Klassz...

Akkor még is csak számít a tápkábel, és ez lehet, hogy jobb, mint a PC drót ?

Már csak azt a full gagyi IEC dugót kellene elvarázsolni. Meg a másikat...

Jól kötöttem be, működik rendesen
És jó is lett ?
Már mióta mondom, hogy "kezdjetek el" jó kábeleket használni!? :) Nincs mit csodálkozni....wasiliy888 írta: ↑2025.09.18., csüt. 14:30Valamiért azt gondoltam, hogy a Limetree is megvan még a fiók mélyén, de akkor ez félreértés volt.Alex_Aston írta: ↑2025.09.18., csüt. 13:50
Nem egészen értem, hogy milyen forrás egy szintre hozásra gondolsz? A meglévő Marantz CD-17MKII és a Musicbook Source-ra gondolsz?
...
A hang egyszerre volt nyugodtabb és energikusabb
...
Pontosan ez az én tapasztalatom is Valhalla kábellel kapcsolatban, csak usb-vel. Egészen döbbenetes volt számomra, ez a kettősség, amik látszólag ellentmondásban vannak, de ez a kábel mégis tudja ezt. Másfél évvel ezelőtt Ákos topicjába szinte szóról szóra ugyanezt írtam az ezüst usb kábeléről.
Azért az AgPt kábelek nem belépő szint, még akkor sem, ha már kb 15 évesek.
Kösz, még egyszer a leírást, és gratula a döntésedhez!
Valamiért azt gondoltam, hogy a Limetree is megvan még a fiók mélyén, de akkor ez félreértés volt.Alex_Aston írta: ↑2025.09.18., csüt. 13:50
Nem egészen értem, hogy milyen forrás egy szintre hozásra gondolsz? A meglévő Marantz CD-17MKII és a Musicbook Source-ra gondolsz?
...
A hang egyszerre volt nyugodtabb és energikusabb
...
Nem egészen értem, hogy milyen forrás egy szintre hozásra gondolsz? A meglévő Marantz CD-17MKII és a Musicbook Source-ra gondolsz? Nem volt ilyen elképzelésem, hogy kábelekkel játsszak ezek miatt, hogy mikor, melyik lesz esetleg jobb a másiknál miatta. Nem is gondolnám, hogy ez bármilyen eredményre vezetne. Annyit azért el tudok mondani, hogy amikor a Limetree volt még meg, akkor azért lehetett hallani a Marantz hangbéli fölényét, hiába kapott a kis streamer TMP analóg tápot, és a PC tápkábel helyett jobbat. Ezután is a Marantz a saját gyári PC kábelével is kellemesebb hangot produkált.wasiliy888 írta: ↑2025.09.17., szer. 23:47Én Alexet szeretném megkérni, hogy ha van ideje, és már hallgatta, próbálta a tápkábeleket eleget, írjon egy bővebb beszámolót....
Nem csak téged, ezért van a topic. Tapasztalat csere.wasiliy888 írta: ↑2025.09.17., szer. 23:47Én Alexet szeretném megkérni, hogy ha van ideje, és már hallgatta, próbálta a tápkábeleket eleget, írjon egy bővebb beszámolót. Kíváncsi lennék, hogy az eredeti elképzelése szerint a streamereinél volt-e olyan kábel, ami a két különböző forrást kb egy szintre tudta hozni? Illetve, hogy cd-játszó, előfok, végfok, vagy más eszköznél mit tapasztalt, esetleg kábeltípusokat is lehetne írni. Szerintem többeket érdekelhet, de ha nem, jó nekem privátban is. Köszönöm!
asebestyen írta: ↑2025.09.17., szer. 14:28Azok, akik különböző anyagokból különböző szerkezetű kábeleket csinálnak különböző fizikai paraméterekkel.Rock60 írta: ↑2025.09.17., szer. 12:27Akkor nyilván azt is tudod és elárulod, hogy ki, vagy mi tehet arról, hogy különböző kábeleknek különböző hangjuk van.asebestyen írta: ↑2025.09.16., kedd 17:55
Ezzel sem fogsz egyetérteni, de nem is azért írom... Szóval: nem a kábelekben van a "hiba", nem a kábelek tehetnek erről.:)
Akár Robi20064 is megválaszolhatja, ha tudja...
Viszont arról, hogy ha te ez(eke)t bekötöd 2 valamilyen valahogyan módosított (vagy nem), valamennyire öregedett, kopott, kipuhult, felkeményedett anyagokból álló eszközeid közé vagy akár beléjük, melyeket valamilyen akusztikai környezetbe valahogy elhelyezel és azt valahonnan hallgatod, ott a Te megítélésed szerint milyen lesz "A" hang, nah, azt nem fogja tudni neked senki megmondani.
Ha egy 2m magasan elhelyezett gerendán egyensúlyozik Rock60 az egyik végén, asebestyen a másik végén, és az egyikük (Rád bízom melyikünk) 15km/h-s oldalszélnél lebillen, a másik meg 40km/h-s szélnél sem, akkor melyik szél a jó?![]()
Azok, akik különböző anyagokból különböző szerkezetű kábeleket csinálnak különböző fizikai paraméterekkel.Rock60 írta: ↑2025.09.17., szer. 12:27Akkor nyilván azt is tudod és elárulod, hogy ki, vagy mi tehet arról, hogy különböző kábeleknek különböző hangjuk van.asebestyen írta: ↑2025.09.16., kedd 17:55Ezzel sem fogsz egyetérteni, de nem is azért írom... Szóval: nem a kábelekben van a "hiba", nem a kábelek tehetnek erről.:)
Akár Robi20064 is megválaszolhatja, ha tudja...
Akkor nyilván azt is tudod és elárulod, hogy ki, vagy mi tehet arról, hogy különböző kábeleknek különböző hangjuk van.asebestyen írta: ↑2025.09.16., kedd 17:55Ezzel sem fogsz egyetérteni, de nem is azért írom... Szóval: nem a kábelekben van a "hiba", nem a kábelek tehetnek erről.:)
Alex_Aston írta: ↑2025.09.16., kedd 18:32Ha még emlékeztek, volt ez a kedves felajánlás mike-rame részéről. Ezúton is köszönöm még egyszer.
viewtopic.php?p=2964792#p2964792
Most jutottam el odáig, hogy ki is tudtam próbálni a kérdéses kábeleket.
Hogy milyenek? Jók. Bővebben? Nagyon jók.![]()
Határozottabb, energikusabb lett tőle a hangzás, és minden kis részlet jobban, tisztábban hallható. Persze csodák nincsenek, nem nevezném kategória ugrásnak a különbséget, de azért egyértelműen hallható.
Megéri az árát? Meg. Legalább is ezen a szinten, ami nálam van. Olcsobb kategóriában nem gondolkodnék bennük, hanem inkább készülék cserében.
De itt, ahol én járok, némi pluszt megérhet, hiszen ha csak márkán belul szeretnék feljebb lépni erősítő csere esetén, akkor 2x-es szorzóról beszélünk a monoblokk modellek esetén.
Szóval most erősen gondolkodom, hogy vegyek e, vagy sem...
Naná, hogy emlékszünk! Kicsit szűkszavú a beszámolód, de írtál az a lényeg.Alex_Aston írta: ↑2025.09.16., kedd 18:32Ha még emlékeztek, volt ez a kedves felajánlás mike-rame részéről. Ezúton is köszönöm még egyszer.
viewtopic.php?p=2964792#p2964792
Most jutottam el odáig, hogy ki is tudtam próbálni a kérdéses kábeleket.
...
Szóval most erősen gondolkodom, hogy vegyek e, vagy sem...
Jó lett volna úgy is....
Ez sem baj. Nekem jó így, Neked jó úgy.
Ezzel sem fogsz egyetérteni, de nem is azért írom... Szóval: nem a kábelekben van a "hiba", nem a kábelek tehetnek erről.
Az előbb átsiklottam felette...asebestyen írta: ↑2025.09.14., vas. 17:18Csak hát ezek nem zárják ki egymást, azaz nem vagy-vagy, hanem jó esetben is-is és a drótokon ennek csak egy (igen) kis része múlik.
MrCollector írta: ↑2025.09.15., hétf. 09:03
Arra gondolok, hogy csinált azonos kábelből, azonos hosszban, mondjuk 3 párat. Az egyikre csavaros csatlakozót tett, a másikra forrasztott "Z banánhüvelyt", a harmadikat pedig csak csupaszon hagyta.
Szívesen elolvasnám, ha valaki aki ezt megtette leírná a tapasztalatait, a hallott hangbéli eltéréseket. A miheztartás végett azért írja már le az illető a használt kábelek illetve a csatlakozók pontos típusait is (hátha valaki utána akar járni a dolognak).
Amikor az Epos-Creek "korszakom" volt, akkor kábelben is az ahhoz illeszkedő DNM kábeleket használtam.MrCollector írta: ↑2025.09.15., hétf. 09:03Arra gondolok, hogy csinált azonos kábelből, azonos hosszban, mondjuk 3 párat. Az egyikre csavaros csatlakozót tett, a másikra forrasztott "Z banánhüvelyt", a harmadikat pedig csak csupaszon hagyta.
Pár évvel ezelőtt teljesen azonos tartalmú kábelszetteket osztottam szét hobbitársak között, akik saját, egymástól erősen eltérő rendszereikben és sokféle zenei műsorral próbálták ki őket. A csomagban voltak kétféle csatlakozóval szerelt, amúgy ugyanolyan felépítésű IC kábelek is. A tesztelők egymással nem, csak velem osztották meg tapasztalataikat, tehát nem hatottak egymásra, nem is tudták, kik a többiek. A véleményekben nem volt semmilyen összhang, sőt néhány pontban tökéletesen ellentétes jellemzések érkeztek. Én akkor elengedtem a tökéletes kábel misztériumát.MrCollector írta: ↑2025.09.15., hétf. 09:03Kíváncsi lennék van-e olyan itt aki ténylegesen kipróbált ugyan olyan kábelnél többféle csatlakoztatási megoldást.