Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Eleve a technológia is más már..nyomás vs lézer "vágás"..
Van köztük különbség már csak ezek okán is (kiolvasás stabilitás, stb.).
De amit semmiképpen nem úszol meg az a grabbelés (on the fly is van!) és az írás. Persze vannak profi grabberek meg író progik, de ettől még nem lesz 100%-os a reprodukció.
Kevesen hallgatnak olyan rendszert, ami számottevő, élvezeti értéket befolyásoló különbséget prudukál egy tisztességesen grabbelt és aztán megírt lemez és egy gyári CD között. (Bár csak ez lenne a rendszerünk leggyengébb láncszeme!)
A kiolvasási/stabilitási gond a gyári lemez olvasásánál is jelenlévő probléma.
Jó dolog a lossless és a HDD-ről való lejátszás, de annál sem mindegy, milyen rendszer juttatja el a fülünkig.
.
Kábelezzünk
Nem igazán 'kábel topic' téma, de azért halkan megjegyezném, hogy aki már végig járta a minőségi CD írás ösvényeit, az tudja, hogy ha egy CD jó íróval/jó programmal/jó lemezre lett megírva, még is sz@rul szól a zene, nem az írott lemezben kell keresni a hiányosságot...
Eleve a technológia is más már..nyomás vs lézer "vágás"..
Van köztük különbség már csak ezek okán is (kiolvasás stabilitás, stb.).
De amit semmiképpen nem úszol meg az a grabbelés (on the fly is van!) és az írás. Persze vannak profi grabberek meg író progik, de ettől még nem lesz 100%-os a reprodukció.
Szvsz Ha már mindenképpen másol valaki akkor maradjon a losslessnél és ne írja ki.
- peterson
- V.I.P.

- Értékelés: 836
Kábelezzünk
...Természetesen lehet az ember kicsit igényesebb, horror összegek elköltése nélkül. Az AVX-en van jó pár kábel készítő.
Igen, nagyjából én is erre gondoltam. Illetve pont ezek az olcsóbb alternatívák jutottak eszembe, csak nem ismerem a kábeleiket, nem tudom mindegyik alkalmas-e a célra...
Kábelezzünk
BUÉK!
Szükségem lenne 2x3m iterconnect kábelre, a BD lejátszót kellene összekötnöm az erősítőmmel. Semmi komoly kábelre nem gondoltam, csak az a cél, hogy a filmek hangja "egy kicsit" jobb legyen mintha a TV-n szólna...
Mi a tapasztalatotok, ebben a hosszban még "működnek" a passzív kábelek? Szimmetrikus, vagy nem az a jó...? Árnyékolt legyen...?
Akinek van tapasztalata, legyen kedves ossza meg velem, akár típus megjelöléssel is, de nem szeretnék rá sokat költeni, ne a "csúcs" kábeleket ajánljátok .
Előre is köszönöm: Laci
Nekem van 25m-es párom is, ebben a felhasználási körben semmi gond vele.
Blu-ray és Mozigépház között üzemel. Olcsó kábellel, egyszerűbb dugókkal, ha jól emlékszem nem volt több mint 10e.Ft, 4 évvel ezelőtt készült.
Használok még egyszerű 5 és 10m-est, laptop keverő között, vetítés vagy prezentációra. Nem hiszem, hogy agyon lenne árnyékolva.
Természetesen lehet az ember kicsit igényesebb, horror összegek elköltése nélkül. Az AVX-en van jó pár kábel készítő.
ATC Jászberény, 30/6362061
Bemutatóterem
ATC Webáruház
- peterson
- V.I.P.

- Értékelés: 836
Kábelezzünk
BUÉK!
Szükségem lenne 2x3m iterconnect kábelre, a BD lejátszót kellene összekötnöm az erősítőmmel. Semmi komoly kábelre nem gondoltam, csak az a cél, hogy a filmek hangja "egy kicsit" jobb legyen mintha a TV-n szólna...
Mi a tapasztalatotok, ebben a hosszban még "működnek" a passzív kábelek? Szimmetrikus, vagy nem az a jó...? Árnyékolt legyen...?
Akinek van tapasztalata, legyen kedves ossza meg velem, akár típus megjelöléssel is, de nem szeretnék rá sokat költeni, ne a "csúcs" kábeleket ajánljátok .
Előre is köszönöm: Laci
Kábelezzünk
2 centi kábel ég és föld különbséget jelenthet - ha annyi hiányzik belőle, hogy elérjen a konnektorig csak jól kell járatni is talán megjön az a 2centi is:-)
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Kábelezzünk
"Van-e jelentősége a kábelek bejáratásának?
Ne kábíts már ilyenekkel, vazze! Máhogylenne? 67 %"
Pazar!
.
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 782
Kábelezzünk
"Van-e jelentősége a kábelek bejáratásának?
Ne kábíts már ilyenekkel, vazze! Máhogylenne? 67 %"
Pazar!
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
-
Vendég
Kábelezzünk
Ha kihúzod a konnektorból.
2 centi kábel ég és föld különbséget jelenthet - ha annyi hiányzik belőle, hogy elérjen a konnektorig
Kábelezzünk
Sok helyen voltam, ahol írott CD volt a referenciának tekintett "hang" ami szerintem semmiképp nem jó, mert a leírásnál részletek vesznek el.
Nem igazán 'kábel topic' téma, de azért halkan megjegyezném, hogy aki már végig járta a minőségi CD írás ösvényeit, az tudja, hogy ha egy CD jó íróval/jó programmal/jó lemezre lett megírva, még is sz@rul szól a zene, nem az írott lemezben kell keresni a hiányosságot...
.
Kábelezzünk
Probáltad te is? :-)
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Talán a legérdekesebb dolog a hifizésben a kábelezés… sok mindent kipróbáltam, de mindig a kábellel kiváltott hatás volt a leg megdöbbentőbb, pl:…,hogy tud ekkora váltósát okozni 1-2m hálózati…
Kábelezzünk
Talán a legérdekesebb dolog a hifizésben a kábelezés… sok mindent kipróbáltam, de mindig a kábellel kiváltott hatás volt a leg megdöbbentőbb, pl:…,hogy tud ekkora váltósát okozni 1-2m hálózati…
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Merthogy egyébként a legfeleslegesebb topik...
Dehogy.
Nem látod mennyi beírás van itt?
Én ritkán olvasom és írok ide,de mások nagyon aktívak.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Kábelezzünk
Ez év legjobb beírása ebben a topicban.
Merthogy egyébként a legfeleslegesebb topik...
Kábelezzünk
Nagyon jól szórakoztam, köszönöm!
Ez év legjobb beírása ebben a topicban.
Webáruház:
Kábelezzünk
Na ez megint egy érdekes terület.
ahol írott CD volt a referenciának tekintett "hang" ami szerintem semmiképp nem jó, mert a leírásnál részletek vesznek el.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Kábelezzünk
Ha valaki kábel cserékkel kiván javítani a rendszere hangján, annak feltétlenül érdemes jó hang hordozót vagy hanghordozókat keresni, amely, vagy amelyek hitelesnek tekinthetők. Sok helyen voltam, ahol írott CD volt a referenciának tekintett "hang" ami szerintem semmiképp nem jó, mert a leírásnál részletek vesznek el. De nagyon sokan már kizárólag letöltött fájlokat hallgatnak.
Az én személyes referencia sorrendem: LP, aztán CD (letöltött zenéim nincsenek, sőt rendszerem sincs ezekhez). Van valaki, aki mindhármat használja, esetleg van olyan lemez, ami mindhárom formátumban hallható nála?
-
Vendég
Kábelezzünk
Ezek különösen tetszettek!
Milyen jellemzőkre figyeltél teszt közben? - A többi tesztelő mimikájára.
Milyen módszerrel választottad ki a jelenlegi kábeled? - Megkérdeztem egy hifis fórumokon a gurukat, mi a jó nekem.
Honnan származnak a jelenlegi kábeleid? - Tesó, ez nem publikus!
Ha már költöttél komolyabb kábelekre, elégedett vagy velük? - Persze, elégedett voltam, valahogy el is kellett adni...
Legjobb vezetőanyag a ..? - Vákuum. Na cső!
Kábelezzünk
A legjobb vezető anyag a
Fa 1 %
A legjobb kábelhossz
Tökmindegy, vagy ez nem ilyen egyszerű 44 %
Van-e jelentősége a csatlakozó minőségének (már ha van neki olyanja)?
Hagyjál már ezzel! 34 %
A kábelekre költendő összeg a teljes rendszer árából
100 % fölött 1 %
Milyen módszerrel választottad ki a jelenlegi kábeled?
Ára miatt, éppen akciós volt, pont ennyi volt rá, csak úgy... 15 %
Ha teszteltél, mennyi ideig tartott egy-egy kábel tesztelése?
10 percnél kevesebb ideig (nem ma kezdtem, tesó!)68 %
Milyen jellemzőkre figyeltél teszt közben?
Egyéb titkos paraméterek 9 %
Van-e jelentősége a kábelek bejáratásának?
Ne kábíts már ilyenekkel, vazze! Máhogylenne? 67 %
Honnan származnak a jelenlegi kábeleid?
Magam forrasztgattam (sőt árulni is fogom) 5 %
Megmondod, szerinted ki a legjobb AVX-es DIY kábelgyártó?
Meghaltok mind! 4 %
Ki az?
Ez most komoly? 100 %
Nemed?
Ennyi hülye kérdés után már nem tudom... 4 %
Fiú 94 %
Lány 3 %
Életkorod?
10 év alatt 2 %
10 és 90 év között 98 %
Érdekesnek tartottad a kérdéseket?
Igen 27 %
Vége van már? 73 %
Ezek különösen tetszettek!
.
Kábelezzünk
De van! Íme az elmúlt években hozzám érkezett hifista kijelentések, vélemények tárgyilagos és tudományos összefoglalása:
Mit gondolsz a kábelek szerepéről, saját hangzásáról?
Nem hisz a kábelek jelentőségében és nem is akarja azok hatását meghallani, egyébként is hagyjam békén ezzel (de ha már szóba került, adnál valamilyen kábelt féláron?): 48 %
Nem hisz a kábelekben, de áll elébe egy vaktesztnek (ahol szerinte nem fog hallani semmit): 11 %
Eddig nem hitt a kábelek saját hangjában, de most mintha lenne valami: 5 %
Hiszi, hallja, de nem akar rá költeni: 15 %
Hiszi, hallja és költ rá: 18 %
Nem hallja, de hisz benne és költ rá: 2 %
Nem hallja, nem hisz benne, de olyan szépek azok a csatlakozók, amúgy sincs mire költeni már a pénzt: 1 %
Mi a véleményed azokról, akik az ellenkezőjét gondolják?
Retardáltak, tudatlanok, süketek, sznobok... 34 %
Majd rájönnek! 42 %
Nekik biztosan úgy jó (Haré krisna, haré krisna, krisna krisna, haré haré) 19 %
Meghaltok mind! 5 %
Ha már költöttél komolyabb kábelekre, elégedett vagy velük?
Alábecsültem a kábelek hatását és most lelkesen vásárolgatok: 22 %
Túlbecsültem a kábelek hatását és most csalódott vagyok (azaz dögöljön meg minden kábeles!): 64 %
Erre számított, jelenleg elégedett a meglévő kábeleivel, vagy pontosan tudja, mit szeretne venni: 14 %
A legjobb vezető anyag a
Tiszta réz 30 %
Ónozott réz 8 %
Ezüstözött réz 24 %
Tiszta ezüst 25 %
Aranyozott ezüst és egyéb egzotikumok 12 %
Fa 1 %
Aki kipróbálta mindegyik említett fémet 5 %
A legjobb kábelkonstrukció
Sok vékony elemi szálból sodrott 45 %
Kevés elemi szálból sodrott 23 %
Vékony egy eres 25 %
Vastag egy eres 7 %
A legjobb kábelhossz
Minél rövidebb 28 %
Minél hosszabb 28 %
Persze, hallom is a különbséget 7 %
Persze, hiszen az egyik drágább, másik olcsóbb és a színük is más, mindenhol jó, de legjobb a WBT! 32 %
Fogalmam sincs 27 %
Hagyjál már ezzel! 34 %
10 % alatt 62 %
10-20 % között 24 %
20 % fölött 13 %
100 % fölött 1 %
Mások beszámolói, véleménye alapján 63 %
Márkahűség miatt (máshol, máskor ez már bevált, ide is tutira jó lesz) 14 %
Legalább 3 szereplős saját teszt útján 8 %
Utóbbiak közül vakteszt útján 13 %
10-30 perc (közben 2 telefon és 2 SMS) 23 %
Több ideig, ne adj ég több napig 9 %
Magasak, mélyek, közepek mennyisége, aránya 68 %
Színpadkép mérete 23 %
Persze, hallom is a változást 22 %
Persze, bár én még nem hallottam ezt ki 13 %
Ismert márka 80 %
Nem ismert márka (?) 6 %
Mással csináltattam, DIY kábelgyártóktól vettem 9 %
Utóbbiak közül több ilyen gyártó kábelét is kipróbálta 8 %
Igen 24 %
Meg, de ne mondd el senkinek, mert gáz lenne, ha kiderülne és nem szeretnék vitát! 32 %
Nem. 14 %
Mondanál néhányat? 26 %
Meghaltok mind! 4 %
Ki az?
Ez most komoly? 100 %
Nemed?
Fiú 94 %
Lány 3 %
Utóbbiak közül randizna velem 33 %
Életkorod?
10 év alatt 2 %
10 és 90 év között 98 %
Igen 27 %
Vége van már? 73 %
(Nehogy komolyan tessék venni!)
Nagyon jól szórakoztam, köszönöm!
.
-
Vendég
Kábelezzünk
de ha már szóba került, adnál valamilyen kábelt féláron?
Nem hisz benne... hihető
Itt tartana a magyar audio-kultúra?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11280
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
ugye tényleg nincs semmi mondanivalótok már a kábelek misztikumáról, amikor már arról folyik a diskurzus,
"Ó anyám mivégre hoztál engem a világra, talán azért hogy belebolonduljak a hifi vagy nem hifi veszélyes ingoványába? amikor annyi más szép és értelmes és talán hasznosabb dologgal tölthetnénk el rövid életünket."
De van! Íme az elmúlt években hozzám érkezett hifista kijelentések, vélemények tárgyilagos és tudományos összefoglalása:
Mit gondolsz a kábelek szerepéről, saját hangzásáról?
Nem hisz a kábelek jelentőségében és nem is akarja azok hatását meghallani, egyébként is hagyjam békén ezzel (de ha már szóba került, adnál valamilyen kábelt féláron?): 48 %
Nem hisz a kábelekben, de áll elébe egy vaktesztnek (ahol szerinte nem fog hallani semmit): 11 %
Eddig nem hitt a kábelek saját hangjában, de most mintha lenne valami: 5 %
Hiszi, hallja, de nem akar rá költeni: 15 %
Hiszi, hallja és költ rá: 18 %
Nem hallja, de hisz benne és költ rá: 2 %
Nem hallja, nem hisz benne, de olyan szépek azok a csatlakozók, amúgy sincs mire költeni már a pénzt: 1 %
Mi a véleményed azokról, akik az ellenkezőjét gondolják?
Retardáltak, tudatlanok, süketek, sznobok... 34 %
Majd rájönnek! 42 %
Nekik biztosan úgy jó (Haré krisna, haré krisna, krisna krisna, haré haré) 19 %
Meghaltok mind! 5 %
Ha már költöttél komolyabb kábelekre, elégedett vagy velük?
Alábecsültem a kábelek hatását és most lelkesen vásárolgatok: 22 %
Túlbecsültem a kábelek hatását és most csalódott vagyok (azaz dögöljön meg minden kábeles!): 64 %
Erre számított, jelenleg elégedett a meglévő kábeleivel, vagy pontosan tudja, mit szeretne venni: 14 %
A legjobb vezető anyag a
Tiszta réz 30 %
Ónozott réz 8 %
Ezüstözött réz 24 %
Tiszta ezüst 25 %
Aranyozott ezüst és egyéb egzotikumok 12 %
Fa 1 %
Aki kipróbálta mindegyik említett fémet 5 %
A legjobb kábelkonstrukció
Sok vékony elemi szálból sodrott 45 %
Kevés elemi szálból sodrott 23 %
Vékony egy eres 25 %
Vastag egy eres 7 %
A legjobb kábelhossz
Minél rövidebb 28 %
Minél hosszabb 28 %
Persze, hallom is a különbséget 7 %
Persze, hiszen az egyik drágább, másik olcsóbb és a színük is más, mindenhol jó, de legjobb a WBT! 32 %
Fogalmam sincs 27 %
Hagyjál már ezzel! 34 %
10 % alatt 62 %
10-20 % között 24 %
20 % fölött 13 %
100 % fölött 1 %
Mások beszámolói, véleménye alapján 63 %
Márkahűség miatt (máshol, máskor ez már bevált, ide is tutira jó lesz) 14 %
Legalább 3 szereplős saját teszt útján 8 %
Utóbbiak közül vakteszt útján 13 %
10-30 perc (közben 2 telefon és 2 SMS) 23 %
Több ideig, ne adj ég több napig 9 %
Magasak, mélyek, közepek mennyisége, aránya 68 %
Színpadkép mérete 23 %
Persze, hallom is a változást 22 %
Persze, bár én még nem hallottam ezt ki 13 %
Ismert márka 80 %
Nem ismert márka (?) 6 %
Mással csináltattam, DIY kábelgyártóktól vettem 9 %
Utóbbiak közül több ilyen gyártó kábelét is kipróbálta 8 %
Igen 24 %
Meg, de ne mondd el senkinek, mert gáz lenne, ha kiderülne és nem szeretnék vitát! 32 %
Nem. 14 %
Mondanál néhányat? 26 %
Meghaltok mind! 4 %
Ki az?
Ez most komoly? 100 %
Nemed?
Fiú 94 %
Lány 3 %
Utóbbiak közül randizna velem 33 %
Életkorod?
10 év alatt 2 %
10 és 90 év között 98 %
Igen 27 %
Vége van már? 73 %
(Nehogy komolyan tessék venni!)
Kábelezzünk
1. A hangminőségnek technikai, hifista szempontokból van jelentősége, erről szól a közös hobbink, de ennek néhányunk véleménye szerint kevés köze van a zene élvezetéhez.
2. Érdekes dolog kezdő hifistákat megkérdezni arról, miért is akarnak belevágni e hobbiba. Nagyon kevés kivételtől eltekintve egyikük sem tud konkrétan válaszolni. Hogy idővel hányan jönnek rá, arról fogalmam sincs, de szerintem a haladóknál sincs mindig reális indok. Ahogy arra sincs általában, hogy valaki miért gyűjt festményeket.
1. A 'néhányunkba' jó magam nem tartozom bele, mivel számomra - mint már írtam is - a relatíve jó hangminőségnek komoly szerepe van a zene élvezetében.
2. Még sajnos nem tudtam "interjút" készíteni erről kezdő, vagy haladó 'Hifistákkal'. Ha ez így van - nincs mindig reális indok - akkor erősen csodálkozom, különös tekintettel az életünk minden területére igaz ok-okozat összefüggés alapelvére. Számomra nem kérdés, miért fejlesztettem az elmúlt 15 évben az audioláncom, és az sem, hogy miért szeretek 'rajta' zenét hallgatni. A zene megszólalásának/élvezetének/életünkre gyakorolt hatásának fokozása, szebbé tétele ennyire ritkának számító ok lenne?
Nekem tehát van már okom ezért is írok ennyi zöldséget
.
Kábelezzünk
Nem tudom, hogy szándékosan írtál-e zeneértőt és zenebarátot. Mindenesetre gyakran az az érzésem, hogy a hifisták jó része nemcsak, hogy nem zeneértő, de még csak nem is zenebarát.
A zene csak egy szükséges rossz, amiben sosincs elég mély, magas, dinamika, részlet, szín. Amikor ezeket mind összeguberálják, akkor már csak jó zenészekre és jó zenére nem futja. Na, az így készült felvételt hívják audiofil, sőt audiophile tesztlemeznek.
Direkt túlzok, még mielőtt bárki is.
Ne hagyd abba félúton,..."és akkor berakjuk a @@@@@@@@-kábelt, és minden a helyére kerül".
Az audiofil tesztlemezeket a MediaMarkt-szintű kereskedések sine-qua-nonjának tartom, nagyobb felbontású, komolyabb rendszerek nem szorulnak rá a tesztlemezekre, inkább élőkoncertekkel lehet jókat demózni. Javaslom mindenkinek a Kraftwerk Minimum-Maximum-dupláját. Ahogy az arénában fütyülnek a rajongók, az adja meg az alaphangot, aztán jön a zene.