Már mióta mondom, hogy "kezdjetek el" jó kábeleket használni!? :) Nincs mit csodálkozni....wasiliy888 írta: ↑2025.09.18., csüt. 14:30Valamiért azt gondoltam, hogy a Limetree is megvan még a fiók mélyén, de akkor ez félreértés volt.Alex_Aston írta: ↑2025.09.18., csüt. 13:50
Nem egészen értem, hogy milyen forrás egy szintre hozásra gondolsz? A meglévő Marantz CD-17MKII és a Musicbook Source-ra gondolsz?
...
A hang egyszerre volt nyugodtabb és energikusabb
...
Pontosan ez az én tapasztalatom is Valhalla kábellel kapcsolatban, csak usb-vel. Egészen döbbenetes volt számomra, ez a kettősség, amik látszólag ellentmondásban vannak, de ez a kábel mégis tudja ezt. Másfél évvel ezelőtt Ákos topicjába szinte szóról szóra ugyanezt írtam az ezüst usb kábeléről.
Azért az AgPt kábelek nem belépő szint, még akkor sem, ha már kb 15 évesek.
Kösz, még egyszer a leírást, és gratula a döntésedhez!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1262
Re: Kábelezzünk
- wasiliy888
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 160
Valamiért azt gondoltam, hogy a Limetree is megvan még a fiók mélyén, de akkor ez félreértés volt.Alex_Aston írta: ↑2025.09.18., csüt. 13:50
Nem egészen értem, hogy milyen forrás egy szintre hozásra gondolsz? A meglévő Marantz CD-17MKII és a Musicbook Source-ra gondolsz?
...
A hang egyszerre volt nyugodtabb és energikusabb
...
Pontosan ez az én tapasztalatom is Valhalla kábellel kapcsolatban, csak usb-vel. Egészen döbbenetes volt számomra, ez a kettősség, amik látszólag ellentmondásban vannak, de ez a kábel mégis tudja ezt. Másfél évvel ezelőtt Ákos topicjába szinte szóról szóra ugyanezt írtam az ezüst usb kábeléről.
Azért az AgPt kábelek nem belépő szint, még akkor sem, ha már kb 15 évesek.
Kösz, még egyszer a leírást, és gratula a döntésedhez!
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAgSSmk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3
Aztán a Musicbook helyretette az erőviszonyokat, ami persze nem is csoda, hiszen az már nagyon nem egy belépő szintű kis dobozka (persze a Limetree sem volt hallgathatatlan, sőt, ma sem vágnám fel az ereimet, ha az kellene hallgatnom). Azóta a CD szinte már csak szobadísz, nem láttam értelmét hallgatni, csak 1-2 olyan lemezzel néha, ami nincs fent a Deezeren.
Pár dologgal viszont akkor még kiegészítem a saját pancser tesztemet, hátha kicsit több infót ad.
A tesztelést úgy végeztem, hogy kiválasztottam jó pár kedvenc dalomat, amiket nagyon szeretek, én ezeket hallgatom, nem pedig "teszt zenékkel", amiket az ember előszeretettel hallgat bemutatókon, de otthon nem ül le azokat már hallgatni. Szóval olyanokat tettem a listába, amiket napi, vagy heti szinten hallgatok. Utána kábel csere, és ugyanezeket a számokat meghallgattam ismét, elejétől, a végéit. Majd kábelek vissza, és újra minden számot.
A zenék, amik tudom, hogy sem audiofil, pláne nem high end "stílusúak", de engem ezek, és a hasonlók érdekelnek:
Depeche Mode - Fly on the windscreen
Depeche Mode - Question of lust
Zucchero - Everybody's Got To Learn Sometime
Jain - Makeba
The Cure - Lullaby
John Van Der Veer - 911
Eagles - Hotel California - Live On MTV, 1994
Nem játszogattam, hogy egyesével ide, vagy oda rakosgatom a kábeleket, hanem az erősírtőhöz ajánlott Valhalla AgPt AMP oda is került, az Valhalla Aura Reference V2/2 pedig a Musicbook fenekébe. Mindkettő készülék előtt ez idáig Neotech hármasfonat kábel volt, ami egyébként tök jó kis kábel, főleg annyi pénzért, amibe kerül. Azok is messze jobbak voltak már, mint a Van Damme - General Cavi, amit még anno a PC táp kábel helyett használtam.
Szóval amikor a kábelek cserére kerültek, szinte már az első számnál rögtön éreztem, hogy hallani pozitív változást. Azután minél több számot hallgattam, annál inkább egyértelművé vált. A hang egyszerre volt nyugodtabb és energikusabb, minden kis részlet jobban kihallhatóvá vált, de nem tolakodóan, vagy fárasztóan, hanem csak úgy természetes módon ott volt minden a helyén. Talán picit megfogottabb is lett minden. Jó, mondom akkor cseréljük vissza, és bizony beigazolódott, hogy nem csak placebo volt az érzés, hanem egyértelmű változást hozott a kábel csere. Ami persze számomra nem kategória ugrásnyi változást jelent (lehet másnak már a fele is), amennyire vissza tudok emlékezni a Limetree és a Musicbook csere messze több változást adott, de azért mégis annyira azért hallható volt a különbség, hogy rögtön töprengeni kezdtem, megérné e a csere. Sokat nem tököltem, még aznap kedd este írtam Ákosnak, hogy ha jól látom, pont ilyen kábele is van a turkálóban, ugyan megvan e még, meg mellé valami olyan, ami nagyon hasonló visszavett termék. Megvolt még a kábel (azóta már "elkelt" státuszt kapott...
), és mellé a másik is. Mivel Füzesabony nekem most pont kiesik, nincs arra felé munkám sem, ezért futárral küldi nekem, holnap meg is érkeznek, aztán véglegesen helyükre kerülnek ezek a combos tápkanócok.
Ezt azért nem árt kihangsúlyozni, hogy a kábelek bár szinte (ha jól tudom) belépő szintűek a Valhalla kategóriában, de már így is eléggé helyigényesek, nem árt, ha bőségesen van hely mind az elosztó, mint a készülékek környékén. Nekem még épp elférnek, pedig egyáltalán nem passzentos a polcom (majd csatolok fotót). Szóval csak olyan helyre ajánlott, ahol ahol szellős az elrendezés.
Remélem tudtam válaszolni a kérdéseidre (vagy akár másnak is).
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3556
Nem egészen értem, hogy milyen forrás egy szintre hozásra gondolsz? A meglévő Marantz CD-17MKII és a Musicbook Source-ra gondolsz? Nem volt ilyen elképzelésem, hogy kábelekkel játsszak ezek miatt, hogy mikor, melyik lesz esetleg jobb a másiknál miatta. Nem is gondolnám, hogy ez bármilyen eredményre vezetne. Annyit azért el tudok mondani, hogy amikor a Limetree volt még meg, akkor azért lehetett hallani a Marantz hangbéli fölényét, hiába kapott a kis streamer TMP analóg tápot, és a PC tápkábel helyett jobbat. Ezután is a Marantz a saját gyári PC kábelével is kellemesebb hangot produkált.wasiliy888 írta: ↑2025.09.17., szer. 23:47Én Alexet szeretném megkérni, hogy ha van ideje, és már hallgatta, próbálta a tápkábeleket eleget, írjon egy bővebb beszámolót....
Aztán a Musicbook helyretette az erőviszonyokat, ami persze nem is csoda, hiszen az már nagyon nem egy belépő szintű kis dobozka (persze a Limetree sem volt hallgathatatlan, sőt, ma sem vágnám fel az ereimet, ha az kellene hallgatnom). Azóta a CD szinte már csak szobadísz, nem láttam értelmét hallgatni, csak 1-2 olyan lemezzel néha, ami nincs fent a Deezeren.
Pár dologgal viszont akkor még kiegészítem a saját pancser tesztemet, hátha kicsit több infót ad.
A tesztelést úgy végeztem, hogy kiválasztottam jó pár kedvenc dalomat, amiket nagyon szeretek, én ezeket hallgatom, nem pedig "teszt zenékkel", amiket az ember előszeretettel hallgat bemutatókon, de otthon nem ül le azokat már hallgatni. Szóval olyanokat tettem a listába, amiket napi, vagy heti szinten hallgatok. Utána kábel csere, és ugyanezeket a számokat meghallgattam ismét, elejétől, a végéit. Majd kábelek vissza, és újra minden számot.
A zenék, amik tudom, hogy sem audiofil, pláne nem high end "stílusúak", de engem ezek, és a hasonlók érdekelnek:
Depeche Mode - Fly on the windscreen
Depeche Mode - Question of lust
Zucchero - Everybody's Got To Learn Sometime
Jain - Makeba
The Cure - Lullaby
John Van Der Veer - 911
Eagles - Hotel California - Live On MTV, 1994
Nem játszogattam, hogy egyesével ide, vagy oda rakosgatom a kábeleket, hanem az erősírtőhöz ajánlott Valhalla AgPt AMP oda is került, az Valhalla Aura Reference V2/2 pedig a Musicbook fenekébe. Mindkettő készülék előtt ez idáig Neotech hármasfonat kábel volt, ami egyébként tök jó kis kábel, főleg annyi pénzért, amibe kerül. Azok is messze jobbak voltak már, mint a Van Damme - General Cavi, amit még anno a PC táp kábel helyett használtam.
Szóval amikor a kábelek cserére kerültek, szinte már az első számnál rögtön éreztem, hogy hallani pozitív változást. Azután minél több számot hallgattam, annál inkább egyértelművé vált. A hang egyszerre volt nyugodtabb és energikusabb, minden kis részlet jobban kihallhatóvá vált, de nem tolakodóan, vagy fárasztóan, hanem csak úgy természetes módon ott volt minden a helyén. Talán picit megfogottabb is lett minden. Jó, mondom akkor cseréljük vissza, és bizony beigazolódott, hogy nem csak placebo volt az érzés, hanem egyértelmű változást hozott a kábel csere. Ami persze számomra nem kategória ugrásnyi változást jelent (lehet másnak már a fele is), amennyire vissza tudok emlékezni a Limetree és a Musicbook csere messze több változást adott, de azért mégis annyira azért hallható volt a különbség, hogy rögtön töprengeni kezdtem, megérné e a csere. Sokat nem tököltem, még aznap kedd este írtam Ákosnak, hogy ha jól látom, pont ilyen kábele is van a turkálóban, ugyan megvan e még, meg mellé valami olyan, ami nagyon hasonló visszavett termék. Megvolt még a kábel (azóta már "elkelt" státuszt kapott...

Ezt azért nem árt kihangsúlyozni, hogy a kábelek bár szinte (ha jól tudom) belépő szintűek a Valhalla kategóriában, de már így is eléggé helyigényesek, nem árt, ha bőségesen van hely mind az elosztó, mint a készülékek környékén. Nekem még épp elférnek, pedig egyáltalán nem passzentos a polcom (majd csatolok fotót). Szóval csak olyan helyre ajánlott, ahol ahol szellős az elrendezés.
Remélem tudtam válaszolni a kérdéseidre (vagy akár másnak is).

Csak a Marantz! :-D
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 96
Nem csak téged, ezért van a topic. Tapasztalat csere.wasiliy888 írta: ↑2025.09.17., szer. 23:47Én Alexet szeretném megkérni, hogy ha van ideje, és már hallgatta, próbálta a tápkábeleket eleget, írjon egy bővebb beszámolót. Kíváncsi lennék, hogy az eredeti elképzelése szerint a streamereinél volt-e olyan kábel, ami a két különböző forrást kb egy szintre tudta hozni? Illetve, hogy cd-játszó, előfok, végfok, vagy más eszköznél mit tapasztalt, esetleg kábeltípusokat is lehetne írni. Szerintem többeket érdekelhet, de ha nem, jó nekem privátban is. Köszönöm!
- wasiliy888
- Kezdő Fórumlakó
Én Alexet szeretném megkérni, hogy ha van ideje, és már hallgatta, próbálta a tápkábeleket eleget, írjon egy bővebb beszámolót. Kíváncsi lennék, hogy az eredeti elképzelése szerint a streamereinél volt-e olyan kábel, ami a két különböző forrást kb egy szintre tudta hozni? Illetve, hogy cd-játszó, előfok, végfok, vagy más eszköznél mit tapasztalt, esetleg kábeltípusokat is lehetne írni. Szerintem többeket érdekelhet, de ha nem, jó nekem privátban is. Köszönöm!
Dynavox X4000
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 680
asebestyen írta: ↑2025.09.17., szer. 14:28Azok, akik különböző anyagokból különböző szerkezetű kábeleket csinálnak különböző fizikai paraméterekkel.Rock60 írta: ↑2025.09.17., szer. 12:27Akkor nyilván azt is tudod és elárulod, hogy ki, vagy mi tehet arról, hogy különböző kábeleknek különböző hangjuk van.asebestyen írta: ↑2025.09.16., kedd 17:55
Ezzel sem fogsz egyetérteni, de nem is azért írom... Szóval: nem a kábelekben van a "hiba", nem a kábelek tehetnek erről.:)
Akár Robi20064 is megválaszolhatja, ha tudja...
Viszont arról, hogy ha te ez(eke)t bekötöd 2 valamilyen valahogyan módosított (vagy nem), valamennyire öregedett, kopott, kipuhult, felkeményedett anyagokból álló eszközeid közé vagy akár beléjük, melyeket valamilyen akusztikai környezetbe valahogy elhelyezel és azt valahonnan hallgatod, ott a Te megítélésed szerint milyen lesz "A" hang, nah, azt nem fogja tudni neked senki megmondani.
Ha egy 2m magasan elhelyezett gerendán egyensúlyozik Rock60 az egyik végén, asebestyen a másik végén, és az egyikük (Rád bízom melyikünk) 15km/h-s oldalszélnél lebillen, a másik meg 40km/h-s szélnél sem, akkor melyik szél a jó?![]()
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Viszont arról, hogy ha te ez(eke)t bekötöd 2 valamilyen valahogyan módosított (vagy nem), valamennyire öregedett, kopott, kipuhult, felkeményedett anyagokból álló eszközeid közé vagy akár beléjük, melyeket valamilyen akusztikai környezetbe valahogy elhelyezel és azt valahonnan hallgatod, ott a Te megítélésed szerint milyen lesz "A" hang, nah, azt nem fogja tudni neked senki megmondani.
Ha egy 2m magasan elhelyezett gerendán egyensúlyozik Rock60 az egyik végén, asebestyen a másik végén, és az egyikük (Rád bízom melyikünk) 15km/h-s oldalszélnél lebillen, a másik meg 40km/h-s szélnél sem, akkor melyik szél a jó?
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7693
Azok, akik különböző anyagokból különböző szerkezetű kábeleket csinálnak különböző fizikai paraméterekkel.Rock60 írta: ↑2025.09.17., szer. 12:27Akkor nyilván azt is tudod és elárulod, hogy ki, vagy mi tehet arról, hogy különböző kábeleknek különböző hangjuk van.asebestyen írta: ↑2025.09.16., kedd 17:55Ezzel sem fogsz egyetérteni, de nem is azért írom... Szóval: nem a kábelekben van a "hiba", nem a kábelek tehetnek erről.:)
Ha egy 2m magasan elhelyezett gerendán egyensúlyozik Rock60 az egyik végén, asebestyen a másik végén, és az egyikük (Rád bízom melyikünk) 15km/h-s oldalszélnél lebillen, a másik meg 40km/h-s szélnél sem, akkor melyik szél a jó?

Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Akkor nyilván azt is tudod és elárulod, hogy ki, vagy mi tehet arról, hogy különböző kábeleknek különböző hangjuk van.asebestyen írta: ↑2025.09.16., kedd 17:55Ezzel sem fogsz egyetérteni, de nem is azért írom... Szóval: nem a kábelekben van a "hiba", nem a kábelek tehetnek erről.:)
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1262
Alex_Aston írta: ↑2025.09.16., kedd 18:32Ha még emlékeztek, volt ez a kedves felajánlás mike-rame részéről. Ezúton is köszönöm még egyszer.
viewtopic.php?p=2964792#p2964792
Most jutottam el odáig, hogy ki is tudtam próbálni a kérdéses kábeleket.
Hogy milyenek? Jók. Bővebben? Nagyon jók.![]()
Határozottabb, energikusabb lett tőle a hangzás, és minden kis részlet jobban, tisztábban hallható. Persze csodák nincsenek, nem nevezném kategória ugrásnak a különbséget, de azért egyértelműen hallható.
Megéri az árát? Meg. Legalább is ezen a szinten, ami nálam van. Olcsobb kategóriában nem gondolkodnék bennük, hanem inkább készülék cserében.
De itt, ahol én járok, némi pluszt megérhet, hiszen ha csak márkán belul szeretnék feljebb lépni erősítő csere esetén, akkor 2x-es szorzóról beszélünk a monoblokk modellek esetén.
Szóval most erősen gondolkodom, hogy vegyek e, vagy sem...

- wasiliy888
- Kezdő Fórumlakó
Naná, hogy emlékszünk! Kicsit szűkszavú a beszámolód, de írtál az a lényeg.Alex_Aston írta: ↑2025.09.16., kedd 18:32Ha még emlékeztek, volt ez a kedves felajánlás mike-rame részéről. Ezúton is köszönöm még egyszer.
...
Végülis, most melyiken is gondolkodsz a kábeleken, vagy a monoblokkokon?
Persze, egy erősítő csere esetén sem biztos, hogy eljön a csoda, vagy a kategóriányi (?) javulás. De Zsolttal biztosan tudnál egy próbát megbeszélni arra is, vagytok olyan nexusban (bocs, ezt nem tudtam kihagyni).
Dynavox X4000
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3556
Ha még emlékeztek, volt ez a kedves felajánlás mike-rame részéről. Ezúton is köszönöm még egyszer.
Hogy milyenek? Jók. Bővebben? Nagyon jók.
Határozottabb, energikusabb lett tőle a hangzás, és minden kis részlet jobban, tisztábban hallható. Persze csodák nincsenek, nem nevezném kategória ugrásnak a különbséget, de azért egyértelműen hallható.
Megéri az árát? Meg. Legalább is ezen a szinten, ami nálam van. Olcsobb kategóriában nem gondolkodnék bennük, hanem inkább készülék cserében.
De itt, ahol én járok, némi pluszt megérhet, hiszen ha csak márkán belul szeretnék feljebb lépni erősítő csere esetén, akkor 2x-es szorzóról beszélünk a monoblokk modellek esetén.
Hogy milyenek? Jók. Bővebben? Nagyon jók.

Csak a Marantz! :-D
:)
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7693
Jó lett volna úgy is....

Ez sem baj. Nekem jó így, Neked jó úgy.
Ezzel sem fogsz egyetérteni, de nem is azért írom... Szóval: nem a kábelekben van a "hiba", nem a kábelek tehetnek erről.

Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Leírom saját tapasztalat ..mint megrögzött hm rajongó vettem meg anno Jamo sourround kábeleket amit idővel lecseréltem egy hazai gyártó kábelére 11m oldalanként ami már elég hosszú kábel …sajnos a banán dugó a lególcsobb volt a piacon amit hozzá adott és nem igazán tetszett a kapott egy idő után hang. Még mindig bevésve van a falban…Jó pár év múlva kaptam lehetőséget egy Audioquest rocket 33-ra…amit KáCsa BP-6201G dugóval szereltek, na ez már sokkal jobban szólt és ezt kellet eleve vennem volnna sourround kábelnak….de motoszkált bennem a továbblépés gondolata és vettem hozzá Furutech a hsz oldalára Furutech FP-201G villát…és a az erősítő oldalára vettem Furutech FP-201G banán dugót na ez hozott igazán jó hangot ki kellett várni a bejáratást sajnos elég sok idő de megérte…nemcsak a kábel hanem a csatlakozó is ugyanannyit tud hozzátenni hanghoz , de csati nélkül nem tudod meg mire képes a rendszered
Volt forrasztós csatim és nem forrasztós is igazából ha profin volt megcsinálva akkor nem igazán hallottam különbséget hangban….de a rossz csatlakozó sajnos nem engedi át a hangot vagy legalábbis sokat ront a hangon.
Volt csupasz kábelem is egy darabig na az pont nem vált be semennyire sem …
Ennyi volt a tapasztalat de sajnos aki jó hangót akar annak igen sok kavics a fog kerülni a rendszer

Volt forrasztós csatim és nem forrasztós is igazából ha profin volt megcsinálva akkor nem igazán hallottam különbséget hangban….de a rossz csatlakozó sajnos nem engedi át a hangot vagy legalábbis sokat ront a hangon.
Volt csupasz kábelem is egy darabig na az pont nem vált be semennyire sem …

Ennyi volt a tapasztalat de sajnos aki jó hangót akar annak igen sok kavics a fog kerülni a rendszer

"Az igazi barát szemből támad."
Az előbb átsiklottam felette...asebestyen írta: ↑2025.09.14., vas. 17:18Csak hát ezek nem zárják ki egymást, azaz nem vagy-vagy, hanem jó esetben is-is és a drótokon ennek csak egy (igen) kis része múlik.
A mondat harmadik harmadával nagyon nem értek egyet.
Van nálam most vagy 5 / öt / különböző márkájú - köztük az Oyaide Tunami - egy márkán beül is két eltérő keresztmetszetű tápkábel.
Baromira nem kis részük van a hangzási ballansz alakításában. A nagytömegű brummogástól a vékony fényes csillingelésig képesek módosítani a rendszer hangját.
És igen, jó drágán lehet " is - is ", de ahol a szerényebb árak miatt valamennyi kompromisszumot kell kötni, egyre inkább előtérbe kerül a " vagy - vagy ", és a hiányosságok közepette értékelni kell a megmaradt pozitívumokat.
Szerintem - persze.
MrCollector írta: ↑2025.09.15., hétf. 09:03
Arra gondolok, hogy csinált azonos kábelből, azonos hosszban, mondjuk 3 párat. Az egyikre csavaros csatlakozót tett, a másikra forrasztott "Z banánhüvelyt", a harmadikat pedig csak csupaszon hagyta.
Szívesen elolvasnám, ha valaki aki ezt megtette leírná a tapasztalatait, a hallott hangbéli eltéréseket. A miheztartás végett azért írja már le az illető a használt kábelek illetve a csatlakozók pontos típusait is (hátha valaki utána akar járni a dolognak).
Az Alisca Orange Black Line gyártója, Bese Attila azt mondta a hsz kábeléről, hogy eszembe ne jusson dugót tenni rá - se forrasztva, se csavarva - mert ront a hangján.
Használjam csupaszon, szépen beszorul az egyszerű banán aljzatba is. / Tényleg./
A gyártás 20 éve alatt módjában lehetett kipróbálni rajta ezt - azt, ezért gondolom, nem csak hasraütésszerű tipp volt Tőle.
Nálam így van, más setuppal még nem próbálkoztam, de a Z - dugó van annyira szimpatikus, hogy kipróbáljam rajta.
Talán valamivel kényelmesebb vele a használat, és ha hangban mégsem jönne be, ott az oldalcsípő...
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2578
Amikor az Epos-Creek "korszakom" volt, akkor kábelben is az ahhoz illeszkedő DNM kábeleket használtam.MrCollector írta: ↑2025.09.15., hétf. 09:03Arra gondolok, hogy csinált azonos kábelből, azonos hosszban, mondjuk 3 párat. Az egyikre csavaros csatlakozót tett, a másikra forrasztott "Z banánhüvelyt", a harmadikat pedig csak csupaszon hagyta.
Volt DNM Reson hangszórókábelem, a régi két eres, emlékeim szerint erenként 0,75 mm-es tömör rézkábellel.
Amikor megkaptam a kábelt, a DNM saját, nagyon vékony, a műszercsatlakozókra elmékeztető hangszóródugói voltak rajta, forrasztva. Ekkoriban teszteket is csináltam, és ezek a csatlakozók törésgátló nélkül nem nagyon bírták a "huzigálást", hamar letörtek. Ezután következett a csupaszolás, és a csatlakozó nélküli kábelek beszorítása a hf dugókba. A vékony kábelek ezt se bírták sokáig. Végül csavaros banándugót használtam, a legegyszerűbb kivitelt, ami használhatónak és tartósnak bizonyult.
A kábel mindvégig ugyanaz maradt, a bejáratás ekkor már nem befolyásolta a hangot.
Hangban a háromféle bekötési mód egyértelműen hallható volt.
Legjobban a gyári DNM banán tetszett, utána a direkt módon bekötött kábel, majd a csavaros banándugó.
Olyan régen volt, hogy ne várjatok részletes elemzést. Emlékeim szerint a különbséget jól lehetett hallani, de nem volt olyan nagy, hogy ezen agyalni kellene, mert - és ez nagyon fontos - a hf kábel saját karakterét egyik sem változtatta meg alapvetően.
Egyébként már régóta forrasztott Z dugó van a hf kábeleimen, praktikus és stabil, szerintem nálam már ez marad, de ha valaki nem páka-virtuóz, egy jó csavaros-szorítós banándugóval nem fog nagyon mellé

- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11043
- Kapcsolat:
Pár évvel ezelőtt teljesen azonos tartalmú kábelszetteket osztottam szét hobbitársak között, akik saját, egymástól erősen eltérő rendszereikben és sokféle zenei műsorral próbálták ki őket. A csomagban voltak kétféle csatlakozóval szerelt, amúgy ugyanolyan felépítésű IC kábelek is. A tesztelők egymással nem, csak velem osztották meg tapasztalataikat, tehát nem hatottak egymásra, nem is tudták, kik a többiek. A véleményekben nem volt semmilyen összhang, sőt néhány pontban tökéletesen ellentétes jellemzések érkeztek. Én akkor elengedtem a tökéletes kábel misztériumát.MrCollector írta: ↑2025.09.15., hétf. 09:03Kíváncsi lennék van-e olyan itt aki ténylegesen kipróbált ugyan olyan kábelnél többféle csatlakoztatási megoldást.
-
- Beköltözött
- Értékelés: 488
Kíváncsi lennék van-e olyan itt aki ténylegesen kipróbált ugyan olyan kábelnél többféle csatlakoztatási megoldást.
Arra gondolok, hogy csinált azonos kábelből, azonos hosszban, mondjuk 3 párat. Az egyikre csavaros csatlakozót tett, a másikra forrasztott "Z banánhüvelyt", a harmadikat pedig csak csupaszon hagyta. Mindezek után teljesen egyformán bejáratta a kábeleket, majd pedig azonos helyen és időben egymás után meghallgatta ezeket.
Szívesen elolvasnám, ha valaki aki ezt megtette leírná a tapasztalatait, a hallott hangbéli eltéréseket. A miheztartás végett azért írja már le az illető a használt kábelek illetve a csatlakozók pontos típusait is (hátha valaki utána akar járni a dolognak).
Arra gondolok, hogy csinált azonos kábelből, azonos hosszban, mondjuk 3 párat. Az egyikre csavaros csatlakozót tett, a másikra forrasztott "Z banánhüvelyt", a harmadikat pedig csak csupaszon hagyta. Mindezek után teljesen egyformán bejáratta a kábeleket, majd pedig azonos helyen és időben egymás után meghallgatta ezeket.
Ha kérdésed van: 20/3383456
Na igen, a krimpelés.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5244
Igen, a vélemény szabad. De nekem is. Ahol van csavarozási lehetőség, ott nagy valószínűséggel jobb lesz a forrasztási minőség, mert biztos, hogy nem mozdul el a lecsavarozott kábel a forrasztás másodperceiben. Nem jó a nagyon kevés forraszanyag, mert mechanikailag instabil lesz a forrasztás a puhasága miatt. A te hallgatási tapasztalatod számomra nem ér semmit, egyrészt mert mindig azt sulykolod, hogy csakis a te kábeled lehet optimális választás bármilyen célra, mindenki más mindent rosszul tud és csinál. Különösen, ha drága, ha vastag, ha színes, ha árnyékolt, ha csavaros, stb. Csakavékony, csaka zománchuzal, mint a tévéhíradóban. De ha meg kellene mérettetni a portékát, és kiderül, hogy a király meztelen, akkor mindenki más hibás, csak te nem. A saját drótod anyag elemzésével máig adós vagy, míg Fapaciét pellengérre állítottad. Műszaki sületlenségeket adsz elő spanyolviaszként, tudod, mit mondott a bakter, amikor bebaszva lefeküdt éjszaka a sinek közé, és a hathuszas oslói gyorsvonat levágta mindkét lábát? HÁT A f*szom NEM KÉNE??
Ez igaz.fülelek írta: ↑2025.09.14., vas. 18:09
Nagyon rossz ajánlat, semmilyen drótot, különösen vastag és merevet, mint a fent említett, nem célszerű csak úgy beledugni egy banán aljzatba, a drót hegye azonnal lekarmolja a hüvely aranyozását, még kipróbálni sem érdemes, legfeljebb tengely lyukba történő szorítással.

Az előbb nem részleteztem.
A kábelsodrat végét körbe finoman lecsiszoltam ( lekerekítettem ) a karmolás elkerülésére az erősítő oldalán. Azon az aljzat sajnos nem szorítható.
A Quadra a gyári rugós pilincka helyére szerelt szorítós terminálba oldalról fogattam be a kábelt.
Nem feltétlen ajánlatnak szántam, csak leírtam, nálam most hogy van, nyilván nem olyan tökéletesen sima a felülete, mint a dugónak.
Gondoltam rá, hogy beforrasztom a végeket Z - dugóba a kényelmesebb kezelés érdekében, de a hangon nem szívesen rontanék, így egyelőre nem bolygatom.
10x hangminőség javulás a high end tápkábelek cserebelésével?(no comment)Rock60 írta: ↑2025.09.14., vas. 16:07Fele ? Ezt vitatnám.Plagueis írta: ↑2025.09.14., vas. 11:31
igen,a hifi társadalom kb fele nem ért egyet a kábelek jelentőségével!
Akkor számszerűsítsünk,mert úgy látom talán könnyeben átjön.
Egy 200e ft tápkábel (ugyan attól a gyártótól, ugyan azzal az anyaggal) ugyan úgy teszi a dolgát mint az 1m ft-os,csak vastagabb verzióban.(3.31mm vs 4.2mm).
Ha valaki ezt a különbséget kihallja zene hallgatás közben annak nagy pacsi,velük nem lehet vitázi.
Max. 20 %-a nem ért egyet. / Aztán ahogy szaporodik a tapasztalatuk, úgy változik a véleményük is./
Átjött elsőre.
A Neotech csak egy példa, ne általánosítsunk.
Tudok néhány gyártóról - gondolom nem vagyok egyedül - akik nem ( csak ) a keresztmetszet növesztésében látják a jobb minőség elérését, hanem anyagválasztásban is eltérnek.
Nem " ugyanúgy teszik a dolgukat."
A drágábbak a gyártó portfóliáján belül szinte biztos, hogy mindig jobban szólnak.
( A Neotech ebben is lehet kivétel, lásd a háromból legdrágább rézkábel leszereplését.)
Csak két példa.
VallhalA Ákos kábelei anyagukban legalább annyira eltérnek, mint keresztmetszetben, lényegében ezért drágábbak. A drágább kábelei jobbak.
Az AN kábelei vastagságában alig van eltérés, anyagukban, konstrukciójukban, árban annál inkább.
A drágább AN-ek - ritka kivételektől eltekintve - mindig, mindenhol sokkal jobban szólnak.
Az ár az egy objektív tétel, a hangminőség szubjektív.
Az ötszörös ár van akinek csak másfélszeres hangminőség javulást jelent, van akinek tízszerest.
Ennek megítélése függ a teljes rendszer felbontóképességétől, a felhasználó hallásától, valamint pénztárcájától, családi állapotától, és még sok mindentől.![]()
Nekem viszont az a véleményem, és a tapasztalatom, hogy csavaros beszorítás + forrasztás, a kettő együtt árt a hangnak.