Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1391

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Rotox »

Má' megint egy láma kérdés, bocs: nézegetem a Wim Pro és Pro Plus lejátszókat (rendszerem egyszerűsítésén gondolkodom). Az analóg RCA bemenet kapcsán kiemelik, hogy a Plus esetében a beépített DAC mellett az ADC (analog digital converter) is jobb minőségű. Jól értem? :o: bemegy az analóg jel az analóg bemeneten, azt digitalizálják, majd "analogizálják" az analóg kimenethez? Miért?
(Pl. az erősítőm mindössze két bemenete miatt (másikra az LP van kötve) a CD játszóm esetében: CD beépített DAC (nincs optikai kimenet, hogy a WIIM optikai digit bemenetét használhassam)-WIIM ADC-WIIM DAC-erősítő-hangsugárzó. Számomra elég szörnyen hangzik. gondolkodik.gif Vagy a lemezjátszót kötni a WIIM analóg bemenetére, de az is "fáj". :ohnoohnoohno:)
Bár lehet, egyszerűbb volna megtartanom a (szuper :smile32:) Human Audio DRA Kit+ DAC-omat, melynek két digit koax bemenete van, ebben az esetben pedig lehet, hogy elég volna a "sima" Pro futóműként.

Na még egy: milyen tápot javasoltok a Pro Plushoz (vagy a Pro-hoz)?

Örök hálám! :smile53: :D

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 310

Hozzászólás Szerző: s4tch »

alto írta:
2023.12.20., szer. 14:58
A Tidal app "szépsége" szubjektív megítélés kérdése, én kifejezetten gyűlölöm. Sokkal jobban szeretem a Roon-ba integrált Tidalt használni.
Ahol viszont nincs lehetőség arra, hogy a tidal playlisteket szerkessze az ember.

Illetve nincs mindenhol roon. Nekem pl. eleve nincs rá szükségem tidal connect mellett.

Benőke
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Benőke »

Sziasztok! Lehet, hogy hülye kérdés , de egy nuprime switch-hez, ha nem csak az audio eszközt csatlakoztatom, hanem a tv beltéri egységét vagy magát a tv-t akkor ezeknek az eszközöknek nem kellene egymásra hatással lennie. Tehát mindent lehet hozzá csatlakoztatni? Vagy csak az audio eszközt érdemes? Köszi.

edifostex
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: edifostex »

alto írta:
2023.12.20., szer. 14:58
edifostex írta:
2023.12.20., szer. 14:01
Elmo írta:
2023.12.20., szer. 03:33
“a castolt Tidal jobban szól, mint az integrált”

Ez mit jelent?
Ez azt jelenti, hogy a Prisma eredetileg Chromecast alapon működött. Az új Tidal integrációval egy lebutított Tidalról közvetlenül tudsz streamelni. (Sajnos továbbra sincs Tidal connect, amivel a nativ Tidal app összes lehetőségét és szépségét élvezhetnénk.) Én azt vártam (és ez volt a Primare ígérete), hogy az integrált Tidal jobban fog szólni, mint a Chromecaston keresztül történő zenélés, de ezt pillanatnyilag nem látom igazolva, sőt…
Szokni kell az új rendszert, talán idővel megváltozik a véleményem.
Szerintem egyébként továbbra is Mconnecttel szól a legjobban a Prisma NP5 mk2.
A Tidal app "szépsége" szubjektív megítélés kérdése, én kifejezetten gyűlölöm. Sokkal jobban szeretem a Roon-ba integrált Tidalt használni.
Ez a tudatlanok szerencséje, én a Roont ugyanis nem ismerem. :))

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3412
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

edifostex írta:
Elmo írta:

Ez mit jelent?
Ez azt jelenti, hogy a Prisma eredetileg Chromecast alapon működött. Az új Tidal integrációval egy lebutított Tidalról közvetlenül tudsz streamelni. (Sajnos továbbra sincs Tidal connect, amivel a nativ Tidal app összes lehetőségét és szépségét élvezhetnénk.) Én azt vártam (és ez volt a Primare ígérete), hogy az integrált Tidal jobban fog szólni, mint a Chromecaston keresztül történő zenélés, de ezt pillanatnyilag nem látom igazolva, sőt…
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 313

Hozzászólás Szerző: Elmo »

edifostex írta:
Elmo írta:

Ez mit jelent?
Értem, köszönöm!
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

edifostex
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Elmo írta:

Ez mit jelent?

Pooli1971
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 246

Hozzászólás Szerző: Pooli1971 »

alto írta:
2023.12.20., szer. 12:16
kargidje írta:
2023.12.20., szer. 11:32
Van olyan streamer, ami sacd .iso formátumot lejátszik? gondolkodik.gif
Ezt jellemzően inkább a filmnézésre kitalált médialejátszók tudják (pl. Dune), de ezek analóg hangkimenete kevés kivételtől eltekintve pocsék. Viszont egy sacd iso-t viszonylag egyszerű dsd fájlokra szétbontani (van rá megoldás windows és MacOS alatt is), és így már a DSD képes streamerek le tudják játszani.
Sziasztok!
Teljesen egyetértek, csak annyit tennék hozzá /az iso DSD-re coverálásához/ hogy egy nagyon jó software az "EZ CD AUDIO CONVERTER" erre a célra. Ha többször csinálsz ilyet, érdemes megvenni a fizetős verziót, nagyon sok mindenben tud segíteni ebben a témacsoportban.
Eversolo DMP-6 ME > DestinY Purer 3.8MK High-End Hybrid Amplifier > Hydra Next H.R.C Graphene > KEF R 500 Tápkábelek Hydra Next és Colossus. Biztik szintén Józsitól. Éjszaka : Redmi Note 11 PRO - Bluesound nod 2i -Sennheiser HD 58X-Helot 2x headphone tube amp

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3412
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

kargidje írta:
2023.12.20., szer. 11:32
Ezt jellemzően inkább a filmnézésre kitalált médialejátszók tudják (pl. Dune), de ezek analóg hangkimenete kevés kivételtől eltekintve pocsék. Viszont egy sacd iso-t viszonylag egyszerű dsd fájlokra szétbontani (van rá megoldás windows és MacOS alatt is), és így már a DSD képes streamerek le tudják játszani.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 462

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 313

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Ez mit jelent?
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

edifostex
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Ha már megosztottam a fejlesztésekről szóló híreket, talán nem érdektelen pár szóban véleményeznem is a változásokat.
A HEOS hatalmasat lépett előre a felhasználói élmény terén. A sokrétűen testre szabható “Home” lap látványos, áttekinthető, informatív és nagyon jól működik a minden forrásra kiterjedő keresés lehetősége. Sajnos továbbra sincs Qobuz integráció.
A PRISMA megcsinálta ugyan a Tidal és Qobuz integrációt, de továbbra sincs Tidal connect. A felület megtartotta puritánságát, ahol a böngészőkben továbbra sincs semmi jelzés a felvételek minőségére, és meg kell elégednünk a függőlegesen listázott extrém miniatűr borítóképekkel. A zenehallgatás közbeni kalandozó böngészésből nehézkes visszatalálni az éppen hallgatott albumhoz. Néhány órás összevetés alapján nekem úgy tűnik, hogy a castolt Tidal jobban szól, mint az integrált. Nekem ez a fejlesztés csalódás. A WiiM appja tartja előnyét.

edifostex
Nincs visszaút
Nincs visszaút

A Primare fejlesztői azért csak visszadőltek még egy kicsit...
Péntek esti e-mailben jelezték, hogy a firmwarek terítésében mutatkozó csúszás miatt az új Prisma app csak "valamikor kedden" érkezik. :))

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8027

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

A drótozást átraktam a helyére, ott lehet folytatni. https://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f=4&t=119104
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

edifostex
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Úgy tűnik, a WiiM-es és Eversolo-s srácok tempója felébresztette a többiek szundikáló fejlesztőit. Ma végre megjelent a HEOS app egészen használható új változata, a Marantz és Denon tulajdonosok nagy örömére.
Riadót fújhattakt Primáre vonalon is, mert a regisztrált felhasználóknak kiküldött e-mail szerint a hétvégén megérkezik a Prisma app új változata, a majd két éve ígért Tidal és Qobuz integrációval, túllépve a Chromecast minőségi korlátain. A héten kinyomják az összes szükséges firmwaret is.
Hurrá!!..

Stereophile
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 27
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Stereophile »

bendeguz76 írta:
2023.12.11., hétf. 18:18
Vajon miért van tele az apró cambidge audio cxn lejátszóval?
Egyébként Zidoo playereket is sokat adnak el! Ha jobban megfigyeled, akkor Cambridgből főleg a v2-t adják el. A Zidoonál az Eversolot sejtem a háttérben, hogy arra váltanának át, a CA-nál pedig az Evo széria lehet a háttérben.
Arcam Diva 85a,Cambridge Audio >> CXC v1,CXN v1,Rega dac,Pylon Audio Opal
Reloop RP 7000 mk2,Musical FidelityXLPS,SommerGalileo+
Hydra Hydra Gold Fuse Graphene
Sony KDL-43 W807c,Dune max 8K
Kácsa Fp25,Furutech e-TP80-E,Isotek Sequel

Audioquest Mackenzie,Carbon

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4197

Hozzászólás Szerző: juliush »

La_Valse írta:
2023.12.11., hétf. 15:25
Az spdif jelet általában visszacsatolt inverter, egy vagy kettő fogadja. Azok kimenetén szerintem már értelmezhető a 0/1.
Az inverter(ek) kimenetén áll elő az utána következő logika számára értelmezhető és dekódolható állapotsorozat a bemenetre érkező zajos jelből. Íme egy példa egy kétszintű inverteres hálózat kimenetére 192kHz-es adatfolyamnál:
inverter.jpg
inverter.jpg (57.58 KiB) Megtekintve 3619 alkalommal
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6383

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

juliush írta:
2023.12.11., hétf. 17:29
Egyébként nézd meg alaposan azokat a preambulumokat, és próbáld kitalálni, miért is kellett ott azzal a jelöléssel élni! ;)
Nem kell nagyon megerőltessem az agyamat :napsut: , szépen elmagyarázza a "Background of the Invention" fejezetben :rolleyes:
(Egyébként - elvileg bár lényegében ugyanazokat a szekvenciákat kódolják - a párok egyes elemeit külön entitásnak veszi "with complementary priority", mert a kódolt bitek előtt mindenképp kell átmenetnek történnie az S/PDIF specifikáció szerint. És igen, a preambulumokban van két hely, ahol ezt a "szabály"-t megszegik. Gondolom ezért. Erről lehet őket felismerni és megkülönböztetni az adattól(?))
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11334
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Aszpirin írta:
2023.12.11., hétf. 17:49
Az OFF bennem is felmerültde nem tudom, hogy ilyen (valamennyire szakmai :D) társalgás melyik topikban lenne a helye...

Most itt van egy teljesen kultúrált szakmai vita, amiről nem emlékszem, hogy már vitattuk volna, ez miért lenne túltolás?
Kicsit a nyuszika esete a sapkával, nem?
De. Szívesen beszélgetek szakmai témákban, meg vannak itt potens tudású hozzáértők, csak az a bajom, hogy villámgyorsan túllépjük a HiFi hobbi kereteit, aminek nem szokott jó vége lenni az ilyen felületeken. Amúgy az Általában a HiFi-ről topik szerintem erre lett létrehozva, nem is értem, ott mi és miért számít OFF-nak, de néha onnan is eltűnnek hozzászólások.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2023.12.11., hétf. 18:46-kor.

bendeguz76
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: bendeguz76 »

Vajon miért van tele az apró cambidge audio cxn lejátszóval?

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
2023.12.11., hétf. 17:35
Riasztóan túltoltuk a témát és a szőrözést szerintem, ráadásul itt erősen OFF, bár moderátorok is beszálltak. :rolleyes:
Egy biztosan :D
Az OFF bennem is felmerültde nem tudom, hogy ilyen (valamennyire szakmai :D) társalgás melyik topikban lenne a helye, mert bármelyik ditiális lejátszókról szóló topikban vagy akár a DAC-topikban eléggé ON. Javaslat? Csak ne a kábelekhez, please :D, azt hagyjuk meg a hitvitáknak :D
Ami a téma "túltolását" illeti: az alaptémákat már rengetegszer kibeszéltük, ezt Te magad is szóvá tetted, hogy ismétlődnek ugyanazok a témák. Nyilván ezek után az új témák csak marginális jelentőségűek lehetnek.
Most itt van egy teljesen kultúrált szakmai vita, amiről nem emlékszem, hogy már vitattuk volna, ez miért lenne túltolás?
Kicsit a nyuszika esete a sapkával, nem?
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

juliush írta:
2023.12.11., hétf. 17:29
Aszpirin írta:
2023.12.11., hétf. 17:10
...egyértelműen H-val és L-lel jelöli a JELSZINTEKET, vagyis H-t és L-et rendel /szerinted helytelen módon/ az állapotkhoz, ami igen, bináris információ, de úgy tűnik, a szerző és az amerikai szabadalmi hivatal számára nem annyira félrevezető:
Mint L(ow state) és H(igh state), ami nem "érték", "információ" is legfeljebb arról, hogy a rendszer melyik felvehető állapotában van...de befejeztem...
Szóval a H és L nem érték, de arra a kérdésre adott válasz, hogy "magas jelszint-állapotban van-e a jel?", "IGEN"/"NEM" már érték? Nagyon gyors logikai lépéssel lesz érték a nem-értékből :)
Önellentmondásbe kerülsz. TELJESEN mindegy, hogy H és L-lel, vagy 0-val és 1-gyel, IGEN/NEM-mel jelöljük az S/SPDIF jelszintjeit szinteket, pont ezek hordozzák az információt, mert minden átmenet leírtható a "01" vagy "10" szekvenciával (és ld. La Valse hozzászólását, rövid, de nagyon velős), innen már csak egy dekódolási lépés van, amiból szintén 0-k és 1-esek esnek ki, még akkor is, ha ezeket adott esetben már más jelszintek képviselik, mint az S/PDIF kábelben.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11334
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Aszpirin írta:
2023.12.11., hétf. 17:01
Alapfokű tévedés javítása alatt mire gondolsz?
Tutinet kijelentése és az arra írt hozzászólásom volt a kiinduló lépés. A hang akusztikai jelenség, a mechanikai rezgéseket leszámítva nem tud kábelekben közlekedni, csak a belőle leképezett elektromos jel képes erre (amit egyfajta modellnek neveztél).

Riasztóan túltoltuk a témát és a szőrözést szerintem, ráadásul itt erősen OFF, bár moderátorok is beszálltak. :rolleyes:

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4197

Hozzászólás Szerző: juliush »

Aszpirin írta:
...egyértelműen H-val és L-lel jelöli a JELSZINTEKET, vagyis H-t és L-et rendel /szerinted helytelen módon/ az állapotkhoz, ami igen, bináris információ, de úgy tűnik, a szerző és az amerikai szabadalmi hivatal számára nem annyira félrevezető:
Mint L(ow state) és H(igh state), ami nem "érték", "információ" is legfeljebb arról, hogy a rendszer melyik felvehető állapotában van...de befejeztem...
Aszpirin írta:
...sőt, még ezek sorozatát is le meri írni az S/PDIF négybites felvezető kódjainak bemutatásában, ami igen, bináris információ...
Egyébként nézd meg alaposan azokat a preambulumokat, és próbáld kitalálni, miért is kellett ott azzal a jelöléssel élni! ;)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára juliush 2023.12.11., hétf. 17:38-kor.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

juliush írta:
2023.12.11., hétf. 16:47
Tudom, hogy én vagyok a kötözködő, de az "IGEN" és "NEM", de úgy általában bármilyen "érték" már bináris információ, s mint ilyen, továbbra is félrevezető nómenklatúra esetünkben.
Töltsünk tiszta vizet a pohárba!
Töltsünk. Akkor hadd hozzak ide egy ábrát az egyik kapcsolódó /ma is aktív/ szabadalomból (US8605912B2), ami (ld. Fig.2) egyértelműen H-val és L-lel jelöli a JELSZINTEKET, vagyis H-t és L-et rendel /szerinted helytelen módon/ az állapotkhoz, sőt, még ezek sorozatát is le meri írni az S/PDIF négybites felvezető kódjainak bemutatásában, ami igen, bináris információ, de úgy tűnik, a szerző és az amerikai szabadalmi hivatal számára nem annyira félrevezető:
US08605912-20131210-D00001.png
FIG. 2 illustrates preambles used in the Sony/Phillips Digital Interconnect Format (SPDIF).

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”