Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
Re: Hálózati audio lejátszók
Bocs most nézem hogy a sima DAC az Z jelzésű.
DMP-A6- és DMP-A8 ról van szó?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11342
- Kapcsolat:
Az A6 és A8 tartósan nálam van (A8-ból kettő is, az egyik eladó, az A6 már elkelt), A6M-et csak kölcsönbe kaptam egy hétvégére. Írok majd róluk, ha lesz rá időm.
Számomra egyértelműen az A8 a nyerő, de sajnos kétszer drágább is az A6-nál. A sláger nyilván az A6 lesz, 1000 € alatti áron elég potens ajánlat, brutális mennyiséget adtak el belőle pár hónap alatt. Az A8 sokaknak már túl drága, pláne itthoni vérlázító árán. Az A6M egyfajta öszvérmegoldás a kettő között, az A8 megjelenésével feleslegessé vált, szerintem meg is fog szűnni, mert nem sokkal olcsóbb az A8-nál, de jóval gyengébb nála (legalábbis analóg kimeneten hallgatva).
Mondogatjuk, hogy egy D/A konverter hangzását nem a DAC chip határozza meg, de ez most egy olyan eset, ahol két nagyon hasonló, azonos gyártótól származó, de másféle (Sabre vs AKM Velvet) chippel szerelt készüléknél komoly hallható különbség van.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8043
A külföldi online vásárlásokkal kapcsolatos hsz-ek itt: viewtopic.php?f=103&t=3121
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2649
Nézem a nagyobb, ismert és megbízható kinti webshop árakat és tényleg durva a különbség a hazai árakhoz képest
Faló, végül sikerült végigpróbálni az A6 - A6M - A8 skálát?
Szerintem sokunkat izgat, mi a lényegi lépés a szintek közt, mit adnak a felárakért az upgrade-ek?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Bizony, nagyon meglepő az Eversolo, nehezen tudok belekötni. Az A6 is rendben van, de ott tetten érhető a Topping/Gustard/SMSL cuccokra jellemző számháborús hang. Ezen próbáltak tuningolni tavaly az A6 Master verzióval, aztán decemberben váratlanul (és az A6M tulajok rémületére) kijött az A8, amibe beletolták, amit az A6 felhasználók kértek karácsonyra: kettős tápegység, nagyobb óra, AKM Velvet chip, előerősítő, stb, meg is hízott a készülék szépen.
Ez már tudja, amit én a zenehallgatástól elvárok élményben, minőségben, szolgáltatásban, no meg jó partner az aktív hangsugárzókhoz. Valamelyik nagyobbik Lumintól kaptam ehhez foghatóan stabil, levegős, könnyed hangzást pár éve (és párszor több pénzért). Persze az újdonság hevében túl lelkes az ember, ilyenkor visszamegyünk gyerekbe és elhangzanak túlzó kijelentések is, a hiteles vélemény majd több hónapos használat után alakul ki.
Na jó, egy hibája mégis van az A8-nak: egyelőre nem kapta meg a Roon Ready plecsnit. Ezt január végére ígérte egy bennfentes, aki szerint már novemberben elindították a folyamatot, de a Roon-nál közel negyed évig tart a certifikáció mostanában, hosszú a sor. Ha ez is meglesz, részemről 5*.
Bár pont ma vettem észre, hogy a Roon-t napok óta el sem indítottam, mert az Eversolo saját rendszere mindent tud, ami nekem kell: offline/online lejátszás, Qobuz, netrádiók, teljes értékű vezérlés PC-ről, mobilról és a készülék kijelzőjéről.
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 695
- Kapcsolat:
Ma megjött az A8.
Le vagyok döbbenve, hogy eddig min hallgattam zenét (a kicsi Toppingokon)
Azt hittem a hang alig lesz jobb annál.
Óriási pofont adott elsőre Evörsolo kapitány, lágyabb, kellemesen folyó - ismert offline számokkal
Most usb pc-ről. Holnap berakom a NV vinyót az aljába. Tidal műxik, mobil app is.
Csodás
Le vagyok döbbenve, hogy eddig min hallgattam zenét (a kicsi Toppingokon)
Azt hittem a hang alig lesz jobb annál.
Óriási pofont adott elsőre Evörsolo kapitány, lágyabb, kellemesen folyó - ismert offline számokkal
Most usb pc-ről. Holnap berakom a NV vinyót az aljába. Tidal műxik, mobil app is.
Csodás
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
- solarsurfer
- Nincs visszaút

- Értékelés: 38
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata az új, limitált NODE X-el? (Próbáltam visszakeresni, de nem találtam róla témát)
A fejhallgató része nem érdekel. Elsősorban azt szeretném tudni, hogy jobban szól-e az előző N130-hoz képest? Köszönöm!
A fejhallgató része nem érdekel. Elsősorban azt szeretném tudni, hogy jobban szól-e az előző N130-hoz képest? Köszönöm!
hang: Tannoy Legacy Arden | erő: Luxman L-590AXII + Aurorasound VIDA MkII | analóg: Thorens TD-1601 + Phasemation PP-300 | digi: Node + Chord Qutest | kábel: Black Rhodium
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Nálam van az A6 és az A8 nyúzás alatt, lesz majd róluk valamilyen beszámoló.bendeguz76 írta: ↑2023.11.26., vas. 14:20Van már esetleg valakinek tapasztalata az új zidoo eversolo dmp-6 lejátszóval?
Kissé sarkos kijelentésed az 1000 € alatti kategóriában nagyjából megállja a helyét, de felette nagyon nem.mishow írta: ↑2023.12.22., pén. 09:18Halkan megjegyzem, nemrég hosszan írtam róla, szerintem minden streamer gyártó ugyanezt csinálja csak egy dobozban saját név alatt. Veszi az általános chipkészletet, rendesen megtápolja, ad neki stabil órajelet, szoftveresen megtámogatja, és beteszi csilivili házba. Esetleg olyan trükkökkel eljátszik, mint a hűtés (Silent Angel) és mehet rá a csillogó árcédula.
- mishow
- V.I.P.

OK, igazad van helyesbítek: … a legtöbb tömeggyártó ezt csinálja …Ear írta: ↑2023.12.30., szomb. 09:58Szerencsére nem mindenki.mishow írta: ↑2023.12.22., pén. 09:18Halkan megjegyzem, nemrég hosszan írtam róla, szerintem minden streamer gyártó ugyanezt csinálja csak egy dobozban saját név alatt. Veszi az általános chipkészletet, rendesen megtápolja, ad neki stabil órajelet, szoftveresen megtámogatja, és beteszi csilivili házba. Esetleg olyan trükkökkel eljátszik, mint a hűtés (Silent Angel) és mehet rá a csillogó árcédula.
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 741
Igen.Benőke írta: ↑2023.12.21., csüt. 15:48Sziasztok! Lehet, hogy hülye kérdés , de egy nuprime switch-hez, ha nem csak az audio eszközt csatlakoztatom, hanem a tv beltéri egységét vagy magát a tv-t akkor ezeknek az eszközöknek nem kellene egymásra hatással lennie. Tehát mindent lehet hozzá csatlakoztatni? Vagy csak az audio eszközt érdemes? Köszi.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
I
Hát a kínai szabadkereskedelmi övezet nyugati határa mint tudjuk Horgosnál vanpjm írta: ↑2023.12.23., szomb. 12:35Nem tudom volt-e már ez a videó linkelve
https://www.youtube.com/watch?v=wMIxX_SbtKU
Sony-STS770ES, Philips CD304, Nakamichi 480, Nakamichi 680 ZX, Tascam 122 MKIII, Auralic Aries femto - DIY AN5 DAC - Luxman 1500, Sugden A21 SE Signature, DPA 300B SE - Celestion 700, Celestion Ditton 25, Videoton Minimax.
- mishow
- V.I.P.

+ maguk sem titkolják, hogy málnapécéből építkeznek, amihez hozzáteszik a saját okosságaikat.
Ez is azt erősíti, hogy hardveresen kb mindenki ugyanabból a kosárból válogat, de hogy milyen lesz az íze, az sokban múlik a “fűszerezésen”
Nem véletlenül látjuk, hogy a stream alapjaiban írja át a hifizést.
Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy a Silent Angel appja, a VitOS Lite gyakorlatilag megegyezik a Wiim Home-mal, nálam látta a Wiim Minit és a Prót is:mishow írta: ↑2023.12.22., pén. 09:18...nemrég hosszan írtam róla, szerintem minden streamer gyártó ugyanezt csinálja csak egy dobozban saját név alatt. Veszi az általános chipkészletet, rendesen megtápolja, ad neki stabil órajelet, szoftveresen megtámogatja, és beteszi csilivili házba. Esetleg olyan trükkökkel eljátszik, mint a hűtés (Silent Angel) és mehet rá a csillogó árcédula...
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wifiaudio.VitOSLite&hl=en_US&gl=US
Persze ettől még lehet más a Silent Angel eszközök hangja, mint a Wiim Próé. Mindenesetre a platform megegyezik.
- mishow
- V.I.P.

Logikailag teljesen igazad van, de a tapasztalat mást, nagyon érdekes képet mutat.
Van itthon Wiim Mini, másodrendszerbe szánom, de kipróbáltam a “nagy” rendszerben. Na AZ például minden tuningra érzéketlen, kár vele bíbelődni. Gyári kábelek a dobozból, kapcsitápnak sima iPhone töltő (nekem az volt épp szabad) és szól. Ugyanaz a karakter, mint a PRO, csak kicsit kisebb sávszélek, kicsit kevesebb dinamika, nem szárnyal annyira, de jól hallgatható, a Lynksys szoftveres támogatása jelenleg a legjobbak közt van. Hiába raktam mellé mindazt, amit a PRO megkap, szinte semmi nem történt, de anélkül sem “fáj” hallgatni, ami ennyi pénzért nagy szó!
A PRO más eset: BÁRMIT tuningolsz rajta, azonnal nagyot javul, ami azt mutatja, nem veletlen minden fórumon a fejvakarás, meg a hype, ott valamibe nagyon belenyúltak. Halkan megjegyzem, nemrég hosszan írtam róla, szerintem minden streamer gyártó ugyanezt csinálja csak egy dobozban saját név alatt. Veszi az általános chipkészletet, rendesen megtápolja, ad neki stabil órajelet, szoftveresen megtámogatja, és beteszi csilivili házba. Esetleg olyan trükkökkel eljátszik, mint a hűtés (Silent Angel) és mehet rá a csillogó árcédula.
Ezért van, hogy a PRO-hoz érdemes kipróbálni vele egy árban lévő, vagy sokkal drágább cuccokat, és mindegyik működik!
- gomolalaci
- Fórumlakó

- Értékelés: 371
Tápot? Meanwellt...Rotox írta: ↑2023.12.21., csüt. 16:39Má' megint egy láma kérdés, bocs: nézegetem a Wim Pro és Pro Plus lejátszókat (rendszerem egyszerűsítésén gondolkodom). Az analóg RCA bemenet kapcsán kiemelik, hogy a Plus esetében a beépített DAC mellett az ADC (analog digital converter) is jobb minőségű. Jól értem?: bemegy az analóg jel az analóg bemeneten, azt digitalizálják, majd "analogizálják" az analóg kimenethez? Miért?
(Pl. az erősítőm mindössze két bemenete miatt (másikra az LP van kötve) a CD játszóm esetében: CD beépített DAC (nincs optikai kimenet, hogy a WIIM optikai digit bemenetét használhassam)-WIIM ADC-WIIM DAC-erősítő-hangsugárzó. Számomra elég szörnyen hangzik.Vagy a lemezjátszót kötni a WIIM analóg bemenetére, de az is "fáj".
)
Bár lehet, egyszerűbb volna megtartanom a (szuper) Human Audio DRA Kit+ DAC-omat, melynek két digit koax bemenete van, ebben az esetben pedig lehet, hogy elég volna a "sima" Pro futóműként.
Na még egy: milyen tápot javasoltok a Pro Plushoz (vagy a Pro-hoz)?
Örök hálám!![]()
![]()
A gondolkodás nem megerőltető...
- mishow
- V.I.P.

Nekem TMP van, és bevált. Sokat hoz a hangon. Ezen kívül érdemes játszani a DC tápkábellel, ami egy usb a - usb c kábel. Nagyon meghallani. A gyári helyett legalább egy high speed minősítésű töltőkábelt ajánlok.
Bár @altonak teljesen igaza van abban, hogy irreális, de kipróbáltam és működik.
Nem hiszem, hogy sok értelme van ennél a készüléknél a táppal bíbelődni, maximum egy Ifi iPower2-t kockáztatnék meg, egy jó analóg táp többe kerülne mint maga a streamer.
Azért mert ezekben digitális hangerőszabályozás van, ahhoz meg az analóg jelet át kell alakítani digitálisra. Egy ilyen belépő szintű cuccban elmegy, ilyenre úgysem kötsz komoly analóg forrást. Sajnos néhány prémium kategóriás készülékben is alkalmazzák ezt a módszert, az már azért kérdőjeles, főleg ha nem hívják rá fel a figyelmet.Rotox írta: ↑2023.12.21., csüt. 16:39Má' megint egy láma kérdés, bocs: nézegetem a Wim Pro és Pro Plus lejátszókat (rendszerem egyszerűsítésén gondolkodom). Az analóg RCA bemenet kapcsán kiemelik, hogy a Plus esetében a beépített DAC mellett az ADC (analog digital converter) is jobb minőségű. Jól értem?: bemegy az analóg jel az analóg bemeneten, azt digitalizálják, majd "analogizálják" az analóg kimenethez? Miért?
(Pl. az erősítőm mindössze két bemenete miatt (másikra az LP van kötve) a CD játszóm esetében: CD beépített DAC (nincs optikai kimenet, hogy a WIIM optikai digit bemenetét használhassam)-WIIM ADC-WIIM DAC-erősítő-hangsugárzó. Számomra elég szörnyen hangzik.Vagy a lemezjátszót kötni a WIIM analóg bemenetére, de az is "fáj".
)
Bár lehet, egyszerűbb volna megtartanom a (szuper) Human Audio DRA Kit+ DAC-omat, melynek két digit koax bemenete van, ebben az esetben pedig lehet, hogy elég volna a "sima" Pro futóműként.
Örök hálám!![]()
![]()
Nem hiszem, hogy sok értelme van ennél a készüléknél a táppal bíbelődni, maximum egy Ifi iPower2-t kockáztatnék meg, egy jó analóg táp többe kerülne mint maga a streamer.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- Rotox
- Beköltözött

- Értékelés: 1395
Má' megint egy láma kérdés, bocs: nézegetem a Wim Pro és Pro Plus lejátszókat (rendszerem egyszerűsítésén gondolkodom). Az analóg RCA bemenet kapcsán kiemelik, hogy a Plus esetében a beépített DAC mellett az ADC (analog digital converter) is jobb minőségű. Jól értem?
: bemegy az analóg jel az analóg bemeneten, azt digitalizálják, majd "analogizálják" az analóg kimenethez? Miért?
(Pl. az erősítőm mindössze két bemenete miatt (másikra az LP van kötve) a CD játszóm esetében: CD beépített DAC (nincs optikai kimenet, hogy a WIIM optikai digit bemenetét használhassam)-WIIM ADC-WIIM DAC-erősítő-hangsugárzó. Számomra elég szörnyen hangzik.
Vagy a lemezjátszót kötni a WIIM analóg bemenetére, de az is "fáj".
)
Bár lehet, egyszerűbb volna megtartanom a (szuper
) Human Audio DRA Kit+ DAC-omat, melynek két digit koax bemenete van, ebben az esetben pedig lehet, hogy elég volna a "sima" Pro futóműként.
Örök hálám!

(Pl. az erősítőm mindössze két bemenete miatt (másikra az LP van kötve) a CD játszóm esetében: CD beépített DAC (nincs optikai kimenet, hogy a WIIM optikai digit bemenetét használhassam)-WIIM ADC-WIIM DAC-erősítő-hangsugárzó. Számomra elég szörnyen hangzik.
Bár lehet, egyszerűbb volna megtartanom a (szuper
Örök hálám!
Ahol viszont nincs lehetőség arra, hogy a tidal playlisteket szerkessze az ember.
Illetve nincs mindenhol roon. Nekem pl. eleve nincs rá szükségem tidal connect mellett.
-
Benőke
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Sziasztok! Lehet, hogy hülye kérdés , de egy nuprime switch-hez, ha nem csak az audio eszközt csatlakoztatom, hanem a tv beltéri egységét vagy magát a tv-t akkor ezeknek az eszközöknek nem kellene egymásra hatással lennie. Tehát mindent lehet hozzá csatlakoztatni? Vagy csak az audio eszközt érdemes? Köszi.
Ez a tudatlanok szerencséje, én a Roont ugyanis nem ismerem. :))alto írta: ↑2023.12.20., szer. 14:58A Tidal app "szépsége" szubjektív megítélés kérdése, én kifejezetten gyűlölöm. Sokkal jobban szeretem a Roon-ba integrált Tidalt használni.edifostex írta: ↑2023.12.20., szer. 14:01Ez azt jelenti, hogy a Prisma eredetileg Chromecast alapon működött. Az új Tidal integrációval egy lebutított Tidalról közvetlenül tudsz streamelni. (Sajnos továbbra sincs Tidal connect, amivel a nativ Tidal app összes lehetőségét és szépségét élvezhetnénk.) Én azt vártam (és ez volt a Primare ígérete), hogy az integrált Tidal jobban fog szólni, mint a Chromecaston keresztül történő zenélés, de ezt pillanatnyilag nem látom igazolva, sőt…
Szokni kell az új rendszert, talán idővel megváltozik a véleményem.
Szerintem egyébként továbbra is Mconnecttel szól a legjobban a Prisma NP5 mk2.