az ta 33-ast igyekeztem úgy belőny,ha a telefont középre teszem (a lemezstabilizátorra tudom feltenni. ha a tányérra teszem, a 33-as is kilövi, a 45 főlegSnipi írta: ↑2024.12.12., csüt. 15:34
Szerintem nem érdemes ezzel sokat vesződni. Úgyis a füled a fontos, nem a műszerek, mérések.
Ha mondjuk egy 8-ad vagy 16-od hanggal mélyebb vagy magasabb a zene azt úgyse halljuk meg. (A negyedhangot (kis szekund fele) már sajnos igen, tapasztalat.) Akkor meg szerintem felesleges azon rugózni, hogy most 33.2 vagy 33.3 a fordulatszám. Igaz : 45-ösnél már kicsit sz@rabb a helyzet, mert ott jobban hallani az eltérést. Nem tudom miért (nem értek hozzá), csak tapasztalat.
xal,ha kb középen van,akkor minidg 33,33-at mér, de van,hogy nem azt,de olyankor általában excenteresen van feltéve és számomra meglepő módon, ezek a 8kg körüli tányérok is megérzik.
lehet a 45nél kicsit jobb a felbontás és a zavaró dolgokat jobban érzékeljük? passz. ennyire nem figyeltem még meg. Egyébként a 33-asom nem volt nagyon elmászva, kb 33,30, de a 45-össön meglepődtem,amikor egyik lemezjátszóról átettem a másikra a lemezt, ott azonnali lassulás volt hallható. Így vettem észre.. a szíjtárcsán van minimális kopás,arra gyanakszom,de lényegében csak az eloxálás jött le róla évek alatt. megpatkoljuk

nomeg,egy laptop hangzsórójától az is csoda,hogy volt difi