Nahát, igazi időkapszula!

Vettem 1x úgy 200 kazit, többnyire jófajta műsorosak voltak, de volt sok felvételes is. Egyiken a régi tulaj (talán már nem is él...) dúdolt tele jókedvűen egy fél oldalt. Gondolom, véletlenül a mikrofonnal rögzített.
Sose gondolkodtam ezen, de gondolom a fordulatokat méri. Szerintem a deck megjegyzi, hogy hol áll a kazetta, ha bejelölöd, és te is megjegyezheted, hogy hova akarsz pörgetni. A kijelzőn lévő szám a lényeg, ha bal oldali orsót nézi, az azzal arányosan ahogy fogy róla a szalag, egyre gyorsabban forog, a számláló gyorsul.
Nekem volt hasonló Sony deckem, az első két digit a percet, a második kettő pedig a századpercet számolta (valami fura logika miatt nem 60, hanem 100 részre volt osztva egy perc). Az viszont gyanús, hogy nálad 48 másodperc alatt léptet egyet a perceken; nem lehet, hogy túl gyorsan fut a szalag? Nálam pont 60 másodpercenként ment 0-99 a második két számjegy.antizigün írta: ↑2025.01.15., szer. 22:47Sziasztok, van egy egesz jo sony deckem, aminek nem tudom megfejteni a szàmlàlójàt
4 szàmjegy, arra lehetne gondolni hogy az elso 2 a perc es a masodik 2 a masodperc
De a 2 utolso szamjegy nem 60-ig hanem 99 pörög es ezt 48 mp alatt
Lehet hogy nem is az időt szàmolja hanem a szalag megtett utjat?
antizigün írta: ↑2025.01.15., szer. 22:47Sziasztok, van egy egesz jo sony deckem, aminek nem tudom megfejteni a szàmlàlójàt
4 szàmjegy, arra lehetne gondolni hogy az elso 2 a perc es a masodik 2 a masodperc
De a 2 utolso szamjegy nem 60-ig hanem 99 pörög es ezt 48 mp alatt
Lehet hogy nem is az időt szàmolja hanem a szalag megtett utjat?
Köszi!Voyager írta: ↑2025.01.13., hétf. 22:11Szia! Ide térj be és beszélj velük.
https://www.hangszorobolt.hu/
Snipi írta: ↑2025.01.09., csüt. 11:18Sziasztok!
Nemrég vettem egy Nakamichi CR-3e decket. Nincs vele semmi bajom, csak egy kérdésem volna, mert nem vagyok műszaki szaki, csak kíváncsi.
Az van ráíva, hogy "discrete 3 head", vagyis diszkrét három fej. Ez mit jelent? MI a különbség a "sima" három fej és a diszkrét 3 fej között?
Előre is köszönöm, ha valaki válaszol.
Pontosan, ahogy Rock írta!Rock60 írta: ↑2024.12.22., vas. 16:43Attillát kedvelem, régi ismerős, de a kazettás deck nem feltétlen az erőssége...taki35 írta: ↑2024.12.19., csüt. 17:29Pár hónapja, nosztalgikus hangulatomban szerettem volna a régi kazettáimat meghallgatni, de a deckek a hosszú kihagyás alatt (több év pihenő) meghibásodtak.
Szeretném egy profi szervizben mechanikailag átnézetni, beállíttatni, és ha kell elektronikai oldalról is felújíttatni.
Kit ajánlotok?
Ide vidd, természetesen ajánlom másoknak is... :
Udvarnoki Lajos
1039 Attila u. 86.
06501048661
06202729333
Vér profi szakember, szinte kizárólag komoly kazettás cuccokkal foglalkozik.
Pioneer CTF 850 - emet is patenttül rendbe rakta, korrekt áron.![]()
Attillát kedvelem, régi ismerős, de a kazettás deck nem feltétlen az erőssége...taki35 írta: ↑2024.12.19., csüt. 17:29Pár hónapja, nosztalgikus hangulatomban szerettem volna a régi kazettáimat meghallgatni, de a deckek a hosszú kihagyás alatt (több év pihenő) meghibásodtak.
Szeretném egy profi szervizben mechanikailag átnézetni, beállíttatni, és ha kell elektronikai oldalról is felújíttatni.
Kit ajánlotok?
Ezek a zavarok a felvételt is zavarhatják, ezért közvetve azt is védi.
Valaki ?
Valaki ?Rock60 írta: ↑2024.12.18., szer. 12:12
Ha megnézem, hogy egy kazettában mi van a nyomófilcen és a vaslemezen túl, ott csak az orsón lévő szalagot látom, azon túl a kazetta házát, abból kilépve 1 - 2 centivel feljebb a deck tetejét, vagy ritkábban az alját.
Az én utolsó deckemben, a Pioneer CTF 850 -emben azt sem, mert az erkélyen van a kazetta, nincsen felette semmi, csak a kék ég...
Onnan milyen mágneses zavar érheti az orsó takarásában lévő szalagot, amire felcsévélt állapotban egyáltalán nem hat az a zavar ?![]()
Ez egy nagyon nehéz kérdés. A szakértelmet és az időt meg kell fizetni. Pár 1000-10 000 Ft-os romhalmaz készülékek rendbehozatala egyszerűen senkinek nem éri meg. Ugyanakkor vannak igényes felhasználók csúcskészülékekkel, akik áldoznának is rá, és szeretnék a kazettás magnóikat kifogástalan kondícióban tartani. Magam részéről azt gondolom, hogy ennek lenne itt egy piaca, lehet tényleg olyan szakemberek, akik ebből akár meg is tudnának élni. Januárban lesznek újabb tapasztalataim egy szakemberrel kapcsolatban, akkor posztolok majd ide.
Igaz, hogy én erősítővel szenvedtem, de 3 különböző jó nevűnek tartott szervizbe vittem el, évekig tartó kálvária során. Sajnos a 3. volt a sorban Bese Attila, ők tudták megjavítani idén év elején. Szóval én egy szavazatot adok rájuk.