Ez a standart gyári állványára,esetleg alá került?Nekem is volt ilyen állványom,azon a heed készülék gumitalpak tökéletesen ellátták a feladatukat,még most is ezek vannak az enigma alatt.Volt ilyen viablue bigyóm is,de semmivel sem volt jobb mint a heed gumitappancs,de ez persze nem általánosítás,csupán saját tapasztalat.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Alátétek, rezgéscsillapítás
Re: Alátétek, rezgéscsillapítás
Viablue Absorber M -el kapcsolatban: "filléres" tuning és meglepő mértékűen, előnyösen hat a hangra. Hangfalak alatt használom jelenleg. rögtön érezhető pozitív változást hoz!
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2578
Ebben az esetben megértem, a Soundcare öntapadós tényleg nagyon "ragaszkodó" holmi

Azért a BluTack, mint ötlet nem elvetendő és a Viablue Absorber M-ről is nagyon jókat írnak, egyszer lehet valamihez kipróbálom

Igen az állvány az S 20-nak is megfelelne de az öntapadós Soundcare van felhelyezve rá így azt szintén levarázsolni nem szándékozom. Mindenképpen maradna az az alátámasztás az S 20 alatt ami most, ettől függetlenül a Blutack is jó variáció lehetne. Nekem kettő darab, 8x8 cm es zártszelvény oszlop megoldású az állvány, és eddig ez az első de talán az utolsó is - a szó jó értelmében!! :)mishow írta: ↑2025.08.23., szomb. 09:29A Chario lábai méretezettek és az anyaguk is biztosan tudatos választás eredménye, szóval azt nem bántanám a helyedben.callcap írta: ↑2025.08.23., szomb. 08:49Köszönöm a válaszokat!
Akkor maradhat az eredeti lábacskákkal,mivel fontos a biztonságos "állás" a dobozoknak.
Mivel máshová nem tudnám a 6 -os tüskéket használni -estleges próba után- így még ez a jobb megoldás az én, és a dobozok szempontomból.
Köszönettel:Csaba
DE!
Tennék egy próbát az AR S20-szal a SöundArts állványon tüske nélkül, BluTack gyurmával felragasztva. Négy borsónyi pötty és nincs az a rosszcsont, aki leveri. És nemcsak a dobozt fogja meg, hanem a hangot is. Sok-sok monitort teszteltem az évek alatt, mind így ment az állványra (nekem a nagy nehéz egy oszlopos van, feltöltés nélkül) és mindig bevált.
Filléres cucc, minden papírboltban kapható, ha nem tetszik leszeded, nyom nélkül lejön.
Acoustic Research Status S 20
Videoton RT 7300 S
Sony TC RX 77
Onkyo CR 70R
Chario Syntar 100
Akai AA 39
Hitachi HT-324/Ortofon OMB5E
Hitachi HT-324-OMB 5E
Videoton RT 7300 S
Sony TC RX 77
Onkyo CR 70R
Chario Syntar 100
Akai AA 39
Hitachi HT-324-OMB 5E
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 680
Nekem nagyon sokáig a BluTack volt és mint ahogy pár poszttal lejjebb írtam, hogy a montoraim kaptak Viablue Absorber M gumigyűrűt (igaz új tüskealátétet is, és anélkül nem teszteltem tény, vagy éppen BluTack-el + új alátét), de így sokat változott hang előnyére, Fülelek dobozai új(abb) életre keltek :)mishow írta: ↑2025.08.23., szomb. 09:29
Tennék egy próbát az AR S20-szal a SöundArts állványon tüske nélkül, BluTack gyurmával felragasztva. Négy borsónyi pötty és nincs az a rosszcsont, aki leveri. És nemcsak a dobozt fogja meg, hanem a hangot is. Sok-sok monitort teszteltem az évek alatt, mind így ment az állványra (nekem a nagy nehéz egy oszlopos van, feltöltés nélkül) és mindig bevált.
Filléres cucc, minden papírboltban kapható, ha nem tetszik leszeded, nyom nélkül lejön.
(nem egy nagy tétel a 8 gumigyűrű és öntapados)
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2578
A Chario lábai méretezettek és az anyaguk is biztosan tudatos választás eredménye, szóval azt nem bántanám a helyedben.callcap írta: ↑2025.08.23., szomb. 08:49Köszönöm a válaszokat!
Akkor maradhat az eredeti lábacskákkal,mivel fontos a biztonságos "állás" a dobozoknak.
Mivel máshová nem tudnám a 6 -os tüskéket használni -estleges próba után- így még ez a jobb megoldás az én, és a dobozok szempontomból.
DE!
Köszönöm a válaszokat!
Videoton RT 7300 S
Sony TC RX 77
Onkyo CR 70R
Chario Syntar 100
Akai AA 39
Hitachi HT-324-OMB 5E
Videoton RT 7300 S
Sony TC RX 77
Onkyo CR 70R
Chario Syntar 100
Akai AA 39
Hitachi HT-324-OMB 5E
A Syntar 100 egy alsórefis doboz. Sztem még el is tudnád hangolni, ha nem a gyári -megfelelő magasságú - gumi lábain áll.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6324
Nyugodtan hagyd a gumilábakat. Nekem Delphinus mkII- k vannak, próbáltam a gumilábak helyére M6-os Soundcare Superspike-okat de nem hallottam különbséget.callcap írta: ↑2025.08.22., pén. 21:26Jó estét mindenkinek!
Lenne nekem is egy kérdésem.Adott egy kis Chario Syntar 100 ami eddig polcon volt a saját kis gumi "lábacskáival" illetve egy Acoustic Research Status S20 ami szintén állvány nélkül de Soundcare Superspikes 02011 változaton áll.
Nem régen vettem egy Söund Arts hangfal állványt aminek a felsőlap mérete 25x19,5 cm.
Ez szinte tökéletes mindkét doboznak de én a kis Chario-t tettem rá mert mint észre vettem a gumi lábaival az szinte elmozdíthatatlan az állványon mintha hozzá volna nőve.
A kérdés hogy esetleg mégis érdemes fém tüskét használni ilyen esetben is vagy maradhat a gumitalp?
Sajnos 8mm-es tüskéim (no name) vannak, de az nem használható a Chario-hoz próbára mert az kisebb, talán 6-os.
A felsőlapon is van menetes furat tüskének de nem akarom a doboz alját tönkre tenni.
Láttam 6-os tüskéket eladót kísérletképpen talán bevásárolok de félek attól hogy könnyebben megmozdulnak ha gyerek ( 2 éves pakolandus) jár a közelében. :)
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Jó estét mindenkinek!
Lenne nekem is egy kérdésem.Adott egy kis Chario Syntar 100 ami eddig polcon volt a saját kis gumi "lábacskáival" illetve egy Acoustic Research Status S20 ami szintén állvány nélkül de Soundcare Superspikes 02011 változaton áll.
Nem régen vettem egy Söund Arts hangfal állványt aminek a felsőlap mérete 25x19,5 cm.
Ez szinte tökéletes mindkét doboznak de én a kis Chario-t tettem rá mert mint észre vettem a gumi lábaival az szinte elmozdíthatatlan az állványon mintha hozzá volna nőve.
A kérdés hogy esetleg mégis érdemes fém tüskét használni ilyen esetben is vagy maradhat a gumitalp?
Sajnos 8mm-es tüskéim (no name) vannak, de az nem használható a Chario-hoz próbára mert az kisebb, talán 6-os.
A felsőlapon is van menetes furat tüskének de nem akarom a doboz alját tönkre tenni.
Láttam 6-os tüskéket eladót kísérletképpen talán bevásárolok de félek attól hogy könnyebben megmozdulnak ha gyerek ( 2 éves pakolandus) jár a közelében. :)
Videoton RT 7300 S
Sony TC RX 77
Onkyo CR 70R
Chario Syntar 100
Akai AA 39
Hitachi HT-324-OMB 5E
Videoton RT 7300 S
Sony TC RX 77
Onkyo CR 70R
Chario Syntar 100
Akai AA 39
Hitachi HT-324-OMB 5E
Sziasztok!
2db 2-3cm vastag 35cm x 35cm pala lapot keresnék a fa hangfal állványaim alá.
Ha valaki tud eladót kérem jelezze.
Köszönöm.
2db 2-3cm vastag 35cm x 35cm pala lapot keresnék a fa hangfal állványaim alá.
Ha valaki tud eladót kérem jelezze.
Köszönöm.
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZ/X LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZ/X LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400
-
- Újonc fórumos
- Értékelés: 12
- Kapcsolat:
Szia!Azért gondolom, hogy lehet benne valami,mert 2db.alkatrészből áll.
Ezt egy anyagból is le lehetett volna gyártani egyszerűbben,ha nincs benne semmi,akkor miért a két alkatrész?
(Az Ø16-os anyagba azért könnyen bele lehetne tervezni egy ~12-es Ø-jű vékony gumi lapocskát,vagy valamit,
ami rezgéselnyelőként dolgozhatna.)
Köszi!! Árpi
- GTomi
- V.I.P.
mielőtt a hangfalak alá tettem, telefonnal lőttem egy képet. Szétszedni szerintem bajos lenne és azt gondolom gumi ebben nincs, mert az egész kb, hüvelykujj köröm nagyságú 16mm. (Persze kinek mekkora a kezeFordítókorongos írta: ↑2025.08.15., pén. 23:06stabilabb alátámasztás,1 db belső és 1 db külső fém alkatrészből áll,GTomi írta: ↑2025.08.13., szer. 16:27A hangfalállvány alá bekerült Viablue Spikes Discs HS audiofil tüskealátét, az állvány és hangfal közé Viablue Absorber M rezgéscsillapító, de végül abból nem 4-4 hanem csak 3-3, (
Utóbbiakat egyelőre nem ragasztottam fel ), illetve a Rega erölködő 4 lába alá.
Ahogy hallgatom pár órája, feszesebb a hangzás, mélyebbek kontrolálltabbak, talán még részletesebb a hangzás.
de az nem derül ki a leírásokból, hogy van e rezgéselnyelő gumi elem benne, vagy nincsen.

- Csatolmányok
-
- via_125733.jpg (158.42 KiB) Megtekintve 3231 alkalommal
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
-
- Újonc fórumos
- Kapcsolat:
Szia! Néztem a tüskealátétet, ahol írják, hogy ez egy stabilabb alátámasztás,1 db belső és 1 db külső fém alkatrészből áll,GTomi írta: ↑2025.08.13., szer. 16:27A hangfalállvány alá bekerült Viablue Spikes Discs HS audiofil tüskealátét, az állvány és hangfal közé Viablue Absorber M rezgéscsillapító, de végül abból nem 4-4 hanem csak 3-3, (
Ahogy hallgatom pár órája, feszesebb a hangzás, mélyebbek kontrolálltabbak, talán még részletesebb a hangzás.
de az nem derül ki a leírásokból, hogy van e rezgéselnyelő gumi elem benne, vagy nincsen.
Egy képet tehetnél fel róla,-ha nem túlzás-, kíváncsi lennék hogy néz ki szétszedve ez a cucc.
Az abszorber leírásoddal egyetértek, szerintem is van értelme a használatuknak és ahogy írják nem csak a felső kategóriás hangfalaknál hatékony...
Jó Hifizést! Árpi
- GTomi
- V.I.P.
A hangfalállvány alá bekerült Viablue Spikes Discs HS audiofil tüskealátét, az állvány és hangfal közé Viablue Absorber M rezgéscsillapító, de végül abból nem 4-4 hanem csak 3-3, (
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 437
Szerintem ez az anyag ennyiért nevetségesen olcsó. Nem próbáltam még ilyesmit, nem tudom, hogy hova szánjátok, de egyesek szerint az ilyesmi kicsit "punnyasztja" inkább a hangot, bár mondjuk polcsugárzók alá én erdélyi andezitet használok.
A geológiai vitához:
1. A terméskő megnevezés rossz az Obi részéről, mert az a megmunkálás nélküli, fejtett, vagy robbantott, max. darabolt és osztályozott követ jelenti.
2. Hazai gránit van csak nem bányásznak belőle. Ami lehet kapni, annak nagy része kínai, változó minőségben és sűrűségben.
3. A márvány a mészkő nagy nyomáson átalakult változata, azaz metamorf kőzet. Keménysége, sűrűsége nem sokkal marad el a gránittól, de az időjárás ugyanúgy rongálja, mint puha eredetijét.
A geológiai vitához:
1. A terméskő megnevezés rossz az Obi részéről, mert az a megmunkálás nélküli, fejtett, vagy robbantott, max. darabolt és osztályozott követ jelenti.
2. Hazai gránit van csak nem bányásznak belőle. Ami lehet kapni, annak nagy része kínai, változó minőségben és sűrűségben.
3. A márvány a mészkő nagy nyomáson átalakult változata, azaz metamorf kőzet. Keménysége, sűrűsége nem sokkal marad el a gránittól, de az időjárás ugyanúgy rongálja, mint puha eredetijét.
Méretek és tömeg (nettó)
Tömeg: 13,5 kg - tényleg nehéz, kézbe vettem.
Ekkora lapok esetén ez 2812,5kg/m3
A gránitkő súlyáról a gránitkő változatossága eltérő. A hazai gránit sűrűsége általában 2,7-3,15 tonna/köbméter. A világosszürke gránit általában 2.7-2.8 tonna/köbméter, míg a fekete kő nehezebb, általában körülbelül 3.0-3.1 tonna/köbméter.
Szeretnék elnézést kérni ezért a "tippért"! Bár én nem hiszek a medzsik dolgokban, de a jó szándék vezérelt.
Talán többet kellene innom, vagy távol maradnom, mert csak lehúzom a színvonalat.
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 897
Adatlapról:
Méretek és tömeg (nettó)
Tömeg: 13,5 kg - tényleg nehéz, kézbe vettem.
Ekkora lapok esetén ez 2812,5kg/m3
A gránitkő súlyáról a gránitkő változatossága eltérő. A hazai gránit sűrűsége általában 2,7-3,15 tonna/köbméter. A világosszürke gránit általában 2.7-2.8 tonna/köbméter, míg a fekete kő nehezebb, általában körülbelül 3.0-3.1 tonna/köbméter.
Szeretnék elnézést kérni ezért a "tippért"! Bár én nem hiszek a medzsik dolgokban, de a jó szándék vezérelt.
Talán többet kellene innom, vagy távol maradnom, mert csak lehúzom a színvonalat.

Nem szotkam hibázni.
Az Obi-s képen is jól látható a gránitra jellemző szerkezet:

Nyilván, gránitból is van többféle, a keletkezés helyétől, az azt alkotó ásványok összetételétől és arányától eltérő árnyalatúak lehetnek.
A terméskő meg egy gyűjtőfogalom, nem is a kőzetre utal feltétlen.
Nekem is mind1, nem kell 1500Ft-ért megvenni, ha van tízezrekért is.
- fererencz
- Törzsvendég
Fogalmam sem volt, hogy vitatkozunk, azt sem tudom, miről. Annyit írtam, hogy rosszul nevezte meg az Obi. Értek hozzá annyira, hogy az bizony gránit. Alaposan megfogdostam, dolgoztam vele, hiszen már vettem ilyet. A márvány nem tudom, hogy jött képbe.hodyka írta: ↑2025.08.12., kedd 10:48Én Neked elhiszem amit írsz, de a Gránit az vulkanikus eredetű, a Márvány az mészkő, ezért "puha"fererencz írta: ↑2025.08.12., kedd 08:00Vettem már ilyeneket onnan, és az anyaga gránit. Mondjuk, a terméskő lehet gránit is:
A terméskő a természetben található, formálatlan kőzet, melyet az építőiparban használnak. Jellemzően mészkő, homokkő, vagy más, természetes eredetű kőzet lehet.
De ezek precízen vágott, csiszolt (nem polírozott!) lapok.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Terméskő
Itt be is fejeztem a vitát, bocsánat, hogy lemertem írni, nekem van Gránit lapom, az nagyon nehéz 3cm vastag
Az Obi-s képen is jól látható a gránitra jellemző szerkezet:

Nyilván, gránitból is van többféle, a keletkezés helyétől, az azt alkotó ásványok összetételétől és arányától eltérő árnyalatúak lehetnek.
A terméskő meg egy gyűjtőfogalom, nem is a kőzetre utal feltétlen.
Nekem is mind1, nem kell 1500Ft-ért megvenni, ha van tízezrekért is.

Nem szotkam hibázni.
Én Neked elhiszem amit írsz, de a Gránit az vulkanikus eredetű, a Márvány az mészkő, ezért "puha"fererencz írta: ↑2025.08.12., kedd 08:00Vettem már ilyeneket onnan, és az anyaga gránit. Mondjuk, a terméskő lehet gránit is:hodyka írta: ↑2025.08.12., kedd 07:24Sino terméskő lap szürke 40 cm x 40 cm x 3 cm, Nem gránitfererencz írta: ↑2025.08.11., hétf. 08:5340x40x3cm-es gránitlapok (nem terméskő) potom 1499Ft/db áron a Hódos áruházban:
https://www.obi.hu/teraszlapok-jardalap ... /p/3352556![]()
A terméskő a természetben található, formálatlan kőzet, melyet az építőiparban használnak. Jellemzően mészkő, homokkő, vagy más, természetes eredetű kőzet lehet.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Terméskő
Itt be is fejeztem a vitát, bocsánat, hogy lemertem írni, nekem van Gránit lapom, az nagyon nehéz 3cm vastag
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
- fererencz
- Törzsvendég
Vettem már ilyeneket onnan, és az anyaga gránit. Mondjuk, a terméskő lehet gránit is:hodyka írta: ↑2025.08.12., kedd 07:24Sino terméskő lap szürke 40 cm x 40 cm x 3 cm, Nem gránitfererencz írta: ↑2025.08.11., hétf. 08:5340x40x3cm-es gránitlapok (nem terméskő) potom 1499Ft/db áron a Hódos áruházban:
https://www.obi.hu/teraszlapok-jardalap ... /p/3352556![]()
Nem szotkam hibázni.
Sino terméskő lap szürke 40 cm x 40 cm x 3 cm, Nem gránitfererencz írta: ↑2025.08.11., hétf. 08:5340x40x3cm-es gránitlapok (nem terméskő) potom 1499Ft/db áron a Hódos áruházban:
https://www.obi.hu/teraszlapok-jardalap ... /p/3352556

Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
- fererencz
- Törzsvendég
40x40x3cm-es gránitlapok (nem terméskő) potom 1499Ft/db áron a Hódos áruházban:
Nem szotkam hibázni.
-
- Újonc fórumos
- Kapcsolat:
[/quote]
Ha a polcoknak 20x20-as zártszelvény a tartóváza, ahogy írod - mert a képen ez nem látszott, csak az MDF lap -, akkor nem olyan gáz az elhelyezés. Nem egyszer láttam már konzolosan rögzített polcon, hasonló megoldással pl: lemezjátszót.
Kicsit eltávolítani a faltól, valóban hozna a hangon, de ha ezek az adottságok, akkor ezt kell szeretni.
[/quote]
Sziasztok! Igen, ezeknek a polcoknak 20x20-as tartóváza van. Azt nem tudom,hogy léteznek e külön Hifi célra gyártott
polcok -amiről esetleg lehetne mintát venni-, de talán az átlagos könyvespolcokhoz képest, ez így is (MDF túlnyúlásokkal) merevnek számíthat...
Amennyire lehet elhúztam a faltól,és nincs is közvetlenül rátolva kb.~10cm-t elmarad a faltól, sajnos nálam ezek az adottságok
vannak, de nyitott vagyok bármilyen fejlesztésre,ami nem nagyon költséges,mert ha van időm,akkor nagyon szívesen foglalkozom a témával,a későbbiekben akár vágathatok hosszabb polcokat, hogy jobban eltávolodjanak a faltól,vagy szélesíthetek a konzolokon is,hogy jobban alá legyenek támasztva.
ilyen konzolok vannak a hangfalaim alatt: Jó Hifizést! Árpi
Ha a polcoknak 20x20-as zártszelvény a tartóváza, ahogy írod - mert a képen ez nem látszott, csak az MDF lap -, akkor nem olyan gáz az elhelyezés. Nem egyszer láttam már konzolosan rögzített polcon, hasonló megoldással pl: lemezjátszót.
Kicsit eltávolítani a faltól, valóban hozna a hangon, de ha ezek az adottságok, akkor ezt kell szeretni.

[/quote]
Sziasztok! Igen, ezeknek a polcoknak 20x20-as tartóváza van. Azt nem tudom,hogy léteznek e külön Hifi célra gyártott
polcok -amiről esetleg lehetne mintát venni-, de talán az átlagos könyvespolcokhoz képest, ez így is (MDF túlnyúlásokkal) merevnek számíthat...
Amennyire lehet elhúztam a faltól,és nincs is közvetlenül rátolva kb.~10cm-t elmarad a faltól, sajnos nálam ezek az adottságok
vannak, de nyitott vagyok bármilyen fejlesztésre,ami nem nagyon költséges,mert ha van időm,akkor nagyon szívesen foglalkozom a témával,a későbbiekben akár vágathatok hosszabb polcokat, hogy jobban eltávolodjanak a faltól,vagy szélesíthetek a konzolokon is,hogy jobban alá legyenek támasztva.
ilyen konzolok vannak a hangfalaim alatt: Jó Hifizést! Árpi
- Redguy
- Nincs visszaút
- Értékelés: 111
Ha a polcoknak 20x20-as zártszelvény a tartóváza, ahogy írod - mert a képen ez nem látszott, csak az MDF lap -, akkor nem olyan gáz az elhelyezés. Nem egyszer láttam már konzolosan rögzített polcon, hasonló megoldással pl: lemezjátszót.Fordítókorongos írta: ↑2025.08.10., vas. 15:07Sziasztok! Igen,úgy vettem,hogy fóliázott MDF lap,és úgy tudom ez nagyobb sűrűségű a sima forgácslaptól.
A kritikán aluli elhelyezést gondolom a polc alátámasztástól való kinyúlását érted,ebben van igazság,de a gyári állványoknál is simán előfordul,hogy az oszlop,vagy oszlopok síkjából kitér az a felső tálca (általában egy vékonyka lemezke),amire a hangfalat teszik és inkább alul,a padlószinten van a komolyabb kitámasztás...
Ez egy polcsugárzó,amit egy polcra helyeztem,szoktak ilyet,ez nem furcsaság.
Nekem ez egy műhely/hobbiszoba ahol a helyhiány miatt csak a falra rögzítés jöhetett szóba és eleinte még egy sokkal kisebb hangfalra készültem az állvánnyal.
A fali konzol szerintem stabilnak modható,20x20-as zártszelvényből készült 8-as állványcsavarokkal van felfúrva.
Szerintem tévedés,hogy ne lenne értelme az ufóknak,még én is tapasztaltam hangzásbeli javulást.(kevesebbet vártam)
Ez sem különös,kevesebb rezgést ad le a környezetének a hangfal amitől szebben szól.
Ezt úgy tudom leírni,mint egy kerékpárteleszkópot ami egy sziklás talajon fut,az egyszerű merev villához képest sokkal több,
talaj felől érkező ütést (hangfalnál rezgést) mozog ki, amivel kisimítja az utat,ha nem is tökéletesen,de legalább jóval nagyobb tempóval száguldhatok a lejtőn,mint pl. egy fakerékkel... (remélem ezekkel a gondolatokkal nem bántok meg senkit)
Jó Hifizést! Árpi

Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - KEF Reference 3 - 2