Ilyen értelemben persze, mindegy.
Én arra gondoltam, hogy otthon, vagy bárhol, ha hallgatok valamit a kijelölt ülökén, abból a pontból látom a dobozok külső vagy belső oldalát, onnan ülve találom ki, hogy is a legjobb.
Aztán igen, ha felállok és elsétálok előre, hátra, jobbra balra, szerencsés esetben még akkor is az lesz az ideális poziciója a hangsugárzónak, de az már nem törvényszerű és szerintem nem is várható el minden setupban.
Nekem az első találkozásom a sztatikusokkal egy Pistával bonyolított kirándulásom alkalmával történt egy osztrák kisváros hifi kereskedőjénél. / Vittünk Amadinda lemezeket./
Beléptem a szobába az oldalajtón - a bennt ülők rosszalló pillantása kereszttüzében - és kb. leesett az állam. A szoba közepén játszott a zenekar, ahogy kell, a ML CLS tolmácsolásában. Azóta is a fülemben van.
Aztán beljebb lépegettem, leültem, olyan volt, mintha ha körbejártam volna a zenészeket.
Aztán lettek a Quad-ok, és otthon is hasonló benyomások értek.
A mostani lakásban, a mostani, negyedébe kerülő perifériával már nem tudom ugyan azt a hatást elérni.
Az is érdekes, azóta hallottam több másik ML - t, nem a CLS - t, de azt a térhatást, mint akkor ott, megközelítőleg sem tapasztaltam.

nomeg,egy laptop hangzsórójától az is csoda,hogy volt difi