Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!

Sztereó erősítők

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 647
Kapcsolat:

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

KLajos írta:
2023.09.09., szomb. 08:11
Elérhetően képbe került nálam a Luxman L-510 / L-525 / L-530 széria.
Na emmán döfi :smile53:
530-as 15W-ig A class, afölött 130-ig AB ha bömbölde kell
Belső képek legyenek, volt-e benne turifuri
Az 510: 8W A class utánna AB
Szerintem 530
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

KLajos
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 94

Hozzászólás Szerző: KLajos »

Nagyon más.

Elérhetően képbe került nálam a Luxman L-510 / L-525 / L-530 széria.

Leginkább egy kedvező tapasztalat után (Luxman C-02-t használtam jó darabig, annak is leginkább a phonóját) mozdulnék rá valamelyikre. A C-02 sajnos csak kölcsönben járt nálam - igaz, évekig -, de egy hozzá illő M-02-vel már irgalmatlan (nem túl pénztárcabarát) áron kelletik magukat.

Ezért morfondírozok a fenti integráltak valamelyikén. A leírások szerint jó phonójuk van többféle beállítási lehetőséggel - ez a hangszedők (MC) miatt fontos. A többi átlag bemenet nem lényeges.
Valakinek tapasztalata, észrevétele, javaslata? A három közül melyik a leginkább érdemes?

Köszönöm.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2757

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

tamagaba írta:
2023.09.08., pén. 17:03
dixie-chicken írta:
2023.09.08., pén. 14:43
igen,leszakitja a fejedet ha meghallgatsz egy Steely Dan "Two against nature",vagy Anouar Brahem "Thimar" féle felvételt,normál szobahangerőn... :kapdelm:
És utánna hogy fogok zenét hallgatni? gondolkodik.gif akkor tényleg jó vétel, ülök majd a fotelben és csendes minden :D
36_1_11.gif ...sok ember előitéletek alapján közelit a pro cucc felé,legyen az DAC,amplifikáció,hangszoró,kábelezés...nem kéne ;)
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

dixie-chicken írta:
2023.09.08., pén. 14:43
igen,leszakitja a fejedet ha meghallgatsz egy Steely Dan "Two against nature",vagy Anouar Brahem "Thimar" féle felvételt,normál szobahangerőn... :kapdelm:
És utánna hogy fogok zenét hallgatni? gondolkodik.gif akkor tényleg jó vétel, ülök majd a fotelben és csendes minden :D
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3788

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

La_Valse írta:
2023.09.08., pén. 15:51
fapaci írta:
2023.09.08., pén. 15:31
Jónéhány Pro Audio erősítőt alakítottam már át otthoni használatra, mindegyiknél megoldható volt a csendes üzem a vezérlés átállításával és/vagy a ventilátorok cseréjével.
Akkor a kérdés az, kárpótol-e a kapott hang a maceráért?
Kinek, mi a macera, és kinek mi a kárpótlás, no meg mihez képest...?
Csak a Marantz! :-D

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

fapaci írta:
2023.09.08., pén. 15:31
Jónéhány Pro Audio erősítőt alakítottam már át otthoni használatra, mindegyiknél megoldható volt a csendes üzem a vezérlés átállításával és/vagy a ventilátorok cseréjével.
Akkor a kérdés az, kárpótol-e a kapott hang a maceráért?
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11186
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

La_Valse írta:
2023.09.08., pén. 12:29
Ilyenkor elindul-e a két ventilátor? Ha igen, az zavaró lehet.
Ezeket a masinákat jellemzően színpadi körülményekhez tervezik, ahol szélsőséges hőmérséklet is előfordulhat, ezért igen erős szellőzést (és légszűrést) építenek be, amik a helyzettől függő, fokozatmentesen, vagy 2-3 lépésben változó erősségű légárammal próbálják hűteni a gépet. Van olyan típus, ahol kis teljesítménynél a szellőzés be sem kapcsol, a passzív (gravitációs) szellőzés elég, másoknál minimum alapjáraton dolgoznak a ventilátorok, tehát nincs hangtalan üzemmód.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

tamagaba írta:
2023.09.08., pén. 10:51
BLX írta:
2023.09.07., csüt. 13:49
Van kisebb teljesítményű is, ami kiváló, MC2 MC450 https://www.mc2-audio.co.uk/wp-content/ ... /mc450.pdf
Állítólag az MC2 MC1250 sikerült a legjobban, ami a hangminőséget illeti
Ahogy látom majdnem hegeszteni is lehet vele 0 Ohm-on
Ez nem olyan leorditja a fejem erősítő?
Villogó led sor meg tekerő poti meg rack ház. Hangosan szoktál otthon zenét hallgatni?
Van olyan hangerő ahol már nem számítanak a részletek csak üssön :rolleyes:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1055

Hozzászólás Szerző: BLX »

La_Valse írta:
BLX írta:
2023.09.08., pén. 11:53
Egyébként csak ritkán hallgatok zenét hangosan, többnyire közepes-nyugis hangerőn. :drum:
Találtam egy régebbi bejegyzést Kaef fórumtárstól a kérdéssel kapcsolatban: Penna a forgalmazó lelevelezte az angol mérnökökkel, és "ki lehet kötni" otthoni átlagos hifis felhasználáshoz. Tehát a forgalmazónak volt erre megoldása a hifisták számára. Szintén olvastam, hogy létezik bele való szuper csendes ventillátor is.

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

La_Valse írta:
BLX írta:
Egyébként csak ritkán hallgatok zenét hangosan, többnyire közepes-nyugis hangerőn. :drum:
"Low noise vari-speed fans for quiet operation"

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2663

Hozzászólás Szerző: supravox »

La_Valse írta:
BLX írta:
Én vettem 2db nagyon halk pc ventit
A gyárit meg kikötöttem mert az azért süvített rendesen.
Halk és közepes hangerejű zenehallgatásra sztem nem való.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

BLX írta:
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

tamagaba írta:
2023.09.08., pén. 10:51
BLX írta:
Van kisebb teljesítményű is, ami kiváló, MC2 MC450 https://www.mc2-audio.co.uk/wp-content/ ... /mc450.pdf
Villogó led sor meg tekerő poti meg rack ház. Hangosan szoktál otthon zenét hallgatni?
Én egyelőre csak infót gyűjtök. Hallottam jókat az MC2 1250-ről és gondoltam, hátha itt a fóromun valaki használta.
Fapaci és Supravox szerintem elég jól összefoglalta. :smile53:
Nem a nagy teljesítménye miatt érdekelne, hanem mert megbízható, "jól szól" és tetszik a kék előlap. :rolleyes:

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

BLX írta:

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

fapaci írta:
2023.09.08., pén. 07:39
BLX írta:
2023.09.07., csüt. 10:04
Van valakinek tapasztalata MC2 Audio végfokokkal? Melyik régebbi típust érdemes otthoni zenehallgatáshoz kipróbálni?
Néhány éven át, mikor a Penna árulta őket, jónéhány rendezvényt és rendszert hangosítottunk MC2 végerősítőkkel, pár hónapig otthon is használtam zenehallgatásra a 1250-est. Nincs benne finomkodás, gömbölyítés, lomhaság, szóval nem tipikus HiFi hangja van, inkább izomból muzsikál, nagy dinamikát mutat be, ezért megosztja a hallgatóságot. Egyszer egy vitában szóba is került, hogy talán valamilyen elektronikus dinamika expandert használnak. Többeknek kölcsönadtuk HiFi hangdobozokhoz, igen szélsőséges visszajelzéseket kaptunk, valaki teljesen beleszeretett, más meg pár perc után sértődötten kikapcsolta attól függően, mihez voltak szokva.

Érdekessége, hogy más gyártó, pl. a Danley is átvette némelyik típusukat és minimális változtatással saját márkanév alatt árulta őket. Jó cucc, de nem mindenkinek jön be, szóval mindenképpen ki kell próbálni vásárlás előtt. Otthoni zenehallgatáshoz nekem a Crown vonal jobban fekszik, kellemes középutat képvisel az erő és az alázat között.
Na ez csontra megegyezik azzal amit én tapasztaltam😀
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11186
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

BLX írta:
Van valakinek tapasztalata MC2 Audio végfokokkal? Melyik régebbi típust érdemes otthoni zenehallgatáshoz kipróbálni?
Néhány éven át, mikor a Penna árulta őket, jónéhány rendezvényt és rendszert hangosítottunk MC2 végerősítőkkel, pár hónapig otthon is használtam zenehallgatásra a 1250-est. Nincs benne finomkodás, gömbölyítés, lomhaság, szóval nem tipikus HiFi hangja van, inkább izomból muzsikál, nagy dinamikát mutat be, ezért megosztja a hallgatóságot. Egyszer egy vitában szóba is került, hogy talán valamilyen elektronikus dinamika expandert használnak. Többeknek kölcsönadtuk HiFi hangdobozokhoz, igen szélsőséges visszajelzéseket kaptunk, valaki teljesen beleszeretett, más meg pár perc után sértődötten kikapcsolta attól függően, mihez voltak szokva.

Érdekessége, hogy más gyártó, pl. a Danley is átvette némelyik típusukat és minimális változtatással saját márkanév alatt árulta őket. Jó cucc, de nem mindenkinek jön be, szóval mindenképpen ki kell próbálni vásárlás előtt. Otthoni zenehallgatáshoz nekem a Crown vonal jobban fekszik, kellemes középutat képvisel az erő és az alázat között.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6534

Re: Focal Aria 936 -hoz erősítő

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Zoli74 írta:
2023.09.07., csüt. 14:49
Sziasztok!
Megköszönném, ha valaki megosztaná tapasztalatát a címben szereplő hangfalhoz milyen erősítőt használt, passzol hozzá leginkább, hozta ki a hangfal képességeit.
Én meg azt, ha legközelebb ott kérdeznél (egy feleslegesen rossz helyen nyitott topik helyett) ahol a kérdésnek helye van.
Most átraktam.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pár mondatban az mc1250 hangjáról.
Én akkor szerettem bele mikor KF-nél jártam és valami "kisebb" Danley-t hajtott vele.
Őrületesen tetszett a hang.
Igazi élőzene élményt adott.
Sajna a Danley nem fért bele a keretbe ekkor jött képbe a Yorki ami nagyon hasonlít a Danley megközelítésre.
Sajnos csak hasonlít:)
Az mc2-nek elég száraz de azért sima helyenként technicista hangja van.Végtelen dinamikával és erővel.
Finomság meg "érzelem" az nem sok szorult szegénybe:)
Próbáltam JBL 4306-al meg 4425-el.
Nem volt jó.
Szerintem csak "hangosítós" hangfalak elé valósi
Amit másképp csinálnék,hogy nem egzotikus drótózást használnék hanem KLOTZ Mogami vonalon kutakodnék.
Eszembe jutott viszont az az este mikor barátomék szabadtéri lagzijában az mc1250 meg a Yorki biztosította a sound-ot.
Kb. 10m-ről úgy szólt,hogy nem hittem el.Egyszerűen minden nyűgje elmúlt.Végtelenségig hallgattam volna.
Egy laptop meg valami dac-al ellátott keverő volt előttük:))))..
Szóval ajánlom is meg nem is.
Hirtelen ennyi.
Ja még annyi,hogy a Yorkwille is balami 98dB érzékenységű.
És szénné lehetett hajtani.
Mikor Zappa ordított nem nagyon vettem észre,hogy a szomszédok csöngetnek:)))
Alto beírására reagálva egy mondat erejéig.
Van amikor 1000W pont jó😀

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 512

Re: Focal Aria 936 -hoz erősítő

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

Szerintem az olasz vonal (ha lehet ilyet mondani) jó elképzelés, főleg ha A osztály.
Én a helyedben kerülném a száraz, analitikus (angol?) erősítőket.
Usher - Valhalla - Emotiva

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Screenshot_20230907_165103_Photos.jpg
Screenshot_20230907_164036_Gallery.jpg
Hát elég elmebajos volt a setup.
Az mc1250 a yorkwille-eket hajtotta
A Crown k2 meg a koppincs danley szubokat

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

supravox írta:
2023.09.07., csüt. 16:09
BLX írta:
2023.09.07., csüt. 11:43
alto írta:
2023.09.07., csüt. 10:42

Az S800-at vagy a HS800-at érdemes nézni, bár szerintem egy átlagos nappaliba a közel 500 Watt nagyon erős túlzás.
MC2 MC1250 https://www.mc2-audio.co.uk/wp-content/ ... asheet.pdf
Ha jól tudom ez volt a "legjobb hangú" és hifis körökben is népszerű volt.
Szia
Nekem volt.
Csak most dugóban szopok.
Ha 1x hazaérek írok róla
Amúgy elég jó😀
Óvatosan a dugóban :smile29:
Köszi előre is az infot. :smile32:

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

BLX írta:
2023.09.07., csüt. 11:43
alto írta:
2023.09.07., csüt. 10:42
BLX írta:
Csak, hogy új vizekre evezzünk :smile29:

https://www.mc2-audio.co.uk/
Az S800-at vagy a HS800-at érdemes nézni, bár szerintem egy átlagos nappaliba a közel 500 Watt nagyon erős túlzás.
MC2 MC1250 https://www.mc2-audio.co.uk/wp-content/ ... asheet.pdf
Ha jól tudom ez volt a "legjobb hangú" és hifis körökben is népszerű volt.
Szia
Nekem volt.
Csak most dugóban szopok.
Ha 1x hazaérek írok róla
Amúgy elég jó😀

Zoli74
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Focal Aria 936 -hoz erősítő

Hozzászólás Szerző: Zoli74 »

Sziasztok!
Megköszönném, ha valaki megosztaná tapasztalatát a címben szereplő hangfalhoz milyen erősítőt használt, passzol hozzá leginkább, hozta ki a hangfal képességeit. Hangszeres zenét hallgatok, többnyire jazz, blues, klasszikus. Szubjektív kinek mi tetszik, mégis egy iránymutató lenne számomra. Jelenleg Vincent SV227 hajtja, ezen a téren lépnek feljebb. Hogy említsek egy potenciális lehetőséget: Audia Flight Three S. Előre is köszönöm a segítséget, üdvözlettel: Zoli

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

BLX írta:
tamagaba írta:
2023.09.07., csüt. 12:13
BLX írta:

Valahol meg kéne hallgatni
500W tényleg? Mit kötnél rá?
Állítólag az MC2 MC1250 sikerült a legjobban, ami a hangminőséget illeti. Remélem van még a fórumon, akinek van tapasztalata és megtudná osztani. :smile53:
Igen, még a legkisebb is elég sok kakaót nyom ki magából, de volt akinek sikerült ottohni hifis környezetbe illeszteni.
Én lehet valami combosabb Dynaudio-t vagy nagyobb Vandersteen-t kötnék rá :smile29:
A kék előlap tetszett meg igazából :rolleyes:

365923625_7098447920185117_8191422229778015117_n.jpg
365822822_7098453960184513_4014581527029502584_n.jpg
243874866_4493298394085074_631845932622404516_n.jpg
meg kell hallgatni,és eldönteni hogy az a féle hang megfel-e,vagy nem...ha igen,nyert ügyed van=kevés pénz=jó hang...ha nem,megy a buli tovább,sok pénz jó hang,esetleg sok pénz=@ar hang...minden világos mint a sötét éjszaka ;peace;

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

tamagaba írta:
2023.09.07., csüt. 12:13
BLX írta:

Valahol meg kéne hallgatni
500W tényleg? Mit kötnél rá?
Állítólag az MC2 MC1250 sikerült a legjobban, ami a hangminőséget illeti. Remélem van még a fórumon, akinek van tapasztalata és megtudná osztani. :smile53:
Igen, még a legkisebb is elég sok kakaót nyom ki magából, de volt akinek sikerült ottohni hifis környezetbe illeszteni.
Én lehet valami combosabb Dynaudio-t vagy nagyobb Vandersteen-t kötnék rá :smile29:
A kék előlap tetszett meg igazából :rolleyes:
365923625_7098447920185117_8191422229778015117_n.jpg
365822822_7098453960184513_4014581527029502584_n.jpg
243874866_4493298394085074_631845932622404516_n.jpg

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”