mielőtt a hangfalak alá tettem, telefonnal lőttem egy képet. Szétszedni szerintem bajos lenne és azt gondolom gumi ebben nincs, mert az egész kb, hüvelykujj köröm nagyságú 16mm. (Persze kinek mekkora a kezeFordítókorongos írta: ↑2025.08.15., pén. 23:06stabilabb alátámasztás,1 db belső és 1 db külső fém alkatrészből áll,GTomi írta: ↑2025.08.13., szer. 16:27A hangfalállvány alá bekerült Viablue Spikes Discs HS audiofil tüskealátét, az állvány és hangfal közé Viablue Absorber M rezgéscsillapító, de végül abból nem 4-4 hanem csak 3-3, (
Utóbbiakat egyelőre nem ragasztottam fel ), illetve a Rega erölködő 4 lába alá.
Ahogy hallgatom pár órája, feszesebb a hangzás, mélyebbek kontrolálltabbak, talán még részletesebb a hangzás.
de az nem derül ki a leírásokból, hogy van e rezgéselnyelő gumi elem benne, vagy nincsen.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Alátétek, rezgéscsillapítás
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 695
Re: Alátétek, rezgéscsillapítás
- Csatolmányok
-
- via_125733.jpg (158.42 KiB) Megtekintve 5239 alkalommal
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
-
Fordítókorongos
- Újonc fórumos

- Értékelés: 13
- Kapcsolat:
Szia! Néztem a tüskealátétet, ahol írják, hogy ez egy stabilabb alátámasztás,1 db belső és 1 db külső fém alkatrészből áll,GTomi írta: ↑2025.08.13., szer. 16:27A hangfalállvány alá bekerült Viablue Spikes Discs HS audiofil tüskealátét, az állvány és hangfal közé Viablue Absorber M rezgéscsillapító, de végül abból nem 4-4 hanem csak 3-3, (
Ahogy hallgatom pár órája, feszesebb a hangzás, mélyebbek kontrolálltabbak, talán még részletesebb a hangzás.
de az nem derül ki a leírásokból, hogy van e rezgéselnyelő gumi elem benne, vagy nincsen.
Egy képet tehetnél fel róla,-ha nem túlzás-, kíváncsi lennék hogy néz ki szétszedve ez a cucc.
Az abszorber leírásoddal egyetértek, szerintem is van értelme a használatuknak és ahogy írják nem csak a felső kategóriás hangfalaknál hatékony...
Jó Hifizést! Árpi
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 695
A hangfalállvány alá bekerült Viablue Spikes Discs HS audiofil tüskealátét, az állvány és hangfal közé Viablue Absorber M rezgéscsillapító, de végül abból nem 4-4 hanem csak 3-3, (
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
- PgSpa
- Fórumlakó

- Értékelés: 439
Szerintem ez az anyag ennyiért nevetségesen olcsó. Nem próbáltam még ilyesmit, nem tudom, hogy hova szánjátok, de egyesek szerint az ilyesmi kicsit "punnyasztja" inkább a hangot, bár mondjuk polcsugárzók alá én erdélyi andezitet használok.
A geológiai vitához:
1. A terméskő megnevezés rossz az Obi részéről, mert az a megmunkálás nélküli, fejtett, vagy robbantott, max. darabolt és osztályozott követ jelenti.
2. Hazai gránit van csak nem bányásznak belőle. Ami lehet kapni, annak nagy része kínai, változó minőségben és sűrűségben.
3. A márvány a mészkő nagy nyomáson átalakult változata, azaz metamorf kőzet. Keménysége, sűrűsége nem sokkal marad el a gránittól, de az időjárás ugyanúgy rongálja, mint puha eredetijét.
A geológiai vitához:
1. A terméskő megnevezés rossz az Obi részéről, mert az a megmunkálás nélküli, fejtett, vagy robbantott, max. darabolt és osztályozott követ jelenti.
2. Hazai gránit van csak nem bányásznak belőle. Ami lehet kapni, annak nagy része kínai, változó minőségben és sűrűségben.
3. A márvány a mészkő nagy nyomáson átalakult változata, azaz metamorf kőzet. Keménysége, sűrűsége nem sokkal marad el a gránittól, de az időjárás ugyanúgy rongálja, mint puha eredetijét.
Méretek és tömeg (nettó)
Tömeg: 13,5 kg - tényleg nehéz, kézbe vettem.
Ekkora lapok esetén ez 2812,5kg/m3
A gránitkő súlyáról a gránitkő változatossága eltérő. A hazai gránit sűrűsége általában 2,7-3,15 tonna/köbméter. A világosszürke gránit általában 2.7-2.8 tonna/köbméter, míg a fekete kő nehezebb, általában körülbelül 3.0-3.1 tonna/köbméter.
Szeretnék elnézést kérni ezért a "tippért"! Bár én nem hiszek a medzsik dolgokban, de a jó szándék vezérelt.
Talán többet kellene innom, vagy távol maradnom, mert csak lehúzom a színvonalat.
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 906
Adatlapról:
Méretek és tömeg (nettó)
Tömeg: 13,5 kg - tényleg nehéz, kézbe vettem.
Ekkora lapok esetén ez 2812,5kg/m3
A gránitkő súlyáról a gránitkő változatossága eltérő. A hazai gránit sűrűsége általában 2,7-3,15 tonna/köbméter. A világosszürke gránit általában 2.7-2.8 tonna/köbméter, míg a fekete kő nehezebb, általában körülbelül 3.0-3.1 tonna/köbméter.
Szeretnék elnézést kérni ezért a "tippért"! Bár én nem hiszek a medzsik dolgokban, de a jó szándék vezérelt.
Talán többet kellene innom, vagy távol maradnom, mert csak lehúzom a színvonalat.
Nem szotkam hibázni.
Az Obi-s képen is jól látható a gránitra jellemző szerkezet:

Nyilván, gránitból is van többféle, a keletkezés helyétől, az azt alkotó ásványok összetételétől és arányától eltérő árnyalatúak lehetnek.
A terméskő meg egy gyűjtőfogalom, nem is a kőzetre utal feltétlen.
Nekem is mind1, nem kell 1500Ft-ért megvenni, ha van tízezrekért is.
- fererencz
- Törzsvendég

Fogalmam sem volt, hogy vitatkozunk, azt sem tudom, miről. Annyit írtam, hogy rosszul nevezte meg az Obi. Értek hozzá annyira, hogy az bizony gránit. Alaposan megfogdostam, dolgoztam vele, hiszen már vettem ilyet. A márvány nem tudom, hogy jött képbe.hodyka írta: ↑2025.08.12., kedd 10:48Én Neked elhiszem amit írsz, de a Gránit az vulkanikus eredetű, a Márvány az mészkő, ezért "puha"fererencz írta: ↑2025.08.12., kedd 08:00Vettem már ilyeneket onnan, és az anyaga gránit. Mondjuk, a terméskő lehet gránit is:
A terméskő a természetben található, formálatlan kőzet, melyet az építőiparban használnak. Jellemzően mészkő, homokkő, vagy más, természetes eredetű kőzet lehet.
De ezek precízen vágott, csiszolt (nem polírozott!) lapok.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Terméskő
Itt be is fejeztem a vitát, bocsánat, hogy lemertem írni, nekem van Gránit lapom, az nagyon nehéz 3cm vastag
Az Obi-s képen is jól látható a gránitra jellemző szerkezet:

Nyilván, gránitból is van többféle, a keletkezés helyétől, az azt alkotó ásványok összetételétől és arányától eltérő árnyalatúak lehetnek.
A terméskő meg egy gyűjtőfogalom, nem is a kőzetre utal feltétlen.
Nekem is mind1, nem kell 1500Ft-ért megvenni, ha van tízezrekért is.
Nem szotkam hibázni.
Én Neked elhiszem amit írsz, de a Gránit az vulkanikus eredetű, a Márvány az mészkő, ezért "puha"fererencz írta: ↑2025.08.12., kedd 08:00Vettem már ilyeneket onnan, és az anyaga gránit. Mondjuk, a terméskő lehet gránit is:hodyka írta: ↑2025.08.12., kedd 07:24Sino terméskő lap szürke 40 cm x 40 cm x 3 cm, Nem gránitfererencz írta: ↑2025.08.11., hétf. 08:5340x40x3cm-es gránitlapok (nem terméskő) potom 1499Ft/db áron a Hódos áruházban:
https://www.obi.hu/teraszlapok-jardalap ... /p/3352556![]()
A terméskő a természetben található, formálatlan kőzet, melyet az építőiparban használnak. Jellemzően mészkő, homokkő, vagy más, természetes eredetű kőzet lehet.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Terméskő
Itt be is fejeztem a vitát, bocsánat, hogy lemertem írni, nekem van Gránit lapom, az nagyon nehéz 3cm vastag
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
- fererencz
- Törzsvendég

Vettem már ilyeneket onnan, és az anyaga gránit. Mondjuk, a terméskő lehet gránit is:hodyka írta: ↑2025.08.12., kedd 07:24Sino terméskő lap szürke 40 cm x 40 cm x 3 cm, Nem gránitfererencz írta: ↑2025.08.11., hétf. 08:5340x40x3cm-es gránitlapok (nem terméskő) potom 1499Ft/db áron a Hódos áruházban:
https://www.obi.hu/teraszlapok-jardalap ... /p/3352556![]()
Nem szotkam hibázni.
Sino terméskő lap szürke 40 cm x 40 cm x 3 cm, Nem gránitfererencz írta: ↑2025.08.11., hétf. 08:5340x40x3cm-es gránitlapok (nem terméskő) potom 1499Ft/db áron a Hódos áruházban:
https://www.obi.hu/teraszlapok-jardalap ... /p/3352556
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
- fererencz
- Törzsvendég

40x40x3cm-es gránitlapok (nem terméskő) potom 1499Ft/db áron a Hódos áruházban:
Nem szotkam hibázni.
-
Fordítókorongos
- Újonc fórumos

- Kapcsolat:
[/quote]
Ha a polcoknak 20x20-as zártszelvény a tartóváza, ahogy írod - mert a képen ez nem látszott, csak az MDF lap -, akkor nem olyan gáz az elhelyezés. Nem egyszer láttam már konzolosan rögzített polcon, hasonló megoldással pl: lemezjátszót.
Kicsit eltávolítani a faltól, valóban hozna a hangon, de ha ezek az adottságok, akkor ezt kell szeretni.
[/quote]
Sziasztok! Igen, ezeknek a polcoknak 20x20-as tartóváza van. Azt nem tudom,hogy léteznek e külön Hifi célra gyártott
polcok -amiről esetleg lehetne mintát venni-, de talán az átlagos könyvespolcokhoz képest, ez így is (MDF túlnyúlásokkal) merevnek számíthat...
Amennyire lehet elhúztam a faltól,és nincs is közvetlenül rátolva kb.~10cm-t elmarad a faltól, sajnos nálam ezek az adottságok
vannak, de nyitott vagyok bármilyen fejlesztésre,ami nem nagyon költséges,mert ha van időm,akkor nagyon szívesen foglalkozom a témával,a későbbiekben akár vágathatok hosszabb polcokat, hogy jobban eltávolodjanak a faltól,vagy szélesíthetek a konzolokon is,hogy jobban alá legyenek támasztva.
ilyen konzolok vannak a hangfalaim alatt: Jó Hifizést! Árpi
Ha a polcoknak 20x20-as zártszelvény a tartóváza, ahogy írod - mert a képen ez nem látszott, csak az MDF lap -, akkor nem olyan gáz az elhelyezés. Nem egyszer láttam már konzolosan rögzített polcon, hasonló megoldással pl: lemezjátszót.
Kicsit eltávolítani a faltól, valóban hozna a hangon, de ha ezek az adottságok, akkor ezt kell szeretni.
[/quote]
Sziasztok! Igen, ezeknek a polcoknak 20x20-as tartóváza van. Azt nem tudom,hogy léteznek e külön Hifi célra gyártott
polcok -amiről esetleg lehetne mintát venni-, de talán az átlagos könyvespolcokhoz képest, ez így is (MDF túlnyúlásokkal) merevnek számíthat...
Amennyire lehet elhúztam a faltól,és nincs is közvetlenül rátolva kb.~10cm-t elmarad a faltól, sajnos nálam ezek az adottságok
vannak, de nyitott vagyok bármilyen fejlesztésre,ami nem nagyon költséges,mert ha van időm,akkor nagyon szívesen foglalkozom a témával,a későbbiekben akár vágathatok hosszabb polcokat, hogy jobban eltávolodjanak a faltól,vagy szélesíthetek a konzolokon is,hogy jobban alá legyenek támasztva.
ilyen konzolok vannak a hangfalaim alatt: Jó Hifizést! Árpi
- Redguy
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 115
Ha a polcoknak 20x20-as zártszelvény a tartóváza, ahogy írod - mert a képen ez nem látszott, csak az MDF lap -, akkor nem olyan gáz az elhelyezés. Nem egyszer láttam már konzolosan rögzített polcon, hasonló megoldással pl: lemezjátszót.Fordítókorongos írta: ↑2025.08.10., vas. 15:07Sziasztok! Igen,úgy vettem,hogy fóliázott MDF lap,és úgy tudom ez nagyobb sűrűségű a sima forgácslaptól.
A kritikán aluli elhelyezést gondolom a polc alátámasztástól való kinyúlását érted,ebben van igazság,de a gyári állványoknál is simán előfordul,hogy az oszlop,vagy oszlopok síkjából kitér az a felső tálca (általában egy vékonyka lemezke),amire a hangfalat teszik és inkább alul,a padlószinten van a komolyabb kitámasztás...
Ez egy polcsugárzó,amit egy polcra helyeztem,szoktak ilyet,ez nem furcsaság.
Nekem ez egy műhely/hobbiszoba ahol a helyhiány miatt csak a falra rögzítés jöhetett szóba és eleinte még egy sokkal kisebb hangfalra készültem az állvánnyal.
A fali konzol szerintem stabilnak modható,20x20-as zártszelvényből készült 8-as állványcsavarokkal van felfúrva.
Szerintem tévedés,hogy ne lenne értelme az ufóknak,még én is tapasztaltam hangzásbeli javulást.(kevesebbet vártam)
Ez sem különös,kevesebb rezgést ad le a környezetének a hangfal amitől szebben szól.
Ezt úgy tudom leírni,mint egy kerékpárteleszkópot ami egy sziklás talajon fut,az egyszerű merev villához képest sokkal több,
talaj felől érkező ütést (hangfalnál rezgést) mozog ki, amivel kisimítja az utat,ha nem is tökéletesen,de legalább jóval nagyobb tempóval száguldhatok a lejtőn,mint pl. egy fakerékkel... (remélem ezekkel a gondolatokkal nem bántok meg senkit)
Jó Hifizést! Árpi
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - Parabox Tempesta mkII
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3248
Ha valódi hangzásbeli javulást szeretnél(mert hát ezeket az ufókat is ezért készítetted, ha nem tévedek) akkor húzd el a faltól a hangsugárzókat, ez sokkal többet hoz.Fordítókorongos írta: ↑2025.08.10., vas. 15:07Sziasztok! Igen,úgy vettem,hogy fóliázott MDF lap,és úgy tudom ez nagyobb sűrűségű a sima forgácslaptól.
A kritikán aluli elhelyezést gondolom a polc alátámasztástól való kinyúlását érted,ebben van igazság,de a gyári állványoknál is simán előfordul,hogy az oszlop,vagy oszlopok síkjából kitér az a felső tálca (általában egy vékonyka lemezke),amire a hangfalat teszik és inkább alul,a padlószinten van a komolyabb kitámasztás...
Nekem ez egy műhely/hobbiszoba ahol a helyhiány miatt csak a falra rögzítés jöhetett szóba és eleinte még egy sokkal kisebb hangfalra készültem az állvánnyal.
A fali konzol szerintem stabilnak modható,20x20-as zártszelvényből készült 8-as állványcsavarokkal van felfúrva.
Szerintem tévedés,hogy ne lenne értelme az ufóknak,még én is tapasztaltam hangzásbeli javulást.(kevesebbet vártam)
Ez sem különös,kevesebb rezgést ad le a környezetének a hangfal amitől szebben szól.
Ezt úgy tudom leírni,mint egy kerékpárteleszkópot ami egy sziklás talajon fut,az egyszerű merev villához képest sokkal több,
talaj felől érkező ütést (hangfalnál rezgést) mozog ki, amivel kisimítja az utat,ha nem is tökéletesen,de legalább jóval nagyobb tempóval száguldhatok a lejtőn,mint pl. egy fakerékkel... (remélem ezekkel a gondolatokkal nem bántok meg senkit)
Jó Hifizést! Árpi
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
-
Fordítókorongos
- Újonc fórumos

- Kapcsolat:
Sziasztok! Igen,úgy vettem,hogy fóliázott MDF lap,és úgy tudom ez nagyobb sűrűségű a sima forgácslaptól.
Jó Hifizést! Árpi
Jó Hifizést! Árpi
Az nem MDF, de ez az elhelyezés kritikán aluli, semmi értelme az ufo-nak
MDF polcon áll félig a hangfal? Jól látom?
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
-
Fordítókorongos
- Újonc fórumos

- Kapcsolat:
Sziasztok!
Összeraktam és kipróbáltam az "ufós" rezgéscsillapítókat.
Működik! A doboz rezgéseit jobban elválasztotta a tartó elemektől (korábban ~2mm vastag ,Lidl-ben kapható öntapadós gumitappancsokat használtam, csak hogy ne a dobozok alja kopjon,- ezek szerint nem lehetett valami hatékony...)
Határozottan változott a hangzás, hallhatóan tisztább, részletesebb lett, talán a mélyek lecsengései is rövidültek,
szóval kivehetett olyan zavaró torzításokat, amik csak akkor tűnnek fel, ha már jelentősen csökkentek.
Biztos ez ízlés dolga is lehet, ki mit érzékel belőle, de most én már elfogadom amiket írnak róla a tesztekben, leírásokban,
tényleg van értelme a dolognak. (Ha esetleg érdekel valakit, akkor a méretezett rajzomat is felteszem.)
Jó Hifizést! Árpi
Összeraktam és kipróbáltam az "ufós" rezgéscsillapítókat.
Működik! A doboz rezgéseit jobban elválasztotta a tartó elemektől (korábban ~2mm vastag ,Lidl-ben kapható öntapadós gumitappancsokat használtam, csak hogy ne a dobozok alja kopjon,- ezek szerint nem lehetett valami hatékony...)
Határozottan változott a hangzás, hallhatóan tisztább, részletesebb lett, talán a mélyek lecsengései is rövidültek,
szóval kivehetett olyan zavaró torzításokat, amik csak akkor tűnnek fel, ha már jelentősen csökkentek.
Biztos ez ízlés dolga is lehet, ki mit érzékel belőle, de most én már elfogadom amiket írnak róla a tesztekben, leírásokban,
tényleg van értelme a dolognak. (Ha esetleg érdekel valakit, akkor a méretezett rajzomat is felteszem.)
Jó Hifizést! Árpi
-
Fordítókorongos
- Újonc fórumos

- Kapcsolat:
Sziasztok!
Azóta volt egy kis időm így megcsináltam az Ufóházakat, nézzétek: Alig várom, hogy próbálhassam őket!
Jó Hifizést! Árpi
Azóta volt egy kis időm így megcsináltam az Ufóházakat, nézzétek: Alig várom, hogy próbálhassam őket!
Jó Hifizést! Árpi
-
Fordítókorongos
- Újonc fórumos

- Kapcsolat:
Most végül is hány darabot vettél ? ( Mondtad, hogy nyolcasával túl sok...)
[/quote]
Szia!
Nem túl sok,pont 8-8db.kell a két hangfal alá!
Kicsit félreértetted,mert csak abban az esetben lenne ez sok,ha megvennék egy 4-es csomag gyári úfót a méretek miatt,
+a külön gumikat is,de ez a variáció már túl drága lett volna...
(Sajnos Ufó házat nem adnak gumi nélkül, gumit meg nem adnak,csak 8-asával,ez esetben akkor megmaradna 4-4gumi feleslegesen -na és erre mondtam,hogy túl sok.)
Egyébként megmértem a keménységüket és nagyon jól éreztem a kézzel nyomkodás alapján:
Ugyanabból az anyagból készültek, mindkét gumi esetében ~53-54-es Shore keménységet mutatott a műszer!
(Persze a szobahőmérséklet is befolyásolja a mérést, ennek nem jártam utána,így a mérések lehetnek pontatlanok,de az legalább látszik,hogy egyforma keménységűek az M és az S-es gumidarabok.) Jó HiFizést! Árpi
[/quote]
Szia!
Nem túl sok,pont 8-8db.kell a két hangfal alá!
Kicsit félreértetted,mert csak abban az esetben lenne ez sok,ha megvennék egy 4-es csomag gyári úfót a méretek miatt,
+a külön gumikat is,de ez a variáció már túl drága lett volna...
(Sajnos Ufó házat nem adnak gumi nélkül, gumit meg nem adnak,csak 8-asával,ez esetben akkor megmaradna 4-4gumi feleslegesen -na és erre mondtam,hogy túl sok.)
Egyébként megmértem a keménységüket és nagyon jól éreztem a kézzel nyomkodás alapján:
Ugyanabból az anyagból készültek, mindkét gumi esetében ~53-54-es Shore keménységet mutatott a műszer!
(Persze a szobahőmérséklet is befolyásolja a mérést, ennek nem jártam utána,így a mérések lehetnek pontatlanok,de az legalább látszik,hogy egyforma keménységűek az M és az S-es gumidarabok.) Jó HiFizést! Árpi
Most végül is hány darabot vettél ? ( Mondtad, hogy nyolcasával túl sok...)Fordítókorongos írta: ↑2025.07.23., szer. 22:17
Megérkeztek az abszorberek!
Később, ha lesz időm rá megcsinálom a házakat is.
-
Fordítókorongos
- Újonc fórumos

- Kapcsolat:
Sziasztok!
Első nyomogatásra úgy tűnik mintha egyező anyagból lennének, csak eltérő méretben vannak kialakítva...
Később meg fogom mérni a keménységüket, hogy tényleg jól érzem e a dolgot, mert eltérő keménységű csillapítókra számítottam.
Ingyenes szállítás volt és Gedeon bácsitól még egy ajándék tollat is kaptam, nézzétek: Később, ha lesz időm rá megcsinálom a házakat is.
Jó HiFizést: Árpi
Első nyomogatásra úgy tűnik mintha egyező anyagból lennének, csak eltérő méretben vannak kialakítva...
Később meg fogom mérni a keménységüket, hogy tényleg jól érzem e a dolgot, mert eltérő keménységű csillapítókra számítottam.
Ingyenes szállítás volt és Gedeon bácsitól még egy ajándék tollat is kaptam, nézzétek: Később, ha lesz időm rá megcsinálom a házakat is.
Jó HiFizést: Árpi
- wasiliy888
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 173
Ja, és ahogy láttam legalább háromféle sűrűségű is kapható, szóval van lehetőség variációkra.
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops, CuAgSS8/3(SRC), 8HC(PWR)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3
Nem forradalmi újítás, de a legtöbb jó elcsatoló eszköz hosszadalmas kutatás / kísérletezés eredménye.wasiliy888 írta: ↑2025.07.12., szomb. 07:50Soha nem volt ez az "ufo dolog" a kezemben, de nem hinném, hogy valami extrém forradalmi újításról lenne szó. Neten (elmebayon pl) lehet kapni sorbothane táblát 10×10 cm méretben 3, 6, vagy 10 mm vastagságban. Nem is túl drágán, kb tizenezer forint szállítással. Aztán azt olyanra karikázza, háromszögre, vagy fánk alakúra vágja bárki, akinek kedve van és ennek megfelelő házat szerkeszt hozzá, hogy na. És akkor még azzal sem lehet megvádolni, hogy koppintás...
Ezért nem gondolnám, hogy dolgok ok nélkül készülnek olyanra, amilyenre.
A koppintásról.
Revox mesélte, hogy a Daruma - t próbálták meg régebben lekoppintani, de nagyon nem akart úgy szólni, mint a japán, pedig minden stimmelt, csak az anyagot nem sikerült beazonosítani...
A Sorbothan persze jó cucc, érdemes vele kísérletezni.
- wasiliy888
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 173
Soha nem volt ez az "ufo dolog" a kezemben, de nem hinném, hogy valami extrém forradalmi újításról lenne szó. Neten (elmebayon pl) lehet kapni sorbothane táblát 10×10 cm méretben 3, 6, vagy 10 mm vastagságban. Nem is túl drágán, kb tizenezer forint szállítással. Aztán azt olyanra karikázza, háromszögre, vagy fánk alakúra vágja bárki, akinek kedve van és ennek megfelelő házat szerkeszt hozzá, hogy na. És akkor még azzal sem lehet megvádolni, hogy koppintás...
Dynavox X4000
-
Fordítókorongos
- Újonc fórumos

- Kapcsolat:
Szia! Nem rossz ötlet,erre is gondoltam,de a gumikat csak nyolcasával árulják,és akkor már nem annyira érné meg a dolog,így meggondoltam magam...Rock60 írta: ↑2025.07.11., pén. 18:37Én megvenném és megtartanám.supravox írta: ↑2025.07.11., pén. 16:47Ennél nagyobb gyökérséget el sem tudok képzelni.wasiliy888 írta: ↑2025.07.11., pén. 14:15A legegyszerűbb megoldás, ha nagyon fontos a pontosság, bár nem igazán elegáns. Megrendelni online, szépen kibontani a dobozát, úgy szétszedni, hogy ne sérüljön. Gondolom, vannak megfelelő eszközeid a méréshez... aztán visszaküldöd/viszed, hogy meggondoltad, nem kéred.
Ne vedd magadra.
A DIY darabokat mindig hozzá lehetne hasonlítani, különböző anyagból készülteket úgy lehetne tesztelni, hogy ott van kéznél a referencia.
Aztán, mikor már a huszadik darab sem akar működni, akkor legalább lenne egy használható garnitúra.![]()
Ha meg, valami csoda folytán a saját gyártmány szólna jobban, vagy legalább is nem szólna rosszabbul, akkor azért van szükség az eredetire, hogy lehessen demonstrálni a DIY termék fölényét, vagy kedvezőbb ár/érték arányát.
Viszont,ha a kezemben lennének az eredeti Ufók,akkor nem kellene a 20 próbálkozás,nincs akkora "hókusz-pókusz" ebben, betartanám a méretet,anyagot és szerintem nem szólna rosszabbul.(Az egymás felett lévő, különböző sorkeménységű gumikon van a fő hangsúly,nem a házon,ami összefogja őket.) Üdv.:Árpád