meg velem, akár típus megjelöléssel is, de nem szeretnék rá sokat költeni, ne a "csúcs" kábeleket ajánljátok .
Előre is köszönöm: Laci
Kábelezzünk
2 centi kábel ég és föld különbséget jelenthet - ha annyi hiányzik belőle, hogy elérjen a konnektorig csak jól kell járatni is talán megjön az a 2centi is:-)
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Kábelezzünk
"Van-e jelentősége a kábelek bejáratásának?
Ne kábíts már ilyenekkel, vazze! Máhogylenne? 67 %"
Pazar!
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 783
Kábelezzünk
"Van-e jelentősége a kábelek bejáratásának?
Ne kábíts már ilyenekkel, vazze! Máhogylenne? 67 %"
Pazar!
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
-
Vendég
Kábelezzünk
Ha kihúzod a konnektorból.
2 centi kábel ég és föld különbséget jelenthet - ha annyi hiányzik belőle, hogy elérjen a konnektorig
Kábelezzünk
Sok helyen voltam, ahol írott CD volt a referenciának tekintett "hang" ami szerintem semmiképp nem jó, mert a leírásnál részletek vesznek el.
Nem igazán 'kábel topic' téma, de azért halkan megjegyezném, hogy aki már végig járta a minőségi CD írás ösvényeit, az tudja, hogy ha egy CD jó íróval/jó programmal/jó lemezre lett megírva, még is sz@rul szól a zene, nem az írott lemezben kell keresni a hiányosságot...
Kábelezzünk
Probáltad te is? :-)
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Kábelezzünk
Talán a legérdekesebb dolog a hifizésben a kábelezés… sok mindent kipróbáltam, de mindig a kábellel kiváltott hatás volt a leg megdöbbentőbb, pl:…,hogy tud ekkora váltósát okozni 1-2m hálózati…
Kábelezzünk
Talán a legérdekesebb dolog a hifizésben a kábelezés… sok mindent kipróbáltam, de mindig a kábellel kiváltott hatás volt a leg megdöbbentőbb, pl:…,hogy tud ekkora váltósát okozni 1-2m hálózati…
Kábelezzünk
Merthogy egyébként a legfeleslegesebb topik...
Dehogy.
Nem látod mennyi beírás van itt?
Én ritkán olvasom és írok ide,de mások nagyon aktívak.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Kábelezzünk
Ez év legjobb beírása ebben a topicban.
Merthogy egyébként a legfeleslegesebb topik...
Kábelezzünk
Nagyon jól szórakoztam, köszönöm!
Ez év legjobb beírása ebben a topicban.
Webáruház:
Kábelezzünk
Na ez megint egy érdekes terület.
ahol írott CD volt a referenciának tekintett "hang" ami szerintem semmiképp nem jó, mert a leírásnál részletek vesznek el.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Kábelezzünk
Ha valaki kábel cserékkel kiván javítani a rendszere hangján, annak feltétlenül érdemes jó hang hordozót vagy hanghordozókat keresni, amely, vagy amelyek hitelesnek tekinthetők. Sok helyen voltam, ahol írott CD volt a referenciának tekintett "hang" ami szerintem semmiképp nem jó, mert a leírásnál részletek vesznek el. De nagyon sokan már kizárólag letöltött fájlokat hallgatnak.
Az én személyes referencia sorrendem: LP, aztán CD (letöltött zenéim nincsenek, sőt rendszerem sincs ezekhez). Van valaki, aki mindhármat használja, esetleg van olyan lemez, ami mindhárom formátumban hallható nála?
-
Vendég
Kábelezzünk
Ezek különösen tetszettek!
Milyen jellemzőkre figyeltél teszt közben? - A többi tesztelő mimikájára.
Milyen módszerrel választottad ki a jelenlegi kábeled? - Megkérdeztem egy hifis fórumokon a gurukat, mi a jó nekem.
Honnan származnak a jelenlegi kábeleid? - Tesó, ez nem publikus!
Ha már költöttél komolyabb kábelekre, elégedett vagy velük? - Persze, elégedett voltam, valahogy el is kellett adni...
Legjobb vezetőanyag a ..? - Vákuum. Na cső!