Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2648

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: mishow »

Rotox írta:
2023.12.21., csüt. 16:39
milyen tápot javasoltok a Pro Plushoz (vagy a Pro-hoz)?
Nekem TMP van, és bevált. Sokat hoz a hangon. Ezen kívül érdemes játszani a DC tápkábellel, ami egy usb a - usb c kábel. Nagyon meghallani. A gyári helyett legalább egy high speed minősítésű töltőkábelt ajánlok.
Bár @altonak teljesen igaza van abban, hogy irreális, de kipróbáltam és működik.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3414
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Rotox írta:
2023.12.21., csüt. 16:39
Má' megint egy láma kérdés, bocs: nézegetem a Wim Pro és Pro Plus lejátszókat (rendszerem egyszerűsítésén gondolkodom). Az analóg RCA bemenet kapcsán kiemelik, hogy a Plus esetében a beépített DAC mellett az ADC (analog digital converter) is jobb minőségű. Jól értem? :o: bemegy az analóg jel az analóg bemeneten, azt digitalizálják, majd "analogizálják" az analóg kimenethez? Miért?
(Pl. az erősítőm mindössze két bemenete miatt (másikra az LP van kötve) a CD játszóm esetében: CD beépített DAC (nincs optikai kimenet, hogy a WIIM optikai digit bemenetét használhassam)-WIIM ADC-WIIM DAC-erősítő-hangsugárzó. Számomra elég szörnyen hangzik. gondolkodik.gif Vagy a lemezjátszót kötni a WIIM analóg bemenetére, de az is "fáj". :ohnoohnoohno:)
Bár lehet, egyszerűbb volna megtartanom a (szuper :smile32:) Human Audio DRA Kit+ DAC-omat, melynek két digit koax bemenete van, ebben az esetben pedig lehet, hogy elég volna a "sima" Pro futóműként.

Na még egy: milyen tápot javasoltok a Pro Plushoz (vagy a Pro-hoz)?

Örök hálám! :smile53: :D
Azért mert ezekben digitális hangerőszabályozás van, ahhoz meg az analóg jelet át kell alakítani digitálisra. Egy ilyen belépő szintű cuccban elmegy, ilyenre úgysem kötsz komoly analóg forrást. Sajnos néhány prémium kategóriás készülékben is alkalmazzák ezt a módszert, az már azért kérdőjeles, főleg ha nem hívják rá fel a figyelmet.
Nem hiszem, hogy sok értelme van ennél a készüléknél a táppal bíbelődni, maximum egy Ifi iPower2-t kockáztatnék meg, egy jó analóg táp többe kerülne mint maga a streamer.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1391

Hozzászólás Szerző: Rotox »

Má' megint egy láma kérdés, bocs: nézegetem a Wim Pro és Pro Plus lejátszókat (rendszerem egyszerűsítésén gondolkodom). Az analóg RCA bemenet kapcsán kiemelik, hogy a Plus esetében a beépített DAC mellett az ADC (analog digital converter) is jobb minőségű. Jól értem? :o: bemegy az analóg jel az analóg bemeneten, azt digitalizálják, majd "analogizálják" az analóg kimenethez? Miért?
(Pl. az erősítőm mindössze két bemenete miatt (másikra az LP van kötve) a CD játszóm esetében: CD beépített DAC (nincs optikai kimenet, hogy a WIIM optikai digit bemenetét használhassam)-WIIM ADC-WIIM DAC-erősítő-hangsugárzó. Számomra elég szörnyen hangzik. gondolkodik.gif Vagy a lemezjátszót kötni a WIIM analóg bemenetére, de az is "fáj". :ohnoohnoohno:)
Bár lehet, egyszerűbb volna megtartanom a (szuper :smile32:) Human Audio DRA Kit+ DAC-omat, melynek két digit koax bemenete van, ebben az esetben pedig lehet, hogy elég volna a "sima" Pro futóműként.

Na még egy: milyen tápot javasoltok a Pro Plushoz (vagy a Pro-hoz)?

Örök hálám! :smile53: :D

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 310

Hozzászólás Szerző: s4tch »

alto írta:
2023.12.20., szer. 14:58
A Tidal app "szépsége" szubjektív megítélés kérdése, én kifejezetten gyűlölöm. Sokkal jobban szeretem a Roon-ba integrált Tidalt használni.
Ahol viszont nincs lehetőség arra, hogy a tidal playlisteket szerkessze az ember.

Illetve nincs mindenhol roon. Nekem pl. eleve nincs rá szükségem tidal connect mellett.

Benőke
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Benőke »

Sziasztok! Lehet, hogy hülye kérdés , de egy nuprime switch-hez, ha nem csak az audio eszközt csatlakoztatom, hanem a tv beltéri egységét vagy magát a tv-t akkor ezeknek az eszközöknek nem kellene egymásra hatással lennie. Tehát mindent lehet hozzá csatlakoztatni? Vagy csak az audio eszközt érdemes? Köszi.

edifostex
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: edifostex »

alto írta:
2023.12.20., szer. 14:58
edifostex írta:
2023.12.20., szer. 14:01
Elmo írta:
2023.12.20., szer. 03:33
“a castolt Tidal jobban szól, mint az integrált”

Ez mit jelent?
Ez azt jelenti, hogy a Prisma eredetileg Chromecast alapon működött. Az új Tidal integrációval egy lebutított Tidalról közvetlenül tudsz streamelni. (Sajnos továbbra sincs Tidal connect, amivel a nativ Tidal app összes lehetőségét és szépségét élvezhetnénk.) Én azt vártam (és ez volt a Primare ígérete), hogy az integrált Tidal jobban fog szólni, mint a Chromecaston keresztül történő zenélés, de ezt pillanatnyilag nem látom igazolva, sőt…
Szokni kell az új rendszert, talán idővel megváltozik a véleményem.
Szerintem egyébként továbbra is Mconnecttel szól a legjobban a Prisma NP5 mk2.
A Tidal app "szépsége" szubjektív megítélés kérdése, én kifejezetten gyűlölöm. Sokkal jobban szeretem a Roon-ba integrált Tidalt használni.
Ez a tudatlanok szerencséje, én a Roont ugyanis nem ismerem. :))

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

edifostex írta:
Elmo írta:

Ez mit jelent?
Ez azt jelenti, hogy a Prisma eredetileg Chromecast alapon működött. Az új Tidal integrációval egy lebutított Tidalról közvetlenül tudsz streamelni. (Sajnos továbbra sincs Tidal connect, amivel a nativ Tidal app összes lehetőségét és szépségét élvezhetnénk.) Én azt vártam (és ez volt a Primare ígérete), hogy az integrált Tidal jobban fog szólni, mint a Chromecaston keresztül történő zenélés, de ezt pillanatnyilag nem látom igazolva, sőt…
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 313

Hozzászólás Szerző: Elmo »

edifostex írta:
Elmo írta:

Ez mit jelent?
Értem, köszönöm!
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

edifostex
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Elmo írta:

Ez mit jelent?

Pooli1971
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 246

Hozzászólás Szerző: Pooli1971 »

alto írta:
2023.12.20., szer. 12:16
kargidje írta:
2023.12.20., szer. 11:32
Van olyan streamer, ami sacd .iso formátumot lejátszik? gondolkodik.gif
Ezt jellemzően inkább a filmnézésre kitalált médialejátszók tudják (pl. Dune), de ezek analóg hangkimenete kevés kivételtől eltekintve pocsék. Viszont egy sacd iso-t viszonylag egyszerű dsd fájlokra szétbontani (van rá megoldás windows és MacOS alatt is), és így már a DSD képes streamerek le tudják játszani.
Sziasztok!
Teljesen egyetértek, csak annyit tennék hozzá /az iso DSD-re coverálásához/ hogy egy nagyon jó software az "EZ CD AUDIO CONVERTER" erre a célra. Ha többször csinálsz ilyet, érdemes megvenni a fizetős verziót, nagyon sok mindenben tud segíteni ebben a témacsoportban.
Eversolo DMP-6 ME > DestinY Purer 3.8MK High-End Hybrid Amplifier > Hydra Next H.R.C Graphene > KEF R 500 Tápkábelek Hydra Next és Colossus. Biztik szintén Józsitól. Éjszaka : Redmi Note 11 PRO - Bluesound nod 2i -Sennheiser HD 58X-Helot 2x headphone tube amp

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

kargidje írta:
2023.12.20., szer. 11:32
Ezt jellemzően inkább a filmnézésre kitalált médialejátszók tudják (pl. Dune), de ezek analóg hangkimenete kevés kivételtől eltekintve pocsék. Viszont egy sacd iso-t viszonylag egyszerű dsd fájlokra szétbontani (van rá megoldás windows és MacOS alatt is), és így már a DSD képes streamerek le tudják játszani.
BARTIMEX AUDIO Honlap

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 462

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 313

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Ez mit jelent?
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

edifostex
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Ha már megosztottam a fejlesztésekről szóló híreket, talán nem érdektelen pár szóban véleményeznem is a változásokat.
A HEOS hatalmasat lépett előre a felhasználói élmény terén. A sokrétűen testre szabható “Home” lap látványos, áttekinthető, informatív és nagyon jól működik a minden forrásra kiterjedő keresés lehetősége. Sajnos továbbra sincs Qobuz integráció.
A PRISMA megcsinálta ugyan a Tidal és Qobuz integrációt, de továbbra sincs Tidal connect. A felület megtartotta puritánságát, ahol a böngészőkben továbbra sincs semmi jelzés a felvételek minőségére, és meg kell elégednünk a függőlegesen listázott extrém miniatűr borítóképekkel. A zenehallgatás közbeni kalandozó böngészésből nehézkes visszatalálni az éppen hallgatott albumhoz. Néhány órás összevetés alapján nekem úgy tűnik, hogy a castolt Tidal jobban szól, mint az integrált. Nekem ez a fejlesztés csalódás. A WiiM appja tartja előnyét.

edifostex
Nincs visszaút
Nincs visszaút

A Primare fejlesztői azért csak visszadőltek még egy kicsit...
Péntek esti e-mailben jelezték, hogy a firmwarek terítésében mutatkozó csúszás miatt az új Prisma app csak "valamikor kedden" érkezik. :))

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8028

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

A drótozást átraktam a helyére, ott lehet folytatni. https://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f=4&t=119104
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

edifostex
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Úgy tűnik, a WiiM-es és Eversolo-s srácok tempója felébresztette a többiek szundikáló fejlesztőit. Ma végre megjelent a HEOS app egészen használható új változata, a Marantz és Denon tulajdonosok nagy örömére.
Riadót fújhattakt Primáre vonalon is, mert a regisztrált felhasználóknak kiküldött e-mail szerint a hétvégén megérkezik a Prisma app új változata, a majd két éve ígért Tidal és Qobuz integrációval, túllépve a Chromecast minőségi korlátain. A héten kinyomják az összes szükséges firmwaret is.
Hurrá!!..

Stereophile
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 27
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Stereophile »

bendeguz76 írta:
2023.12.11., hétf. 18:18
Vajon miért van tele az apró cambidge audio cxn lejátszóval?
Egyébként Zidoo playereket is sokat adnak el! Ha jobban megfigyeled, akkor Cambridgből főleg a v2-t adják el. A Zidoonál az Eversolot sejtem a háttérben, hogy arra váltanának át, a CA-nál pedig az Evo széria lehet a háttérben.
Arcam Diva 85a,Cambridge Audio >> CXC v1,CXN v1,Rega dac,Pylon Audio Opal
Reloop RP 7000 mk2,Musical FidelityXLPS,SommerGalileo+
Hydra Hydra Gold Fuse Graphene
Sony KDL-43 W807c,Dune max 8K
Kácsa Fp25,Furutech e-TP80-E,Isotek Sequel

Audioquest Mackenzie,Carbon

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4197

Hozzászólás Szerző: juliush »

La_Valse írta:
2023.12.11., hétf. 15:25
Az spdif jelet általában visszacsatolt inverter, egy vagy kettő fogadja. Azok kimenetén szerintem már értelmezhető a 0/1.
Az inverter(ek) kimenetén áll elő az utána következő logika számára értelmezhető és dekódolható állapotsorozat a bemenetre érkező zajos jelből. Íme egy példa egy kétszintű inverteres hálózat kimenetére 192kHz-es adatfolyamnál:
inverter.jpg
inverter.jpg (57.58 KiB) Megtekintve 3620 alkalommal
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6383

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

juliush írta:
2023.12.11., hétf. 17:29
Egyébként nézd meg alaposan azokat a preambulumokat, és próbáld kitalálni, miért is kellett ott azzal a jelöléssel élni! ;)
Nem kell nagyon megerőltessem az agyamat :napsut: , szépen elmagyarázza a "Background of the Invention" fejezetben :rolleyes:
(Egyébként - elvileg bár lényegében ugyanazokat a szekvenciákat kódolják - a párok egyes elemeit külön entitásnak veszi "with complementary priority", mert a kódolt bitek előtt mindenképp kell átmenetnek történnie az S/PDIF specifikáció szerint. És igen, a preambulumokban van két hely, ahol ezt a "szabály"-t megszegik. Gondolom ezért. Erről lehet őket felismerni és megkülönböztetni az adattól(?))
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11335
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Aszpirin írta:
2023.12.11., hétf. 17:49
Az OFF bennem is felmerültde nem tudom, hogy ilyen (valamennyire szakmai :D) társalgás melyik topikban lenne a helye...

Most itt van egy teljesen kultúrált szakmai vita, amiről nem emlékszem, hogy már vitattuk volna, ez miért lenne túltolás?
Kicsit a nyuszika esete a sapkával, nem?
De. Szívesen beszélgetek szakmai témákban, meg vannak itt potens tudású hozzáértők, csak az a bajom, hogy villámgyorsan túllépjük a HiFi hobbi kereteit, aminek nem szokott jó vége lenni az ilyen felületeken. Amúgy az Általában a HiFi-ről topik szerintem erre lett létrehozva, nem is értem, ott mi és miért számít OFF-nak, de néha onnan is eltűnnek hozzászólások.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2023.12.11., hétf. 18:46-kor.

bendeguz76
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: bendeguz76 »

Vajon miért van tele az apró cambidge audio cxn lejátszóval?

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
2023.12.11., hétf. 17:35
Riasztóan túltoltuk a témát és a szőrözést szerintem, ráadásul itt erősen OFF, bár moderátorok is beszálltak. :rolleyes:
Egy biztosan :D
Az OFF bennem is felmerültde nem tudom, hogy ilyen (valamennyire szakmai :D) társalgás melyik topikban lenne a helye, mert bármelyik ditiális lejátszókról szóló topikban vagy akár a DAC-topikban eléggé ON. Javaslat? Csak ne a kábelekhez, please :D, azt hagyjuk meg a hitvitáknak :D
Ami a téma "túltolását" illeti: az alaptémákat már rengetegszer kibeszéltük, ezt Te magad is szóvá tetted, hogy ismétlődnek ugyanazok a témák. Nyilván ezek után az új témák csak marginális jelentőségűek lehetnek.
Most itt van egy teljesen kultúrált szakmai vita, amiről nem emlékszem, hogy már vitattuk volna, ez miért lenne túltolás?
Kicsit a nyuszika esete a sapkával, nem?
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

juliush írta:
2023.12.11., hétf. 17:29
Aszpirin írta:
2023.12.11., hétf. 17:10
...egyértelműen H-val és L-lel jelöli a JELSZINTEKET, vagyis H-t és L-et rendel /szerinted helytelen módon/ az állapotkhoz, ami igen, bináris információ, de úgy tűnik, a szerző és az amerikai szabadalmi hivatal számára nem annyira félrevezető:
Mint L(ow state) és H(igh state), ami nem "érték", "információ" is legfeljebb arról, hogy a rendszer melyik felvehető állapotában van...de befejeztem...
Szóval a H és L nem érték, de arra a kérdésre adott válasz, hogy "magas jelszint-állapotban van-e a jel?", "IGEN"/"NEM" már érték? Nagyon gyors logikai lépéssel lesz érték a nem-értékből :)
Önellentmondásbe kerülsz. TELJESEN mindegy, hogy H és L-lel, vagy 0-val és 1-gyel, IGEN/NEM-mel jelöljük az S/SPDIF jelszintjeit szinteket, pont ezek hordozzák az információt, mert minden átmenet leírtható a "01" vagy "10" szekvenciával (és ld. La Valse hozzászólását, rövid, de nagyon velős), innen már csak egy dekódolási lépés van, amiból szintén 0-k és 1-esek esnek ki, még akkor is, ha ezeket adott esetben már más jelszintek képviselik, mint az S/PDIF kábelben.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11335
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Aszpirin írta:
2023.12.11., hétf. 17:01
Alapfokű tévedés javítása alatt mire gondolsz?
Tutinet kijelentése és az arra írt hozzászólásom volt a kiinduló lépés. A hang akusztikai jelenség, a mechanikai rezgéseket leszámítva nem tud kábelekben közlekedni, csak a belőle leképezett elektromos jel képes erre (amit egyfajta modellnek neveztél).

Riasztóan túltoltuk a témát és a szőrözést szerintem, ráadásul itt erősen OFF, bár moderátorok is beszálltak. :rolleyes:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”