Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1507

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

revox írta:
2024.12.13., pén. 14:08

A hallgató széke kb mindegy is, mert ha jól van összeforgatva a két hangfal, kialakul a sztereó tér ...
Ilyen értelemben persze, mindegy.
Én arra gondoltam, hogy otthon, vagy bárhol, ha hallgatok valamit a kijelölt ülökén, abból a pontból látom a dobozok külső vagy belső oldalát, onnan ülve találom ki, hogy is a legjobb.
Aztán igen, ha felállok és elsétálok előre, hátra, jobbra balra, szerencsés esetben még akkor is az lesz az ideális poziciója a hangsugárzónak, de az már nem törvényszerű és szerintem nem is várható el minden setupban.

Nekem az első találkozásom a sztatikusokkal egy Pistával bonyolított kirándulásom alkalmával történt egy osztrák kisváros hifi kereskedőjénél. / Vittünk Amadinda lemezeket./
Beléptem a szobába az oldalajtón - a bennt ülők rosszalló pillantása kereszttüzében - és kb. leesett az állam. A szoba közepén játszott a zenekar, ahogy kell, a ML CLS tolmácsolásában. Azóta is a fülemben van.
Aztán beljebb lépegettem, leültem, olyan volt, mintha ha körbejártam volna a zenészeket.
Aztán lettek a Quad-ok, és otthon is hasonló benyomások értek.
A mostani lakásban, a mostani, negyedébe kerülő perifériával már nem tudom ugyan azt a hatást elérni.
Az is érdekes, azóta hallottam több másik ML - t, nem a CLS - t, de azt a térhatást, mint akkor ott, megközelítőleg sem tapasztaltam.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4573
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

gyors ráhallgattam... azok a fapolcok hallhatók, kellene valami más polc,vagy izolálni,szinte azt mondom,mindegy mivel,csak ne azon a polcon legyenek az elektrinikák, tüske,daruma,tiglon, bármi. a jobb sarkot csillapítani kell,de az más történet. beforgatni egy lépcsőben nem lehet megmondani,mennyit kell, itt annyira nem jó a sztereó. kellen még néhány lépcső, hogy azt megtaláljuk, kb,hogy lenne jó a beforgatás szöge és még utána kell pontosítani
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2024.12.13., pén. 13:42
revox írta:
2024.12.13., pén. 12:16

ööőőő, arra próbálj összpontosítani, az adott készülékpark minőségétől eltekintve, melyiket állították be jobban, én erre gondoltam, mint installra.

edit: ez a 2 másodperces kérdés...
Ha attól eltekintünk, hogy a A túl visszhangos, a B égig ér és fényes - most itt nálam - akkor a Dínók jobban vannak installálva szerintem.
Az a szoba eleve igényesebb, gondolom az Avantgarde-okkal is szórakoztak eleget, úgy hogy lehet gyakorlata annak a csapatnak....
A legnyilvánvalóbb gond az A - val, amihez hallani sem kell, hogy a jobb oldali dobozhoz nagyon közel van a fal.
És nincsenek is eléggé beforgatva, bár nem látjuk, hol a hallgató széke... gondolkodik.gif
a hallgató széke kb mindegy is, mert ha jól van összeforgatva a két hangfal, kialakul a sztereó tér és bárhol hallgatható (egyébként valsz ott vette fel). nos,itt nincs jól beforgatva. ami nem azt jelenti,hogy "jól" be kell forgatni, vagyis nagy szögben elfordítani,csupán annyit,meg kell találni azt a beállítást,amikpr a két csatorna szépen összeér és eltűnnek a hangfalak a szobából, megszűnnek a "hangok" és csak a zene szól, a maga komplex valójában. Nos, az A nem természetes, a sztereója csapnivaló és izolációs gondok is vannak, csak nincs most időm megint ráhallgatni és megtalálni,mi vérzik a hangfalak, az allvány és alátétek,estleg kábelek körül. De az egy elég torz hang.

A B profi install. Ha felteszed a fülest, azok a batár nagy hangdobozok csak ott állnak, de szépen összeáll a szinte hajszálpontos sztereókép. nincs semmi elkenődés,szellemkép és a hangfalak megszűnnek létezni. Felhívnám mindenki figyelmt a 10perc körül kezdődő, nagytömegű zenére, azt is milyen pontosan kezeli.

itt van az,hogy a profin belőtt stream, rommáveri az analógot...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:
2024.12.13., pén. 12:16

ööőőő, arra próbálj összpontosítani, az adott készülékpark minőségétől eltekintve, melyiket állították be jobban, én erre gondoltam, mint installra.

edit: ez a 2 másodperces kérdés...
Ha attól eltekintünk, hogy a A túl visszhangos, a B égig ér és fényes - most itt nálam - akkor a Dínók jobban vannak installálva szerintem.
Az a szoba eleve igényesebb, gondolom az Avantgarde-okkal is szórakoztak eleget, úgy hogy lehet gyakorlata annak a csapatnak....
A legnyilvánvalóbb gond az A - val, amihez hallani sem kell, hogy a jobb oldali dobozhoz nagyon közel van a fal.
És nincsenek is eléggé beforgatva, bár nem látjuk, hol a hallgató széke... gondolkodik.gif

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2024.12.13., pén. 11:38
revox írta:
2024.12.13., pén. 09:23
egy kis játék... két videó, melyik tulaja tud installálni? az egyik jó, a másik eléggé nem jó. lehet szavazni :) a miért se baj ha elhangzik. (az elsőnél kicsit dús a basszus,de az ne tévesszen meg senkit, ez a felvételi eszköz hibája., amúgy ordító a difi :D )
A munkahelyi lapitapi alapján már nem mondok semmit. :ohnoohnoohno:
Az állványról egyharmadban lelógó futómű viszont elég látványos...

Mégis... Nekem az A szimpatikusabb, emberibb.
Az égig érő Dínók égig érő hangja kicsit természetellenes számomra, ehhez képest a Quad egy minimonitor. :D

Na, majd otthon...

ööőőő, arra próbálj összpontosítani, az adott készülékpark minőségétől eltekintve, melyiket állították be jobban, én erre gondoltam, mint installra. Az nehezíti a dolgot,amit írsz, hogy a személyes preferenciát félre kell tenni és csak azt nézni, melyik hibádzik. azt elárulom,az egyik baromi jól be van állítva, a másik sajnos nem.

ráadásul, az egyik analóg, a másik stream :rolleyes:

de legalább játszunk kicsit, de az is lehet, még valaki tanul belőle :tutiok:

edit: ez a 2 másodperces kérdés, de kb fél is elég hozzá, már eldönteni... (minap volt róla szó,talán az erősítőkben. ez egy bő ráhagyással 2 másodperces sztori. a hiba elemzéséhez kell 10-15 másodperc is :rolleyes: a javításhoz azért több kellene, elég sok baj van,vagyis össztette a probléma így első blikkre 15 másodpec alatt )
halfnote.hu

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:
2024.12.13., pén. 09:23
egy kis játék... két videó, melyik tulaja tud installálni? az egyik jó, a másik eléggé nem jó. lehet szavazni :) a miért se baj ha elhangzik. (az elsőnél kicsit dús a basszus,de az ne tévesszen meg senkit, ez a felvételi eszköz hibája., amúgy ordító a difi :D )
A munkahelyi lapitapi alapján már nem mondok semmit. :ohnoohnoohno:
Az állványról egyharmadban lelógó futómű viszont elég látványos...

Mégis... Nekem az A szimpatikusabb, emberibb.
Az égig érő Dínók égig érő hangja kicsit természetellenes számomra, ehhez képest a Quad egy minimonitor. :D

Na, majd otthon...

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

A

youtu.be/HLmunr3II_U

B

youtu.be/dI43qy94OKM
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Big írta:
2024.12.12., csüt. 17:55

Ezzel egyet tudok érteni, de véleményem szerint mindenki mást keres a hangzásban, meg hát nem egyforma a fülünk, én A-ra tippeltem mint TechDas és azt is hoznám haza, lehet ez egy rossz beidegződés vagy megszokás, elég kicsi a szobám tulajdonképpen "fülhallgatónak" használom a hanfalaimat némi tulzással, talán azért is szeretem a direktebb hangot.
igen,elég becsapós a dolog, de vélhetően élőben a TechDas Neked is jobban tetszene. Ami a dolog nehézsége, azokat az apró dolgokat kiszúrni,ami alapján eldönthető, melyik hangja jobb a valóságban (mert ez egy igen nagyon durva tömörítése a valóságnak, már a bedigizett felvételek). De alapvetően csúnya dolgokat csináltunk már youtube videók alapján... én pl megnéztem egy youtube videót és vettem egy Kondo erősítőt :D Persze,ez így sarkos, mert elkértem kipróbálni, de ez lökte meg az ingát...

Sergey elég jól otthon van az installban, lejön a többi videójából is és meg tudta azt csinálni, hogy az erősítő képessége átjöjjön szinte 100%-ban. Persze, ki kell vonni belőle az AN C réz összekötő hangját. Ami figyelemreméltó, az a tempó és ritmus és persze a hangulat halálpontos közvetítése. Szóval van értelme trenirozni ezt a készséget is, hogy videókról felismerjük a jót. Egyszer már előttem, Debrecenből, hangfalat állítottunk be Budapesten, youtubere feltett videókkal (márhogy, videó feltesz, OK, balt hozd előpre 3 centit és told bentebb 2 centit,stb... újra feltesz videót, OK,akkor most a jobb oldalin fordtís minimálisat befele, a bal első tüske körül- mert az se mindegy,hol forgatsz) :D Mosolyogtam, hogy sokan megmosolyogták, de akinek így sikerült megmenteni a rendszerét a kidobástól, amire nem keveset költött, az mosolygott a legjobban, csak feltette a kérdést: "ezt hogy a fenébe lehet?",... "nemtom, érzésre"

youtu.be/iFMzUicd7lw
halfnote.hu

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Érdekes idézések a köbön... gondolkodik.gif :D

Hifimad
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 22

Hozzászólás Szerző: Hifimad »

Big írta:
2024.12.12., csüt. 18:02
Hifimad írta:
2024.12.12., csüt. 16:00
Big írta:
2024.12.12., csüt. 07:28

Igen kétrészes, de nincs benne se "árok" se gumigyűrű. Az RD110 az RD80 továbbfejlesztett változata inkább arra hasonlít a belvilág.
Nem felejtettem el a meghajtó szíjat, de még nem jártam arra...............................igyekszem
Ja, értem. Nem a 11-es vonal továbbgondolása.
A szíj nem sürgôs, amikor lesz rá idôd … Köszi!

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 761

Hozzászólás Szerző: Big »

Hifimad írta:
2024.12.12., csüt. 16:00
Big írta:
Hifimad írta:
2024.12.11., szer. 22:35

A titán Pulsarokat én is szívesen kipróbálnám bármi alatt, de se nekem, se ismerôseimnek nincs sajnos. Az aluból is csak egy fél szet van, mivel a talpak megvannak, de a hengeres felsô darabok hiányoznak (így kaptam ôket). Ezért csaptam le itt az avx-en a Quasarokra. Mondjuk a Sort Kone-okat is meghallgatnám szívesen :D Csak ezeknek az ára elég nagy visszatartó erô sad.gif
Még egy kérdés: a Te Aristonodnak milyen a tányérja? 2 részes gondolom, de van benne az a 2 “árok”, amibe gumiszíjakat tettek? Vagy az csak a 11-es és 11S-es sajátja?
Igen kétrészes, de nincs benne se "árok" se gumigyűrű. Az RD110 az RD80 továbbfejlesztett változata inkább arra hasonlít a belvilág.
Nem felejtettem el a meghajtó szíjat, de még nem jártam arra...............................igyekszem
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 761

Hozzászólás Szerző: Big »

revox írta:
2024.12.12., csüt. 10:29
Big írta:
2024.12.12., csüt. 09:21
revox írta:
2024.12.12., csüt. 00:58

ebben én nem éreztem problémát. az eltérés elég jól detektálható, inkább az a kérdés, melyik a TechDas. mivel egyik lemezjátszót se ismerem én se, csak arra tudtam hagyatkozni, hogy szólnak a bazi nagy tányérral és nagy tömeggel apelláló lemezjátszók és a B simasága jobban megvan és a hang stabilitása, ami a nyugalomban nyilvánul meg. Persze,ezt egy telefon+headsettel nehezebb meglépni, mint egy ettől csak egy fokkal jobb fülessel, de azért hallhatóak a nagy lemezjátszók ismérvei. Ettől függetlenül én is annyit tudtam mondani, a B simábban szól, de nem ismerve a TechDas hangot, akár lehetett volna a másik is az. Ahogy RockGyuri mondta, szerinte az A a TechDas, de a B-t vinné inkább haza.

ez egy játék és sajnos még benne van a mentális hadviselés is, hogy most vajon szívatnak-e, hogy a jobb hangú lesz az oldSchool gép és nesze neked félmillás futómű, de arra jó, hogy az ember egy kicsit megfigyelje önmagát, mennyire képes észrevenni az apró részleteket,melyek a minőségibb megszólalás velejárói, akár egy ilyen digitalizált vackon is, adott esetben vacak visszahallgatási körülményekkel.

van másik ilyen, teljesen értelmetlen vakteszt, ahol az az érzésem, maga a technika hamarabb gátat szab, hogy eldöntsük, melyik a kevésbé rossz, mert ezekben a bedigitalizált és gyenge kontrollrendszeren visszahallgatott teszteken sokszor maga eleve a "jó" felvétel is már olyan torz, hogy nem értelmezhető jónak. Minjárt betolom a linket, én ezt Tracy Chapmannal csináltam végig (fullrange speakert és a fejhallgató), de kb -21dB zaj bekeverésekor már annyira kicsi a bevitt torzítás, hogy igazából nehéz megmondani, csak nagy odafigyeléssel, melyik a kevésbé xar. Még alacsonyabb torzítás adagolásával végképp egyformán rossznak hallod mindkettőt, legalábbis, a munkahelyi számítógépen, amin semmi cicoma,ahogy eladták, hangkártya,stb... és egy nem túl hiteles, vérolcsó phlipis fejhallgató társaságában. de van eltérés, de sokszor már nagyon nehéz dönteni a két rossz közül,amikor él a fejedben, hogy is kellene ennek szólnia (ezért választottam TC-t, az még van valahol a a fiókban, valamennyire emléxem,hogy is kellene szólnia)

aki gondolja,játszhat vele. egyszer csináltam meg, elég is volt, elfáradt az agyam tőle :D

https://www.klippel.de/listeningtest/
Ezzel egyet tudok érteni, de véleményem szerint mindenki mást keres a hangzásban, meg hát nem egyforma a fülünk, én A-ra tippeltem mint TechDas és azt is hoznám haza, lehet ez egy rossz beidegződés vagy megszokás, elég kicsi a szobám tulajdonképpen "fülhallgatónak" használom a hanfalaimat némi tulzással, talán azért is szeretem a direktebb hangot.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:
2024.12.12., csüt. 13:41
A TechDas neve is becsapős. eleve, benne van a Tech szócska, amitől egy precíz, tűéles, kicsit technicista, kocka hangot vár az ember, a Das meg olyan németes és a németek tudjuk, mennyire kedvelik a számomra bántó, kemény hangot...
Pont ezt akartam mondani, még hazafelé is ezen agyaltam, hogy a téves sztereotípiák, előítéletek, mennyire befolyásolhatják az ember véleményét.
Ja, a Tech és a Das szóról sok minden eszébe jut az embernek, csak a kiegyenlített természetes hangzás mem...
Egyébként, miután hazaérkeztem, ráhallgattam újra a két felvételre az itthoni laptopomon. Ez egy régi nagy batár Lenovo ThinkPad, korrekt, két normálisabb méretű hangszóróval.
Ezen nem kérdés, hogy a B a jobb hang, a simább, lágyabb tónus mellett ezen átjöttek azok a kis részletek, ami az Asus-on egy maszatos masszává folytak össze.
Ezennel kinevezem a Lenovo-t High-End teszt - laptopnak. :smile53: :D

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3381

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

revox írta:
2024.12.12., csüt. 14:36
zoli73 írta:
2024.12.12., csüt. 14:18

Bevallom, én meg sem próbálkoztam az azonosítással, telefon vagy tablet hangszóróján keresztül sok értelmét nem láttam.
Viszont Techdas lemezjátszót volt alkalmam többször fülügyre kapnom, de én egyáltalán nem találtam "németesnek", jelentsen is ez bármit.
Amúgy tudom mit értesz ez alatt, én gépiesnek, klinikainak mondanám. Az ilyen hangzás nekem sem tetszik, de ez nem csak a német készülékekre jellemző, és ez kicsit beskatulyázó, mert hát nem minden német készülék ilyen, sőt! Ha nem tévedek, az Avantgarde Acoustic is véletlenűl német. ;)
Hogy, hogy nem, de történetesen a számomra eddigi legjobb hangot, német hangsugárzóból hallottam.
valsz nem is lett volna sok értelme. legalább egy headset kell hozzá, de minél jobb a kontrollrendszer,vélhetően annál eredményesebb a meghallgatása.

A németest meg még értjük a régi világból. ahogy régen vot franciás könyned,légies, angolosan nyugis, németesen kemény, ma már ezek elmosódnak. Egyébként a TechDas nem japán? de lehet keverem valamivel... De ez a név nekem még azt a katonás,kicentizett,túéles érzést kelti :D

de amúgy,ja... Avantgarde, de ha lemezjátszó, ott a Schroder, a DPS, a TW Acustic meg a fene tudja már követni a sok új dolgot.
Igen, én is úgy tudom, hogy japán, de a neve hangzása alapján Te mondtad rá, hogy olyan "németes", amiben van némi igazság. Valóban, a régi iskola alapján megvan az előítélet, de mára ez már jelentősen megváltozott.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Hifimad
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 22

Hozzászólás Szerző: Hifimad »

Big írta:
Hifimad írta:
2024.12.11., szer. 22:35
Big írta:
2024.12.11., szer. 21:22

Az első mondatodban írtakat én is így gondolom.........
A lábak kérdésében én még egy titanium garnitúrát próbálnék ki szívesen az aluminium helyett, de sajnos nincs az ismeretségi körömben, nem tudom elkérni próbára. Na, meg az árát sem tudtam még megemészteni.......... :rolleyes:
A titán Pulsarokat én is szívesen kipróbálnám bármi alatt, de se nekem, se ismerôseimnek nincs sajnos. Az aluból is csak egy fél szet van, mivel a talpak megvannak, de a hengeres felsô darabok hiányoznak (így kaptam ôket). Ezért csaptam le itt az avx-en a Quasarokra. Mondjuk a Sort Kone-okat is meghallgatnám szívesen :D Csak ezeknek az ára elég nagy visszatartó erô sad.gif
Még egy kérdés: a Te Aristonodnak milyen a tányérja? 2 részes gondolom, de van benne az a 2 “árok”, amibe gumiszíjakat tettek? Vagy az csak a 11-es és 11S-es sajátja?

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Snipi írta:
2024.12.12., csüt. 15:34

Szerintem nem érdemes ezzel sokat vesződni. Úgyis a füled a fontos, nem a műszerek, mérések.
Ha mondjuk egy 8-ad vagy 16-od hanggal mélyebb vagy magasabb a zene azt úgyse halljuk meg. (A negyedhangot (kis szekund fele) már sajnos igen, tapasztalat.) Akkor meg szerintem felesleges azon rugózni, hogy most 33.2 vagy 33.3 a fordulatszám. Igaz : 45-ösnél már kicsit sz@rabb a helyzet, mert ott jobban hallani az eltérést. Nem tudom miért (nem értek hozzá), csak tapasztalat.
az ta 33-ast igyekeztem úgy belőny,ha a telefont középre teszem (a lemezstabilizátorra tudom feltenni. ha a tányérra teszem, a 33-as is kilövi, a 45 főleg :D )
xal,ha kb középen van,akkor minidg 33,33-at mér, de van,hogy nem azt,de olyankor általában excenteresen van feltéve és számomra meglepő módon, ezek a 8kg körüli tányérok is megérzik.

lehet a 45nél kicsit jobb a felbontás és a zavaró dolgokat jobban érzékeljük? passz. ennyire nem figyeltem még meg. Egyébként a 33-asom nem volt nagyon elmászva, kb 33,30, de a 45-össön meglepődtem,amikor egyik lemezjátszóról átettem a másikra a lemezt, ott azonnali lassulás volt hallható. Így vettem észre.. a szíjtárcsán van minimális kopás,arra gyanakszom,de lényegében csak az eloxálás jött le róla évek alatt. megpatkoljuk :D
halfnote.hu

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 649

Hozzászólás Szerző: Snipi »

revox írta:
2024.12.12., csüt. 15:24
ha jól emlékszem, ez a lemezjátszó a fordulatszámot is minden bekapcsoláskor beállítja halálpontosra... Épp most szívok ezzel... az egyik tápegységemben a trimmerpotit koppig tekertem (megtaláltam Big! nem volt túl nehéz :rolleyes: ), de koppon is csak 44,85 a fordulatszám, így megy a TMP Audioba némi revízióra... a 33 az jó. de azt néztem, telefonos méréssel,ami azért tudjuk,hogy halálpontos, hol 33,32, hol 33,34, 33,35-öt mér, néha 33,33-at :D

de ez vicces volt... mivel mérjem...

telefon... ja, két app, két eltérő értéket mér
sablon és lámpa 50Hz-e... még talán jónak is tűnik ,de megnyugtattak ToMPiék, hogy a mi 50Hz-ünkre aztán megint ne vegyek mérget.
telefon,stroboszkóp app és 50Hz... ez volt a legmókásabb, mert a 33-ason, néha a 45-ös jelek "álltak" mozdulatlanul :D

maradtam a lámpafényél és annál az app-nál,ami a lámpafényes jó beállításnál is a 33,33-at mutatja... hogy jó e? azt nem tudom... ha majd lesz időm és ingerenciám, előveszek olyan lemezt,ami megvan CD-n is és kapcsolgatom, hátha kiadja
Szerintem nem érdemes ezzel sokat vesződni. Úgyis a füled a fontos, nem a műszerek, mérések.
Ha mondjuk egy 8-ad vagy 16-od hanggal mélyebb vagy magasabb a zene azt úgyse halljuk meg. (A negyedhangot (kis szekund fele) már sajnos igen, tapasztalat.) Akkor meg szerintem felesleges azon rugózni, hogy most 33.2 vagy 33.3 a fordulatszám. Igaz : 45-ösnél már kicsit sz@rabb a helyzet, mert ott jobban hallani az eltérést. Nem tudom miért (nem értek hozzá), csak tapasztalat.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

dixie-chicken írta:
2024.12.12., csüt. 14:59
TechDas:

https://techdas.jp/

:D

“DAS” in TechDAS stands for “Digital Analog Supremacy” reflecting the commitment to the finest audio technology. This philosophy has created TechDAS products such as the Air Force analog turntable line which has gained worldwide reputation for its sound quality, accumulated know-how, and the latest in electronics and precise engineering technology.
én nem mondtam,hogy német,csak azt,hogy németes, főleg a Tech előtétszóval (na,ilyen van -e? Most kreáltam :D ). Ami az emberi agyat igen meg tudja zavarni, mert a hangjának nyugodtsága a név "dallamát" egyáltalán nem követi :D

De mint már sokan megerősítettétek, japcsik

ha jól emlékszem, ez a lemezjátszó a fordulatszámot is minden bekapcsoláskor beállítja halálpontosra... Épp most szívok ezzel... az egyik tápegységemben a trimmerpotit koppig tekertem (megtaláltam Big! nem volt túl nehéz :rolleyes: ), de koppon is csak 44,85 a fordulatszám, így megy a TMP Audioba némi revízióra... a 33 az jó. de azt néztem, telefonos méréssel,ami azért tudjuk,hogy halálpontos, hol 33,32, hol 33,34, 33,35-öt mér, néha 33,33-at :D

de ez vicces volt... mivel mérjem...

telefon... ja, két app, két eltérő értéket mér
sablon és lámpa 50Hz-e... még talán jónak is tűnik ,de megnyugtattak ToMPiék, hogy a mi 50Hz-ünkre aztán megint ne vegyek mérget.
telefon,stroboszkóp app és 50Hz... ez volt a legmókásabb, mert a 33-ason, néha a 45-ös jelek "álltak" mozdulatlanul :D

maradtam a lámpafényél és annál az app-nál,ami a lámpafényes jó beállításnál is a 33,33-at mutatja... hogy jó e? azt nem tudom... ha majd lesz időm és ingerenciám, előveszek olyan lemezt,ami megvan CD-n is és kapcsolgatom, hátha kiadja
halfnote.hu

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2783

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

TechDas:

https://techdas.jp/

:D

“DAS” in TechDAS stands for “Digital Analog Supremacy” reflecting the commitment to the finest audio technology. This philosophy has created TechDAS products such as the Air Force analog turntable line which has gained worldwide reputation for its sound quality, accumulated know-how, and the latest in electronics and precise engineering technology.
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

zoli73 írta:
2024.12.12., csüt. 14:18

Bevallom, én meg sem próbálkoztam az azonosítással, telefon vagy tablet hangszóróján keresztül sok értelmét nem láttam.
Viszont Techdas lemezjátszót volt alkalmam többször fülügyre kapnom, de én egyáltalán nem találtam "németesnek", jelentsen is ez bármit.
Amúgy tudom mit értesz ez alatt, én gépiesnek, klinikainak mondanám. Az ilyen hangzás nekem sem tetszik, de ez nem csak a német készülékekre jellemző, és ez kicsit beskatulyázó, mert hát nem minden német készülék ilyen, sőt! Ha nem tévedek, az Avantgarde Acoustic is véletlenűl német. ;)
Hogy, hogy nem, de történetesen a számomra eddigi legjobb hangot, német hangsugárzóból hallottam.
valsz nem is lett volna sok értelme. legalább egy headset kell hozzá, de minél jobb a kontrollrendszer,vélhetően annál eredményesebb a meghallgatása.

A németest meg még értjük a régi világból. ahogy régen vot franciás könyned,légies, angolosan nyugis, németesen kemény, ma már ezek elmosódnak. Egyébként a TechDas nem japán? de lehet keverem valamivel... De ez a név nekem még azt a katonás,kicentizett,túéles érzést kelti :D

de amúgy,ja... Avantgarde, de ha lemezjátszó, ott a Schroder, a DPS, a TW Acustic meg a fene tudja már követni a sok új dolgot.
halfnote.hu

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3381

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

revox írta:
2024.12.12., csüt. 13:41
Rock60 írta:
2024.12.12., csüt. 12:30
revox írta:

Persze,ezt egy telefon+headsettel nehezebb meglépni, mint egy ettől csak egy fokkal jobb fülessel, de azért hallhatóak a nagy lemezjátszók ismérvei. Ettől függetlenül én is annyit tudtam mondani, a B simábban szól, de nem ismerve a TechDas hangot, akár lehetett volna a másik is az. Ahogy RockGyuri mondta, szerinte az A a TechDas, de a B-t vinné inkább haza.
Ja, ezek szerint mellélőttem, de nem vagyok nagyon meglepve.
Írtam, hogy benne van a pakilban, a munkahelyi kis laptop elrejtett hangszórócskáján mind a kettő borzalmasan szólt és az első tűnt analitikusabbnak.
Azt azért jól eltaláltam, melyik hangot vinném haza... :D
nézd, végülis a füled nem csapott be 36_1_11.gif nomeg,egy laptop hangzsórójától az is csoda,hogy volt difi :D
egyébként a TechDas neve is becsapős. eleve, benne van a Tech szócska, amitől egy precíz, tűéles, kicsit technicista, kocka hangot vár az ember, a Das meg olyan németes és a németek tudjuk, mennyire kedvelik a számomra bántó, kemény hangot (bár ez az utóbbi évtizedekben sokat javult). Ez a keményebb, kompresszáltabb(???) hang az A-ra volt jellemzőbb, csak, mivel két nagytányéros lemezjátszót is nyúzok, az "agyam" az A felé vitt, a fülem a B irányba.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

dixie-chicken írta:
2024.12.12., csüt. 13:46

@Big:Paul Simon "50 ways to leave your lover"...hallgas rá rendes hifin...az egy jól összerakott puzzle,kb hasonló mint amit a Steely Dan is használt mint "konyharecept"...komplex, változatos ritmika,finoman adagolt háttér hangszerek,női vokálok a háttérben,a jó lemezjátszó ezeket a dolgokat nem keveri egy "katyvazként",a dobkészletnek is jó taglaltnak kell hogy legyen..az egész lemez megér egy misét :kiss:

youtu.be/ABXtWqmArUU
ebben nem kételkedem, de én eddig se szoktam lemenni. akár egy youtube videó is alkalmas arra, hogy azt be tudjam lőni, a hallott hang természetesen szól e, vagy mesterkélten. ráadásul az ilyen felvételek esetén,lehetnek óriási tonalitásbeli eltolások, a felveő berendezés okán. Bááár,amit írsz,valahol az is a természtességről szól, mert ha nem lenne természetes a hang, nem teljesülnének a kritériumaid, de ennyire nem szoktam analizálni a helyzetet. Sokszor csodálkoznak is,ha valahova elmegyünk hallgatni, vagy esetleg beállítani, hogy milyen lemezt tegyenek fel.. "nekem mindegy,amit akarsz". Ahogy nemrég valaki elmésen megjegyezte, sok évtizedes gyakorlata van az élő hangról, mivel egész nap hallja (ez az én dumám is, este ellopták az agyamból :D ). jóeséllyel bárki meg tudja különböztetni,hogy élő hangot hall e, vagy konzervet. Innen már csak egy lépés, hogy azt keressük egy felvételben, az mennyire esik közel a valós, élő hanghoz, vagyis mennyire természetes. Ezért is nehéz a másik teszt, amit betettem, mert ott a jó is nagyon messze esik, de várj... inkább megkeresem, mit írtam arról a tesztről, talán szemléletsebb,ami akkor eszembejutott, mára megfakult...

alapvetően kb -30dB környékén már annyira hasonlít a hang, és mindkettő borzalmasan torz (de lehet,csak az asztali PC+füles kombón) hogy már nem egymáshoz hasonlítod őket, hanem él a fejedben, hogy lenne jó és a két xar közül próbálod kiválasztani a kevésbé xart, de igazából egyik se emlékeztet az otthoni, simább megszóllalásra. -45-nél megbuktam :) párszor ide-oda hallgattam, váltogattam, de nehéz volt megmondani, hogy melyik verziót rosszabb hallgatni, itt már csak kínomban ráböktem az egyikre, nem tudtam volna megindokolni, miért az. Ahogy váltottam köztük, hallhatóan, mindig máshogy volt torz és olyan választási lehetőség nem volt, hogy mindkettő xar :)
halfnote.hu

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
revox írta:

Persze,ezt egy telefon+headsettel nehezebb meglépni, mint egy ettől csak egy fokkal jobb fülessel, de azért hallhatóak a nagy lemezjátszók ismérvei. Ettől függetlenül én is annyit tudtam mondani, a B simábban szól, de nem ismerve a TechDas hangot, akár lehetett volna a másik is az. Ahogy RockGyuri mondta, szerinte az A a TechDas, de a B-t vinné inkább haza.
Írtam, hogy benne van a pakilban, a munkahelyi kis laptop elrejtett hangszórócskáján mind a kettő borzalmasan szólt és az első tűnt analitikusabbnak.
még akkor sem esett le,amikor beraktam a YT videót ahol az AR lemezjátszóval a Kind of Blue megy hogy "Houston,we have a problem" ?...egy 500-550KUSD-és lemezjátszónak NEM lehet "rózsaszin" hangja,bakker :D
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Big írta:
2024.12.12., csüt. 09:21
revox írta:
2024.12.12., csüt. 00:58
revox írta:
2024.12.04., szer. 22:49

megtaláltam... a versenyzők. a kanyar a sztoriban, a vakteszten majd fele-fele lett az arány, amikor meg kellett ítélni, melyik hang a jobb. Nyilván, más lenne, ha odaadnák valakinek, hogy otthon kösse be, de a digitalizált anyagon is bőven van eltérés, de vélhetően sokan a saját preferenciájuk, vagy saját rendszerük hangjából kiindulva adták le voksukat, melyik a jobb hangú lemezjátszó. És persze, a jobb a drágább... telefonba dugtam be headsetet, egy jó fülessel biztos jobban adja. Nekem is volt tippem, de csak tippem, nyakam nem tettem volna rá...

mindenesetre elég brutál eltérés van megjelenésre :D

AF zero vs AR-XA scale BLIND TEST SINGLE IMAGE JPEG.jpg
half ote-on már lellőttem a megfejtést. akinek van kedve, még tippelje meg, max magában, majd kerese meg a megfejtést: http://halfnote.hu/blogs/revox/techdas- ... iota-teszt

rocké a bátorság érdemérem :tutiok:
Ha már szóba jött újra, nekem a zene anyaggal van problémám, nem a stílus vagy a műfaj, nekem szűk a spektrum, sokkal komplexebb (na ez szép volt :smile51: ) hangtartomány kell, hogy igazán megtudjam itélni a rendszer illetve adott készülék hangját/kvalitásait (ez nem azt jelenti, hogy ezen nem hallok különbséget,). Szóval a tesztre használt zenének tudnia kell a pokol legmélyebb bugyraitól a menyország tetejéig minden hangot. :rolleyes:
Bocsánat, de ezt tapasztaltam évtizedek alatt.
@Big:Paul Simon "50 ways to leave your lover"...hallgas rá rendes hifin...az egy jól összerakott puzzle,kb hasonló mint amit a Steely Dan is használt mint "konyharecept"...komplex, változatos ritmika,finoman adagolt háttér hangszerek,női vokálok a háttérben,a jó lemezjátszó ezeket a dolgokat nem keveri egy "katyvazként",a dobkészletnek is jó taglaltnak kell hogy legyen..az egész lemez megér egy misét :kiss:

youtu.be/ABXtWqmArUU

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
revox írta:

nézd, végülis a füled nem csapott be 36_1_11.gif nomeg,egy laptop hangzsórójától az is csoda,hogy volt difi :D
egyébként a TechDas neve is becsapős. eleve, benne van a Tech szócska, amitől egy precíz, tűéles, kicsit technicista, kocka hangot vár az ember, a Das meg olyan németes és a németek tudjuk, mennyire kedvelik a számomra bántó, kemény hangot (bár ez az utóbbi évtizedekben sokat javult). Ez a keményebb, kompresszáltabb(???) hang az A-ra volt jellemzőbb, csak, mivel két nagytányéros lemezjátszót is nyúzok, az "agyam" az A felé vitt, a fülem a B irányba.
halfnote.hu

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”